Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
11.04.2011
Poruka
2
Trazila sam po sajtu o Memorijalu koji se odrzava 17.ovoga meseca i naletih na ovaj forum koji me je zadrzao dobrih dva sata.Zanimljivi ste u objasnjenjima.Steta sto ste prekinuli dalju diskusiju o temi sekti i religioznosti.Zanimljivo je bilo ne citati,nego slusati vas.Imala sam osecaj dok sam citala da se svi nalazite u jednoj sobi a ja negde u prikrajku i slusam vas.....zanimljivo zaista.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Trazila sam po sajtu o Memorijalu koji se odrzava 17.ovoga meseca i naletih na ovaj forum koji me je zadrzao dobrih dva sata.Zanimljivi ste u objasnjenjima.Steta sto ste prekinuli dalju diskusiju o temi sekti i religioznosti.Zanimljivo je bilo ne citati,nego slusati vas.Imala sam osecaj dok sam citala da se svi nalazite u jednoj sobi a ja negde u prikrajku i slusam vas.....zanimljivo zaista.
Samo se ti pridruži, biće još zanimljivije!:)

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Peko ja jos uvek NISAM dobio odgovor verujes li ti u izjave date na sudu od strane tvojoh vodja da kulu strazara uredjuje Bog ili ne?

Dodato posle 12 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

za devojcicu

ne moras da tripujes,samo pitaj jednostavno i dobices najbrzi odgovor,a ako trazis kvalitetniji odgovor zamolio bi te da sacekas.
Sto se tice "MRZNJE"JS prema nekome,naprimer NATO fasistima.MRZE SE ZLI POSTUPCI,ali NE i OSOBE koje vrse te zle postupke.
Iskreno receno u gnevu se desava da naprimer JA javno iznesem MRZNJU i prema nekoj OSOBI,a ne samo njenim zlim postupcima.
1.Jovanova 1:8-10
8 Ako kažemo da greha nemamo, sebe varamo, i istine nema u nama.
9 Ako priznajemo grehe svoje, veran je i pravedan da nam oprosti grehe naše, i očisti nas od svake nepravde.
10 Ako kažemo da ne sagrešismo, gradimo Ga lažom, i reč Njegova nije u nama.
JS su ljudi kao i svaki drugi i takodje grese.Sta mislis kako se Isus Hrist osecao kad su ga lazno napadali ? Javno im je rekao "BUDALE". Da li je time pokazao svoju mrznju prema njima,ili pak ljubav?
Naravno niko od JS ne bi smeo tako da govori,ali i mi smo gresni i nesavrseni(to je jos i najbolje sto se desi).
hahaha
HEJ,pa ovaj clanak ne poziva ni jednog JS da krene da ubija mrzitelje Bozjeg naroda!!!,cak ne poziva ni na sud zbog klevete!!!!
Nadam se da si zadovoljna sa odgovorom u vezi mrznje

Sto se tice ubijanja zlih evo ti par stihova za pocetak
Psalam 37:9
9 Jer će se istrebiti koji čine zlo, a koji čekaju Gospoda naslediće zemlju.
otkrivenje 12:7 Arhandjel Mihailo je ime za isusa na nebu
I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
otkrivenje 14:1
1 I videh, i gle, Jagnje stajaše na gori sionskoj, i s Njim sto i četrdeset i četiri hiljade, koji imahu ime Oca Njegovog napisano na čelima svojim.(valjano za Jehovine svedoke)
otkrivenje 19:13-15
13 I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.
14 I vojske nebeske iđahu za Njim na konjima belim, obučene u svilu belu i čistu.
15 I iz usta Njegovih iziđe mač oštar, da njime pobije neznabošce; i On će ih pasti s palicom gvozdenom; i On gazi kacu vina i srdnje i gneva Boga Svedržitelja.
18 Da jedete mesa od careva, i mesa od vojvoda, i mesa od junaka, i mesa od konja i od onih koji sede na njima, i mesa od svih slobodnjaka i robova, i od malih i od velikih.
Mislim da je ovo sasvim dovoljno....?

[/B]

Rise,ajde udahni duboko vidim da ti nije dobro,cim si ovoliko poceo da brljas,prvo kazes da se nepristojno ponsam,pa kada ti zatrazim dokaze citate mog ponasanja,ti ucutis.Onda opet ti meni o nekavom tripovanju i kako ja lose intrptetiram stvari,a ja ti lepo kazem pokazi mi tu moju interpretaciju cititiraj moju pogresnu interpretaciju,medjutim ti to nisi u stanju da uradis a znas zasto?Zato sto je NEMA dakle suvi citati iz casopisa za koje su vase vodje pod zakletvom na sudu izjavile da je urednik sam Bog.
evo da se jos jednom pdostetimo citata:
Ево цитата из “Куле стражаре” (годиште 1951, страна 733):

“Мрзитеље Богa и народа Његовог треба мрзети, али то не значи да ћемо ми искористити било коју прилику да им нанесемо физичку озледу у духу злобе или пакости, јер и зло и пакост припадају ђаволу, док чиста мржња не (подвлачења су наша, нап. прир.). Морамо мрзети у истинском смислу те речи; то јест осећати крајњу и делатну одбојност, која се састоји у сматрању тако нечег одвратним, гнусним, поганим. Сигурно да мрзитељи Бога нису достојни да живе на Његовој дивној земљи. Земља ће бити ослобођена од покварењака и ми ни прстом не морамо мрднути да би смо их физички повредили, али морамо имати исправан став када су ови непријатељи у питању. Божије име (Јехова, нап. прир.) значи узвраћање непријатељима."

Zanci ovde se jasno kaze da NJIH treba da mrzite a ne njihove postupke,dakle ne inputiraj nesto u tex sto ne kaze.A sto se tice 144000 tumacenje ti je jos gore od onog o Isusu kao andjelu iz Jevrejima poslanici.Gde pise u stihovima koje si nabaco da ce 144000 biti sucarevi i da ce sa Isusom pobiti zle?To mozda u tvojoj glavi je tako utuvljeno ali u bliblijskom texu zasigurno ne.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620

Urednik jurivaka je potpuno u pravu, samo se ti pridruzi neces zazaliti, ovaj forum licno za mene je najboli, a clan sam mnogih foruma.

Pozdrav od gere

Dodato posle 14 minuta:

Nominativ [FONT=&quot]ὁ[/FONT] θεός ko ? Bog
Genitiv το[FONT=&quot]ῦ[/FONT] θεο[FONT=&quot]ῦ od koga ? od Boga[/FONT]
Dativ τ[FONT=&quot]ῷ[/FONT] θε[FONT=&quot]ῷ kome? Bogu[/FONT]
Akkusativ τ[FONT=&quot]ὸ[/FONT]ν θεόν koga? Boga
Vokativ ([FONT=&quot]ὦ[/FONT]) θεέ uzvik Bože!

[FONT=&quot]Ἐ[/FONT]ν [FONT=&quot]ἀ[/FONT]ρχ[FONT=&quot]ῇ[/FONT] [FONT=&quot]ἦ[/FONT]ν [FONT=&quot]ὁ[/FONT] λόγος, κα[FONT=&quot]ὶ[/FONT] [FONT=&quot]ὁ[/FONT] λόγος [FONT=&quot]ἦ[/FONT]ν πρ[FONT=&quot]ὸ[/FONT]ς τ[FONT=&quot]ὸ[/FONT]ν θεόν, κα[FONT=&quot]ὶ[/FONT] θε[FONT=&quot]ὸ[/FONT]ς [FONT=&quot]ἦ[/FONT]ν [FONT=&quot]ὁ[/FONT] λόγος.
[FONT=&quot]ὁ[/FONT] [FONT=&quot]ἀ[/FONT]ντικείμενος κα[FONT=&quot]ὶ[/FONT] [FONT=&quot]ὑ[/FONT]περαιρόμενος [FONT=&quot]ἐ[/FONT]π[FONT=&quot]ὶ[/FONT] πάντα λεγόμενον θε[FONT=&quot]ὸ[/FONT]ν [FONT=&quot]ἢ[/FONT] σέβασμα, [FONT=&quot]ὥ[/FONT]στε α[FONT=&quot]ὐ[/FONT]τ[FONT=&quot]ὸ[/FONT]ν ε[FONT=&quot]ἰ[/FONT]ς τ[FONT=&quot]ὸ[/FONT]ν να[FONT=&quot]ὸ[/FONT]ν το[FONT=&quot]ῦ[/FONT] θεο[FONT=&quot]ῦ[/FONT] καθίσαι [FONT=&quot]ἀ[/FONT]ποδεικνύντα [FONT=&quot]ἑ[/FONT]αυτ[FONT=&quot]ὸ[/FONT]ν [FONT=&quot]ὅ[/FONT]τι [FONT=&quot]ἔ[/FONT]στιν θεός.

Mali prilog Koine gramatike.

Eto vidiš Rise baš zbog ovakvih stvari si mi se smučio.
Prodaješ znanje starogrčke gramatike,a do juče nisi znao da razlikuješ određeni od neodređenog člana.
Postavio si se ovde kao neko nadmoćan koji će svima redom da objasni kako stvarno piše u Bibliji.
Samo da te pitaju,a ti ćeš im sve objasniti.
To što ti njima objašnjavaš je samo iskrivljeno učenje satanine organizacije koja na sve načine gleda da što više ljudi zavede.
Preispitaj se dobro i razmisli ako ti ideš u pakao za koji te je satana ubedio da ne postoji nemoj da povlačiš i druge za sobom.

Verujete đavolu a ne verujete Isusu Hristu,bezbožnici su za vas cveće.

Isus kaže :"data mi je vlast i na nebu i na zemlji"
i đavo kaže da je njemu data
i kome vi verujete???
Pa vašem pravom vođi satani naravno.

Ti meni kažeš da sam ja vas satanizovao?
Pogledaj u knjizi Otkrivenje blizu je njegov veličanstveni vrhunac na strani 132 šta piše tvoja organizacija o drugim religijama.
Šta očekuješ ,ono što činiš drugima ...i drugi će tebi.
Uostalom šta da ti pričam kad ti stalno i čitaš te knjige i iz njih učiš kako da podcenjuješ i potkopavaš svoje bližnje.
Ljubav je toliko puta spominjana u vašim knjigama da bi naivan morao da pomisli :Što su ovi dobri ,sve redom vole.
Ali vaša ljubav važi samo za vašu braću i to dok isto misle .Onog momenta kad se osveste proglašavate ih za otpadnike i ignorišete ih.
A šta je sa zalutalom ovcom i ljubavi prema bližnjem?
Samo vam se štiti organizacija da ne bi slučajno i drugi saznali pravu istinu o pravim ciljevima vaše organizacije.

Ma znam ja brate da on govori iz njihovih zurnala, a najgore po njih je to sto znam ja ko su i stasu i u sta veruju.

Hvala ti brate za ovaj post gore .

Dodato posle 4 minuta:

Peko ja jos uvek NISAM dobio odgovor verujes li ti u izjave date na sudu od strane tvojoh vodja da kulu strazara uredjuje Bog ili ne?

Rise,ajde udahni duboko vidim da ti nije dobro,cim si ovoliko poceo da brljas,prvo kazes da se nepristojno ponsam,pa kada ti zatrazim dokaze citate mog ponasanja,ti ucutis.Onda opet ti meni o nekavom tripovanju i kako ja lose intrptetiram stvari,a ja ti lepo kazem pokazi mi tu moju interpretaciju cititiraj moju pogresnu interpretaciju,medjutim ti to nisi u stanju da uradis a znas zasto?Zato sto je NEMA dakle suvi citati iz casopisa za koje su vase vodje pod zakletvom na sudu izjavile da je urednik sam Bog.
evo da se jos jednom pdostetimo citata:
Ево цитата из “Куле стражаре” (годиште 1951, страна 733):

“Мрзитеље Богa и народа Његовог треба мрзети, али то не значи да ћемо ми искористити било коју прилику да им нанесемо физичку озледу у духу злобе или пакости, јер и зло и пакост припадају ђаволу, док чиста мржња не (подвлачења су наша, нап. прир.). Морамо мрзети у истинском смислу те речи; то јест осећати крајњу и делатну одбојност, која се састоји у сматрању тако нечег одвратним, гнусним, поганим. Сигурно да мрзитељи Бога нису достојни да живе на Његовој дивној земљи. Земља ће бити ослобођена од покварењака и ми ни прстом не морамо мрднути да би смо их физички повредили, али морамо имати исправан став када су ови непријатељи у питању. Божије име (Јехова, нап. прир.) значи узвраћање непријатељима."

Zanci ovde se jasno kaze da NJIH treba da mrzite a ne njihove postupke,dakle ne inputiraj nesto u tex sto ne kaze.A sto se tice 144000 tumacenje ti je jos gore od onog o Isusu kao andjelu iz Jevrejima poslanici.Gde pise u stihovima koje si nabaco da ce 144000 biti sucarevi i da ce sa Isusom pobiti zle?To mozda u tvojoj glavi je tako utuvljeno ali u bliblijskom texu zasigurno ne.

Cim nemaju odgovora odmah beze na druge forume, tamo ih treba traziti na primer na beograd kafe ili na krstarici.

Nece oni tebi odgovoriti jedno vreme, dok se neprodju barem 2-3 stranice, da se zaboravi to sto si im postavio.

Pozdrav od gere

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246

Da te razuverim ako misliš da sam verski fanatik pa da imam neke svoje vođe. Kao vođu priznajem Isusa i Jehovu Boga. I pored toga što ih priznajem ne očekujem od Boga da me vodi kao neku marionetu već ja moram tu da uložim neki trud da bi to shvatio. Isaija 7.16. Jer pre nego nauči dete odbaciti zlo a izabrati dobro ... sami svojim trudom treba da odbacujemo zlo i da izaberemo dobro, ako bi Bog to učinio za nas mi bi smo bili samo marionete a to Bog ne želi da budemo.
Tu se krije odgovor odakle greške kod Jehovinih Svedoka kad se vratimo nekoliko decenija unazad. Činjenica je da se greške koje su postojale odklanjaju i ako ih još poneka ima i njih odkloniti. Zašto je to tako? Zato što sami svojim trudom moramo to da učinimo jer ako bi Bog to radio za nas ne bi bilo korektno prema drugima kojim ne pomaže.
Ako Bog za određenu grupu ljudi kaže : Vi ste moji svedoci. To ne znači da je Bog uticao na to već da smo sami svojim snagama uspeli to da budemo.
Kulu Stražaru ne uređuje Bog jer da je tako ne bi postojala ni jedna greška. Svedoci za te greške kažu da je se podkrala greška i da ih treba ispraviti.
Najveća greška pojedinih koji se zovu da su Jehovini Svedoci je ta što misle da su njihove misli nadahnute od Boga a nemaju pojma da su nadahnute sa skroz druge strane. Priče 3.5. Na svoj razum ne oslanjaj se znači baš u tom smislu da nas naša intuicija može da odvede u skroz pogrešnom pravcu. Zato biblija treba da bude zakon .

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Da te razuverim ako misliš da sam verski fanatik pa da imam neke svoje vođe. Kao vođu priznajem Isusa i Jehovu Boga. I pored toga što ih priznajem ne očekujem od Boga da me vodi kao neku marionetu već ja moram tu da uložim neki trud da bi to shvatio. Isaija 7.16. Jer pre nego nauči dete odbaciti zlo a izabrati dobro ... sami svojim trudom treba da odbacujemo zlo i da izaberemo dobro, ako bi Bog to učinio za nas mi bi smo bili samo marionete a to Bog ne želi da budemo.
Tu se krije odgovor odakle greške kod Jehovinih Svedoka kad se vratimo nekoliko decenija unazad. Činjenica je da se greške koje su postojale odklanjaju i ako ih još poneka ima i njih odkloniti. Zašto je to tako? Zato što sami svojim trudom moramo to da učinimo jer ako bi Bog to radio za nas ne bi bilo korektno prema drugima kojim ne pomaže.
Ako Bog za određenu grupu ljudi kaže : Vi ste moji svedoci. To ne znači da je Bog uticao na to već da smo sami svojim snagama uspeli to da budemo.
Kulu Stražaru ne uređuje Bog jer da je tako ne bi postojala ni jedna greška. Svedoci za te greške kažu da je se podkrala greška i da ih treba ispraviti.
Najveća greška pojedinih koji se zovu da su Jehovini Svedoci je ta što misle da su njihove misli nadahnute od Boga a nemaju pojma da su nadahnute sa skroz druge strane. Priče 3.5. Na svoj razum ne oslanjaj se znači baš u tom smislu da nas naša intuicija može da odvede u skroz pogrešnom pravcu. Zato biblija treba da bude zakon .

Pročitaj pažljivo ovaj tekst iz knjige Jehovinih svedoka .
Na koje greške si ti mislio?
Jehovini svedoci: Vidljiva Božija organizacija

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Peko da ti kazem jednu stavr koju znam pouzdano a to je da cim neko pocne da pise referat taj nema nameru da odgovori ono sto je pitan pa tako ni ti.Sad ti meni kazi kada nekoga pitas jasno i glasno ,nedvosmisleno,srpski 2 puta i on ti neodgovara sta ces da pomislis o takvom coveku.Ili ne zeli da odgovori ili u najmanju ruku ima neki tezi oblik mentalnog poremecaja cim ne moze da razume prosto pitanje i odgovori na njega.Ako ne zelis da pomislim da spadas u ovu drugu grupu,budi covek normalan i odgovri normalno,direktno,bez okolisanja.Dakle:
verujes li ti u izjave date na sudu od strane tvojih vodja da kulu strazara uredjuje Bog ili ne?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Za nikeprodaja. Da li ti razumeš ili ti treba još audio i video zapis. Jasno i glasno sam rekao da ne verujem da je lično Bog autor Kule Stražare.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Znaci ti verujes da su tvoje vodje bile u zabludi ili da si lagali.Hvala

Po drugi put, nemam duhovne vođe. Časopis kula stražara je mnogima pokazao pravi smer kao što je i meni u onim najbitnijim stvarima. Greške postoje ali su stvarno zanemarljive u poređenju sa drugim religijama koje imaju katastrofalne greške. Što bi se reklo ostaje još samo fina obrada.
Ti ljudi koji su tako bili kategorični bili su ubeđeni da su u pravu međutim vreme je pokazalo da nisu bili u pravu. Ako neko smatra da grešim u ovome neka me ispravi ali ja želim da budem iskren. Jasno je kao dan u čemu su grešili nema potrebe da se to krije. I pored svih tih greški koje su bile opet kažem da su Jehovini Svedoci na pravom putu. Nije tačno da će samo Jehovini Svedoci da se spasu. Ima ih koji se zovu Jehovini svedoci a neće se spasiti biće uništeni a ima i onih koji se ne zovu a biće spašeni.

Natrag