Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pa ja nisam ni rekao da će vječno vladati. Znam ja za to. Ali sam rekao da na prestolu uvijek mora biti Bog. Kako nerazumijete da je grijeh ljude odvojio od Boga, da bi se ljudi spasili morao je neko da umre za grijehe. Nije Isus stvoren za svoje svjedočanstvo nego je oduvijek bio u Ocu od kojeg i izlazi, jer Bog sve zna unaprijed.
On je izašao od Oca, Isus Sin je dio Oca. Samim tim što se ponizio osjećao je nesumnjivo veći autoritet koji dolazi od Oca koji je uvijek na prijestolu, samim tim što je u tijelu svoju volju je pokorio Ocu.
Ali Isus i Otac su jedno, suštinski su jedno u dva lica.
Zašto u dva lica?
Pa čovjek bi isčezao da je sam Otac došao.
Nego se dio Boga u licu Sina ponizio i došao u tijelu, da bi ljude pomirio sa Bogom. Ono što izađe od Boga nije stvoreno i ono je Bog.
I On je oduvijek bio u Ocu, zato i kaže da Ga poznaje a mi Ga ne znamo. Niti smo Ga vidjeli. Samim tim što se ponizio Isus nije direktno nosio ime Boga, ali njegovo ime znači Jahve spašava, riječ Gospod je uglavnom vezana za Boga grčki Kurios.
Jovan nesumnjivo potvrđuje u stihu 1,1 da je Riječ Bog, a kasnije se vidi da je ta Riječ Isus u Efescima 3,9. Sav taj autoritet uopšte nije bitan. Ja se molim molitvom "Oče naš". Ali u Bibliji jasno stoji da su Oni jedno, jedno biće u dva lica.
Od Boga može samo Bog da izađe.
Nije to stvaranje, nije Sin naknadno nastao, on je bio u Ocu.
Onda je izašao kada je trebalo. Ja smatram da je Bog samo JEDAN. Uopšte ne mislim da postoje dva ili tri Boga. To i jeste suština. Zato i piše da svi poštuju Sina kao što Oca poštuju.
Autoritet sam po sebi je nebitan, on je samo za trenutne potrebe. Suština je u spasenju. Niko nije mogao da preuzme grijehe na sebe nego Onaj ko je bez grijeha, a to je samo Jagnje. A ko je bez grijeha to je jedini Bog.

Pitanje: Ko je sve pokoran onome kome ga stvori?

tripo 41
Ali u Bibliji jasno stoji da su Oni jedno, jedno biće u dva lica.

Ja sam mislio da ti ovde svedočiš da je Sveto Trojstvo u pitanju i da su Tri lica jedan Bog, hajd dragi moj sredi svoja mišljenja pa izađi čist pred forumašima.
Zapamti da ono što ti ovde kažeš gubi sve više i više autoritet.

tripo 41
Niko nije mogao da preuzme grijehe na sebe nego Onaj ko je bez grijeha, a to je samo Jagnje. A ko je bez grijeha to je jedini Bog.

To ti tako samo kažeš jer nisi svatio pisma i proroke, zato što odbacuješ JHWH sveti duh proroštva zbog toga što si zaglibio u crvenim dogmama punih predrasuda.
Nisam ti ja rekao da je HRISTOS bez greha zato što nije odbacio svoga STVORITELJA kako ga ti to odbacuješ a ipak licemerno sebe nazivaš Hristovim sledbenikom.
Reći forumašima kada je Hrist odbacio jedinog Boga JHWH kako ga vi TRINITANCI odbacujete?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Па није Исус створен, нигдје у Библији не пише да је створен. Исус је Бог, и не само Бог него и човјек, спаситељ, искупитељ, жртва, водич, цар, слуга, пророк, месија, помазаник, првосвештеник, светиња.
Али Јован ни било ко од писаца Библије не лаже "и Бог бјеше ријеч"(Јован 1,1) "И ријеч постаде тијело" (Јован 1,14)

Ја уопште не умањујем Бога Оца баш напротив ко поштује Сина поштује и Оца Његова, ко не поштује Сина нема ни Оца. Немам 3 Бога него једног. За те Тринитан. само чуо али немам појма шта уче или шта су учили, претпостављам из њиховог имена. Ја нисам лицемјер, "не суди да ти се не суди". Бог ће судити ко је ко и шта је шта. Ја нисам дошао да градим неки свој ауторитет.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Па није Исус створен, нигдје у Библији не пише да је створен. Исус је Бог, и не само Бог него и човјек, спаситељ, искупитељ, жртва, водич, цар, слуга, пророк, месија, помазаник, првосвештеник, светиња.
Али Јован ни било ко од писаца Библије не лаже "и Бог бјеше ријеч"(Јован 1,1) "И ријеч постаде тијело" (Јован 1,14)

Ја уопште не умањујем Бога Оца баш напротив ко поштује Сина поштује и Оца Његова, ко не поштује Сина нема ни Оца. Немам 3 Бога него једног. За те Тринитан. само чуо али немам појма шта уче или шта су учили, претпостављам из њиховог имена. Ја нисам лицемјер, "не суди да ти се не суди". Бог ће судити ко је ко и шта је шта. Ја нисам дошао да градим неки свој ауторитет.

Dragi moj tripo 41 nemoj da se uzrujavaš nisi ti TRINITANAC, samo TRINITANAC ima TRI(Boga) dok ti imaš TRI(3) lica Svete TROJCE i tebi to nije jedno isto.

Dodato posle 9 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Kažeš da ne umanjuješ Boga Oca, dobro tako isto kažeš da nemaš tri boga samo jednog "ALI" Sveta TROJCA jedan Bog, koja konfuzija dragi moj. No hajd tako to ti veruješ i ja to uvažavam mada do sada to još nisi biblijski dokazao, usrdno se mučiš ali ti to ne ide.
Da mi vidimo kako ti i tebi slični poštujete Oca kao SIna kada ste pravili od Svemogućeg Boga Sina vašim Stvoriteljem i spasiteljm, slugom, žrtvom, mučenikom, itd
Kažite nam koje epitete imate za Boga Oca.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sve one najbolje epitete imam za Boga Oca. Ja Boga Oca i Boga Sina smatram za jednog Boga. Kada govorim o bilo kom licu (Otac ili Sin) govorim i onom drugom. Ja Oca ne umanjujem, naprotiv kada uzvisujem Sina i Njega uzvisujem. Ali Kula stražara vam ima slabe temelje, pašće kao i ona (u današnjem Iraku) što je pala davno.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Ma isto tako nemaju dokaz za mihaila, i za krst, samo se izdevaju na nama.

Pitam JS ovde, pred forumom, da se izjasne: dali se odricu imena gosppodnja, oca i sina i svetoga duha, tj hrista boga spasitelja i svedrzitelja nasega.
Kome ce se pokloniti svako pleme, i svako koleno na zemlji, i pod zemlju, na nebu, i pod nebom, i koga ce da prizna svaki jezik u dan, kad dodje u svoj svojoj slavi na oblacima, kada ce ga videti svako oko od zivotinja,svih gadova, i coveka i andjela do demona i djavola.

I koji rece jasno, koji ima uho neka cuje,da nema drugog imena, pod nebom, i na zemlji, pod kojem vi ljudi mozete da se spasite,jer ja sam put i istina i zivot, jer ja sam alfa i omega zivot i smrt,zivot vecni.
Slava vecna da je u Nasega jedinoga boga, koji je u ocu, i otac u njemu, jer on i otac su jedinosusni u duhu, amin.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
2.Mojsijeva.3.15......JHVH bog otaca vaših......TO JE IME MOJE DOVEKA i to je spomen moj od kolena na koleno.

2.Mojsijeva 9.16. Ali te ostavih da pokažem na tebi silu svoju i da se PROPOVEDA IME MOJE po svoj zemlji.

Isaija 43.6. Kazaću severu, daj i jugu,ne brani dovedi sinove moje iz daleka i kćeri moje s krajeva zemaljskih 7. Sve koji se zovu MOJIM IMENOM i koje stvorih na slavu sebi, sazdah i načinih.

Dela 4.11.Ovo je kamen (Isus) koji vi zidari odbaciste,a postade glava od ugla: i nema ni u jednom drugom spasenja 12.Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudimakojim bi se mogli spasiti.

Jovan 16.23. I u onaj dan nećete me pitati nizašta.Zaista vam kažem da šta god zatražite u OCA u IME MOJE daće vam se.

Otac:JHVH Jehova Sin: Isus

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Sve one najbolje epitete imam za Boga Oca. Ja Boga Oca i Boga Sina smatram za jednog Boga. Kada govorim o bilo kom licu (Otac ili Sin) govorim i onom drugom. Ja Oca ne umanjujem, naprotiv kada uzvisujem Sina i Njega uzvisujem. Ali Kula stražara vam ima slabe temelje, pašće kao i ona (u današnjem Iraku) što je pala davno.

Dragi moj tripo 41 da ja ponovim pitanje a ti se onda nadmudrivaj rečima ali nemoj istinu ljubomorno držati samo za sebe, jer nećeš biti pravedan pred tvojim Bogom mnoštva.

Koji epitet ti ostao za lice mnoštva Boga Oca?
Koje epitete imaš za lice mnoštav Svemogućeg Boga Sveti Duh??

Dragi moj da mi vidimo kao ti ova lica Svetoga Trojstva uzvisuješ, potom.

Koliko "LICA" vas crkvena teologija naučava da možete služiti? boldovano da ti ne promakne dragi moj.

Dodato posle 8 minuta:

Sve one najbolje epitete imam za Boga Oca. Ja Boga Oca i Boga Sina smatram za jednog Boga. Kada govorim o bilo kom licu (Otac ili Sin) govorim i onom drugom.

Ako Boga Oca + Boga Sina= smatraš za jednog Boga, šta ti smatraš da je crveni službeni stav SVETO TROJSTVO? boldovano da se primeti

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Геракулес са њима не вриједи расправљати знаш ону "Паметнији попушта...". Они сада постују само нека се постује. Религија им је пуна масонских симбола. Оснивач Расел има на споменику масонски симбол. Они немају шта рећи на то,и уопште не могу ниједну једину своју тврдњу доказати.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Dragi moj tripo 41 da ja ponovim pitanje a ti se onda nadmudrivaj rečima ali nemoj istinu ljubomorno držati samo za sebe, jer nećeš biti pravedan pred tvojim Bogom mnoštva.

Koji epitet ti ostao za lice mnoštva Boga Oca?
Koje epitete imaš za lice mnoštav Svemogućeg Boga Sveti Duh??

Dragi moj da mi vidimo kao ti ova lica Svetoga Trojstva uzvisuješ, potom.

Koliko "LICA" vas crkvena teologija naučava da možete služiti? boldovano da ti ne promakne dragi moj.

Dodato posle 8 minuta:

Ako Boga Oca + Boga Sina= smatraš za jednog Boga, šta ti smatraš da je crveni službeni stav SVETO TROJSTVO? boldovano da se primeti
Da li je ovo tema o Svetom trojstvu, ili o Jehovinim svjedocima??? Biću prinuđen da počnem brisati postove ako ne budete vodili računa gdje šta pišete!

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Urednice, pa nisi fer, ljudi se muce po nekoliko sati da napisu tekst da pronadju stihove dokaze itd, a ti hoces da ga obrises za 5 minuta.
Mozda nisu u temi, ali mislim da je logicnije da ga prebacis post tamo gde mu je mesto.

Za tripo 41

Naravno da su masoni, i da se bore za novi svetski poredak, sve knjige, i brosure, su im u masonskim znacima a staresine nose masonske prstenove.

Pogane ime bozje po celom svetu ljudi ga pluju, i psuju itd,sta mislis zasto? to je samo jedan od planova djavola,ime JHVH,jehove se nalazi
svuda pretvorise jedinoga boga u zemaljskoga boga tj u antihrista svugde po sasopisima,internetu,knjigama,reklamama stoji piramida s okom i imenom JHVH evo nekih kopirao sam od vanhelsinga.To je ono u sta oni veruju, i njima je zadatak da po svaku cenu uniste veru u hrista, da ga izbrisu u ljudima, u dusi njihovoj, a mi znamo mi pravi hriscani ko to radi, a to radi sotona jer on je najveci protivnik hrista.

Primetio sam da dokaze koje im mi dajemo iz bilije, oni ih ignoriisu zato je bolje davati im direktna pitanja, kao ja u gornjem postu#735,

na koje oni nemaju odgovor,zato sto ako kazu nepriznajem boga hrista on nemoze da kaze da je hriscanin, a ako prizana hrista za boga, onda nije jehovin svedok razumes.

Zato su proignorirali taj post,oni nisu hriscani jer samo hriscanin priznaje gospoda za boga,oni cak nerazumeju jevanddjelje i ne priznaju ga, jer nemoze se verovati i u st.zavet i u no.zavet ili ces jedan postovati, a drugi ne postovati, oni neshvataju da je isus raskinuo stari zavet sa jevreima i postavio novi u ime svoje .
Staro se zaboravlja, novi zavet, novi apostoli, nova vera hriscanska!! nije slucajno sto su 12 apostola to je 12 kolena izraela razumes,jedano koleno je izdajnicko ato je "yudino" razumes nije slucajno sto je "yuda iskariotski" bas iz yudinog plemena.
A danas vlada u svetu bas to koleno, popularnije "Yudomasonerija" oni drze svu ekonomiju sveta.

I nije slucajno bruklin i amerika, sto jasno u kazuje piramida na dolaru i zvezdice u krugu iznad glave orla,

koja se vidi i u njihovim zurnalima i knjigama.Evo jednesvude jehova.jpegovoje kultno obozavanje jehove.po svudu ces videti kultno ime jehova.Cak i po nekim crkvama.
ovo je brosura JS obrati paznju iznad glava stoji demon, a okolo nogu piramida s macem u obliku krsta.

pogledaj ovaj link kako sramote ime bozje a zakon je ne pravi nista sto je nanebu i na zemlji itd:JHVH JEUE JAHWE JEHOWA BIBLIOTEKA

Zar to nije paganstvo.

Prilozi

• 6aedcdf0.jpg
    6aedcdf0.jpg
    89 KB · Pregleda: 307
Poslednja izmena:
Natrag