Jehovini svedoci!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[INFORMACIJA]Nekom greškom na serveru, nestalo je nekoliko zadnjih postova na ovom PF.[/INFORMACIJA]

Član
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruka
52
Poštovani!

Ne vidim svrhu objašnjavanja i gubljenje vremena sa Vama kad ste već unapred doneli presudu objašnjenju! Nemam vremena za gubljenje i prepucavanje! Ima mnogo onih koji su duhovno gladni, iskreni i žele biblijsku istinu! Iz tog razloga nisam ni prvi put odgovorio!

Svako dobro i Vama Poštovani!

Поштовани,

Вама је губљење времена проповедање Божје речи? Имате врло интересантан став и поглед на проповед. Хвала Вам на одговору, у многоме сте објаснили зашто сте препуни предрасуда, охоли, горди и надасве без љубави, како према ближњем тако и према Богу чију заповест тумачите на врло, врло, врло чудан начин.

Притом, Ви сте домаћин ове теме, а не желите на њој да учествујете? Нисте је онда ни требали започињати. То Вам је као ситуација да Вас позовем госте, а када дођете и одазовете се мом позиву ја Вас питам зашто сте дошли код мене? То је понашање без икаквог поштовања према људима који су се Вашем позиву одазвали и показујете да сте неваспитани и да не умете да комуницирте како то доликује пристојној особи. Нисте Ви залудни Поп? Шта Вам то значи? Та изјава се може схватити као увреда! Ја је барем тако доживљавам (нисам презвитер, само да буде јасно).

Оно што вам се говори у тами, проповедајте у светлости и оно што вам се шапуће, проповедајте са кровова говори Господ и Спас наш Исус Христос. Такође нам је поручио да научимо СВЕ народе а не поједине. Он је живот Свој дао за СВЕ ЉУДЕ а не само за поједине. А понајмање је било ко од нас позван да одређује ко се може или не може спасити. Наше је да проповедамо Реч Божју!

Ја Бога волим, када год сам питан да проповедам реч његову ја то и чиним са великом љубављу, поштовањем и уважавањем става мог саговорника. Ако нешто не знам онда то и научим. Ако нешто погрешно знам, онда то и исправим. Све проверавам, доброг се држим, како говори Свети Апостол Павле.

Још једном Вам пуно хвала на Вашем одговору.

Мир Вам,
Blackarow

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Poštovani ,

Možda je vama stalo do istine ali ima i onih kojima je stalo samo do prepucavanja koje može da ode u nedogled jer ih zaista ne zanima prava istina. Svi mi polazimo sa iste tačke. Od ranog detinjstva nas uče pogrešnim stvarima na nama je da izađemo iz tog duhovnog mraka u kom se nalazimo ili u kom smo se nalazili. Nemojte od Jehovinih Svedoka očekivati savršenstvo i mi smo nesavršeni ljudi koji za razliku od mnogih priznaju svoje greške. Ako neko nije u stanju da prizna svoju grešku nema šta da traži u toj organizaciji. Ja bi lično voleo da što veći broj ljudi postanu Svedoci i sada ih ima u svetu kao stanovnika jedne države. Svi odbijaju da uzmu oružje zamislite kad bi ceo svet bio kao svedoci,prvo ne bi imalo ratova. Novac bi postao bezvredan jer ne bi bio potreban.
Meni nije jasno kako ne primećujete da sa velikim religijama definitivno nešta nije u redu i da treba izaći iz tih religija. Te religije u zadnje vreme same sebe ukopavaju i već su krenule sa osipanjem. Te religije su biblijski vavilon veliki njihova budućnost je totalni slom. Pratite vesti i videćete to. Ja pokušavam ko prati ove teme da objasnim koje su sve prevare u igri velikih religija, da nemaju ni H od hrišćanstva imaju samo u toj meri da skrenu pažnju na sebe i da odvrate ljude od religije i postanu ateisti.
Po svim događajima koji se dešavaju bićemo generacija koja će videti armagedon. Imam jednu moju ličnu procenu da će to najkasnije biti za dve i po decenije samo može biti pre. Jer Noju je za propovedanje pred potop bilo potrebno 120 godina i odprilike će toliko trebati i za armagedon. Moj lični savet vam je da pratite razvoj događaja oko religije, ima li naznaka o uništenju religija jer to je zadnji znak o kom govori biblija.

Član
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruka
52
Poštovani ,

Možda je vama stalo do istine ali ima i onih kojima je stalo samo do prepucavanja koje može da ode u nedogled jer ih zaista ne zanima prava istina. Svi mi polazimo sa iste tačke. Od ranog detinjstva nas uče pogrešnim stvarima na nama je da izađemo iz tog duhovnog mraka u kom se nalazimo ili u kom smo se nalazili. Nemojte od Jehovinih Svedoka očekivati savršenstvo i mi smo nesavršeni ljudi koji za razliku od mnogih priznaju svoje greške. Ako neko nije u stanju da prizna svoju grešku nema šta da traži u toj organizaciji. Ja bi lično voleo da što veći broj ljudi postanu Svedoci i sada ih ima u svetu kao stanovnika jedne države. Svi odbijaju da uzmu oružje zamislite kad bi ceo svet bio kao svedoci,prvo ne bi imalo ratova. Novac bi postao bezvredan jer ne bi bio potreban.
Meni nije jasno kako ne primećujete da sa velikim religijama definitivno nešta nije u redu i da treba izaći iz tih religija. Te religije u zadnje vreme same sebe ukopavaju i već su krenule sa osipanjem. Te religije su biblijski vavilon veliki njihova budućnost je totalni slom. Pratite vesti i videćete to. Ja pokušavam ko prati ove teme da objasnim koje su sve prevare u igri velikih religija, da nemaju ni H od hrišćanstva imaju samo u toj meri da skrenu pažnju na sebe i da odvrate ljude od religije i postanu ateisti.
Po svim događajima koji se dešavaju bićemo generacija koja će videti armagedon. Imam jednu moju ličnu procenu da će to najkasnije biti za dve i po decenije samo može biti pre. Jer Noju je za propovedanje pred potop bilo potrebno 120 godina i odprilike će toliko trebati i za armagedon. Moj lični savet vam je da pratite razvoj događaja oko religije, ima li naznaka o uništenju religija jer to je zadnji znak o kom govori biblija.

Поштовани Пеко,

Вама свака част, Ви сте саговорник какав се само пожелети може. Ја од људи не очекујем да буду савршени, јер нико није савршен до Отац Наш Небески. Од људи очекујем поштовање (јер се према њима опходим са поштовањем) и да ако већ нешто започну онда у томе и истрају (поготово када се ради о Богу). Ако некога нешто питате, онда очекујте и одговор са којим се не слажете (дешава се и то), ако Вас неко нешто пита, дајте одговор (а ако га не знате, што није никаква срамота, сазнајте га). Неморамо се у свему слагати, то и јесте лепота живота. То Господин Малецки не ради. Ми смо позвани да проповедамо свим људима, а како је Господ и Спас Наш рекао, не треба здрав лијека, него болестан.

Видим да износите неке тврдње за велике светске религије. Прво волео бих да наведете које религије су у питању и наравно на основу чега сте изнели такав закључак? Предпостављам да сте прочитали њихова учења, да сте се упознали са начином како функционишу и да сте онда донели овакав закључак?

Што се армагедона тиче, бојим се да немамо благу представу када ће се догодити, из простог разлога што то зна само Господ Бог Отац. Наравно крај је увек близу, поготово крај нашега живота који нам је дат до стекнемо Царство Небеско. У том смислу се слажем са Вама да нам је остало (барем мени) око 30 година живота (и то у најбољем случају :) ). Наравно волео бих да нам објасните одакле потиче овакво учење (које је једно од главних учења ЈС, или се варам)?

Мир Вам,
Blackarow

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Видим да износите неке тврдње за велике светске религије. Прво волео бих да наведете које религије су у питању и наравно на основу чега сте изнели такав закључак? Предпостављам да сте прочитали њихова учења, да сте се упознали са начином како функционишу и да сте онда донели овакав закључак?
O greškama ili gresima tih religija može da se napiše knjiga a ja nemam vremena toliko da budem uz računar ( satana se pobrinuo da mi oduzme što je moguće više vremena) kao što je predpostavljam i vama.

To su sve religije koje uzimaju ( svetu troicu ) kao boga dalje Islam, Hinduizam,Bidizam i dr. Na osnovu čega sam doneo takav zaključak mogu drugom prilikom jer to je opširna tema. Prvo treba raščistiti sa tim da li je Sveto Pismo nadahnuto od boga. Ja sam to dugo proveravao i mogu da kažem da Sveto Pismo jeste nadahnuto od Boga. Dalje uz pomoć Svetog Pisma mogu da se odkriju sve te greške kod tih religija, neke su tako užasne da je to strašno. Najveća žalost je što te religije vode pravo u smrt a sa druge strane u njih se ulažu ogromna materijalna sredstva.

Што се армагедона тиче, бојим се да немамо благу представу када ће се догодити, из простог разлога што то зна само Господ Бог Отац. Наравно крај је увек близу, поготово крај нашега живота који нам је дат до стекнемо Царство Небеско. У том смислу се слажем са Вама да нам је остало (барем мени) око 30 година живота (и то у најбољем случају :smile: ). Наравно волео бих да нам објасните одакле потиче овакво учење (које је једно од главних учења ЈС, или се варам)?

Da nemamo blagu predstavu kada će se armaredon desiti nije tačno. Imamo jasne znakove da je blizu. Ne možemo govoriti o datumima,dovoljno je da znamo da je blizu. O procenama kada će to biti Jehovini Svedoci neće govoriti kao što je to uradio recimo Rasel. Po događajima koji se dešavaju u svetu to je očigledno i onima koji nisu vernici.
Moje lično mišljenje projekat koji se zove HAARP promeniće klimu i uništiče zemlju. Tih postrojenja ima dosta u svetu a za vašu informaciju ako ne znate Američka vojska planira od 2025 god da uvede ratovanje prirodnim nepogodama. Isus će doći samo da spase svoj narod.
Jehovini Svedoci ne govore da će se spasiti samo oni koji se zovu Jehovini Svedoci. Bog se ne da varati zna dubinu našeg srca i vidi ako imamo neke pogrešne motive. Isaija 6.13. je zanimljiv stih na žalost baš taj stih ima dosta varijacija u prevodima ali u suštini ima iso značenje.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Peko71,poato do sada nisi odgovrio nijednom na moja pitanja,uzecu sebi za pravo da citiram vase casopise i time te demantujem da je samo Rasel prognozirao-predvidjo kraj vremena,nazalost i nogo posle njega a evo sad ce mo to i videti:
Od Adamovog stvaranja do kraja 1943. n.e. je 5,971. godina.
Zato mi smo blizu kraja 6000 godina koje su odredjene ljudskoj istoriji.”
‑‑The TRUTH SHALL MAKE YOU FREE by Rutherford (1943) Chap.11, p.152
(Ali to ne bese istina koja izbavlja.)

Godine 1914.
“Sadasnji veliki rat u Evropi je pocetak Armagedona iz Pisma.”
‑‑SERMONS (C.T. Russell) 1917

Ova hronologioja nije od coveka nego od Boga. Ona je Bozanskog porekla, apsolutno i nepobitno tacna.”
Watchtower 7/15/1922, p.217

Godine 1975.

“Koje godine ce se zavrsiti 6,000 goedina ljudskog postojanja, u isto vreme i i prvih 6,000 godina Bozjeg dana odmora privodi se kraju. Ove 1975.godine.”
‑‑Awake! 10/18/1966, p.19

Da li mi iz ovoga proucavajau smatramo da ce bitka Armetgedona biti potpuno zavrsena do jeseni 1975. godine, i dugo ocekivanje hiljadugodisnje vladavine ce tada poceti. Mogu ce je.
Moze da bude razlika samo nekolikos edmica ili meseci, ali ne i godina.”
Watchtower 8/15/1968, p. 499

Cuju se vesti da braca prodaju svoje domove i posede i planiraju da provedu ostatak poslednjih dana u starom sistemu u pionirskoj sluzbi (propovedanju). Svakako ovo je najlepsi nacini provesti kratko verem koje preostaje pre nego sto dodje kraj gresnom svetu.”
Kingdom Ministry, 5/1974, p.3

“Ovaj narastaj (generacija koja je pocela 1914 n,e), generacija koja je bila ziva 1914. Neki od njih ce videti ispunjenje Hristovih prorocanatava i unistenje sveta...”
Awake! 10/8/1973, p.19

“Pre nego generacija od 1914. godine potpuno umre, Bozji sud mora da se izvrsi.”
Watchtower, 5/1/1985, p.4
“Sadasnje vreme ispunjejna ovog i drugih prorocansatava dokazuju da zaista zivimo u ‘poslednjim danima’.”
Watchtower 7/15/1991, p.5

“Hriscani treba da gledaju na obrazovanje u skladu ktraja vremena. U ovim poslednjim danima, njihov cilj treba da bude da sluzre Jehovi sto vise i efektivnjije mogu. Ako, u zemljama gde zive, minimalno ili gimnazija biti obavezna da bi nasli posao da imaju dovoljno prihoda da se, kao pioniri, izdrzavaju, samo u tom slucaju moze se uzeti u obzir naknadno skolovanje ili treniranje. To treba da bude cilj sa posebnim ciljem puniog vremena sluzbe.”
Watchtower 11/1/1992 p.18

“Biblijska prorocanstva pokazuju da sotonski svet je u poslednjim danima skoro za 80 godina racunajuci od kljucne 1914. godine. Ovaj svet se blizi svome kraju.”
Watchtower 3/15/1994 p.20

Kao sto mozete videti nasi JS NIKADA NISU prestali sa predskazivanjem i racunanjem kraja vremena.Ove zadnje datume sam namerno boldovao da bi ste videli da se radi o bliskoj proslosti

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruka
52
Поштовани Пеко,

Пуно Вам хвала на одговору.

Апсолутно се слажем са Вама, нечастиви никада не спава. Када би ми дан трајао око 64 часа, можда би све што волим и желим успео да постигнем :) овако, морам да се задовољим и са овијех сахат - два дневно (и то када успем и толико да уграбим).

Da nemamo blagu predstavu kada će se armaredon desiti nije tačno. Imamo jasne znakove da je blizu. Ne možemo govoriti o datumima,dovoljno je da znamo da je blizu. O procenama kada će to biti Jehovini Svedoci neće govoriti kao što je to uradio recimo Rasel. Po događajima koji se dešavaju u svetu to je očigledno i onima koji nisu vernici.
Moje lično mišljenje projekat koji se zove HAARP promeniće klimu i uništiče zemlju. Tih postrojenja ima dosta u svetu a za vašu informaciju ako ne znate Američka vojska planira od 2025 god da uvede ratovanje prirodnim nepogodama. Isus će doći samo da spase svoj narod.
Jehovini Svedoci ne govore da će se spasiti samo oni koji se zovu Jehovini Svedoci. Bog se ne da varati zna dubinu našeg srca i vidi ako imamo neke pogrešne motive. Isaija 6.13. je zanimljiv stih na žalost baš taj stih ima dosta varijacija u prevodima ali u suštini ima iso značenje.

Слажем се да имамо јасне знакове да је крај близу. Библија јасно описује исти сценарио који се циклићно понавља. Сваки народ у сваком времену могао је да тврди да је крај близу. Међутим, Бог жели да нам каже да се крај нашега живота ближи, да никада нећемо знати када ће он доћи (онај дан ће доћи као лопов у ноћи) и да зато треба стално да будемо на стражи, да будемо будни (прича о мудрим и лудим девојкама), да стражаримо над својом вером (када би знали када ће лопов доћи)...
Крајем нашега живота (овоземаљског) ми више ништа не можемо да урадимо за своје вечно спасење, за нас је то крај.
Целокупни позив Божји је да стражарећи над собом, својим душама спремно дочекамо крај живота нашега и у Дану Страшнога суда Васкрснемо и будемо настањени у месту светлом, у месту цветном у месту одмора. Наравно да ће поједини дочекати армагедон, само да ли ћемо то бити ми? Ја искрено сумњам у то.

Да не будем погрешно схваћен, крај овога света ће доћи, неминовно, али само када Бог то буде одлучио (о томе дану и часу нико не зна до Отац Наш небески) и тада ће одлучити жито од кукоља... И његовом Царству неће бити краја.

Што се пројекта HAARP тиче, морам да Вам кажем да нисам са њиме упознат. Распитаћу се за њега. Да уништавамо планету, то је свакако тачно. Ево сада је актуелна катастрофа у Фукушими, оно што сам ја сазнао јесте да европске земље свој нуклеарни отпад бацају у море. Како ли ће изгледати вода (од које сви живимо и коју сви пијемо) када ти спремници крену да попуштају? Бојим се да ће наши потомци то сазнати.

Што се спасења тиче, ја се у Бога и Божји суд уздам. Слажем се са Вама да он најбоље зна дубину сваког људског срца и верујем да ће благо судити (Он и жели да се сви људи спасу).

Мир Вам,
Blackarow

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Blakckarov potpuno se slazem stobom brate.

Sa nikeprodajom takodje i sa svima koji demontuju neistine JS.

pozdrav

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Ja njih ne demantujem da se razjasnimo,oni sami sebe demantuju.NIJEDNOM nisam NIGDE izneo nesto sto je neko,negde,rekao o njima.Iskljucivo samo na osnovu njihovih brosura-publikacija zvanicnih,a za to je trebalo vremena i truda da se sakupi.Imam prijatelja u Americi koji 40 godina se bavi problematikom JS i jos uvek se bavi njima,oni i dan danas prave iste greske kao i pre 100 godina,jer njihovu organizaciju vodi covek a ne Bog

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Ja njih ne demantujem da se razjasnimo,oni sami sebe demantuju.NIJEDNOM nisam NIGDE izneo nesto sto je neko,negde,rekao o njima.Iskljucivo samo na osnovu njihovih brosura-publikacija zvanicnih,a za to je trebalo vremena i truda da se sakupi.Imam prijatelja u Americi koji 40 godina se bavi problematikom JS i jos uvek se bavi njima,oni i dan danas prave iste greske kao i pre 100 godina,jer njihovu organizaciju vodi covek a ne Bog

Grešiš, njihovu organizaciju ne vodi čovek.
Da je vodi čovek jednom bi se opametili,ali samo jedan je u stanju da kontroliše tu hipnotisanu gomilu.
Satana!

Natrag