Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Zar ti ne praktikuješ pravoslavnu religiju i govoriš o tradiciji pravoslavlja?

Ja sam ortodox, budi dobar pa objasni post #1006,e moj malecki, i ti si mi neki staresina, a ne umes da objasnis zasto se covek mora ili nemora pricescivati.

onaj koji se nepricescuje nije hristov i on gine isto kao i sin pogibije tj antihrist tvoje ignorisanje mog posta #1006,samo potvrdjuje da ste antihristi
evo citaj:

54 Koji jede moje telo i pije moju krv ima život večni, i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan:
55 Jer je telo moje pravo jelo i krv moja pravo piće.
56 Koji jede moje telo i pije moju krv stoji u meni i ja u njemu.

A kao sto znamo vi nejedete Hristovo telo i nepijete Hristovu krv, sto znaci nema vam zivota.

I nelazite ljude kao sto obicno govorite, ti mozes imati zivot vecni u raju na zemlji, a mi znamo ko je bog zemlje trenutno.

Ja znam jedno, vi ga sigurno necete dobiti tj zivot vecni, a sad znas i zasto.

54 Koji jede moje telo i pije moju krv ima život večni, i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan:
55 Jer je telo moje pravo jelo i krv moja pravo piće.
56 Koji jede moje telo i pije moju krv stoji u meni i ja u njemu.

53 A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: ako ne jedete telo Sina čovečijeg i ne pijete krv Njegovu, nećete imati život u sebi.

Nemoj se vise brukati malecki majketi.

A evo malo da naucis ponavljam sta je pricest i tajna vecera:

Copy past Wikilis, Tajna vecera.

Тајна вечера

ТАЈНА ВЕЧЕРА (грч: το μυστικόν δείπνον), установљена је на Велики четвртак увече, у самом граду Јерусалиму, у просторији званој Горница (соба на спрату). Јеванђелисти наводе да је Господ Христос у својој икономији спасења људског рода промишљао и ο тачном месту и времену установљења Свете Евхаристије, Тајне над Тајнама - Светајне; отуда се и ова вечера зове Тајна вечера.

Исус Христос је послао двојицу ученика, Петра и Јована, у град у коме ће сусрести човека с крчагом воде, и наложио им да га прате до куће у коју ћe ући, и да у њој запитају домаћина где је одаја где ће Учитељ јести Пасху са својим ученицима. "И он ћe вам показати велику застрту горњу собу". Овде су ученици припремили Пасху за Господа и друге Апостоле (Лк 22,7-13; Мт 26,17-19; Мк 14,12-16). Према Црквеном предању, то је била кућа Марије, мајке јеванђелисте Марка (Дап 12,12), у којој су се Апостоли окупљали.
Ток вечере

Према јеврејским обичајима оног времена, пре сваког обеда, морале су се прати руке до лаката, а пре једења пасхалног обеда и ноге. Христос верно извршава прописе и лично пере ноге својим ученицима, не обазирући се на Петрово противљење. Ο овоме опширно извештава јеванђелист Јован (Јн 13,1-20), наводећи да је предстојеће Јудино издајство било проречено у Старом Завету, мада из Христових уста то место другачије гласи: "Онај који једе мој хлеб, подиже пету своју на мене" (Јн 13,18; Пс 40,10).

Следећи чин јесте идентификовање Јуде као издајника, умакањем залогаја и пружањем да једе. Овим чином Христос свакако није подстакао Јуду на издају, него му само ставља до знања да је прозрео његову злу намеру и да га је препустио Сатани коме се већ био придружио. Постоје ситне разлике у изношењу редоследа у Јеванђељу. Према изложењу код Матеја и Марка, Јуда је био означен као издајник пре установљења Евхаристије, а код Луке је најпре установљена Евхаристија, па је на Јуду показано као на издајника.
Успостављање Евхаристије

Средишњи чин Тајне вечере, Евхаристије, бележе сва три јеванђелиста (Мт 26,26-29; Мк 14,22-25; Лк 22,14-20). Христова Последња вечера била је пасхални обед. Одржана је у четвртак увече, а већ у петак Христос и разбојници бивају осуђени, распети, журно их скидају са крста да не би висили током суботе, а уз то јеванђелист примећује да "беше велики дан она субота" (Јн 19,31), тј. била је јеврејска Пасха.

Довођење старозаветног јагњета у везу са овим обедом потпуно је оправдано. И данас се за време седера (пасхалне вечере) читају благослови. "Узе Исус хлеб и благословивши преломи га, и даде ученицима, и рече: Узмите, једите, ово је тело моје. И узе чашу и заблагодаривши даде им говорећи: Пијте из ње сви; јер ово је крв моја Новога Завета која се пролива за многе ради отпуштења грехова" (Мт 26,26-28). Ово су те речи установљења Свете Евхаристије, Свете Тајне Причешћа. Следствено томе, као што је крв пасхалног јагњета једном у Египту спасла израиљску децу, првенце, од Анђела смрти, тако ћe и сада крв Христа Јагњета: "Гле, Јагње Божије које узима на се грехе света" (Јн 1,29), спасти од греха све људе који у Њега верују.
Карактеристике Ехаристије

Пасхална жртва се у Јудаизму понављала и понавља се сваке године, док се овде установљена Евхаристија може савршавати, одн. тачније - савршити, свакодневно по целом свету, на свим Црквеним олтарима са свештеником као заступником самог Христа и сабраним верницима. "Она је Нови савез с Богом, који ћe и после Његовог одласка претпостављати свету заједницу љубави" (Чарнић).

Међутим, свака Тајна вечера, Евхаристија, није само пуко сећање на Христову смрт и искупитељско дело, него је непрестано делање Христово у овом свету. Када верници после молитве и призива Светога Духа примају истинско Тело и Крв Христову, "за очишћење греха и за живот вечни", они примају само божанство Господа Исуса Христа, пречисто Тело и Крв која онда освећује и обожава целокупан човечији организам. Христос је свој Завет назвао Новим (Нови Завет), јер је проливена Крв, заправо "Крв Завета" - алузија на (2 Мој 24,8) када је крв жртве била потврда да ћe народ поштовати Божији закон, Крв Сина Божијега проливена за опроштење грехова: Христос је "крвљу својом жртва помирења кроз веру" (Рм 3,25; уп. Еф 2,13; 1 Јн 1,7).

A ovo procitaj deset puta nadam se da ces shvatiti u kolikoj si zabludi.

Према јеврејским обичајима оног времена, пре сваког обеда, морале су се прати руке до лаката, а пре једења пасхалног обеда и ноге. Христос верно извршава прописе и лично пере ноге својим ученицима, не обазирући се на Петрово противљење. Ο овоме опширно извештава јеванђелист Јован (Јн 13,1-20), наводећи да је предстојеће Јудино издајство било проречено у Старом Завету, мада из Христових уста то место другачије гласи: "Онај који једе мој хлеб, подиже пету своју на мене" (Јн 13,18; Пс 40,10).

Следећи чин јесте идентификовање Јуде као издајника, умакањем залогаја и пружањем да једе. Овим чином Христос свакако није подстакао Јуду на издају, него му само ставља до знања да је прозрео његову злу намеру и да га је препустио Сатани коме се већ био придружио. Постоје ситне разлике у изношењу редоследа у Јеванђељу. Према изложењу код Матеја и Марка, Јуда је био означен као издајник пре установљења Евхаристије, а код Луке је најпре установљена Евхаристија, па је на Јуду показано као на издајника.
Успостављање Евхаристије

( A ovo procitaj 100 puta da bi shvatio zasto se treba pricestiti)

Међутим, свака Тајна вечера, Евхаристија, није само пуко сећање на Христову смрт и искупитељско дело, него је непрестано делање Христово у овом свету. Када верници после молитве и призива Светога Духа примају истинско Тело и Крв Христову, "за очишћење греха и за живот вечни", они примају само божанство Господа Исуса Христа, пречисто Тело и Крв која онда освећује и обожава целокупан човечији организам. Христос је свој Завет назвао Новим (Нови Завет), јер је проливена Крв, заправо "Крв Завета" - алузија на (2 Мој 24,8) када је крв жртве била потврда да ћe народ поштовати Божији закон, Крв Сина Божијега проливена за опроштење грехова: Христос је "крвљу својом жртва помирења кроз веру" (Рм 3,25; уп. Еф 2,13; 1 Јн 1,7).

Ako si procitao barem jednom, nek ti gospod Isus Hrist Bog nas pomogne da shvatis amin.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za poelbustera
ne budi smesan sa tim svojim glupim Atanasijevim hipotezama .Okani se atanasija tvorca lazi i bogohulnih nauka.
i na srpskom ima isti smisao.
Ako je Tripo kod Gere,on nije Gera.,ili ipak jeste???
Isus ili REC BOZJA je bio U ili KOD Boga!!!
To mesto je kljucno,jer to mesto pokazuje da je NEKO KOD,(U) NEKOGA!!!
Zato mani se i nominitiva,i genitiva,i dativa i svih ostalih i grckih i srpskih padeza.
Samo zbod "KOD",ili "U"se pravi razlika dovoljna da se napravi razlika izmedju DVE OSOBE.Zato se jednoj dodeljuje veliko slovo B,kao Bog,a drugoj malo slovo b,kao bog.
To su mnogi teolozi uvideli i zato mnogi prevode drugacije nego DK.
Evo samo nekih primera,na engleskom,a ima ih dosta i na francuskom,nemackom...

1808 "and the word was a god" The NT,in An Improved Version,London
1829 "and the Logos was a god" The Monotessaron
1864 "and a god was the Word" The Emphatic Diaglott
1935 "and the Word was divine" An American Translation
1950 "and the Word was a god" New world
Samo ovo je sasvim dovoljno da se logicki vidi da su potpuno dve razlicite osobe,ali ako cemo i grcki da ucimo ,Let's go!!!

Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος

Sta mislite ima li neke razlike izmedju τὸν Θεόν i Θεὸς???

τὸν Θεὸς je isto kao i engleski THE,odredjeni clan,koga nema ispred zadnjeg Θεὸς
ZATO STO ISPRED ZADNJEG TEOS,ne stoji τὸν(odredjeni clan),samo zato se prevodi malim slovom b,bog ili bozanske prirode.Jedno je kad pise πρὸς τὸν Θεόν kod THE Boga,
a drugo je kad pise
πρὸς Θεόν ,kod (a) boga.
Odredjeni clan τὸν je tu bitan !!!

Okanite se tupavog i bogohulnog atanasijevog verovanja,koje cak i ono vreme mnogi hriscani nisu podrzavali!!!

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
interesantno kada nas na to poziva neko ko je clan para masonske organizacije ciji je sonivac bio mason 33.reda pa jos i sahranjen po masonskim obredima,mislim da nije zalosno bilo bi smesno zaista :)
I normalno sda ce da sledi kako je to laz ,kako su toizmislili otpadnici itd.itd.itd...

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Ja sam ortodox, budi dobar pa objasni post #1006,e moj malecki, i ti si mi neki staresina, a ne umes da objasnis zasto se covek mora ili nemora pricescivati.

Koji si ortodox, jevrejski, grčki, katolički...?

P.S. Nemoj, molim te, da koppiraš i postuješ taj silni materijal jer niko to ne čita! Verujem ni ti ne čitaš i još manje znaš šta postuješ!

;)

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620

P.S. Nemoj, molim te, da koppiraš i postuješ taj silni materijal jer niko to ne čita! Verujem ni ti ne čitaš i još manje znaš šta postuješ!

;)

Ja svoje kazah i necu ponavljati!!!

Kopirao ili pisao kakava je razlika, ja kopiram ono u cemu se slazem s autorm posta, zasto bih se mucio da pisem sve to, a ti kao ne kopiras, to ti pricaj nekom drugom no ne meni ,vi JS kopirate sve sto stignete, da bi nas hriscane obratili u masonstvo, ili judomasonstvo ,malo ste se zeznuli.

Malecki staje s odgovorom na moj post #1006 ????

Nemoj da motas gluposti i da ignorises postove lose je po vas.

Objasnio sam neke stvari u postu #1011 no ti ignorises.

P.S

Dajte argumente i samo posle njih cu da razgovaram sa vama.

Dodato posle 20 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

;)

Ortodox je ortodox ,katolik katolik,itd. Vas materijal citaju neznalise i nepoznavaoci biblije,vas materijal je star samo 100g, a nas 2000g ako umes racunati to je ogromna razlika.

Ma daj, neces me odvesti od posta koji sam postavio,Ja nisam JS,i mene nemozete hipnotisati jednim i stim pitanjima i odgovorima.

Odgovori na post #1006 i 1011, ili ja u buduce, takodje cu ignorisati tvoje postove.I nemoj misliti da su forumasi idioti kao vi.

Kad kod mene dodje JS,on od mene bezi ko djavo od krsta,a ima i razloga,a razlog je poznao je istinu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Ja svoje kazah i necu ponavljati!!!

Kopirao ili pisao kakava je razlika, ja kopiram ono u cemu se slazem s autorm posta, zasto bih se mucio da pisem sve to, a ti kao ne kopiras, to ti pricaj nekom drugom no ne meni ,vi JS kopirate sve sto stignete, da bi nas hriscane obratili u masonstvo, ili judomasonstvo ,malo ste se zeznuli.

Malecki staje s odgovorom na moj post #1006 ????

Druže, jedno od mnogih prednosti nas Jehovinih svjedoka koji dobro poznajemo Bibliju i svakodnevno je temeljito i vredno proučavamo, jeste da vrlo lako možemo da uočimo i prepoznamo osobe koje su iskreno zainteresovane za istinu, duhovno gladne osobe, ponizne osobe i iskrene osobe od ostalih! Ti spadaš u ostale jer "sve znaš", nemaš šta da naučiš i zato Jehovini svjedoci "bježe" od tebe "ko đavo od krsta" jer ne žele da gube dragocjeno vrijeme s tobom. Da sada, ovoga časa sam Jehova stane pred tebe i kaže ti da tvoja pravoslavna religija nije ona prava koja se dopada Bogu ti bi ga u lice pljunuo.

Ortodox je ortodox ,katolik katolik,itd. Vas materijal citaju neznalise i nepoznavaoci biblije,vas materijal je star samo 100g, a nas 2000g ako umes racunati to je ogromna razlika.

Ma daj, neces me odvesti od posta koji sam postavio,Ja nisam JS,i mene nemozete hipnotisati jednim i stim pitanjima i odgovorima.

Odgovori na post #1006 i 1011, ili ja u buduce, takodje cu ignorisati tvoje postove.I nemoj misliti da su forumasi idioti kao vi.

Kad kod mene dodje JS,on od mene bezi ko djavo od krsta,a ima i razloga,a razlog je poznao je istinu.

Nisi savladao azbuku religije druže! Postoji grčki ortodoks, katolički ortodoks, jevrejski ortodoks...a ti ne znaš kojoj ortodoksnoj religiji pripadaš! Rećiću ti ja kojoj religiji pripadaš-pravoslavnoj religiji i to srpskoj pravoslavnoj religiji. Kako znam? Evo kako: 2 osnovne karakteristike srpskih pravoslavaca su sledeće:
1. Nemaju pojma o Bibliji!
2. Obavezno vređaju sagovornika!

:)

P.S. Opet ti ponavljam: ako zaista želiš biblijsku istinu zatraži biblijski studij (Jehovini svedoci besplatno nude biblijski studij širom sveta u više od 236 zemalja) od prvog svedoka koji dođe na tvoja vrata!

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
2 osnovne karakteristike JS su sledeće:
1. Nemaju pojma o Bibliji!Izmasakrirali su KJV 1950 godine
2. Obavezno su slatkorecivi dok ih ne udariye u koren,onda spadaju maske masonrije i satanizma.

P.S. Malecki pozovi vlainu ili jos bolje 777 da ti podrze bilijski kurs,posto vi nemate skolovanje da biste mogli da nekoga kvalitetno ucite teoloskim stvarima.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
2 osnovne karakteristike JS su sledeće:
1. Nemaju pojma o Bibliji!Izmasakrirali su KJV 1950 godine
2. Obavezno su slatkorecivi dok ih ne udariye u koren,onda spadaju maske masonrije i satanizma.

P.S. Malecki pozovi vlainu ili jos bolje 777 da ti podrze bilijski kurs,posto vi nemate skolovanje da biste mogli da nekoga kvalitetno ucite teoloskim stvarima.

Malecki sobzirom da neodgovaras na moje postove, ja nemam nista da dodam od onog sto je nikeprodaja napisao.

Natrag