Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za nikeprodaja. Da li ti razumeš ili ti treba još audio i video zapis. Jasno i glasno sam rekao da ne verujem da je lično Bog autor Kule Stražare.

Peko 71

Pa zasto onda neodes od njih, ako imas takvo misljenje o njima?

Oni su prijatelju moj masoni i to yudomasoni, ako hoces jos jednom cu ti postaviti dokaze, ako hoces malo svezije recimo par godina u nazad.

Bas u vaseoj bruklinskoj kuli strazare postoji masonski zal, gde nema dostupa prostim JS, a samo vase duhovne vodje imaju taj dostup!!! mogu dokazati.

Pozdrav od gere.

Član
Učlanjen(a)
11.04.2011
Poruka
2
Malo sam lutala pretrazivacem po sajtovima i naidjoh na zanimljiv clanak.Evo podelicu ga sa vama...kopirala sam ga

"Prema Društvu Kule stražare, ovo ime koje Isus otkriva je "Jehova" (vidi "Erwachet" str. 25 od 22. marta 1957.). Pre nego budemo proveravali, da li su Hrist i njegovi apostoli izgovarali ovo ime i propovedali ga, dobro je da bliže pogledamo ime "Jehova" po kome je "Društvo novog sveta" dobilo ime.

"Jehova" nije reč

"Svedoci" sa ovim imenom dovode u vezu spasenje i stalno ga izgovaraju. One koji ovo ime ne koriste označavaju za neposlušne i za one koji uklanjaju Božije ime. Ipak, sami moraju priznati da tačan izgovor ovog imena nije poznat (Erwachet, str 25, 23. Avgust 1957.). Razmislite kakvu besmislicu "svedoci" pripisuju Bogu: Bog nam zapoveda da propovedamo ovo ime, ali će nas držati u nesigurnosti po pitanju tačnog izgovaranja tog imena.

Treba razumeti da reč "Jehova" nije nikakva reč. Zašto? Pa zato, što se Bog Mojsiju predstavio u gorućem grmu imenom Jahve - što na hebrejskom znači "On Jeste". Posle povratka iz Vavilonskog ropstva, uzevši u obzir šta je dato u Drugoj Mojsijevoj 20,7 (kako bi se zabranila zloupotreba Božijeg imena "Jahve") postalo je uobičajeno da se ovo ime nikako ne izgovara i tako je svugde, gde se ovo ime nalazi u Starom zavetu, počelo da se koristi novo ime koje je nastalo spajanjem suglasnika reči "Jahve" sa samoglasnicima reči "Adonaj" (Gospod). Objasnićemo to na primeru:
J a H V e (On jeste)
| | |
| | \
J A H O V A
| | |
| | |
A d O n A j (Gospod)
Iz ovoga se jasno vidi da ime Jehova, uobičajeno naročito u pesmama, nije nikakva reč u uobičajenom smislu, nego mešavina suglasnika reči "Jahve" i samoglasnika reči "Adonaj".

Ovaj pogrešan izgovor je po prvi put zastupao ispovednik pape Lava X 1518. godine

"Jehovini svedoci" koji tako radikalno osuđuju rimsku crkvu, za svoje ime mogu da zahvale upravo njoj (kakav paradoks!) - i to upravo ispovedniku pape Lava X, Petru Galatinu. On je taj koji je godine 1518. prvi branio pogrešan izgovor "Jehova". Poznato je da je ova "kovanica" prodrla skoro svugde u crkveni rečnik, iako pre 1518. nijedan hrišćanin, a takođe i nijedan Jevrej, nije čitao Jehova.

"Svedoci", kao i obično u ovakvim slučajevima, počnu da pričaju o falsifikovanju istorije, pa ćemo mi odmah to onemogućiti i navesti da ova informacija potiče iz "Realne enciklopedije za protestanstsku teologiju i crkvu", koja je izdata još 1900. godine, dakle 31 godinu pre nego što je Društvo kule stražare uopšte i pomislilo da svoje sledbenike nazove "Jehovini svedoci". Poznato je da je ovaj pokret imao i razna druga imena, kao na primer, "Narodna propovedaonica iz Bruklina", "Ljudi početka hiljadugodišnjeg carstva" ili "Međunarodni savez ozbiljnih proučavaoca Biblije".

Očigledno je: Ni istorijski, ni lingvistički ne može da opstane da je izgovor "Jehova" jedno od Božijih imena, jer kako je već često pomenuto, "Jehova" je samo pogrešna "kovanica" od originalnog imena "Jahve". Upravo "Ebelferdska Biblija" koju "svedoci" preferiraju zbog toga što se u njoj koristi ime "Jehova" naglašava već 1891. godine, u predgovoru drugom izdanju da je ovo ime zadržano, "jer je čitalac tokom godina na njega navikao". Dalje objašnjava: "Skoro svi savremeni učenjaci pretpostavljaju da umesto Jehova ili Jehovi, treba da se čita "Jahve" (= večno postojeći, nepromenljivi)". Preporučujemo da se "svedocima" ovaj predgovor u "njihovoj" sopstvenoj Bibliji pokaže ("Ebelferdska Biblija", str. IV.).

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Malo sam lutala pretrazivacem po sajtovima i naidjoh na zanimljiv clanak.Evo podelicu ga sa vama...kopirala sam ga

"Prema Društvu Kule stražare, ovo ime koje Isus otkriva je "Jehova" (vidi "Erwachet" str. 25 od 22. marta 1957.). Pre nego budemo proveravali, da li su Hrist i njegovi apostoli izgovarali ovo ime i propovedali ga, dobro je da bliže pogledamo ime "Jehova" po kome je "Društvo novog sveta" dobilo ime.

"Jehova" nije reč

"Svedoci" sa ovim imenom dovode u vezu spasenje i stalno ga izgovaraju. One koji ovo ime ne koriste označavaju za neposlušne i za one koji uklanjaju Božije ime. Ipak, sami moraju priznati da tačan izgovor ovog imena nije poznat (Erwachet, str 25, 23. Avgust 1957.). Razmislite kakvu besmislicu "svedoci" pripisuju Bogu: Bog nam zapoveda da propovedamo ovo ime, ali će nas držati u nesigurnosti po pitanju tačnog izgovaranja tog imena.

Treba razumeti da reč "Jehova" nije nikakva reč. Zašto? Pa zato, što se Bog Mojsiju predstavio u gorućem grmu imenom Jahve - što na hebrejskom znači "On Jeste". Posle povratka iz Vavilonskog ropstva, uzevši u obzir šta je dato u Drugoj Mojsijevoj 20,7 (kako bi se zabranila zloupotreba Božijeg imena "Jahve") postalo je uobičajeno da se ovo ime nikako ne izgovara i tako je svugde, gde se ovo ime nalazi u Starom zavetu, počelo da se koristi novo ime koje je nastalo spajanjem suglasnika reči "Jahve" sa samoglasnicima reči "Adonaj" (Gospod). Objasnićemo to na primeru:
J a H V e (On jeste)
| | |
| | \
J A H O V A
| | |
| | |
A d O n A j (Gospod)
Iz ovoga se jasno vidi da ime Jehova, uobičajeno naročito u pesmama, nije nikakva reč u uobičajenom smislu, nego mešavina suglasnika reči "Jahve" i samoglasnika reči "Adonaj".

Ovaj pogrešan izgovor je po prvi put zastupao ispovednik pape Lava X 1518. godine

"Jehovini svedoci" koji tako radikalno osuđuju rimsku crkvu, za svoje ime mogu da zahvale upravo njoj (kakav paradoks!) - i to upravo ispovedniku pape Lava X, Petru Galatinu. On je taj koji je godine 1518. prvi branio pogrešan izgovor "Jehova". Poznato je da je ova "kovanica" prodrla skoro svugde u crkveni rečnik, iako pre 1518. nijedan hrišćanin, a takođe i nijedan Jevrej, nije čitao Jehova.

"Svedoci", kao i obično u ovakvim slučajevima, počnu da pričaju o falsifikovanju istorije, pa ćemo mi odmah to onemogućiti i navesti da ova informacija potiče iz "Realne enciklopedije za protestanstsku teologiju i crkvu", koja je izdata još 1900. godine, dakle 31 godinu pre nego što je Društvo kule stražare uopšte i pomislilo da svoje sledbenike nazove "Jehovini svedoci". Poznato je da je ovaj pokret imao i razna druga imena, kao na primer, "Narodna propovedaonica iz Bruklina", "Ljudi početka hiljadugodišnjeg carstva" ili "Međunarodni savez ozbiljnih proučavaoca Biblije".

Očigledno je: Ni istorijski, ni lingvistički ne može da opstane da je izgovor "Jehova" jedno od Božijih imena, jer kako je već često pomenuto, "Jehova" je samo pogrešna "kovanica" od originalnog imena "Jahve". Upravo "Ebelferdska Biblija" koju "svedoci" preferiraju zbog toga što se u njoj koristi ime "Jehova" naglašava već 1891. godine, u predgovoru drugom izdanju da je ovo ime zadržano, "jer je čitalac tokom godina na njega navikao". Dalje objašnjava: "Skoro svi savremeni učenjaci pretpostavljaju da umesto Jehova ili Jehovi, treba da se čita "Jahve" (= večno postojeći, nepromenljivi)". Preporučujemo da se "svedocima" ovaj predgovor u "njihovoj" sopstvenoj Bibliji pokaže ("Ebelferdska Biblija", str. IV.).

Veoma si u pravu ali ces dugo cekati na odgovor JS, bog se projavio mnogim imenami u bibliji u SZ, ali u novom nigde se nije projavio kao jahve vec kao (Isus i Rec) zbog toga je sva ova zbrka.

Pozdrav od gere.

Dodato posle 55 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
COPY PAST
~ Kako obožavaoci Božijeg imena prepravljaju Bibliju?! (1) ~

Pri kraju patmoske 'Apokalipse', veličanstvene Hristove objave koja slikovitim jezikm prikazuje završne krucijalno-kataklizmičke dogadjaje Posletka, Sveti Jedan upozorava: "Svedočim svakom ko sluša proročke reči ove knjige: ako im ko dometne nešto, na toga će Bog navaliti Zla napisana u ovoj knjizi." (22:18). - Verujući da su i ostali biblijski spisi Božije otkrovenje i apsolutna inspiracija, Raselovi svedoci važenje ovog Hristovog ukaza prenose na celu Bibliju. Oni koji smatraju da se do Istine može doći samo slušanjem i čitanjem biblijske reči neće sebi priznati da su oni prvi ti koji po svom ljudskom nahodjenju, prema svojoj duhovno-spoznajnoj ograničenosti, mnogo toga domeću Božijoj reči i onome što se vodi kao 'Božija reč'. Tako su u svome rogobatnom modernizovanom engleskom prevodu novozavetnih manuskripta (na kome su njihovi 'stručnjaci' počeli da rade još od 1950. god.), prevodu koji oni zovu New World Translation, Božije ime 'Jehova' ubacili 237 puta. Medjutim u sačuvanim brojnim kodeksima, manuskriptima i fragmentima 'Novog zaveta' nigde ne susrećemo zapisano ime 'Jehova'.

Raselovi svedoci koji osudjuju i odbacuju idolatriju vezanu za tradiciju, kultne svetkovine i relikvije, i sami nisu imuni na nju: uz Četveroslovlje (JHVH), uz Božije ime zapisano kao Tetragrammaton, obožavaju i Bibliju, svoju organizaciju, nekadašnje njene lidere i svoje 'rukovodeće telo' u Bruklinu, čije izmišljotine i ljudska tumačenja slepački prihvataju kao 'Božiju reč'. Umesto da obožavaju Živog Boga Raselovi svedoci se ropski i nekritički klanjaju proizvoljnostima koje plasira njihovo bruklinsko 'rukovodeće telo'.

Pogrešan pristup svetosti i nerazumevanje Druge Zapovesti date preko Mojsija (u kojoj se poziva da se ne zloupotrebljava Božije ime), u starom Izraelu dovelo je do toga da se gotovo potpuno isključi Božije ime, odnosno da se supstituciono piše i izgovara. U starim rukopisima Septuaginte, grčkog prevoda hebrejskih spisa za potrebe aleksandrijskih Jevreja, Božije ime je se ispisivalo feničanskom ortografijom. U novozavetnim apografima i manuskriptima Božije ime, Četveroslovlje, ime koje je dobilo karakter ideograma, pisano je i prevodjeno je pronominalno: kao Kiris ('Gospod'). Tobožnji 'Jehovini svedoci' dali su sebi pravo da gotovo svugde gde u novozavetnim tekstovima stoji 'Kirios', a dati termin se vezuje za Boga Oca, u svome diletanskom i manipulativnom prevodu 'Novi svet' ubace ime 'Jehova'.

Raselovim svedoci, koji se pozivaju na sveto ime 'Jehova', neće da vide njegovo istinsko duhovno značenje. Ne shvatajući da to nije zemaljsko i hebrejsko ime, već duhovno i Nebesko, ne shvatajući da se ono stoga etimološki ne može raščlanjavati (kao što npr. raščlanjujemo ime Bogoljub na 'Bog' i 'ljubav'), oni su proizvoljno izmiksovali da 'Jehova' znači 'on prouzrokuje da postane'. stvarno značenje imena Jehova dato je u 'Knjizi Izlaska' - Eje ašer ehje - Ja sam (Onaj) Koji Jesam." Dakle, značenje Božijeg imena ukazuje na Boga kao na večno Jestestvo, večno Postojanje, na Stvarnost Koja je Bila, Koja Jeste i Koja će Biti, na Gospodstvo koje je Početak i Svršetak, Ishodište i Utočište Svemu.

>>
Aurora Aurea
10.10.2004., 22:20

~ Kako obožavaoci Božijeg imena prepravljaju Bibliju?! (2) ~

Raselovi svedoci duboko su ubedjeni da Boga proslavljaju i veličaju tako što Njegovo ime, poput kakve hindu-mantre, neprestano drže na jeziku, tako što ga neprestano izgovaraju, najčešće bez odjeka, jer u svome srcu ne nose Silu Duha Svetog, Duha Sile. Gde god se u Bibliji pominje termin 'ime' (hebr.: šem), oni to bukvalno tumače, ne shvatajući da je 'ime' vrlo često i simbol za Božiji Zakon Ljubavi, Zakon Života, Zakon Pravednosti koji čestiti uzorno žive i revnosno ostvaruju. Kada npr. Isus u molitvi zajedništva iznosi "Neka se sveti Ime Tvoje", On time prevashodno misli na Očev Zakon: Ime Božije, Zakon Božije se sveti i proslavlja tako što se ostvaruje, tako što se sve preduzima sa svešću da ono što učinimo bližnjemu učinili smo i Hristu, Njegovom sveprisutnom Duhu. U Svojoj prvosvešteničkoj molitvi na poslednjoj večeri Gospod ukazuje: "Objavio sam Ime Tvoje onim ljudima koje si mi dao od sveta." (Jovan, 17:6) - Hrist je taj koji je Božiji Zakon objavio u mnogim fasetama i produbio Deset Zapovesti datih preko Mojsija.

Duh Života preko proroka Joela ukazuje: "Svi koji prizivaju Ime Jehovino biće spašeni." - Mi prizivamo u svoj život Jehovino Ime, Jehovin Zakon, tako što prihvatamo Zapovesti Života, tako što ih ostvarujemo, tako što druge podstičemo na zakonito, sveto življenje. Gospod Ljubavi jasno ukazuje da oni koji Ga samo na rečima prizivaju a ne ostvaruju Njegove Zapovesti, ne prizivaju Ga u svoj život, ne mogu imati udela u slavnom zajedništvu sa Njim: "Neće svi koji Mi govore 'Gospode, Gospode' ući u Carstvo Nebesko, nego oni koji izvršavaju volju Oca Mojega Koji je na Nebu." - U prahrišćanstvu sve je radjeno u Ime Isusa Hrista: od isceljivanja, do okupljanja i krštavanja. - Poznato je da su Raselovi svedoci i od svetog krštenja napravili cirkus, 'krštavajući' svoje zavedene aspirante u kupaćim gaćicama i to ne u Isusovo Ime, već u ime Oca, Sina i Duhom vodjene organizacije!

Odbijajući za sebe naziv 'raseliti', te na izvestan način pokušavajući da se distanciraju od problematičnog Rasela, 'ozbiljni istraživači Biblije' (nastali 1913. godine fuzijom Raselovih pristalica i društva 'Narodnih propovednika'), prozvali su se 26. jula 1931. godine na medjunarodnom sastanku održanom u Kolumbusu (Ohajo, USA) 'Jehovini svedoci'. U biblijskim tekstovima, Božiji služitelji, proroci i apostoli, nazivaju se često i 'svedocima'. U svojoj nadmenosti Raselovi sledbenici, drvo bez životnog soka, zamišljavaju da takva odredba i njima odgovara, da se mnogi afirmativni biblijski ukazi zapravo na 'njih' odnose.

Za apostole i Božije ljude se kaže da su svedoci jer je kroz njih živo delao Duh Istine i Duh proroštva, jer su sledeći Hrista i Božiji Zakon bili očevidci Hristove slave i Božijih čudesa, jer su uzeli udela u delima koja su proslavljivala Božiji Zakon i Boga Stvoritelja. Božiji svedok je onaj koji trpi kao pravednik za Božiju slavu, koji je našao Istinu u sebi, u kome je Hrist vaskrsao. Kako može biti Jehovin svedok ko ne priznaje da se Gospod može videti očima očišćene duše, očima unutarnjeg čoveka? Iako se u biblijskim spisima na mnoga mesta ukazuje kako su pravednici razgovarali sa Bogom i gledali Ga licem u lice, iako Isus u Besedi na Gori kaže da će čisti srcem gledati Boga (Matej, 22:4), Raselovi sledbenici ipak svedoče da je Bog 'nevidljiv' i zamišljavaju da neće ni videti njihove falsifikate i prevare koje čine. (Dakako da je Bog kao sveti, sušti impersonalni Duh nevidljiv, dakako da je i Bog Otac za čovekovo oko nevidljiv, ali za prosvetljeno duhovno oko Očev lik je dostižan. Reći da je Bog apsolutno nevidljiv, isto je kao reći da On uopšte 'ne postoji'.) Sve što ne razumu Raselovi svedoci proglašavaju 'nevidljivim' i 'simboličkim'. Pa tako pored 'nevidljivog Boga' imaju i 'nevidljiv' Hristov Dolazak... Koliki i koji je to apsurd: Hristovi svedoci svedoče o onome što su videli i čuli, a novi 'Božiji' svedoci svedoče o 'nevidljivom' Bogu, o Bogu koga nisu ni videli ni čuli ...

Samo duhovno nesavršenima i onima koji priznaju samo materiju kao 'stvarnost', koji duhovno podredjuju materijalnome, Božiji glas i Božiji lik su nedostupni. Onaj ko uči o 'nevidljivom' i 'nedostupnom' Bogu, pokazuje da njegov ugruvan razum stoji na liniji ateizma, sadukejskog pogleda na život.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Peko ja sam bio mnogo puta u kraljevskoj dvorani, i zaprepastio sam se kako se vi pricescujete na spomen veceri, vi svi tamo samo pogledate u tanjir s hlebom i vinom a niko iz vas nesme ni da pomisli da pojede Hristovo telo ili da popije vina tj Hristovu krv, naravno simbolicki.

Ako si bio mnogo puta onda je više nego jasno da nisi ništa razumeo od svega što se govorilo na memorijalu! Ipak nikad ništa nije uzalud tako da bi bilo dobro da opet odeš večeras u najbližu dvoranu Kraljevstva i prisustvuješ memorijalu i ponovo čuješ govor! Ako se pak odlučiš, dobro obrati pažnju na program i prati stihove iz Biblije koji se budu čitali pa ćeš razumeti ako si duhovno gladan, ponizan i iskren. Ako pak opet ništa ne razumeš, pitaj posle memorijala šta ti nije jasno i zatraži od bilo kog svedoka biblijski studij koji je besplatan kako bi mogao da dođeš do tačnog spoznanja!

;)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
ЈС у чије име се крстите приликом крштавања?

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Ako si bio mnogo puta onda je više nego jasno da nisi ništa razumeo od svega što se govorilo na memorijalu! Ipak nikad ništa nije uzalud tako da bi bilo dobro da opet odeš večeras u najbližu dvoranu Kraljevstva i prisustvuješ memorijalu i ponovo čuješ govor! Ako se pak odlučiš, dobro obrati pažnju na program i prati stihove iz Biblije koji se budu čitali pa ćeš razumeti ako si duhovno gladan, ponizan i iskren. Ako pak opet ništa ne razumeš, pitaj posle memorijala šta ti nije jasno i zatraži od bilo kog svedoka biblijski studij koji je besplatan kako bi mogao da dođeš do tačnog spoznanja!

;)

prijatelju vec sam bio ranije i sve su mi objasnili ,i mogu ti reci da to vase pricesce nema nista s biblijom, ja sam postavio post na temi sveta trojica upravo to sto sam isus govori, upravo to sto je on zapovedio, a ako ti mislis drugacije od ovog sto cu ti sada postaviti daj argumente.
Biblija ne laze a kula strazare da!!!

Evo citaj:

Iako je Isus jasno upravo na spomen veceri apostolima, jasno kazao ove reci citiram binliju.

47 Zaista, zaista vam kažem: koji veruje mene ima život večni.
48 Ja sam Hleb života.
49 Očevi vaši jedoše manu u pustinji, i pomreše.

50 Ovo je hleb koji silazi s neba: da koji od Njega jede ne umre.
51 Ja sam hleb živi koji siđe s neba; koji jede od ovog hleba živeće vavek; i hleb koji ću ja dati telo je moje, koje ću dati za život sveta.

52 A Jevreji se prepirahu među sobom govoreći: Kako može ovaj dati nama telo svoje da jedemo?

53 A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: ako ne jedete telo Sina čovečijeg i ne pijete krv Njegovu, nećete imati život u sebi.

54 Koji jede moje telo i pije moju krv ima život večni, i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan:
55 Jer je telo moje pravo jelo i krv moja pravo piće.
56 Koji jede moje telo i pije moju krv stoji u meni i ja u njemu.

A sto se tice Hristovog bozanstva, evo takodje argument.

1 Istinu govorim tako mi Hrista, ne lažem, to mi svedoči savest moja Duhom Svetim.
2 Da mi je vrlo žao i srce me moje boli bez prestanka;
3 Jer bih želeo da ja sam budem odlučen od Hrista za braću svoju koja su mi rod po telu,

4 Koja su Izrailjci, kojih je posinaštvo i slava, i zavet i zakon, i bogomoljstvo, i obećanja;

5 Kojih su i oci, i od kojih je Hristos po telu, koji je nad svima, Bog blagosloven va vek. Amin.

Pod 2)
Dela apostolska:

28 Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;(ja bih na tvom mrstu vrlo ozbiljno shvatio ovaj stih, jer ovde jasno apostol govori da pazimo da je duh sveti postavio vladike u crkvu gospodnju, koju je stekao krvlju svojom)
29 Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;(i ovaj stih bih shvatio vrlo ozbiljno)

30 I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom.

15 A Gospod mu reče: Idi, jer mi je on sud izbrani da iznese ime moje pred neznabošce i careve i sinove Izrailjeve.

Itd,Itd.

Dodato posle 1 17 minuta:

2 Pet. 2:1

1 A beše i lažnih proroka u narodu, kao što će i među vama biti lažnih učitelja, koji će uneti jeresi pogibli, i odricaće se Gospodara koji ih iskupi i dovodiće sebi naglu pogibao.(A ovaj posebno prouci)
2 I mnogi će poći za njihovim nečistotama kojima će se huliti na put istine.
3 I u lakomstvu loviće vas izmišljenim rečima. Njihov sud odavno ne docni, i pogibao njihova ne drema.(A ovaj stih govori upravo o vama)

4 Jer kad Bog ne poštede anđela koji sagrešiše, nego ih metnu u okove mraka paklenog, i predade da se čuvaju za sud;(A ov o vam je za pakao za koji govorite da nepostoji tj govorite da bog laze)

Dodato posle 9 minuta:

Ef. 1:10-23

10 Za uredbu izvršetka vremena, da se sve sastavi u Hristu što je na nebesima i na zemlji; u Njemu,
11 Kroz kog i naslednici postasmo, napred određeni bivši po naredbi Boga koji sve čini po savetu volje svoje,

12 Da bismo bili na hvalu slave Njegove, mi koji smo se napred uzdali u Hrista,

13 Kroz kog i vi, čuvši reč istine, jevanđelje spasenja svog, u kome i verovavši zapečatiste se Svetim Duhom obećanja,( stih 12,13 mi verujem svetom duhu i imamo pecat snjim a vi ne jer ga neverujete

14 Koji je zalog nasledstva našeg za izbavljenje tečevine na hvalu slave Njegove.

15 Zato i ja čuvši vašu veru u Hrista Isusa, i ljubav k svima svetima,(A ovde pavle govori o Isusu Gospodu nasemu i svim svetim koje ste vi odbacili a pogotovo bozanstvo samog Gospoda)
16 Ne prestajem zahvaljivati za vas, i spominjati vas u svojim molitvama,
17 Da Bog Gospoda našeg Isusa Hrista, Otac slave, dade vam Duha premudrosti i otkrivenja da Ga poznate,

18 I bistre oči srca vašeg da biste mogli videti šta je nada Njegovog zvanja, i koje je bogatstvo slave nasledstva Njegovog u svetima,

19 I kakva je izobilna veličina sile Njegove na nama koji verujemo po činjenju prevelike sile Njegove,

20 Koju učini u Hristu, kad Ga podiže iz mrtvih i posadi sebi s desne strane na nebesima,
21 Nad svim poglavarstvima, i vlastima, i silama, i gospodstvima, i nad svakim imenom što se može nazvati, ne samo na ovom svetu nego i na onom koji ide.

22 I sve pokori pod noge Njegove, i Njega dade za glavu crkvi, nad svima,

23 Koja je telo Njegovo, punina Onog koji sve ispunjava u svemu.

Kao sto vidis malecki ja dadoh mnogo argumenata, savetujem ti da obratis paznju na stihove, od 21-23 A pogotovo 21 stih.

(21 Nad svim poglavarstvima, i vlastima, i silama, i gospodstvima, i nad svakim imenom što se može nazvati, ne samo na ovom svetu nego i na onom koji ide.)

Otac je otac,sin je sin,a sveti duh je sveti duh.

11 Jer ko od ljudi zna šta je u čoveku osim duha čovečijeg koji živi u njemu? Tako i u Bogu šta je niko ne zna osim Duha Božijeg.
13 Koje i govorimo ne rečima što je naučila čovečija premudrost, nego šta uči Duh Sveti; i duhovne stvari duhovno radimo.
14 A telesni čovek ne razume šta je od Duha Božijeg; jer mu se čini ludost i ne može da razume, jer treba duhovno da se razgleda.

Amos 7:12, Mt. 16:23, Dela 2:12, Dela 25:19, Dela 26:24, Rim. 8:5, 1 Kor. 1:23, Juda 1:19

Evoti pa sad malo ti razmisli o cemu ja to, a nebi bilo lose da ti odes malo do crkve, pa da vidis kako se po pravdi gospoda Isusa Hrista pricest vrsi Amin.

Dodato posle 1 20 minuta:

a evo ti jos malo:

Copy past Wikilis, Tajna vecera.

Тајна вечера

ТАЈНА ВЕЧЕРА (грч: το μυστικόν δείπνον), установљена је на Велики четвртак увече, у самом граду Јерусалиму, у просторији званој Горница (соба на спрату). Јеванђелисти наводе да је Господ Христос у својој икономији спасења људског рода промишљао и ο тачном месту и времену установљења Свете Евхаристије, Тајне над Тајнама - Светајне; отуда се и ова вечера зове Тајна вечера.

Исус Христос је послао двојицу ученика, Петра и Јована, у град у коме ће сусрести човека с крчагом воде, и наложио им да га прате до куће у коју ћe ући, и да у њој запитају домаћина где је одаја где ће Учитељ јести Пасху са својим ученицима. "И он ћe вам показати велику застрту горњу собу". Овде су ученици припремили Пасху за Господа и друге Апостоле (Лк 22,7-13; Мт 26,17-19; Мк 14,12-16). Према Црквеном предању, то је била кућа Марије, мајке јеванђелисте Марка (Дап 12,12), у којој су се Апостоли окупљали.
Ток вечере

Према јеврејским обичајима оног времена, пре сваког обеда, морале су се прати руке до лаката, а пре једења пасхалног обеда и ноге. Христос верно извршава прописе и лично пере ноге својим ученицима, не обазирући се на Петрово противљење. Ο овоме опширно извештава јеванђелист Јован (Јн 13,1-20), наводећи да је предстојеће Јудино издајство било проречено у Старом Завету, мада из Христових уста то место другачије гласи: "Онај који једе мој хлеб, подиже пету своју на мене" (Јн 13,18; Пс 40,10).

Следећи чин јесте идентификовање Јуде као издајника, умакањем залогаја и пружањем да једе. Овим чином Христос свакако није подстакао Јуду на издају, него му само ставља до знања да је прозрео његову злу намеру и да га је препустио Сатани коме се већ био придружио. Постоје ситне разлике у изношењу редоследа у Јеванђељу. Према изложењу код Матеја и Марка, Јуда је био означен као издајник пре установљења Евхаристије, а код Луке је најпре установљена Евхаристија, па је на Јуду показано као на издајника.
Успостављање Евхаристије

Средишњи чин Тајне вечере, Евхаристије, бележе сва три јеванђелиста (Мт 26,26-29; Мк 14,22-25; Лк 22,14-20). Христова Последња вечера била је пасхални обед. Одржана је у четвртак увече, а већ у петак Христос и разбојници бивају осуђени, распети, журно их скидају са крста да не би висили током суботе, а уз то јеванђелист примећује да "беше велики дан она субота" (Јн 19,31), тј. била је јеврејска Пасха.

Довођење старозаветног јагњета у везу са овим обедом потпуно је оправдано. И данас се за време седера (пасхалне вечере) читају благослови. "Узе Исус хлеб и благословивши преломи га, и даде ученицима, и рече: Узмите, једите, ово је тело моје. И узе чашу и заблагодаривши даде им говорећи: Пијте из ње сви; јер ово је крв моја Новога Завета која се пролива за многе ради отпуштења грехова" (Мт 26,26-28). Ово су те речи установљења Свете Евхаристије, Свете Тајне Причешћа. Следствено томе, као што је крв пасхалног јагњета једном у Египту спасла израиљску децу, првенце, од Анђела смрти, тако ћe и сада крв Христа Јагњета: "Гле, Јагње Божије које узима на се грехе света" (Јн 1,29), спасти од греха све људе који у Њега верују.
Карактеристике Ехаристије

Пасхална жртва се у Јудаизму понављала и понавља се сваке године, док се овде установљена Евхаристија може савршавати, одн. тачније - савршити, свакодневно по целом свету, на свим Црквеним олтарима са свештеником као заступником самог Христа и сабраним верницима. "Она је Нови савез с Богом, који ћe и после Његовог одласка претпостављати свету заједницу љубави" (Чарнић).

Међутим, свака Тајна вечера, Евхаристија, није само пуко сећање на Христову смрт и искупитељско дело, него је непрестано делање Христово у овом свету. Када верници после молитве и призива Светога Духа примају истинско Тело и Крв Христову, "за очишћење греха и за живот вечни", они примају само божанство Господа Исуса Христа, пречисто Тело и Крв која онда освећује и обожава целокупан човечији организам. Христос је свој Завет назвао Новим (Нови Завет), јер је проливена Крв, заправо "Крв Завета" - алузија на (2 Мој 24,8) када је крв жртве била потврда да ћe народ поштовати Божији закон, Крв Сина Божијега проливена за опроштење грехова: Христос је "крвљу својом жртва помирења кроз веру" (Рм 3,25; уп. Еф 2,13; 1 Јн 1,7).

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Ovo je primer koji nije na čast osobama koje tvrde da su hrišćani i da vole Boga i upravo je ovo primer kako dela razotkrivaju pripadnike prave i krive religije:

Nakon skandala u Danilovgradu

Jehovini svjedoci prijavili napadače, država otćutala kršenje Ustava

Kada sam se ja, kao starješina skupa pozdravom obratio prisutnima, ustao je sveštenik koji je rekao da dolazi iz manastira Ždrebaonik, prekinuo moj govor i počeo svoj, prijeteći

jehovini-svjedoci-prijavili-napadace-drzava-otcutala-krsenje-ustava-slika-28084.jpg

Zoran Lalović starješina skupa Jehovinih svjedoka, koji su u nedjelju u Danilovgradu prekinuli sveštenstvo i vjernici Srpske pravoslavne crkve, podnio je u ponedjeljak prijavu protiv NN lica zbog prijetnji i podstrekavanja vjerske mržnje.
On je “Vijestima” kazao da će mu se u tome pridružiti i članovi te zajednice, objašnjavajući da su Jehovini svjedoci željeli samo da naprave memorijal u spomen Isusa, kao i svake godine.

“Po našem kalendaru, ove godine dan Hristovog stradanja je 17. april zbog čega je biblijski govor tim povodom održan na skupovima Jehovinih svjedoka širom svjeta... Danilovgrađani koji pripadaju Jehovinim svjedocima željeli su da obilježe događaj i povodom toga svojim sugrađanima podijelili su više od 500 pozivnica kako bi ih podstakli da razmišljaju o značaju Hrista i hrišćanskih vjerovanja”, objasnio je Lalović.
Uprava policije nije “Vijestima” odgovorila na pitanja o incidentu koji se dogodio u Zavičajnom muzeju u Danilovgradu.

Sveštenik Zeković: Razljutili su nas

Iako crnogorski Ustav propisuje da su vjerske zajednice ravnopravne i slobodne u vršenju vjerskih obreda i poslova, sveštenik SPC Slobodan Zeković, koji je sa dvadesetak monaha i drugih osoba prekinuo skup Jehovinih svjedoka, smatra da nije ništa prekršio, ne želeći da odgovori na pitanja da li je povrijedio ustavne garactije, niti šta bi uradio da neko njega prekine u ostvarivanju njegovih vjerskih prava i sloboda.
Službenik SPC-a, vjerske organizacije koja nije registrovana u skladu sa crnogorskim zakonima, za razliku od Jehovinih svjedoka, Islamske i još petnaestak drugih zajednica, ” Anteni M” je kazao kako se sljedbenici Jehove “izruguju i hule na najveće svetinje hrišćanstva – Isusa Hrista i časni krst, zbog čega je njihovo okupljanje u danilovgradskom Zavičajnom muzeju razljutilo vjernike i sveštenstvo”.

On za “Vijesti” nije želio da govori, niti da komentariše podnošenje prijave protiv dvadesetak osoba koje su u nedjelju veče prekinuli okupljanje Jehovinih svjedoka.
Zoran Lalović je kazao da su oni skup redovno i u zakonskom roku prijavili policiji, a od Zavičajnog muzeja zakupili salu.
“Desetak minuta prije početka skupa u salu je došla grupa od dvadesetak sveštenika i monaha, zajedno sa osobama koja na sebi nisu imala vjerska obilježja ali su očigledno bila u istoj grupi", kazao je Lalović.
Objašnjavajući da mu je odmah bilo jasno da pristigli “gosti” nijesu dobronamjerni, što je bilo vidljivo iz stava prema prisutnima, Lalović je ispričao da su bez pozdrava sačekali početak skupa.
“Kada sam se ja, kao starješina skupa pozdravom obratio prisutnima, ustao je sveštenik koji je rekao da dolazi iz manastira Ždrebaonik, prekinuo moj govor i počeo svoj, prijeteći", kazao je Lalović.

„Sljedeći put će vam životi biti ugroženi”

Govor sveštenika, kako je ispričao, u sebi je sadržao poruke o srpstvu, srpskoj crkvi i o krvi koja je za nju prolivana.
"Rekao nam je da smo mi sekta i zlo sjeme a da će oni da se bore da to sjeme ne proklija u Bjelopavlićima, naglašavajući da jedino sada imamo šansu da izađemo i ako bi ikada više pokušali da dođemo u Bjelopavliće, da će nam životi biti ugroženi, a ovaj put nam dozvoljavaju da skup napustimo bez posljedica", ispričao je Lalović.
Nakon govora, sveštenici i njihovi pratioci počeli su da pjevaju, nakon čega su Jehovini svjedoci zbog lične bezbjednosti napustili skup.
I dok se državni organi u ponedjeljak povodom ovog slučaja nijesu oglasili, aktivisti civilnog sektora ocijenili su da je riječ o nasilničkom i nezakonitom ponašanju, koje posebno ne priliči produhovljenim sveštenicima.
“Incident u Danilovgradu je novi registrovani primjer otvorene mrženje i netolerancije prema pripadnicima vjerskih manjina”, kazao je istraživač kršenja ljudskih prava mr Aleksandar Saša Zeković.
Poručujući da je zabrinjavajuće što posljednjih desetak godina gotovo svi primjeri napada na male vjerske zajednice ostaju nekažnjeni, što se neminovno održava na podsticanje nasilja prema njihovim pripadnicima, on je kazao da je neophodna reakcija Uprave policije i mjerodavnog državnog tužioca.

Gorjanc-Prelević: Državni tužilac da reaguje

Izvršna direktorica Akcije za ljudska prava Tea Gorjanc-Prelević kazala je da je sprečavanje javnog skupa krivično djelo, baš kao što su krivična djela i povreda slobode govora i javnog istupanja, povreda slobode ispovijedanja vjere i vršenja vjerskih obreda i izazivanje vjerske mržnje, koja se, kako je objasnila, gone po službenoj dužnosti

“Nema smetnje i da državni tužilac pokrene krivično gonjenje u ovom slučaju”, poručila je Gorjanc-Prelević.
Ona je kazala da Jehovini svjedoci, kao registrovana vjerska zajednica u Crnoj Gori, imaju pravo da ispovijedaju svoju vjeru i čak da ubjeđuju druge da promjene vjeru.
“To je upravo suština ljudskog prava na slobodu mišljenja i vjeroispovjesti, koja podrazumijeva i pravo da se i mišljenje i vjera promjene.
Ovo je Evropski sud za ljudska prava utvrdio u slučaju Kokinakis protiv Grčke, 1993. godine, u kome je utvrđeno da je Grčka prekršila pravo na slobodu vjeroispovjesti pripadniku Jehovinih svjedoka koga je osudila zbog prozelitizma (obraćanja u neku vjeru pristalica druge vjere neprimjerenim sredstvima), a nije uspjela da dokaže da se on zaista služio nečasnim i nezakonitim sredstvima, kao što su prinuda, iskorišćavanje ugroženosti ili ispiranje mozga”, kazala je Gorjanc-Prelević.
Ona je ocijenila da na teritoriji Crne Gore svako ima pravo da vjeruje u šta hoće, i da u to pokuša da ubjedi i druge, sve dok to ne čini pod prinudom, i ne koristi govor mržnje ili poziva na nasilje.

Porezi se plaćaju, država ne štiti

Danilovgrađanka koja je na skup pošla jer želi biti Jehovin svjedok kazala je "Vijestima" da ona kao građanin završava sve obaveze prema državi koje su u skladu sa zakonom ali da kao čovjek ima pravo da vjeruje u Boga i da ga voli, što im je u nedjelju uskraćeno.
"Da bi neko bio Jehovin svjedok mora biti kršten i mora svoj život uskladiti sa načelima iz Biblije. Mi se držimo toga da Bogu pripada božije, a caru carevo i poštujemo i cijenimo zakon", kazala je ona, ne shvatajući zbog čega je njihov skup u muzeju prekinut.

http://www.vijesti.me/vijesti/jehovini-svjedoci-prijavili-napadace-drzava-otcutala-krsenje-ustava-clanak-16128

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Malecki, kakav primer kakvi svestenici,kakvi muzeji kakvi drzavni sudioci, kakve to veze ima sa onim sto sam ja postavio u postu#1006!!!

Ako nemas argumente na moje argumente onda se bolje neoglasavaj , A to sto vam se desilo, to vam je sto varate narod da Isus nije Bog,
i da sveti duh nepostoji a samo neka sila koja nema razuma itd.

A najvise zbog pogresnog pricesta, jer kao sto napisah u posto #1006 covek ako hoce vecni zivot mora se pricestiti ,to je uvazenje vere u nasega Gospoda i Boga Isusa Hrista.

Ponavljam:

Dok vi ucite da se netreba pricescivati, u kraljevskoj dvorani sto je sasvim suprotno od onog sto pise u bibliji.

Znas sta ja mislim vi uopste neznate sta je zapravo pricest, jer da znate ,odjurili bi glavom bez obzira u crkvu, da se pricestite za svoje grehe, k nasemu Gospodu Isusu Hristu.

53 A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: ako ne jedete telo Sina čovečijeg i ne pijete krv Njegovu, nećete imati život u sebi.

54 Koji jede moje telo i pije moju krv ima život večni, i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan:
55 Jer je telo moje pravo jelo i krv moja pravo piće.
56 Koji jede moje telo i pije moju krv stoji u meni i ja u njemu.

A sto se tice Hristovog bozanstva, evo takodje argument.

1 Istinu govorim tako mi Hrista, ne lažem, to mi svedoči savest moja Duhom Svetim.

28 Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;(ja bih na tvom mrstu vrlo ozbiljno shvatio ovaj stih, jer ovde jasno apostol govori da pazimo da je duh sveti postavio vladike u crkvu gospodnju, koju je stekao krvlju svojom)
29 Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;(i ovaj stih bih shvatio vrlo ozbiljno)

30 I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom.

15 A Gospod mu reče: Idi, jer mi je on sud izbrani da iznese ime moje pred neznabošce i careve i sinove Izrailjeve.

2 Pet. 2:1

1 A beše i lažnih proroka u narodu, kao što će i među vama biti lažnih učitelja, koji će uneti jeresi pogibli, i odricaće se Gospodara koji ih iskupi i dovodiće sebi naglu pogibao.(A ovaj posebno prouci)
2 I mnogi će poći za njihovim nečistotama kojima će se huliti na put istine.
3 I u lakomstvu loviće vas izmišljenim rečima. Njihov sud odavno ne docni, i pogibao njihova ne drema.(A ovaj stih govori upravo o vama)

4 Jer kad Bog ne poštede anđela koji sagrešiše, nego ih metnu u okove mraka paklenog, i predade da se čuvaju za sud;(A ov o vam je za pakao za koji govorite da nepostoji tj govorite da bog laze)

Najverovatnije ako ovo procita pravi Hristov vernik, shvatice zbog cega ste tako prosli tamo.

Budi ljubazan pa mi odgovori na post #1006!!!

Natrag