Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
za nikeprodaju
Zar ti zelis da zastitis zlikovce?
Jehova Bog je rekao da je Osveta njegova,i izvrsice je preko svog sina Isusa Hrista i njegovih 144000 sucareva i susvestenika.
Nijedan jedini Jehovini svedok ne samo da ne pomislja,vec nece ni da podigne ruku da ubije svog bliznjeg.
To prepusta Isusu Hristu,sinu Bozjem koji nije bespomocan kao malo derle,a ni njegov otac,nas Bog Jehova.

A sad nevezano za JS,da li si ti SRECNA u ovom svetu?Da li si srecna kad su nas NATO fasisti bombardovali,odcepili deo nase teritotije i dali albancima da naprave drugu drzavu na srpskoj teritorriji.
Da li si srecna sto smo svi zdravi i puni para,sto svi imamo kuce i kola, idemo svake godine na more ili na zimovanje?
Da li si srecna sto NATO fasisti ubijaju Libijske civile,sto se po nasim skolama deci diluje droga,sto se prostitucija ukorenila u nasem drustvu,
sto nas je od tolikog sexa ,sve manje i manje,
Da li si srecna sto pijemo vodu punu kamenca,i hranu punu pesticida i vestackog djubriva?
O kojoj ti sreci govoris?,leba ti!!!
O svakodnevnim kradjama i prevarama,bolestima,o svakodnevnim ubistvima i samoubistvima?
Ako si srecna i umreces srecna ,ali nemoj da kvaris srecu onima koji ne zele da dele tvoju srecu.

Psalam 37:9
9 Jer će se istrebiti koji čine zlo, a koji čekaju Gospoda naslediće zemlju.
Ljudi se dele na zle i dobre,i zato ne stiti zle!!!

Evo slike gde Isus pokazuje svoju moc i snagu kada sam bicem isteruje zle ljude koji su opoganili Bozji hram uvodeci u njega zivotinje da balegaju...Sta bi ti uradila da u tvoju kucu uvede neko govedo ili ovcu da balegaju po tvojoj kuci????
Jovan 2:15
15 I načinivši bič od uzica, izgna sve iz crkve, i ovce i volove; i menjačima prosu novce i stolove ispremeta;

Pogledajte prilog 14987

To sta vi hocete ili necete Rise jasno je napisano u vasoj publikaciji koju sam citirao,tako da ne bih ponavljao ono sto je vec jasno iz navedenog citata,koji normalno NEMA bibljsku potporu

Član
Učlanjen(a)
24.06.2009
Poruka
98
Jehovini svjedoci jesu malo prenapadni po mom mišljenju mada nemem nekih jako loših iskustava sa njima

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Jevrejin, prijatelju!

Reci nam šta će biti sa preživelima nakon armagedona i sa planetom zemljom, sa kompletnim živim svetom na zemlji! I, naravno biblijske stavke koji potvrđuju tvoj odgovor!

:)
Malecki sta ga tupis, pa svi znaju da 144000 da su to, 12 plemena izraela , nelazi ljude.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Peko71,poato do sada nisi odgovrio nijednom na moja pitanja,uzecu sebi za pravo da citiram vase casopise i time te demantujem da je samo Rasel prognozirao-predvidjo kraj vremena,nazalost i nogo posle njega a evo sad ce mo to i videti:
Od Adamovog stvaranja do kraja 1943. n.e. je 5,971. godina.
Zato mi smo blizu kraja 6000 godina koje su odredjene ljudskoj istoriji.”
‑‑The TRUTH SHALL MAKE YOU FREE by Rutherford (1943) Chap.11, p.152
(Ali to ne bese istina koja izbavlja.)

Godine 1914.
“Sadasnji veliki rat u Evropi je pocetak Armagedona iz Pisma.”
‑‑SERMONS (C.T. Russell) 1917

Ova hronologioja nije od coveka nego od Boga. Ona je Bozanskog porekla, apsolutno i nepobitno tacna.”
Watchtower 7/15/1922, p.217

Godine 1975.

“Koje godine ce se zavrsiti 6,000 goedina ljudskog postojanja, u isto vreme i i prvih 6,000 godina Bozjeg dana odmora privodi se kraju. Ove 1975.godine.”
‑‑Awake! 10/18/1966, p.19

Da li mi iz ovoga proucavajau smatramo da ce bitka Armetgedona biti potpuno zavrsena do jeseni 1975. godine, i dugo ocekivanje hiljadugodisnje vladavine ce tada poceti. Mogu ce je.
Moze da bude razlika samo nekolikos edmica ili meseci, ali ne i godina.”
Watchtower 8/15/1968, p. 499

Cuju se vesti da braca prodaju svoje domove i posede i planiraju da provedu ostatak poslednjih dana u starom sistemu u pionirskoj sluzbi (propovedanju). Svakako ovo je najlepsi nacini provesti kratko verem koje preostaje pre nego sto dodje kraj gresnom svetu.”
Kingdom Ministry, 5/1974, p.3

“Ovaj narastaj (generacija koja je pocela 1914 n,e), generacija koja je bila ziva 1914. Neki od njih ce videti ispunjenje Hristovih prorocanatava i unistenje sveta...”
Awake! 10/8/1973, p.19

“Pre nego generacija od 1914. godine potpuno umre, Bozji sud mora da se izvrsi.”
Watchtower, 5/1/1985, p.4
“Sadasnje vreme ispunjejna ovog i drugih prorocansatava dokazuju da zaista zivimo u ‘poslednjim danima’.”
Watchtower 7/15/1991, p.5

“Hriscani treba da gledaju na obrazovanje u skladu ktraja vremena. U ovim poslednjim danima, njihov cilj treba da bude da sluzre Jehovi sto vise i efektivnjije mogu. Ako, u zemljama gde zive, minimalno ili gimnazija biti obavezna da bi nasli posao da imaju dovoljno prihoda da se, kao pioniri, izdrzavaju, samo u tom slucaju moze se uzeti u obzir naknadno skolovanje ili treniranje. To treba da bude cilj sa posebnim ciljem puniog vremena sluzbe.”
Watchtower 11/1/1992 p.18

“Biblijska prorocanstva pokazuju da sotonski svet je u poslednjim danima skoro za 80 godina racunajuci od kljucne 1914. godine. Ovaj svet se blizi svome kraju.”
Watchtower 3/15/1994 p.20

Kao sto mozete videti nasi JS NIKADA NISU prestali sa predskazivanjem i racunanjem kraja vremena.Ove zadnje datume sam namerno boldovao da bi ste videli da se radi o bliskoj proslosti

Pogrešili su nisu bili u pravu. Ne znam jeli očekujete da kažem da su bili u pravu po tom pitanju. Evo na šta nisu obratili pažnju. Marko 13.32. A o tom danu ili času niko ne zna ni anđeli na nebu ni Sin nego samo Otac.
Ako o tom danu i času ne zna ni Sin tj.Isus kako može znati jedan običan smrtnik. Upali su u zamku uzdizanja sebe nad drugima. Vrlo opasna zamka.
Drugo na šta nisu obratili pažnju. Poslovice 3.5. Uzdaj se u Jehovu svim srcem svojim a na svoj razum nemoj se oslanjati.
Ne znam koga su sledili u tome da će recimo 1975 biti armagedon i od koga je to krenulo. Od neke osobe je to sigurno krenulo od koje ne znam. Predpostavljam da se oslanjao na svoju intuiciju misleći da je njemu dato da zna i da prenese drugima. Samouzdizanje satanska osobina.Ima slučaj za koji sam skoro saznao.Jedan Jehovin Svedok koji se izjašnjavao kao pomazanik jedan od 144000. Imao je neki autoritet kod sebe,počeo je na svoju ruku neke stvari da menja recimo njegov predlog je bio da ne treba održavati sastanke itd. Na kraju je ispao kao odpad iz organizacije a smatrao je da je pomazanik. Dakle ima takvih slučajeva u organizaciji Jehovinih Svedoka. Satana može i iznutra da deluje preko nekih pojedinaca ali postoje načini i pravila kako se oni odkrivaju i naravno izbacuju kao uljezi.

O danu tom i času ne zna niko i na svoj razum ne oslanjaj se.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Zaista, kažem vam, ovaj naraštaj neće proći dok se sve to ne dogodi. » (Matej 24:34)

1897: Tumačenje br. 1 – Naraštaj je... grupa savremenih ljudi koji će doživeti kraj sveta
1927: Tumačenje br. 2 – Naraštaj su... pomazanici (144.000)
1951: Tumačenje br. 3 – Naraštaj su... ljudi rođeni u svetu pre ili za vreme 1914. god.
1995: Tumačenje br. 4 – Naraštaj je... uopsteno grupa savremenih svetovnih ljudi
2008: Tumačenje br. 5 – Naraštaj su... pomazanici (144.000) – povratak na tumačenje br. 2 iz 1927. godine!
2010: Tumačenje br. 6 – Naraštaj su... pomazanici iz 1914. čiji se životi preklapaju sa životima današnjih pomazanika

jel ovo ta najsigurnija rec koja vas vodi?zar ne rece i da vise nema nikavih zabluda,problema,promasaja?Je li ovo iz proslosti neke daleke 2008 i 2010 godina?

jel i ovo bilo necje razmisljanje pa se svi poveli za njim?I kako to necje misljenje se pojavi kao slubeni stav u kuli strazara je li Peko71?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za nikeprodaju
Ne budi smesna.
Vrsis POGRESNU INTERPRETACIJU
Kao prvo i osnovno ubijanje ZLIH ce izvrsavati Isus Hris i njegovih 144.000 sucareva koji su odkupljeni sa zemlje.
U tih 144000,mozes slobodno ubrojati Petra,Pavla,Jakova,Jovana,pa i neke iz ovog 21 veka.
U svakom slucaju NIJEDAN JS od ovih koji zive na zemlji nece ucestvovati u ubijanju ZLIH!!!
Ako ti je jasna ova tema devojcice,onda mozemo preci na sledecu.

za gericu
Odkuda ti to da 144000 predstavljaju doslovna jevrejska plemena?
Da li se u njih ubraja i Josipovo i Levijevo pleme?

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
za nikeprodaju
Ne budi smesna.
Vrsis POGRESNU INTERPRETACIJU
Kao prvo i osnovno ubijanje ZLIH ce izvrsavati Isus Hris i njegovih 144.000 sucareva koji su odkupljeni sa zemlje.
U tih 144000,mozes slobodno ubrojati Petra,Pavla,Jakova,Jovana,pa i neke iz ovog 21 veka.
U svakom slucaju NIJEDAN JS od ovih koji zive na zemlji nece ucestvovati u ubijanju ZLIH!!!
Ako ti je jasna ova tema devojcice,onda mozemo preci na sledecu.

za gericu
Rise ne tripuj se nema ja sta da vrsim intepretaciju ja CITIRAM sta pise,evo jos malo o vasoj ljubavi

Ево цитата из “Куле стражаре” (годиште 1951, страна 733):

“Мрзитеље Бог и народа Његовог треба мрзети, али то не значи да ћемо ми искористити било коју прилику да им нанесемо физичку озледу у духу злобе или пакости, јер и зло и пакост припадају ђаволу, док чиста мржња не (подвлачења су наша, нап. прир.). Морамо мрзети у истинском смислу те речи; то јест осећати крајњу и делатну одбојност, која се састоји у сматрању тако нечег одвратним, гнусним, поганим. Сигурно да мрзитељи Бога нису достојни да живе на Његовој дивној земљи. Земља ће бити ослобођена од покварењака и ми ни прстом не морамо мрднути да би смо их физички повредили, али морамо имати исправан став када су ови непријатељи у питању. Божије име (Јехова, нап. прир.) значи узвраћање непријатељима."

Znam sad ces da krenes sa time kako je losa interpretacija,i kako nije to bas tako.A sto se tice ubijanja zlih voleo bih da mi pokazes u Bibliji gde pise da ubijanje izvrsiti Isus Hrist i njegovih 144000 sucareva?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Zaista, kažem vam, ovaj naraštaj neće proći dok se sve to ne dogodi. » (Matej 24:34)

1897: Tumačenje br. 1 – Naraštaj je... grupa savremenih ljudi koji će doživeti kraj sveta
1927: Tumačenje br. 2 – Naraštaj su... pomazanici (144.000)
1951: Tumačenje br. 3 – Naraštaj su... ljudi rođeni u svetu pre ili za vreme 1914. god.
1995: Tumačenje br. 4 – Naraštaj je... uopsteno grupa savremenih svetovnih ljudi
2008: Tumačenje br. 5 – Naraštaj su... pomazanici (144.000) – povratak na tumačenje br. 2 iz 1927. godine!
2010: Tumačenje br. 6 – Naraštaj su... pomazanici iz 1914. čiji se životi preklapaju sa životima današnjih pomazanika

jel ovo ta najsigurnija rec koja vas vodi?zar ne rece i da vise nema nikavih zabluda,problema,promasaja?Je li ovo iz proslosti neke daleke 2008 i 2010 godina?

jel i ovo bilo necje razmisljanje pa se svi poveli za njim?I kako to necje misljenje se pojavi kao slubeni stav u kuli strazara je li Peko71?

Jednom sam napomenuo da sve što piše u kuli stražari ne treba uzimati zdravo za gotovo i misliti da je to konačna istina.Recimo za koji naraštaj je govorio Isus : Zaista vam kažem ovaj naraštaj neće proći dok se sve ovo ne desi.
Isus je jasno dao do znanja da će neki ljudi za vreme svog veka videti sve znakove o kojima je govorio. Dalke svi znaci o kojima je govorio Isus moraju se desiti u vreme jedne generacije. Jesmo li svi mi ovako kolektivno svedoci tih znakova ? Ja mislim da jesmo.
Ono po čemu se Jehovini Svedoci razlikuju od ostalih religija to je način obožavanja a to je najbitnije. Ove greške oko tumačenja naraštaja nije greh protiv boga već traganje za istinom. Isus je rekao Stražite,Istražujte jer ne znate u koji ću čas doći.
Neke stvari koje ne mogu da nađem u kuli stražari ja imam pravo da nađem odgovore za sebe kao što sam ih i našao ali i to nije konačna istina da bi rekao tako je i ne može biti drugačije. Recimo imam tumačenje na osnovu stihova iz svetog pisma da će armagedon trajati oko 40 dana po Danilovom proročanstvu. Ili recimo događaji u svetu došli su do sledećeg stiha Danilo 11.29. Znači ja samostalno istražujem neke stvari bez kule stražare ali to se ne kosi sa organizacijom Jehovinih Svedoka jer se slažemo u načinu obožavanja a to je najbitnije.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
za gericu

Pa ako poznajes dobro bibliju, nacices u otkrivenju, gde jasno pise Glava 7:1-8.procitaj pazljivo!! nisam ja to pisao nego apostoli!!!!

(Otkr 7.1-8)

1 I potom videh četiri anđela gde stoje na četiri ugla zemlje, i drže četiri vetra zemaljska, da ne duše vetar na zemlju, ni na more, ni na ikakvo drvo.
2 I videh drugog anđela gde se penje od istoka sunčanog, koji imaše pečat Boga Živoga; i povika glasom velikim na četiri anđela kojima beše dano da kvare zemlju i more, govoreći:

3 Ne kvarite ni zemlje, ni mora, ni drveta, dokle zapečatim sluge Boga našeg na čelima njihovim.

4 I čuh broj zapečaćenih, sto i četrdeset i četiri hiljade zapečaćenih od svih kolena sinova Izrailjevih;

5 Od kolena Judinog dvanaest hiljada zapečaćenih; od kolena Ruvimovog dvanaest hiljada zapečaćenih; od kolena Gadovog dvanaest hiljada zapečaćenih;

6 Od kolena Asirovog dvanaest hiljada zapečaćenih; od kolena Neftalimovog dvanaest hiljada zapečaćenih; od kolena Manasijinog dvanaest hiljada zapečaćenih;
7 Od kolena Simeunovog dvanaest hiljada zapečaćenih; od kolena Levijevog dvanaest hiljada zapečaćenih; od kolena Isaharovog dvanaest hiljada zapečaćenih;
8 Od kolena Zavulonovog dvanaest hiljada zapečaćenih; od kolena Josifovog dvanaest hiljada zapečaćenih; od kolena Venijaminovog dvanaest hiljada zapečaćenih.

Nikeprodaja iako smo u bili u malom konfliktu,cestitam ti na postavljene argumente protiv kule strazare.

Pozdrav svima!!

Član
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruka
52
Поштовани,

Нараштај на који се мисли јесу савременици Господа Исуса Христа. Ево и кратког објашњења, тумачења везано за рокове и на кога или шта се они односе у глави 24 Матејевог Јеванђеља:

На самом почетку, Господ и Спас наш са својим ученицима је спомињао Јерусалимски храм и то да ће он бити уништен. На то су га ученициц питали, постављајући му заправо два питања: када ће се то дестити (разорење Јерусалимског храма) и како ће изгледати знаци Његовог другог доласка на земљу (и наравно када ће се то збити). (Мат 24. 2-3)

Господ до у танчине описује разорење Јерусалимског храма (прецизније описе имамо код Јосифа Флавија) и даје им одговор да ће се тај догађај десити за време живота његових савременика (барем већине). Тај догађај се и догодио за време његових истовременика негде око 75 године лета Господњег. (Мат 24, 34)

Наравно, Господ и Спас наш даје недвосмислен одговор својим апостолима (а преко њих и свима нама), како ће изгледати знакови Његовог другог доласка. Међутим Он нам даје и јасан и недвосмилен одговор када ће се то и догодити (Мат 24, 36) где Нам указује да о том дану и часу (Његовог другог доласка) зна само Отац Наш Небески.

Мир Вам,
Blackarow

Natrag