Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Sta da pogledam, prosto jedno licimerstvo, svi ti se smeskaju i zele ti dobro a samo gledaju da ti ga smeste .

a u nasoj crkvi kakva je takvaje, govoreti sve u oci pa ljutio se, ne ljutio to ti je.

Dodato posle 11 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

JHVH je starozavetno ime za boga, i ni slovo vise, a vi sektasi ste izmislili ostala slova, kao na primer jahve ili jehova.

I isus je rekao ja znam da ce biti otpad, pa nismo mi od vase crkve otisl,i a vi od nase istorijske .znaci vi ste ti koji ste izasli a ne mi.

Dodato posle 12 Sati 40 minuta:

Ma isto tako nemaju dokaz za mihaila, i za krst, samo se izdevaju na nama.

Pitam JS ovde, pred forumom, da se izjasne: dali se odricu imena gosppodnja, oca i sina i svetoga duha, tj hrista boga spasitelja i svedrzitelja nasega.
Kome ce se pokloniti svako pleme, i svako koleno na zemlji, i pod zemlju, na nebu, i pod nebom, i koga ce da prizna svaki jezik u dan, kad dodje u svoj svojoj slavi na oblacima, kada ce ga videti svako oko od zivotinja,svih gadova, i coveka i andjela do demona i djavola.

I koji rece jasno, koji ima uho neka cuje,da nema drugog imena, pod nebom, i na zemlji, pod kojem vi ljudi mozete da se spasite,jer ja sam put i istina i zivot, jer ja sam alfa i omega zivot i smrt,zivot vecni.
Slava vecna da je u Nasega jedinoga boga, koji je u ocu, i otac u njemu, jer on i otac su jedinosusni u duhu, amin.

I koji rece jasno, koji ima uho neka cuje,da nema drugog imena, pod nebom, i na zemlji, pod kojem vi ljudi mozete da se spasite,jer ja sam put i istina i zivot, jer ja sam alfa i omega zivot i smrt,zivot vecni.
Slava vecna da je u Nasega jedinoga boga, koji je u ocu, i otac u njemu, jer on i otac su jedinosusni u duhu, amin.

pitam vas ako verujete samo u jehovu, zasto se krstite u ime oca, i sina, i u ime organizacij, zar to nije trinitron AAAAA samo po vasoj verziji.

Zasto se ne krstite u ime stuba ?pitam zasto se nezove stubizam? a zove se krstenje aaa."!!!

Ako niste znal,i krstenje je u ime krsta, a ne u ime stuba, samo krstenje oznacava srednji rod a ne jedninu,

sto znac,i u ime oca, i sina ,i svetog duha, to nikako nije trinijada, a jedan bog, koji se pojavio u tri lica, a ne jedana glava s tri lica, kako vi lazno predstavljate.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
JS kažu da je Bog u Postanju rekao MI zato što je zajedno sa anđelima stvarao čovjeka. To ne može biti tačno. Stvaranje je jedinstveno Bogu, samo Bog može stvori. Riječ u stvaranju NAČINIMO baš dokazuje više lica jednog Boga, jer sva 3 lica zajedno stvaraju čovjeka. Anđeli ne mogu ništa stvoriti kao ni čovjek. Neka JS jednom nađu u Bibliji negdje gdje stoji da je Isus stvoren. Ali da tačno piše što i piše. Eto izletiše se sa Jevrejima 3,2 pa ih sada nigdje nema.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za tripo 41

Normalno da nemoze zato sto se kaze, u pocetku nije bio niceg, a potom se kaze bese rec, i sve je kroz i za nju postalo, sto znaci andjela nije bilo,u pocetku a posle isusa."Isus je pocetak".

Kao sto rekeh nemaju odgovora na moj post#752, jer ako su za jehovu onda nisu hriscani, ako su za hrista onda nemogu da budu JS.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Само је Бог био прије почетка стварања. Тако да је јасно да је Исус Бог. Ријеч почетак је везана за стварање. Нпр. "У почетку створи Бог" Исус је алфа и омега тј. почетак стварања земље и Он ће завршити са грешном земљом. А Он је одувијек. ЈС немају доказа да је Исус створен. А када се нема доказа, онда се поставља нова тема.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
evo vam i teme o Hriscanskom otpadu,pa cete videti cije nauke sledite.
Otpadnici su nastajali jos u ranim hriscanskim skupstinama.
kulminacija je bila za vreme Cezara Konstantina,kad pocinje postovanje Krsta i tama srednjeg veka.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za RIS BG

Sto se tice krsta i stuba to je veoma mutno, ja nisam idolopoklonik pa mi je sve jedno, ja verujem samo u isusa i njemu se klanjam on je za mene bog.

Kako kaze tripo 41 alfa i omega pocetak i zavrsetak (otkrivenje 1:8) u tom stihu se jasno potvrdjuje, ko je isus i da je bio pre svega.
(otkrivenje 1:8)
8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.

Isto tako u isaiji,dela otkrivenje itd. (isaija 41:4)

4 Ko je uradio i učinio to? I zove naraštaje od iskona? Ja, Gospod, prvi i poslednji, ja isti.

(isaija 48:12)
12 Čuj me, Jakove i Izrailju, kog ja pozvah: ja sam prvi, ja sam i poslednji.
13 I moja je ruka osnovala zemlju, i moja je desnica izmerila nebesa peđu; kad ih zovnem, svi dođu.

Ja Isus poslah anđela svog da vam ovo posvedoči u crkvama. Ja sam koren i rod Davidov, i sjajna zvezda Danica.

Dodato posle 3 minuta:

Specijalno za RIS BG i ostale JS da isus nije andjeo.

(otkrivenje 22:16)

16 Ja Isus poslah anđela svog da vam ovo posvedoči u crkvama. Ja sam koren i rod Davidov, i sjajna zvezda Danica.

Dodato posle 8 minuta:

Jer da je isus andjeo, nebi rekao svog andjela, sta znaci svog? znaci nesto sto je njegovo sto je on stvorio.Izraz svog odnosi se na svoinu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Po vašim tvrdnjama oca nema nigde samo je Isus i on je i sin i otac i sveti duh.Dakle po vašim tvrdnjama Isus je Jehova iz starog zaveta.Isus je i sin i otac i sveti duh bog u tri ličnosti.Ako je tako zašto se bog nama ljudima predstavio na taj način jer mi znamo da sin potiče od oca i da otac ima autoritet nad sinom.Ako nije ovako zašto se onda jedan te isti bog predstavio kao otac i kao sin. Jehovini Svedoci su shvatili da se ne radi o jednoj osobi nego o dve.
Tvrdnja da je bog na zemlji bio sin i da je taj isti bog na nebu otac takođe ne može biti tačna.Ko je bio bog na nebu dok je Isus bio na zemlji? Rećićete da je vreme za boga relativno što jeste tačno ali Jev.5.5 Tako i Hristos ne proslavi sam sebe nego ONAJ KOJI MU REČE : ti si moj sin,ja te danas rodih. Jeli ovde Isus sam sabi rekao ja te danas rodih.Zar to nije rekao otac svom sinu.

Otac:JEHOVA Sin: Isus

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za peko 71
isus je rec sto ppotvrdjuje jovan a potom (otkrivenje 19:13) isusovo prvobitno ime je "rec"
i on je tvorac svega po ocevoj volji da on je u stvari JHVH koji se javlja ljudima od pocetka i koji stvara coveka (1 mojs.1:26)zajedno s ocem vidi
(vidi jovan 1:1-4)Otac je izgovorio rec, i rec je izasla iz boga oca (rodjenje isusa ili JHVH) i rec je bila isto bog ,jer rec bese u boga oca u pocetku i sve je kroz nju postalo, u njoj je bio zivot i rec je bila "VIDELO" a jovan je svedocio o videlu.Mozda i gresim da je on JHVH ali cini mi se da su JHVH i ISUS jedno on je sam to govorio.Jos je rekao nezovite ocom nikoga na zemlji ,jer vi imate samo jednog oca na nebu,zasto nije rekao JHVH umesto OCA.Svi zaboravljaju da je ISUS ILI JHVH bio u telu kod avraama, kad je doneo vest da ce sara roditi, kada je otisao da unisti sodom i gomor.Jer oca nikad niko nije video znaci da je bio isus i dva andjela, koji su posle po njegovoj naredbi otisli da ruse sodom i gomor, a on se uzneo na nebo.

1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
2 Ona beše u početku u Boga.

3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.

4 U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.

6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;

(OTKRIVENJE 19:13) I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.

A ovde se jasno vidi njegovo ime, u pocetku ime mu je "REC" nema tu nikakvog mihaila.

OTKRIVENJE 22:13)13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.

(1 KOR.8:6)6 Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu, i jednog Gospoda Isusa Hrista, kroz kog je sve, i mi kroza Nj.
Zbog toga je on prvi, zbog toga je on poslednji, tj alfa i omega.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Za geru
Mozda bi trebalo da prosirimo ovaj dijalog na temu Jovan 1:1-21,pa eto otvori novu temu,ili neko da otvori...
Ali evo najkraceg odgovora
Jovan 1:1
"1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč."
Ako se slazes da Bog nema ni pocetka ni kraja,postavlja se pitanje o kojem ili cijem POCETKU se radi.
Biblija govori na bezbroj mesta da je Isus Pocetak Bozjeg stvaranja.,njegov prvorodjeni i jedinorodjeni sin.
Da li si nekad razmisljao (barem dok si bio Jehovin svedok,dok te nisu iskljucili)sta znaci rec prvorodjen ,a sta jedinorodjen sin?
Isus je bio REC Bozja tako sto je bio Bozji da ga tako nazovem "portparol",a da je Isus Bog ,jeste,Isus Je Bog,ali grcka clan pravi razliku izmedju ova dva Boga tako da neki prevodioci uvazavaju tu raazliku
Novi svet prevod pise
"U pocetku je bila Rec.I Rec je bila kod Boga.I rec je bila bog,neki drugi prevodi koji nisu JS,pisu slicno,malo slovo b ,ili bozje prirode....
O alfa i omegi neki drugi put,kasno je,laku noc,lepo spavaj,i razmisljaj

Natrag