Član
- Učlanjen(a)
- 03.10.2010
- Poruka
- 1.305
Pa ja nisam ni rekao da će vječno vladati. Znam ja za to. Ali sam rekao da na prestolu uvijek mora biti Bog. Kako nerazumijete da je grijeh ljude odvojio od Boga, da bi se ljudi spasili morao je neko da umre za grijehe. Nije Isus stvoren za svoje svjedočanstvo nego je oduvijek bio u Ocu od kojeg i izlazi, jer Bog sve zna unaprijed.
On je izašao od Oca, Isus Sin je dio Oca. Samim tim što se ponizio osjećao je nesumnjivo veći autoritet koji dolazi od Oca koji je uvijek na prijestolu, samim tim što je u tijelu svoju volju je pokorio Ocu.
Ali Isus i Otac su jedno, suštinski su jedno u dva lica.
Zašto u dva lica?
Pa čovjek bi isčezao da je sam Otac došao.
Nego se dio Boga u licu Sina ponizio i došao u tijelu, da bi ljude pomirio sa Bogom. Ono što izađe od Boga nije stvoreno i ono je Bog.
I On je oduvijek bio u Ocu, zato i kaže da Ga poznaje a mi Ga ne znamo. Niti smo Ga vidjeli. Samim tim što se ponizio Isus nije direktno nosio ime Boga, ali njegovo ime znači Jahve spašava, riječ Gospod je uglavnom vezana za Boga grčki Kurios.
Jovan nesumnjivo potvrđuje u stihu 1,1 da je Riječ Bog, a kasnije se vidi da je ta Riječ Isus u Efescima 3,9. Sav taj autoritet uopšte nije bitan. Ja se molim molitvom "Oče naš". Ali u Bibliji jasno stoji da su Oni jedno, jedno biće u dva lica.
Od Boga može samo Bog da izađe.
Nije to stvaranje, nije Sin naknadno nastao, on je bio u Ocu.
Onda je izašao kada je trebalo. Ja smatram da je Bog samo JEDAN. Uopšte ne mislim da postoje dva ili tri Boga. To i jeste suština. Zato i piše da svi poštuju Sina kao što Oca poštuju.
Autoritet sam po sebi je nebitan, on je samo za trenutne potrebe. Suština je u spasenju. Niko nije mogao da preuzme grijehe na sebe nego Onaj ko je bez grijeha, a to je samo Jagnje. A ko je bez grijeha to je jedini Bog.
Pitanje: Ko je sve pokoran onome kome ga stvori?
tripo 41
Ali u Bibliji jasno stoji da su Oni jedno, jedno biće u dva lica.
Ja sam mislio da ti ovde svedočiš da je Sveto Trojstvo u pitanju i da su Tri lica jedan Bog, hajd dragi moj sredi svoja mišljenja pa izađi čist pred forumašima.
Zapamti da ono što ti ovde kažeš gubi sve više i više autoritet.
tripo 41
Niko nije mogao da preuzme grijehe na sebe nego Onaj ko je bez grijeha, a to je samo Jagnje. A ko je bez grijeha to je jedini Bog.
To ti tako samo kažeš jer nisi svatio pisma i proroke, zato što odbacuješ JHWH sveti duh proroštva zbog toga što si zaglibio u crvenim dogmama punih predrasuda.
Nisam ti ja rekao da je HRISTOS bez greha zato što nije odbacio svoga STVORITELJA kako ga ti to odbacuješ a ipak licemerno sebe nazivaš Hristovim sledbenikom.
Reći forumašima kada je Hrist odbacio jedinog Boga JHWH kako ga vi TRINITANCI odbacujete?