Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Jednom sam napomenuo da sve što piše u kuli stražari ne treba uzimati zdravo za gotovo i misliti da je to konačna istina.Recimo za koji naraštaj je govorio Isus : Zaista vam kažem ovaj naraštaj neće proći dok se sve ovo ne desi.
Isus je jasno dao do znanja da će neki ljudi za vreme svog veka videti sve znakove o kojima je govorio. Dalke svi znaci o kojima je govorio Isus moraju se desiti u vreme jedne generacije. Jesmo li svi mi ovako kolektivno svedoci tih znakova ? Ja mislim da jesmo.
Ono po čemu se Jehovini Svedoci razlikuju od ostalih religija to je način obožavanja a to je najbitnije. Ove greške oko tumačenja naraštaja nije greh protiv boga već traganje za istinom. Isus je rekao Stražite,Istražujte jer ne znate u koji ću čas doći.
Neke stvari koje ne mogu da nađem u kuli stražari ja imam pravo da nađem odgovore za sebe kao što sam ih i našao ali i to nije konačna istina da bi rekao tako je i ne može biti drugačije. Recimo imam tumačenje na osnovu stihova iz svetog pisma da će armagedon trajati oko 40 dana po Danilovom proročanstvu. Ili recimo događaji u svetu došli su do sledećeg stiha Danilo 11.29. Znači ja samostalno istražujem neke stvari bez kule stražare ali to se ne kosi sa organizacijom Jehovinih Svedoka jer se slažemo u načinu obožavanja a to je najbitnije.
hahahaha Peko koga ti pokusavas da izlazes,nas ili sebe?Nije Kula strazara bitna toliko,kao nije kad je to glasilo samoh jehove to su rekli vasi predsednici na sudu pod zakletvom:

[FONT=&quot]Godine 1943, potpredsjednik Frederick Franz, i predsjednik Nathan H. Knorr su pod zakletvom dali sledeće svedočenje na sudu da sadržaj Stražarske kule dolazi direktno od Boga.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Unakrsno ispitivanje Frederick W. Franza u slučaju Olin Moyle protiv Biblijskog i traktatnog društva Stražarske kule, 1943, sekcija #2596-2597, str 866. [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Pitanje: U svakom slučaju, Jehova Bog sada je urednik časopisa [Stražarske kule], je li to točno? [/FONT]
[FONT=&quot]Odgovor: On je danas urednik časopisa. [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]P: Koliko dugo je on bio urednik časopisa? [/FONT]
[FONT=&quot]O: Vodio ga je od njegovog osnvanja[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Unakrsno ispitivanje Nathan Homer Knorra u slučaju Olin Moyle protiv Biblijskog i traktatnog društva Stražarske kule, 1943, Poglavlje #4421, str 1474. [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]P: U stvari, ona [Stražarska kula] je predstavljena direktno kao Božja reč, zar ne? [/FONT]
[FONT=&quot]O: Da, kao Njegova reč. [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]P: Bez ikakve kvalifikacije? [/FONT]
[FONT=&quot]O: Tačno. [/FONT]

Peko jel verujes ti u ove izjave ili ne?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Jehova Bog je urednik biblije a ne urednik tih časopisa. Hoću da kažem da ne treba slepo verovati u sve što piše u kuli stražari iako se slažem sa 99 % stvari koje tu pišu. Navešću jednu stvar iz novijeg časopisa sa kojim se da budem iskren ne slažem. Govori se da Bog nije znao da će se sve desiti kao što se desilo oko svega. Ja sa tim jednostavno ne mogu da se složim ali neću to potencirati jer nije toliko bitno da li je znao ili nije znao da će se desiti zlo na zemlji.
Jehovini svedoci su odkrili da treba obožavati Isusovog Oca koji ima svoje ime a ne Isusa. Isus je posrednik i jedini put između nas i Boga. Isus nije Jehova kao što vi kažete. Ne treba koristiti krst kao simbol. Ne postoji pakao,, te stvari su najbitnije.
Što se tiče kule stražare ne treba slepo verovati u to što piše već dabro proveriti da li se to slaže sa biblijom.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za devojcicu

ne moras da tripujes,samo pitaj jednostavno i dobices najbrzi odgovor,a ako trazis kvalitetniji odgovor zamolio bi te da sacekas.
Sto se tice "MRZNJE"JS prema nekome,naprimer NATO fasistima.MRZE SE ZLI POSTUPCI,ali NE i OSOBE koje vrse te zle postupke.
Iskreno receno u gnevu se desava da naprimer JA javno iznesem MRZNJU i prema nekoj OSOBI,a ne samo njenim zlim postupcima.
1.Jovanova 1:8-10
8 Ako kažemo da greha nemamo, sebe varamo, i istine nema u nama.
9 Ako priznajemo grehe svoje, veran je i pravedan da nam oprosti grehe naše, i očisti nas od svake nepravde.
10 Ako kažemo da ne sagrešismo, gradimo Ga lažom, i reč Njegova nije u nama.
JS su ljudi kao i svaki drugi i takodje grese.Sta mislis kako se Isus Hrist osecao kad su ga lazno napadali ? Javno im je rekao "BUDALE". Da li je time pokazao svoju mrznju prema njima,ili pak ljubav?
Naravno niko od JS ne bi smeo tako da govori,ali i mi smo gresni i nesavrseni(to je jos i najbolje sto se desi).
hahaha
HEJ,pa ovaj clanak ne poziva ni jednog JS da krene da ubija mrzitelje Bozjeg naroda!!!,cak ne poziva ni na sud zbog klevete!!!!
Nadam se da si zadovoljna sa odgovorom u vezi mrznje

Sto se tice ubijanja zlih evo ti par stihova za pocetak
Psalam 37:9
9 Jer će se istrebiti koji čine zlo, a koji čekaju Gospoda naslediće zemlju.
otkrivenje 12:7 Arhandjel Mihailo je ime za isusa na nebu
I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
otkrivenje 14:1
1 I videh, i gle, Jagnje stajaše na gori sionskoj, i s Njim sto i četrdeset i četiri hiljade, koji imahu ime Oca Njegovog napisano na čelima svojim.(valjano za Jehovine svedoke)
otkrivenje 19:13-15
13 I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.
14 I vojske nebeske iđahu za Njim na konjima belim, obučene u svilu belu i čistu.
15 I iz usta Njegovih iziđe mač oštar, da njime pobije neznabošce; i On će ih pasti s palicom gvozdenom; i On gazi kacu vina i srdnje i gneva Boga Svedržitelja.
18 Da jedete mesa od careva, i mesa od vojvoda, i mesa od junaka, i mesa od konja i od onih koji sede na njima, i mesa od svih slobodnjaka i robova, i od malih i od velikih.
Mislim da je ovo sasvim dovoljno....?

za Geru
Dragi moj Gero,tako te volim .kad lepo dajes pitanja,a ne kad se svadjas.
Otkrivenje 7:1-8
Izraelova plemena
juda,ruben,Gad,Asir,Neftalim,Manasija,Simeun,levi,isakar,zevulon,josif,venjamin.
Odlicno Gero,ima ih 12,ali zapazas li neke nelogicnosti u izvestaju?
1.Da li je za tebe normalno da se ne pominje Danovo pleme?
2.Da li je za tebe normalno da se spominju plemena Hosifa i Manasije,a da nema jefremovog plemena?
3.A sta cemo sa Levijevim plemenom?Zar se njemu zbog svestenicke sluzbe nije oduzela podela po plemenima?
4.Zar ti sve ovo ne govori da se ne radi o telesnim Izraelcima ,vec o DUHOVNIM???
Da li razmisljas samo telesno,ili ponekad razmislis malo i duhovno???

za blackarrow
Isusov odgovor apostolima u prorocanstvu IMA dvostruko ispunjenje!!!
1.Odnosio se na unistenje Jerusalima koje se zbilo 70.g.n.e
2,Mnogo bitnije ispunjenje na unistenje danasnjeg ljudskog poredka i dolaska Bozjeg carstva kako bi bila Bozja volja i na zemlji kao i na nebu.
da se odnosi na sve narode govori nam
14 stih
14 I propovediće se ovo jevanđelje o carstvu po svemu svetu za svedočanstvo svim narodima. I tada će doći posledak
21 Jer će biti nevolja velika kakva nije bila od postanja sveta dosad niti će biti;
37 Jer kao što je bilo u vreme Nojevo tako će biti i dolazak Sina čovečijeg.
38 Jer kao što pred potopom jeđahu i pijahu, ženjahu se i udavahu do onog dana kad Noje uđe u kovčeg,
39 I ne osetiše dok ne dođe potop i odnese sve; tako će biti i dolazak Sina čovečijeg.
Ovde se o nevolji koja ce tek biti govori kao o nekoj koja nije bila od postanka sveta,a gora je od potopa iz Nojevih dana!!!

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
za Geru
Dragi moj Gero,tako te volim .kad lepo dajes pitanja,a ne kad se svadjas.
Otkrivenje 7:1-8
Izraelova plemena
juda,ruben,Gad,Asir,Neftalim,Manasija,Simeun,levi,isakar,zevulon,josif,venjamin.
Odlicno Gero,ima ih 12,ali zapazas li neke nelogicnosti u izvestaju?
1.Da li je za tebe normalno da se ne pominje Danovo pleme?
2.Da li je za tebe normalno da se spominju plemena Hosifa i Manasije,a da nema jefremovog plemena?
3.A sta cemo sa Levijevim plemenom?Zar se njemu zbog svestenicke sluzbe nije oduzela podela po plemenima?
4.Zar ti sve ovo ne govori da se ne radi o telesnim Izraelcima ,vec o DUHOVNIM???
Da li razmisljas samo telesno,ili ponekad razmislis malo i duhovno???

Znas promenio sam malo taktiku!!! sto se tice otkrivenja 7, ja citam kako pise, a pise da su to jevrejska plemena, bilo da su telesna ili duhovna ja jasno vidim da su to "jevreji" zasto nisu upisana neka imena plemena, ja to neznam ali znam tacno da nepise dasu tih 144000 JS.

Budi ljubazan pa mi pokazi gde u bibliji pise da je isus mihail?Kada je isus odlazio sa zemlje on rece da je njegovo ime isus.
A posle u okrivenju jovanovom se ispostavlja da je njegovo ime (REC) koju potvrdjuje (jovan 1:1-3)Tako da nema nigde u bibliji da pise da je isus mihail.
Izvini prijatelju ali tako pise!!!

pozdrav svima.

Dodato posle 14 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Za riska Govoris da nepostoji pakao i raj to je tvoje prevo!!!

A ja mislim da ti tvrdis da gospod bog laze!!!Secas se na temi dali postoji pakao ili raj sam ti dao dosta stihova o tome,

A dali znas prijatelju koja dva andjela cuvaju ulaz u raj.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruka
52
Поштовани Рисе,

мој коментар у објави 980 у овој теми, а нa који сте Ви дали коментар у објави 983, надовезивао сам на објаву 975 где је никепродаја дао извод из учења организације ЈС која се тиче историје тумачења исте везано за 144000 помазаника, а које свој корен има управо из тумачења Јеванђеља по Матеју глава 24 од стране организације, те сам стога осетио потребу да дам тумачење главе из православног угла.

Даље, у Вашој објави 983 Ви потврђујете оно што сам ја у објави 980 већ написао, само мало другачијим, директнијим говором. Дозволите да Вас цитирам:

za blackarrow
Isusov odgovor apostolima u prorocanstvu IMA dvostruko ispunjenje!!!
1.Odnosio se na unistenje Jerusalima koje se zbilo 70.g.n.e
2,Mnogo bitnije ispunjenje na unistenje danasnjeg ljudskog poredka i dolaska Bozjeg carstva kako bi bila Bozja volja i na zemlji kao i na nebu.

Даље дајете објашњење да је спасење Бог предвидео за све народе.
Драго ми је да се у овоме слажемо у потпуности.

Мир Вам,
Blackarow

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za blackarrow
Molim te ,nemoj da mi persiras.
Sto se tice prorocanstva o poslednjim danima drago mi je da smo se slozili da se odnosilo na Jerusalim.Ipak Isus nije mislio samo na Jerusalim vec i na sve narode,na ceo svet.To je bilo prorocanstvo sa DVOSTRUKIM ispunjenjem.Sad pisem o drugom,jer smo se za prvo slozili.
Kad je bilo unistenje Jerusalima,to se nije nikako moglo uporediti sa potopom Nojevih dana.
Ucenici su ga pitali za Jerusalim"kad ce to biti"i zatim su trazili znak njegovog dolaska i kraja.To su vec dva termina,ili dva dogadjaja,jedino ako ne mislis da se Isus vratio za unistenje Jerusalima 70.g.n.e.Ima jos dosta dokaza,ali mislim da je ovaj najkraci ,Drugi put vise o ovome.

za geru
Drago mi je da si uvideo da nesto nije u redu sa jevrejskim plemnenima.Da fali Danovo i Jefremovo pleme.Sve sto ti nije jasno pitaj,a ja cu se potruditi da ti dam biblijski i logican odgovor.
Da ti ne pricam ja ko je jevrejin,a ko nije ,najbolje je da sam procitas ,trebalo bi da razumes da su duhovni jevreji vazniji od telesnih.U suprotnom sta cemo sa Kornelijom i mnogim nejevrejima?Oni su postali DUHOVNI Jevreji
Rimljanima 2:28,29
28 Jer ono nije Jevrejin koji je spolja Jevrejin, niti je ono obrezanje koje je spolja, na telu;

29 Nego je ono Jevrejin koji je iznutra i obrezanje srca duhom a ne slovima, to je obrezanje; kome je hvala ne od ljudi nego od Boga
Nadam se da ti je sada jasno da kad se kaze 144000 od svih jevrejskih plemena ne misli na doslovna jevrejska plemena nego na sve duhom pomazane osobe,ali samo 144000 otkupljene sa zemlje.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za riska

Kako to dokazujes molim te citiraj stihove.

ja sam ti vec citirao na temi ko je Isus hrist.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za gericu
malo smo odlutali od teme ,zbog duhovnih jevreja,ali vracamo se na isusa Hrista.
Jovan 1:1-14
1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.(DK)
Tebe ovde buni i Bog beše Reč.
Da razjasnim.
1.Kad Jovan pise da je u pocetku bila REC,on misli da je ta REC,ili Isus Hrist imao svoj povetak,za razliku od njegovog OCA BOGA koji nema pocetka,jer je oduvek postojao.Isus Hrist-Rec Bozja jeste prva osoba koju je Bog stvorio ili RODIO,ako ti se ne svidja prva rec.Sa svojim sinom Isusom,Bog Otac je stvorio sve ostalo i sto se vidi i sto se ne vidi.
2.Kad pise da je Rec bila U,ili KOD Boga,to znaci da je Isus bio kod Boga,a ne bukvalno u njemu!!!
3.Kad pise da Bog bese Rec to znaci da ima bozansko poreklo,ali i da se razlikuje od prvog Boga,kod koga je bila.
1 ἐν ἀρχῇ ἦν λόγος, καὶ λόγος ἦν πρὸς τὸν θεόν, καὶ θεὸς ἦν λόγος.
Odredjeni clan "ton" ,neko kaze"ho"pojavljuje se ispred prvog pojavljivanja Teos-Boga.,ali ne i ispred drugog.Konstrukcija imenice s odredjenim clanom ukazuje na identitet,licnost,dok prediktna imenica,u jednini bez clana ispred glagola(kako se u grckom gradi recenica),Ukazuje na necije SVOJSTVO.Zato ovaj stih pravi razliku izmedjuBoga kod koga je bila rec,i RECi koja je bila SLICNA bogu,ili bozanske prirode.
Da se oni POTPUNO RAZLIKUJU dodao je Jovan u 18 stihu kada je jasno rekao da Boga niko (od ljudi) nije video,JEDINORODJENI SIN ga je javio ljudima.Isus nije bio OTAC,on je bio samo SIN!!!!
18 Boga niko nije video nikad: Jedinorodni Sin koji je u naručju Očevom, On Ga javi.
Da je kojim slucajem isus bio Bog Otac ,onda bi se moglo reci da su JEDNAKI...
Razlikuju se!!!

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
za gericu
malo smo odlutali od teme ,zbog duhovnih jevreja,ali vracamo se na isusa Hrista.
Jovan 1:1-14
1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.(DK)
Tebe ovde buni i Bog beše Reč.
Da razjasnim.
1.Kad Jovan pise da je u pocetku bila REC,on misli da je ta REC,ili Isus Hrist imao svoj povetak,za razliku od njegovog OCA BOGA koji nema pocetka,jer je oduvek postojao.Isus Hrist-Rec Bozja jeste prva osoba koju je Bog stvorio ili RODIO,ako ti se ne svidja prva rec.Sa svojim sinom Isusom,Bog Otac je stvorio sve ostalo i sto se vidi i sto se ne vidi.
2.Kad pise da je Rec bila U,ili KOD Boga,to znaci da je Isus bio kod Boga,a ne bukvalno u njemu!!!
3.Kad pise da Bog bese Rec to znaci da ima bozansko poreklo,ali i da se razlikuje od prvog Boga,kod koga je bila.
1 ἐν ἀρχῇ ἦν λόγος, καὶ λόγος ἦν πρὸς τὸν θεόν, καὶ θεὸς ἦν λόγος.
Odredjeni clan "ton" ,neko kaze"ho"pojavljuje se ispred prvog pojavljivanja Teos-Boga.,ali ne i ispred drugog.Konstrukcija imenice s odredjenim clanom ukazuje na identitet,licnost,dok prediktna imenica,u jednini bez clana ispred glagola(kako se u grckom gradi recenica),Ukazuje na necije SVOJSTVO.Zato ovaj stih pravi razliku izmedjuBoga kod koga je bila rec,i RECi koja je bila SLICNA bogu,ili bozanske prirode.
Da se oni POTPUNO RAZLIKUJU dodao je Jovan u 18 stihu kada je jasno rekao da Boga niko (od ljudi) nije video,JEDINORODJENI SIN ga je javio ljudima.Isus nije bio OTAC,on je bio samo SIN!!!!
18 Boga niko nije video nikad: Jedinorodni Sin koji je u naručju Očevom, On Ga javi.
Da je kojim slucajem isus bio Bog Otac ,onda bi se moglo reci da su JEDNAKI...
Razlikuju se!!!

Nominativ [FONT=&quot]ὁ[/FONT] θεός ko ? Bog
Genitiv το[FONT=&quot]ῦ[/FONT] θεο[FONT=&quot]ῦ od koga ? od Boga[/FONT]
Dativ τ[FONT=&quot]ῷ[/FONT] θε[FONT=&quot]ῷ kome? Bogu[/FONT]
Akkusativ τ[FONT=&quot]ὸ[/FONT]ν θεόν koga? Boga
Vokativ ([FONT=&quot]ὦ[/FONT]) θεέ uzvik Bože!

[FONT=&quot]Ἐ[/FONT]ν [FONT=&quot]ἀ[/FONT]ρχ[FONT=&quot]ῇ[/FONT] [FONT=&quot]ἦ[/FONT]ν [FONT=&quot]ὁ[/FONT] λόγος, κα[FONT=&quot]ὶ[/FONT] [FONT=&quot]ὁ[/FONT] λόγος [FONT=&quot]ἦ[/FONT]ν πρ[FONT=&quot]ὸ[/FONT]ς τ[FONT=&quot]ὸ[/FONT]ν θεόν, κα[FONT=&quot]ὶ[/FONT] θε[FONT=&quot]ὸ[/FONT]ς [FONT=&quot]ἦ[/FONT]ν [FONT=&quot]ὁ[/FONT] λόγος.
[FONT=&quot]ὁ[/FONT] [FONT=&quot]ἀ[/FONT]ντικείμενος κα[FONT=&quot]ὶ[/FONT] [FONT=&quot]ὑ[/FONT]περαιρόμενος [FONT=&quot]ἐ[/FONT]π[FONT=&quot]ὶ[/FONT] πάντα λεγόμενον θε[FONT=&quot]ὸ[/FONT]ν [FONT=&quot]ἢ[/FONT] σέβασμα, [FONT=&quot]ὥ[/FONT]στε α[FONT=&quot]ὐ[/FONT]τ[FONT=&quot]ὸ[/FONT]ν ε[FONT=&quot]ἰ[/FONT]ς τ[FONT=&quot]ὸ[/FONT]ν να[FONT=&quot]ὸ[/FONT]ν το[FONT=&quot]ῦ[/FONT] θεο[FONT=&quot]ῦ[/FONT] καθίσαι [FONT=&quot]ἀ[/FONT]ποδεικνύντα [FONT=&quot]ἑ[/FONT]αυτ[FONT=&quot]ὸ[/FONT]ν [FONT=&quot]ὅ[/FONT]τι [FONT=&quot]ἔ[/FONT]στιν θεός.

Mali prilog Koine gramatike.

Eto vidiš Rise baš zbog ovakvih stvari si mi se smučio.
Prodaješ znanje starogrčke gramatike,a do juče nisi znao da razlikuješ određeni od neodređenog člana.
Postavio si se ovde kao neko nadmoćan koji će svima redom da objasni kako stvarno piše u Bibliji.
Samo da te pitaju,a ti ćeš im sve objasniti.
To što ti njima objašnjavaš je samo iskrivljeno učenje satanine organizacije koja na sve načine gleda da što više ljudi zavede.
Preispitaj se dobro i razmisli ako ti ideš u pakao za koji te je satana ubedio da ne postoji nemoj da povlačiš i druge za sobom.

Verujete đavolu a ne verujete Isusu Hristu,bezbožnici su za vas cveće.

Isus kaže :"data mi je vlast i na nebu i na zemlji"
i đavo kaže da je njemu data
i kome vi verujete???
Pa vašem pravom vođi satani naravno.

Ti meni kažeš da sam ja vas satanizovao?
Pogledaj u knjizi Otkrivenje blizu je njegov veličanstveni vrhunac na strani 132 šta piše tvoja organizacija o drugim religijama.
Šta očekuješ ,ono što činiš drugima ...i drugi će tebi.
Uostalom šta da ti pričam kad ti stalno i čitaš te knjige i iz njih učiš kako da podcenjuješ i potkopavaš svoje bližnje.
Ljubav je toliko puta spominjana u vašim knjigama da bi naivan morao da pomisli :Što su ovi dobri ,sve redom vole.
Ali vaša ljubav važi samo za vašu braću i to dok isto misle .Onog momenta kad se osveste proglašavate ih za otpadnike i ignorišete ih.
A šta je sa zalutalom ovcom i ljubavi prema bližnjem?
Samo vam se štiti organizacija da ne bi slučajno i drugi saznali pravu istinu o pravim ciljevima vaše organizacije.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
ЈС у шта се крстите с обзиром да не признајете Свето Тројство једног Бога?

Natrag