Za AApocketza
dragi moj apocketz neslazem se s ovim:Zar nismo već zaključili da pri JEHOVINOVOM stvaranju na nebu su prisustvovali:
JEHOVA kao Stvoritelj!
Pomazanik Isus kao Master i JEHOVIN HRISTOS i
Ostale JEHOVINE nebeske sluge kao anđeli.
Ako se sa bilo čim ne slažeš iznosi tvoje argumente da to proverimo.
Pa evo da proverimo.
Isus je (
REC)tj bog sin a otac je (DUH) a isto tako i (
SV.DUH)a andjeli su sluge ili izvestaci bozjih dela.
Ime nebesko gospodnje je (REC)(otkrivenje 19:13)13 I obučen je u haljinu umočenu u krv, i ime se njegovo zove "Riječ Božja". (jovan 1:
1)1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
Koliko ja vidim ovde nema "MASTERA"PItam te cime je isus pomazan.
Otac i sin oni imaju jednu voju.(1 mojs 1:2
6)26 Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji.
A sve drugo je podcinjeno njihovoj volji.
Isus je pocetak, i sve je kroz njega postalo, i za njega.
Znaci on je uzrok svemu postojeceg, vidljivog i ne vidljivog.Bog je duh, i on stvara kroz isusa sto znac,i isus je stvoritelj svega, jer oni imaju jednu volju otac je u sinu a sin u ocu.,To znaci da su od istog duha.
Znaci u (1 mojs 1:26)iskljucivvo su njih dvoje u razgovoru, a andjeli se uopste ne pominju do eve kad je kusao sotona. A posle sotone se pominju i drugi andjeli sto znaci u pocetku andjela nije bilo bila je samo,
(
REC)(Jovan 1:1)O cemu svedoci sam jovan koji je poslan samim bogom(jovan 1:6,7)6 Posla Bog čoveka po imenu Jovana.
7 Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
Za koga da svedoci za (
VIDELO)
(Jovan 1:9,10)
9 Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.
10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
Ovde se jasno potvrdjuje da je svet postao kroz njega tj on je stvoritelj iz(1 mojs 1:26)
I sam jovan govori, da nije dostojan ni pertle da mu odresi.
14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.
I jasno se potvrdjuje, da je rec postala telo, koja javi oca. Zasto jer je bog duh, i covek ga nemoze videti, osim kroz sina, jer oni su jedno.Sto smo videli u stihovima (Jovan 14:8-11)
8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta. 9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?
10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.
To znaci da otac tvori dela, preko isusa jer oni su jedna volja.
Na sta vas to podseca mislim u 10 stihu, sve je kroz njega i za njega stvoreno!!!
20 I vi imate pomazanje od Svetoga, i znate sve.
21 Ne pisah vam kao da ne znate istine, nego što je znate, i znate da nikakva laž nije od istine.
22 Ko je lažljivac osim onog koji odriče da Isus nije Hristos? Ovo je antihrist, koji se odriče Oca i Sina.
23 Koji se god odriče Sina ni Oca nema; a koji priznaje Sina, i Oca ima.
24 Vi, dakle, što čuste ispočetka u vama neka stoji; ako u vama ostane što čuste ispočetka, i vi ćete ostati u Sinu i u Ocu.
25 I ovo je obećanje koje nam On obeća, život večni.
26 Ovo vam pisah za one koji vas varaju.
27 I vi pomazanje što primiste od Njega, u vama stoji, i ne trebujete da vas ko uči; nego kako vas to samo pomazanje uči u svemu, i istinito je, i nije laž, i kao što vas nauči ostanite u njemu.
Od mene dosta za danas, sutra radim moram i da se malo odmorim.
Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Pozdrav za Blackarow-a.
I hvala na komplimentu,potrudicemo se i dalje da te zadovoljimo.