Koristis slucaj koji je ''neprimeren'' , covek koji je vodio taj centar inace ''Branislav Peranovic'' je zavrsio u zatvoru i za ta svoja dela je osudjen po zakonu , jer je na zalost svojim metodama usmrtio sticenika centra.
Ja naravno ni u kom slucaju takvo nesto ne podrzavam, niti se ovaj slucaj ili bilo koji slican moze upotrebiti da diskredituje SPC. U svakoj religiji i crkvi postoje slicni slucajevi gde ''fanatici'' zloupotrebljavaju svoj polozaj, i gde do izraza dolazi njihovo gresno stanje i zlo srce, i to su uglavnom neposveceni ljudi, koji religiju koriste za vlastite ciljeve ''bogacenje'' i udovoljavanje svojim gresnim sklonostima. Oni Isusa Hrista nikada nisu upoznali..
Slucajevi slicni ovom postoje i kod Jehovinih svedoka, ali ih ja nikada nisam postavljao i koristio se takvom vrstom ''propagande'' , vec sam govorio o ''istoriji Jehovinih svedoka'' i to onoj zvanicnoj kako je i zapisana, a ne o ''izmisljenoj'', koju oni sami predstavljaju o sebi na svojim sajtovima..
Zato je jako ruzno kada se koristis ovakvom ''propagandom'' u cilju promovisanja svoje vere, i to je licemerno. I ja bih mogao isto tako da postavim vase slucajeve zlostavljanja. Ali to nisam radio..
Sto se tice SPC, ja sam pravoslavac, ali nisam rekao da podrzavam sve sto oni kazu, a sto nije u skladu sa Biblijom...
Ti ovakve slucajeve ne mozes uopste koristiti da diskreditujes bilo koju veru, jer sam osnivac vere nije podrzavao takvo nesto.. I ja sam se samo koristio vasom ''istorijom'' , iz cilja da bih objasnio da su sami poceci vase vere temeljeni na : ''piramidologiji, astrologiji i izvrtanju pisma'' , dok je hriscanstvo i SPC svoje poreklo nasledila od samog ''Isusa Hrista''.
Ne kazem ja da se oni nisu iskvarili vremenom i td.. Niti ja kazem da Bog ne moze osnovati novu crkvu, ''organizaciju'' , ali vasa vera svoje poreklo temelji na tim paganskim doktrinama, i onda se postavlja pitanje , ''moze li Bog podrzati jednu takvu organizaciju i biti njen osnivac''.
Odgovor koji dobijamo iz biblije je: ''naravno da ne moze''. A pored toga ucenje vase ''organizacije'' je u suprotnosti sa ''biblijom'', i to je osnovno merilo.