Član
- Učlanjen(a)
- 13.11.2010
- Poruka
- 317
hahahaha Peko koga ti pokusavas da izlazes,nas ili sebe?Nije Kula strazara bitna toliko,kao nije kad je to glasilo samoh jehove to su rekli vasi predsednici na sudu pod zakletvom:Jednom sam napomenuo da sve što piše u kuli stražari ne treba uzimati zdravo za gotovo i misliti da je to konačna istina.Recimo za koji naraštaj je govorio Isus : Zaista vam kažem ovaj naraštaj neće proći dok se sve ovo ne desi.
Isus je jasno dao do znanja da će neki ljudi za vreme svog veka videti sve znakove o kojima je govorio. Dalke svi znaci o kojima je govorio Isus moraju se desiti u vreme jedne generacije. Jesmo li svi mi ovako kolektivno svedoci tih znakova ? Ja mislim da jesmo.
Ono po čemu se Jehovini Svedoci razlikuju od ostalih religija to je način obožavanja a to je najbitnije. Ove greške oko tumačenja naraštaja nije greh protiv boga već traganje za istinom. Isus je rekao Stražite,Istražujte jer ne znate u koji ću čas doći.
Neke stvari koje ne mogu da nađem u kuli stražari ja imam pravo da nađem odgovore za sebe kao što sam ih i našao ali i to nije konačna istina da bi rekao tako je i ne može biti drugačije. Recimo imam tumačenje na osnovu stihova iz svetog pisma da će armagedon trajati oko 40 dana po Danilovom proročanstvu. Ili recimo događaji u svetu došli su do sledećeg stiha Danilo 11.29. Znači ja samostalno istražujem neke stvari bez kule stražare ali to se ne kosi sa organizacijom Jehovinih Svedoka jer se slažemo u načinu obožavanja a to je najbitnije.
[FONT="]Godine 1943, potpredsjednik Frederick Franz, i predsjednik Nathan H. Knorr su pod zakletvom dali sledeće svedočenje na sudu da sadržaj Stražarske kule dolazi direktno od Boga.[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Unakrsno ispitivanje Frederick W. Franza u slučaju Olin Moyle protiv Biblijskog i traktatnog društva Stražarske kule, 1943, sekcija #2596-2597, str 866. [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Pitanje: U svakom slučaju, Jehova Bog sada je urednik časopisa [Stražarske kule], je li to točno? [/FONT]
[FONT="]Odgovor: On je danas urednik časopisa. [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]P: Koliko dugo je on bio urednik časopisa? [/FONT]
[FONT="]O: Vodio ga je od njegovog osnvanja[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Unakrsno ispitivanje Nathan Homer Knorra u slučaju Olin Moyle protiv Biblijskog i traktatnog društva Stražarske kule, 1943, Poglavlje #4421, str 1474. [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]P: U stvari, ona [Stražarska kula] je predstavljena direktno kao Božja reč, zar ne? [/FONT]
[FONT="]O: Da, kao Njegova reč. [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]P: Bez ikakve kvalifikacije? [/FONT]
[FONT="]O: Tačno. [/FONT]
Peko jel verujes ti u ove izjave ili ne?