Za vinklera
Imas podpuno pravo on nema nista sa biblijom, kad porice stihove koje sam postavio o 144000 svetih.
Prijatelju nikeprodaja, ja se nebrukam, osudjujuci mene na laz ti u stvari osudjujes bozju rec, koja pise u bibliji ja bi bio oprezan!!!
Ja uvek pisem samo sto pise u bibliji, ako je to bruka i laz ti samog gospoda nazivas lazovom.
Bog nije covek da laze.
Ako si procitao pazljivo sta sam ti napisao o veroucitelju, to je tvoj problem ja se na svakom sajtu ponasam drugacije.
Mnogi moji prijatelji na primer na ovom sajtu, znaju moja druga imena i uverili su se da je to tako, ali ovo nije tema i necu ti vise odgovarati na to.
Za maleckog
Napisao malecki:
Umesto što namerno blatiš i ljagaš ime Jedinog i Istinitog Boga Jehove, objavljuješ notorne i otvorene laži i klevete sa otpadničkih sajtova, pozovi prvog Jehovinog svedoka kada ti dođe na vrata i zatraži biblijski studij, počni da studiraš i ozbiljno proučavaš Bibliju uz njegovu pomoć i biće ti Biblija jasna za vrlo kratko vreme!
Ja nepriznajem ime koje je netacno, za mene je tacno ime(JHVH-JAHVE)I nadji mi na mojim postovima gde ja prljsm i ljagam to ime?
Ti si samo jos jedan bedni JS, koji pokusava da zadovolji svoje gazde u bruklinu, svetsku masonsku organizaciju pod nazvanjem "novi svedcki poredak", pa ste po toj ideji i vasoj bibliji dali ime "Novi svet".A to je u stvari to carstvo koje ce udariti na isusa gospoda nasega, jer vi u njemu vidite smrtnog coveka a ne mi. On je za nas gospod i bog, a za vas prosto covek.
Ti prijatelju procitaj ova uporedjenja, pa mi onda kazi dali ja plujem i ljagam nasega boga, procitaj pazljivo i videces da se tu uopste neradi o jehovi,a o jednom jedinom bogu, koji se javlja u tri oblika oca,sina,sv duha.
(kolos 1:14-20)
14 U kome imamo izbavljenje krvlju Njegovom i oproštenje greha; 15 Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen pre svake tvari.
16 Jer kroz Njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza Nj i za Nj sazda.
17 I On je pre svega, i sve je u Njemu.
18 I On je glava telu crkve, koji je početak i prvorođeni iz mrtvih, da bude On u svemu prvi;
19 Jer bi volja Očeva da se u Nj useli sva punina,
20 I kroza Nj da primiri sve sa sobom, umirivši krvlju krsta Njegova, kroza Nj sve, bilo na zemlji ili na nebu.
(1 korin 10:3,4)
Starozavetni JHVH i jeste hristos!
3 I svi jedno jelo duhovno jedoše;
4 I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stene koja iđaše za njima: a stena beše Hristos.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(isaija 44:8)8 Ne bojte se i ne plašite se; nisam li ti davno kazao i objavio? Vi ste mi svedoci; ima li Boga osim mene? Da, nema stene, ne znam ni jedne.
Ovde se radi o steni koja je hristos.
Ovde u isaiji jasno pise da se zakleo da ce mu se pokloniti svako koleno i zaklinjati svaki jezik, sto se potvrdjuje u novom zavetu.
( isaija 45:21-23)
21 Oglasite, i dovedite, neka većaju zajedno: ko je to od starine kazao? Ko je javio još onda? Nisam li ja, Gospod? Nema osim mene drugog Boga, nema Boga pravednog i Spasitelja drugog osim mene. 22 Pogledajte u mene, i spašćete se svi krajevi zemaljski; jer sam ja Bog, i nema drugog.
23 Sobom se zakleh; izađe iz usta mojih reč pravedna, i neće se poreći, da će im se pokloniti svako koleno, i zaklinjati se svaki jezik,
Isto tako isus u isaiji (isaija 44:6) govori ja sam "prvi i poslednji" i osim mene nema boga a te iste reci on govori za sebe u novom zavetu.
6 Ovako govori Gospod Car Izrailjev i Izbavitelj njegov, Gospod nad vojskama: ja sam prvi i ja sam poslednji, i osim mene nema Boga.
Otk. 1:8 Isa. 41:4, Isa. 43:1, proveriti ovde!
Otk 1:8 8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.
Otk 22:13 13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.
1 Mojs 1:26)26 Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji.
Taj koji govori da sozdamo coveka i jest isus hrist gospod nas a Moguce i sam JHVH,
Jer jasno pise u jovanu sve je stvoreno kroz njega tj on je tvorac i sve je za njega.
U prvoj jovanovoj 4:2,3)Jasno pise da je bog dosao u telu!
2 Po ovom poznajte Duha Božijeg, i duha lažnog; svaki duh koji priznaje da je Isus Hristos u telu došao, od Boga je;
3 A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u telu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kog čuste da će doći, i sad je već na svetu.
A u timotiju se potvrdjuje 1 Jovanova (1 timit 3:16)
16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.
(matvej 1:23)23 Eto, devojka će zatrudneti, i rodiće Sina, i nadenuće Mu ime Emanuilo, koje će reći: S nama Bog.
(isaija 9:6) 6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.
E pa sad braco hriscani, da vidim sta ce JS, da kazu na ove biblijske fakte.
Isa. 7:14, Mih. 5:2, Mt. 1:23, Mt. 3:16, Mt. 28:2, Lk. 2:13, Jn. 1:32, Ef. 3:10, Filip. 2:6, 1 Tim. 6:15, Jev. 2:14, Jev. 12:11, 1 Pet. 1:12, 1 Pet. 3:18, 1 Jn. 1:2, 1 Jn. 5:6
Ajd pa pozdravi AApocketa, posto vidim da si ga zamenio da nebi upropastio zivce snama, koji znamo pravdu.
P.S
Molio bih JS da mi odgovore na predposledji post na temi
"Najveća prevara:Biblija Jehovinih svedoka "Novi svet"
Time sto ne odgovarate, samo potvrdjujete svoju neistinu i izvrnutu bibliju.
Dugo vec cekam na taj odgovor stvarno nije fer.