Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Iza svake svoje riječi stojim.

1. Ne postoji tvoja, moja, naša, vaša Biblija postoji Božija Biblija i On je jedini njen vlasnik

2. Nikada, ama baš nikada nisam rekao da postoji više bogova. Uvijek samo jedan Bog. Biblija uči da se JEDAN Bog pojavljuje u više lica. Biću kratak ELOHIM je imenica u množini sa značenjem jednine. 1. Mojsijeva to dokazuje "Potom reče Bog: da načinimo čovjeka po svojemu obličju, kao što smo mi..."

Dragi moj ako je tako onda daj stih iz naše biblije da vidimo gde se pojavljuje citiram: "Biblija uči da se JEDAN Bog pojavljuje u više lica."

Ja sam bio još kraći tada kada sam citirao ono što priznati Biblijski teolozi hrišćanstva kažu kada je reč o ELOHIMU, dok eto ti govoriš iz tvog stomaka jer citiraš tvoje poznanike i prijatelje.

tipo 41
To znači da već postoji više lica jednog Boga.
Drugi dokaz "I reče Gospod Bog: eto čovjek posta kao jedan od nas znajući što je dobro što li zlo" (1. Mojsij. 3,22)

Dragi moj šta ti kažeš koji je to taj Gospod množine Svete Trojice to rekao? i naravno sa kim je on to razgovarao? pa ćemo diskutirati.
Ili obijasni nam koji svmogući Bog Svete Trojice tvori sve to po:

Jov 26,13. Duhom je svojim ukrasio nebesa, i ruka je njegova stvorila prugu zmiju.

Obijasni nam koji Gospodnji Svete Trojice(imenica množine) rečju svojom i duhom usta njegovih tvori sve ovo?

Psal. 33,6. Riječju Gospodnjom nebesa se stvoriše, i duhom usta njegovijeh sva vojska njihova.

Dragi moj badava ti nama citiraš pisma kada ih ne razumeš! niki ti nije tražio da dokažeš kako Otac i Sin jedan BOG! nego od tebe se traži da svedočiš o Svetoj Trojici. Da nam obijasniš koliko to Bogova ima i kako se koji Bogovi nazivaju.

Tu negde na jednoj temi ti je traženo da razjasniš i stih te zajednice i hierarhiju kada je u pitanju biblijski stih:

1.Kor. 11,3. Ali hoću da znate da je svakome mužu glava Hristos; a muž je glava ženi; a Bog je glava Hristu.

Eto dragi moj kada na to odgovoriš onda ćemo diskutirati kako Sveta Trojica ne rade jedan bez drugoga.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Видим како ви разумијете. Као 1. стварање је јединствено само Богу, у Постању се јасно види да Бог има више лица, јер је текст у множини КАО ШТО СМО МИ.
Овдје се јасно доказује да сва 3 лица Стварају човјека. "А сину: Престо је Твој, Боже, ва век века; палица је правде палица царства Твог" (Јеврејима 1,8) како је могуће да неко ко није по вама Бог постане Бог? Сва прича коју потенцирате о ауторитету је небитна када се зна да је Исус Бог.
"Даде ми се свака власт на небу и на земљи" (Матеј 28,18) Како може да неко има власт на небу и на земљи ко није по вама Бог? Малецки је јасно написао да Исус није Бог.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Видим како ви разумијете. Као 1. стварање је јединствено само Богу, у Постању се јасно види да Бог има више лица, јер је текст у множини КАО ШТО СМО МИ.
Овдје се јасно доказује да сва 3 лица Стварају човјека. "А сину: Престо је Твој, Боже, ва век века; палица је правде палица царства Твог" (Јеврејима 1,8) како је могуће да неко ко није по вама Бог постане Бог? Сва прича коју потенцирате о ауторитету је небитна када се зна да је Исус Бог.
"Даде ми се свака власт на небу и на земљи" (Матеј 28,18) Како може да неко има власт на небу и на земљи ко није по вама Бог? Малецки је јасно написао да Исус није Бог.

Dragu nih truoi 41 "vi ste u velikoj zabludi"

"zar ne vidite" da vam se teologija o Svetoj Trojici ne bazira na pismo i proroke?

Nisi dragi moj razumeo ni meni ni Maleckoga! nismo mi ti koji kvarimo pisma i proroke kada govorimo da je Isus nazvan "Bog silni" niti što nosi ime "Otac vječni" još manje što govorimo da nam se rodi djete kojemu je vlast na ramenu jer je JEHOVIN knez mirni.

Ne ne kvarimo mi pisma ni proroke ako to govorimo, jedno je biti nešto nazvan a drugo je biti to što je nazvan!
Već sam ti odgovorio kako je svevišnji Bog JHWH predao u ruke prvorodnom nebeskom sinu delu ruku svojih pa tako i vlast "DO ODREĐENOG DANA" a onda će se i sam sin pokoriti onom koji mu sve pokorio da ovaj bude BOG u svemu.

Šta tu dragi moj može biti nejasno?

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Dragu nih truoi 41 "vi ste u velikoj zabludi"

"zar ne vidite" da vam se teologija o Svetoj Trojici ne bazira na pismo i proroke?

Moja greška u tipkanju, izvini nije bilo namerno.

Dragi moj tripo 41"vi ste u velikoj zabludi"

"zar ne vidite" da vam teologija o Svetoj Trojici ne bazira na piso i proroke?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535

1. Tripo od koga je Isus dobio svu vlast na zemlji, ko je Isusu dao tu vlast?
2. Da li je Isus ikada za sebe izjavio da je Bog i ako jeste navedi biblijski stavak koji to potvrđuje.

:)

P.S. prekinuo si razgovor sa mnom a počeli smo po redu da analiziramo Bibliju!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Dobio je od Oca. Ali ne može neko ko je stvoren da ima svu vlast na nebu i na zemlji. Samo Bog može da ima svu vlast. Tako da je jasno da je Isus Bog.
Mislim da nema, ali to i ne treba samo Njegovo ime Isus znači Jahve spašava i naziv koji ide uz tu riječ Gospod grčki Kurios znači "onaj kome pripada neka osoba ili predmet" a taj vlasnik jedino može biti Bog. Sasvim je dovoljno što Isus kaže da je On u Ocu i Otac u Njemu.

PS. Nisam namjerno jednostavno sam bio na drugim temama. Možemo nastaviti.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Dobio je od Oca. Ali ne može neko ko je stvoren da ima svu vlast na nebu i na zemlji. Samo Bog može da ima svu vlast. Tako da je jasno da je Isus Bog.
Mislim da nema, ali to i ne treba samo Njegovo ime Isus znači Jahve spašava i naziv koji ide uz tu riječ Gospod grčki Kurios znači "onaj kome pripada neka osoba ili predmet" a taj vlasnik jedino može biti Bog. Sasvim je dovoljno što Isus kaže da je On u Ocu i Otac u Njemu.

Ne može kažeš! pa zar Bog JHWH nije svemogući Bog? tvrdiš li ti da svevišnji JHWH Bog ne može ako hoće nekoga postaviti na vlasti ili dati mu vlast? Telesno misliš po ovome svetu nije ni čudo što Bogu oduzimaš Božije.

Pitanje za tebe

2Mojsijeva 23,21 Čuvaj ga se, i slušaj ga, nemoj da ga rasrdiš, jer vam neće oprostiti greh, jer je moje ime u njemu.
Ivan 10,38 Ako li tvorim, ako meni i ne verujete, delima mojim verujte, da poznate i verujete da je Otac u meni i ja u Njemu.
Ivan 14,10 Zar ne vjeruješ da sam ja u ocu i otac u meni? Riječi koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego otac koji stoji u meni on tvori djela.

Razjasni ova tri stiha dragi moj ako ih nalažiš i u tvojoj bibliji?

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535

Tripo nema logike da je Svemogući Bog sam sebi dao svu vlast na nebu i na zemlji. Svemogući Bog oduvek ima svu vlast i tu nema rasprave, dakle mora da postoji vlasnik te moći i vlasti i taj neko je Svemogući Bog i on daje tu vlast i moć kome hoće, dakle samim tim se jasno određuje ko je glavni, ko vedri i oblači, ko kosi a ko vodu nosi. Znači jasno je da je onaj koji daje vlast moćniji od onog koji prima tu vlast jer onaj koji je dao tu vlast može u svakom momentu i da je oduzme!

Jedino pod takvim uslovima i može da se razume veličanstvena istina iz Biblije, ako se ispravno razume ko je Jehova a ko je Isus!

:)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
За Мелцкога: Па Исус значи ЈАХВЕ спашава, "и Бог бјеше ријеч" (Јован 1,1) "И ријеч постаде тијело" (Јован 1,14)

За Апокеца: Отац мој досле чини и ја чиним" (Јован 5,17)

Ево сам си рекао, Отац је у Сину и Син у Оцу па видиш да су они једно, суштински су једно биће, које дијелује у овом случају као два лица.
Отац и Син имају једну вољу. "Јер како што отац подиже мртве и оживљује, тако и син које хоће оживљује" (Јован 5, 20)
Ко може да оживљује осим Бога?

"Јер отац не суди никоме него сав суд даде сину" (Јован 5,22)
Ко може једино да праведно суди осим Бога?

Сасвим је логично да Исус испуњава вољу Оца јер је у тијелу самим тим је ограничен у дијеловању, јер се понизио. Зато тако и говори. Ко опрашта гријехе на небу? Тај опрашта и на земљи. Коме се људи требају клањати на небу? Томе су се клањали на земљи? Бог на сва створења гледа исто. Не постоји логика да је неко створено биће Бог уздигао толико. То није Божије није у његовој суштини. Сасвим је јасно да је Божија воља свемогућа. Али Исус је Јагње и безгрешан је. А само Бог може бити без гријеха. Анђели и људи гријеше.
Да је Исус створено биће и да није Бог, Он би људе корио и рекао би им да се не клањају Њему него Оцу на небесима.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za tripo41
Vidim da postavljas interesantna pitanja
Svidelo mi se tvoje pitanje
Kako to Da Isus Nije svemoguci Bog kad mu je Bog Otac dao svu vlast i na zemlji i na nebu.
Pa i trebaju da se klanjaju Isusu,jer je njegov otac tako odredio,da mu se cak i andjeli pokoravaju.E sad zamisli situaciju da se isus Hrist klanja ljudima,i da moli ljude za nesto?
E sad direktan odgovor na tvoje pitanje jeste da je ta vladavina Isusa Hrista ogranicena na 1000 godina.
Nakon tih 1000 godina SIN ce se POKORITI OCU
prema 1.Korincanima 15:24,25,28
"Onda kraj, kad preda carstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako poglavarstvo i svaku vlast i silu.
A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu."
Eto tako vidis iz ovih stihova da ce Isus carevati samo ograniceno vreme,nakon cega ce sve predati pod vlast svoga oca.
Seti se i stiha iz otkrivenja 12:9-12
" Zato veselite se nebesa i vi koji živite na njima. Teško vama koji živite na zemlji i moru, jer đavo siđe k vama, i vrlo se rasrdio, znajući da vremena malo ima."
Zar po ovim stihovima ne ispada da nije bilo bas radosti na nebu dok je tamo bio i satana?
Sve ima svoje vreme.....
Nastavi sa svojim pitanjima

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa ja nisam ni rekao da će vječno vladati. Znam ja za to. Ali sam rekao da na prestolu uvijek mora biti Bog. Kako nerazumijete da je grijeh ljude odvojio od Boga, da bi se ljudi spasili morao je neko da umre za grijehe. Nije Isus stvoren za svoje svjedočanstvo nego je oduvijek bio u Ocu od kojeg i izlazi, jer Bog sve zna unaprijed.
On je izašao od Oca, Isus Sin je dio Oca. Samim tim što se ponizio osjećao je nesumnjivo veći autoritet koji dolazi od Oca koji je uvijek na prijestolu, samim tim što je u tijelu svoju volju je pokorio Ocu.
Ali Isus i Otac su jedno, suštinski su jedno u dva lica.
Zašto u dva lica?
Pa čovjek bi isčezao da je sam Otac došao.
Nego se dio Boga u licu Sina ponizio i došao u tijelu, da bi ljude pomirio sa Bogom. Ono što izađe od Boga nije stvoreno i ono je Bog.
I On je oduvijek bio u Ocu, zato i kaže da Ga poznaje a mi Ga ne znamo. Niti smo Ga vidjeli. Samim tim što se ponizio Isus nije direktno nosio ime Boga, ali njegovo ime znači Jahve spašava, riječ Gospod je uglavnom vezana za Boga grčki Kurios.
Jovan nesumnjivo potvrđuje u stihu 1,1 da je Riječ Bog, a kasnije se vidi da je ta Riječ Isus u Efescima 3,9. Sav taj autoritet uopšte nije bitan. Ja se molim molitvom "Oče naš". Ali u Bibliji jasno stoji da su Oni jedno, jedno biće u dva lica.
Od Boga može samo Bog da izađe.
Nije to stvaranje, nije Sin naknadno nastao, on je bio u Ocu.
Onda je izašao kada je trebalo. Ja smatram da je Bog samo JEDAN. Uopšte ne mislim da postoje dva ili tri Boga. To i jeste suština. Zato i piše da svi poštuju Sina kao što Oca poštuju.
Autoritet sam po sebi je nebitan, on je samo za trenutne potrebe. Suština je u spasenju. Niko nije mogao da preuzme grijehe na sebe nego Onaj ko je bez grijeha, a to je samo Jagnje. A ko je bez grijeha to je jedini Bog.

Natrag