Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
12.11.2010
Poruka
5
Ako pakao ne postoji to je divna vijest za gresnike,mogu da grijese koliko hoce nema kazne.A slazes li se Malecki da ce Bog suditi svima po djelima njegovim?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Evo ispovijesti jednog bivšeg Jehovinog svjedoka

Najbolje je iz 1. ruke.

Ispovest Jehovinog svedoka

Najpre smo samo "filozofirali", a onda je počelo pravi ispiranje mozga, toliko perfidno, da nisam ni primetio kako sam se stopio sa njima, počinje svoju ispovest za "Blic nedelje" Zaječarac Dragan Koljević, bivši jehovin svedok.

"U to vreme radio sam u izbegličkom kampu u Graljanu kod Zaječara, i jednog dana sam slučajno, od jednog izbeglice, dobio neke zanimljive časopise koji su govorili o smislu života.
Zainteresovao sam se, i preko adrese koja je bila u tim listovima, naručio sam još literature. Nakon par dana ispred moje kuće zaustavio se automobil iz kojega su izašli muž i žena, lepo obučeni, ljubazni, nasmejani ... Ostavili su mi svoj broj telefona i otišli. Nisam im se javio, i nakon nekoliko dana došli su kod mene u kamp na posao gde smo nastavili naizgled spontan, zanimljiv i naivan razgovor. Imponovalo mi je da o tako "filozofskim temama" razgovaram s kulturnim ljudima i počeo sam da se družim intenzivno s tim bračnim parom, da odlazim kod njih. Uveli su me u svoje "društvo" i nakon četiri meseca ja sam se krstio kao Jehovin svedok....
Druženje sa tim ljudima bilo je svakodnevno, znali su svaki moj korak, pokret, više puta dnevno smo se čuli telefonom. Počeo sam da menjam sve u svom životu, da budem u skladu sa "pravom istinom". Infiltriran sam u grupu u smislu da je sve van Svedoka demonsko. Tako, prestao sam da odlazim na sva slavlja i rođendane, jer je to demonsko. Izgubio sam skoro sve dotadašnje prijatelje, ali to mi je tada bilo potpuno nebitno. Nisam bio ni na rođendanu sestrici koja je 11 godina mlađa od mene... Sa zidova svoje sobe poskidao sam postere, jer je to zabranjeno. Ne smeju se imati ni posteri pisaca, naučnika, pevača...
Otišao sam na jedan od sastanaka, koji su inače bili po kućama članova, sa tamnim naočarima i umalo me nisu proglasili otpadnikom... Bilo je zabranjeno gledanje televizije, slušanje bilo koje muzike, izbacio sam romane, jer, po njima, u svemu može da se nađe nešto demonsko. Potpisao sam dokument da u slučaju potrebe neću primati krv... Bilo je poželjno što jače udaljavanje od porodice, jer ona može da nam zatruje misli...
Svako od nas delio je propagandni materijal na ulici obavezno najmanje dva sata dnevno. Na sastanku bismo "isparčali" Zaječar i svako od nas bi dobio zadatak da u nekom delu grada vrbuje članstvo. Morali smo da uđemo u svako domaćinstvo po bilo koju cenu. Ukoliko nam ne bi otvorili vrata, dolazili bismo ponovo i na kraju u sanduče ostavljali propagandni materijal... Mene je bolest spasla. Jednog dana dobio sam napad koji je ličio na epileptični. Međutim, sve analize su pokazale da sam potpuno zdrav. Napadi su postali učestali. Bojao sam se da izađem iz kuće da se to ne bi dogodilo na ulici. Prestao sam da idem na sastanke... Zvali su me da dođem, tvrdili su da me to napada đavo ne bi li iskušao moju veru... Obratio sam se psihijatru, imao sam psihičkih poremećaja... U "Lazi Lazareviću" u Beogradu jedna lekarka mi je saopštila da se te godine javilo 700 pacijenata sa identičnim simptomima i da su svi bili pripadnici neke sekte... Odlučio sam da izađem iz jehovinih svedoka i odneo sam im papir o istupanju... Oni ne ispuštaju svoje članove tako lako, ali kako od mene nisu imli koristi zbog moje bolesti, javili su da sam konačno isključen...

I mene su pokušali dva puta. Ali ja sam puno prije tih koji su me sreli počeo čitati Bibliju.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Evo ispovijesti jednog bivšeg Jehovinog svjedoka

Najbolje je iz 1. ruke.

Ispovest Jehovinog svedoka

I mene su pokušali dva puta. Ali ja sam puno prije tih koji su me sreli počeo čitati Bibliju.

Tripo očekivao sam odgovor na pitanja sa ovog linka:

http://serbianforum.org/religija/67090-jehovini-svedoci-70.html#post669471

A što se tiče ispovesti bivših Jehovinih svedoka ima ih mnogo, kako danas tako i iz biblijskih vremena, evo ispovesti, pre laži jednog veoma poznatog bivšeg Jehovinog svedoka:

Ali zmija(Sotona Đavo) beše lukava mimo sve zveri poljske, koje stvori Gospod Bog; pa reče ženi: Je li istina da je Bog kazao da ne jedete sa svakog drveta u vrtu? A žena reče zmiji: Mi jedemo rod sa svakog drveta u vrtu; Samo rod s onog drveta usred vrta, kazao je Bog, ne jedite i ne dirajte u nj, da ne umrete. A zmija reče ženi: Nećete vi umreti; Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati šta je dobro šta li zlo.

Dakle i Sotona je bivši Jehovin svedok, otac laži, krvnik ljudskog roda. Tripo da li je mudro očekivati od Sotone da govori istinu?

:)

Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ako pakao ne postoji to je divna vijest za gresnike,mogu da grijese koliko hoce nema kazne.A slazes li se Malecki da ce Bog suditi svima po djelima njegovim?

Gedeon Jehova neće da ostavi nepokajničke osobe koje znaju da greše i namerno greše, bez kazne, što je i tokom istorije više puta činio. Biblija nam razotkriva mnoge događaje vezane za neposlušnost izraelaca i posledice koje su trpeli zbog namernih i drskih grešaka. Kazna je večno uništenje bez šanse na uskrsenje i večni život u raju na zemlji-zar to nije dovoljno?

Svakako da se slažem s tim da će svako odgovarati za svoja dela jer nam Jehova to garantuje!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Tripo očekivao sam odgovor na pitanja sa ovog linka:

http://serbianforum.org/religija/67090-jehovini-svedoci-70.html#post669471

Dakle i Sotona je bivši Jehovin svedok, otac laži, krvnik ljudskog roda. Tripo da li je mudro očekivati od Sotone da govori istinu?

Malecki brate
Sotona je glavni Jehovin svedok,a ne bivši Jehovin svedok.
Ako još ima trunke savesti u tebi razmisli koliko puta si ovde lagao i klevetao.
Sam kažeš da je Sotona otac laži,razmisli malo na kom putu se ti nalaziš sa svim tim lažima.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Жена представља Божји народ, а змија Сатану и отпад.
Међутим Малецки ко не призна Сина не признаје ни Оца јер се Они заједно славе.
Нисам ти стигао одговорити био сам на другим темама. Наравно да Сатана лаже, јер је он отац лажи. "Тада му говораху: гдје је отац твој? Исус одговори: ни мене знате ни оца мојега; кад бисте знали мене, знали бисте и оца мојега" (Јован 8,19)
Ето то је одговор горе на почетку поста. Али ЈС нисте управу када кажете да Исус није Бог, али и то право вам је дао Бог, и то ја поштујем то ваше мишљење.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Жена представља Божји народ, а змија Сатану и отпад.
Међутим Малецки ко не призна Сина не признаје ни Оца јер се Они заједно славе.
Нисам ти стигао одговорити био сам на другим темама. Наравно да Сатана лаже, јер је он отац лажи. "Тада му говораху: гдје је отац твој? Исус одговори: ни мене знате ни оца мојега; кад бисте знали мене, знали бисте и оца мојега" (Јован 8,19)
Ето то је одговор горе на почетку поста. Али ЈС нисте управу када кажете да Исус није Бог, али и то право вам је дао Бог, и то ја поштујем то ваше мишљење.

Tripo prijatelju do sada smo diskutovali na temelju Biblije i slažemo se do sada. Idemo redom, doći će i tema o trojstvu na red.

Dakle evo ponovo Postanja 3:15 i pitanja:

Idemo redom hajde da razjasnimo proročanstvo iz Postanja 3:15!

Evo ponovo tog stavka: I još mećem neprijateljstvo između tebe i žene i između semena tvog i semena njenog; ono će ti na glavu stajati a ti ćeš ga u petu ujedati.

1. kad Bog kaže "tebe" na koga misli?
2. Ko je "žena" iz proročanstva?
3. Na koga se odnosi ovaj deo "semena tvoga" a na koga se odnosi ovaj deo "semena njenog"
4. Ko će koga ujedati za petu?
5. Čija će glava biti zgažena i ko će je zgaziti?

Nisi odgovorio na sva pitanja, hajde molim te reci šta ti misliš na temelju Biblije koji su odgovori na ova pitanja?

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Malecki prijatelju
Kako se brineš kada tebi neko ne da odgovor na pitanje .
Zašto se istim tim žarom ne brineš da daš i ti odgovore na tolika pitanja koja sam ti ja postavio?
Ali naravno da je uvek lakše nekog ignorisati nego davati odgovore na pitanja koja se tamelje na Bibliji a ne na učenju Jehovinih svedoka.
Evo jedno simpatično pitanje.
Da li znaš koliko knjiga koje su izdali Jehovini svedoci su povučene?
Da li znaš u tvojoj skupštini ko je zadužen za otkup starih knjiga i njihovo uništenje?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Па мислим да сам ти дао одговор и на та питања.
Сјеме женино су они који слиједе Бога, а сјеме змијино они људи који слиједе Сатану. Пета може да значи нека слаба тачка, а ударац змији у главу вјероват. значи да ће бити потпуно уништена (Сатана и њени сљедбеници) Ето то је моје мишљење. Али се споримо око тога што ви ЈС сматрате да Исус није Бог.
У Новом завјету се даје иста слава Оцу и Сину. Постоје бројни други докази да је Исус Бог.
Е сада заиста не знам да ли сам ти дао све одговоре на питања. Откривење 12,17 потврђује да жена представља Божији народ. Али постоји и она вавилонска блудница која представља отпад. Што се тиче тројства ја сам већ то доказао на том форуму.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Па мислим да сам ти дао одговор и на та питања.
Сјеме женино су они који слиједе Бога, а сјеме змијино они људи који слиједе Сатану. Пета може да значи нека слаба тачка, а ударац змији у главу вјероват. значи да ће бити потпуно уништена (Сатана и њени сљедбеници) Ето то је моје мишљење. Али се споримо око тога што ви ЈС сматрате да Исус није Бог.
У Новом завјету се даје иста слава Оцу и Сину. Постоје бројни други докази да је Исус Бог.
Е сада заиста не знам да ли сам ти дао све одговоре на питања. Откривење 12,17 потврђује да жена представља Божији народ. Али постоји и она вавилонска блудница која представља отпад. Што се тиче тројства ја сам већ то доказао на том форуму.

1. Jehova se obraća Sotoni Đavolu.
2. Žena iz proročanstva je Božja celokupna organizacija.
3. "semena tvog" se odnosi na Sotonu i njegovu celokupnu organizaciju. "semena njenog" se odnosi na celokupnu Božju organizaciju.
4. Sotonino seme će "ujedati za petu" i boriti se protiv Božje organizacije.
5. Božja organizacija će smrskati Sotoninu glavu žrtvenom smrću Isusa Hrista koji će kao uskrsnuli Kralj da se obračuna sa Sotonom i njegovim demonima na nebu i sa Sotoninom organizacijom na zemlji u Armagedonu.

Ovo je objašnjenje tog prvog proročanstva iz Postanja 3:15.

Tripo tokom istorije Jehova je postepeno razotkrivao značenje ovog proročanstva onima koji su mu bili verni i poslušni.

Da li se slažemo do ovog momenta?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Zdravo svima
Nisam dugo bio,a vi ste se bas raspisali,probacu da se uklopim na brzinu.
Da li je Isus Bog?
Naravno da je Isus Bog.Biblija kaze za Isusa da je Bog Silni,ali ne i Bog Svemoguci ,jer ta najvisa titula pripada njegovom ocu Jehovi.
Jehovini svedoci priznaju Isusa kao sina Bozjeg.Logika nam govori da je sin uvek stvoren,i da je otac taj koji pravi sina,a ne sin oca.

Natrag