Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruka
52
Лепо све прочитах и у вјери се својој утврдих.

Посебно се захваљујем Малецком 1, који је поставио тему. Скоро нисам видео некога да нешто пита, добије одговор, и питања, а на питања не одговори и настави даље да прича са неким другим и тако у круг, да је на крају и престао да се јавља.

Захваљујем се Рису, Поелбустеру, Цобију63, Трипо, Геракулесу (некога сам сигурно заборавио) који су дали свој допринос овој теми, постављајући питања давајући одговоре и који су се трудили да разговор тече аргументовано. Ви сте и велики разлог што сам прочитао пост до краја.

И даље ћу га пратити, само се надам да ће прича остати у оквирима теме и учења ЈС.

Мир Вам,

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za RIS BG

Odgovor na post #769:

Napisao RIS BG:

Objasnite ovaj stih iz
1.kor 8:6
6 Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu,
Kako smo to MI u Bogu ocu,jel bukvalno????

Odgovara gerakules:

odgovor je prost a nalazi se u jovanu.

(Jovan 1:1-4)Obrati paznju na stih 3,4.
1 U početku bijaše Riječ, i Riječ, bijaše u Boga, i Bog bijaše Riječ.
2 Ova bijaše u početku u Boga
3 Sve je po njoj postalo, i bez nje ništa nije postalo, što je postalo.
----------------------------------------------------------------------
4 U njoj bijaše život, i život bijaše Svjetlost ljudima.

A mi imamo jedbog boga, i jednog gospoda isusa hrista.
(1 koir.8:6)6 Ali mi imamo jednoga Boga Oca, od kojega je sve, i mi za njega, i jednoga Gospodina Isusa Krista, po kojemu je sve, i mi po njemu.

Kao sto se vidi u jovanu i (1 mojs 1:26)

(26 Tada reče Bog: "Načinimo čovjeka na sliku i priliku svoju! Neka on vlada nad ribama morskim, nad pticama nebeskim, nad stokom, nad svim zvijerima zemaljskim i nad svim, što gmiže po zemlji!")

(1 korinc. 2:14-16)
14 Tjelesni čovjek ne prima što je od Duha Božjega; jer mu je ludost, i ne može da razumije, jer treba da se duhovno prosuđuje.
15 A onaj duhovni sve prosuđuje, i njega nitko ne prosuđuje.
16 "Jer tko je upoznao misao Gospodnju, da ga pouči?" A mi imamo misao Kristovu.
VEOMA VAZNO!!!
(1 korin 3:16-19)
16 Ne znate li, da ste hram Božji, i Duh Božji da stanuje u vama?
17 Ako li tko oskvrni hram Božji, upropastit će njega Bog; jer je hram Božji svet, a to ste vi.
18 Nitko neka se ne vara! Ako tko među vama misli, da je mudar na ovome svijetu, neka bude lud, da hude mudar!
19 Jer je mudrost ovoga svijeta ludost pred Bogom; jer je pisano: "On hvata mudre u njihovu lukavstvu."

Jovan 17:21,23
21 Da svi jedno budu, kao Ti, Oče, što si u meni i ja u Tebi; da i oni u nama jedno budu, da i svet veruje da si me Ti poslao
23 Ja u njima i Ti u meni: da budu sasvim ujedno, i da pozna svet da si me Ti poslao i da si imao ljubav k njima kao i k meni što si ljubav imao.
Kako to da mi budemo u Jehovi i u Isusu,ili pak kako Isus da bude u nama???jel bukvalno???

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Za RIS BG

Odgovor na post #769:

Napisao RIS BG:

Objasnite ovaj stih iz
1.kor 8:6
6 Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu,
Kako smo to MI u Bogu ocu,jel bukvalno????

Odgovara gerakules:

odgovor je prost a nalazi se u jovanu.

(Jovan 1:1-4)Obrati paznju na stih 3,4.
1 U početku bijaše Riječ, i Riječ, bijaše u Boga, i Bog bijaše Riječ.
2 Ova bijaše u početku u Boga
3 Sve je po njoj postalo, i bez nje ništa nije postalo, što je postalo.
4 U njoj bijaše život, i život bijaše Svjetlost ljudima.

A mi imamo jedbog boga, i jednog gospoda isusa hrista.
(1 koir.8:6)6 Ali mi imamo jednoga Boga Oca, od kojega je sve, i mi za njega, i jednoga Gospodina Isusa Krista, po kojemu je sve, i mi po njemu.

Kao sto se vidi u jovanu i (1 mojs 1:26)

(26 Tada reče Bog: "Načinimo čovjeka na sliku i priliku svoju! Neka on vlada nad ribama morskim, nad pticama nebeskim, nad stokom, nad svim zvijerima zemaljskim i nad svim, što gmiže po zemlji!")

(1 korinc. 2:14-16)
14 Tjelesni čovjek ne prima što je od Duha Božjega; jer mu je ludost, i ne može da razumije, jer treba da se duhovno prosuđuje.
15 A onaj duhovni sve prosuđuje, i njega nitko ne prosuđuje.
16 "Jer tko je upoznao misao Gospodnju, da ga pouči?" A mi imamo misao Kristovu.
VEOMA VAZNO!!!
(1 korin 3:16-19)
16 Ne znate li, da ste hram Božji, i Duh Božji da stanuje u vama?
17 Ako li tko oskvrni hram Božji, upropastit će njega Bog; jer je hram Božji svet, a to ste vi.
18 Nitko neka se ne vara! Ako tko među vama misli, da je mudar na ovome svijetu, neka bude lud, da hude mudar!
19 Jer je mudrost ovoga svijeta ludost pred Bogom; jer je pisano: "On hvata mudre u njihovu lukavstvu."

Da dragi moj gerakules, E! i šta ti ovom gomilom stihova imaš nameru dokazivati?

Dokazivaš li ti da ima više Bogova osim JEHOVE?
Ako to hoćeš dakazati onda ja ću ti pomoći da to bude jednostavno kratko i jasno pa samo "KAŽI" koji li su ti BOGOVI I KAKO SE ONI NAZIVAJU" boldovano da se vidi.

Ili hoćeš forumaše ubeđivati da Svevišnji živi JEHOVA nije JEDAN JEHOVA

Pitanje za tebe dragi moj gerakules

Dali ste imali Boga pre nego što REČ iziđe? (pošto iziđe REČ koliko Bogova tada imate i kako ih sabirate) tek da ne promakne

Zar nismo već zaključili da pri JEHOVINOVOM stvaranju na nebu su prisustvovali:

JEHOVA kao Stvoritelj!
Pomazanik Isus kao Master i JEHOVIN HRISTOS i
Ostale JEHOVINE nebeske sluge kao anđeli.

Ako se sa bilo čim ne slažeš iznosi tvoje argumente da to proverimo.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za AApocketza

dragi moj apocketz neslazem se s ovim:Zar nismo već zaključili da pri JEHOVINOVOM stvaranju na nebu su prisustvovali:

JEHOVA kao Stvoritelj!
Pomazanik Isus kao Master i JEHOVIN HRISTOS i
Ostale JEHOVINE nebeske sluge kao anđeli.

Ako se sa bilo čim ne slažeš iznosi tvoje argumente da to proverimo.

Pa evo da proverimo.

Isus je (REC)tj bog sin a otac je (DUH) a isto tako i (SV.DUH)a andjeli su sluge ili izvestaci bozjih dela.

Ime nebesko gospodnje je (REC)(otkrivenje 19:13)
13 I obučen je u haljinu umočenu u krv, i ime se njegovo zove "Riječ Božja". (jovan 1:1)1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.

Koliko ja vidim ovde nema "MASTERA"PItam te cime je isus pomazan.

Otac i sin oni imaju jednu voju.(1 mojs 1:26)26 Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji.

A sve drugo je podcinjeno njihovoj volji.

Isus je pocetak, i sve je kroz njega postalo, i za njega.

Znaci on je uzrok svemu postojeceg, vidljivog i ne vidljivog.Bog je duh, i on stvara kroz isusa sto znac,i isus je stvoritelj svega, jer oni imaju jednu volju otac je u sinu a sin u ocu.,To znaci da su od istog duha.
Znaci u (1 mojs 1:26)iskljucivvo su njih dvoje u razgovoru, a andjeli se uopste ne pominju do eve kad je kusao sotona. A posle sotone se pominju i drugi andjeli sto znaci u pocetku andjela nije bilo bila je samo,
(REC)(Jovan 1:1)O cemu svedoci sam jovan koji je poslan samim bogom(jovan 1:6,7)6 Posla Bog čoveka po imenu Jovana.
7 Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.

Za koga da svedoci za (VIDELO)

(Jovan 1:9,10)

9 Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.
10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.

Ovde se jasno potvrdjuje da je svet postao kroz njega tj on je stvoritelj iz(1 mojs 1:26)

I sam jovan govori, da nije dostojan ni pertle da mu odresi.
14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

I jasno se potvrdjuje, da je rec postala telo, koja javi oca. Zasto jer je bog duh, i covek ga nemoze videti, osim kroz sina, jer oni su jedno.Sto smo videli u stihovima (Jovan 14:8-11)
8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta. 9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?

10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.

To znaci da otac tvori dela, preko isusa jer oni su jedna volja.

Na sta vas to podseca mislim u 10 stihu, sve je kroz njega i za njega stvoreno!!!

20 I vi imate pomazanje od Svetoga, i znate sve.
21 Ne pisah vam kao da ne znate istine, nego što je znate, i znate da nikakva laž nije od istine.
22 Ko je lažljivac osim onog koji odriče da Isus nije Hristos? Ovo je antihrist, koji se odriče Oca i Sina.

23 Koji se god odriče Sina ni Oca nema; a koji priznaje Sina, i Oca ima.

24 Vi, dakle, što čuste ispočetka u vama neka stoji; ako u vama ostane što čuste ispočetka, i vi ćete ostati u Sinu i u Ocu.

25 I ovo je obećanje koje nam On obeća, život večni.

26 Ovo vam pisah za one koji vas varaju.
27 I vi pomazanje što primiste od Njega, u vama stoji, i ne trebujete da vas ko uči; nego kako vas to samo pomazanje uči u svemu, i istinito je, i nije laž, i kao što vas nauči ostanite u njemu.

Od mene dosta za danas, sutra radim moram i da se malo odmorim.

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Pozdrav za Blackarow-a.

I hvala na komplimentu,potrudicemo se i dalje da te zadovoljimo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruka
52
Драги мој Геракулосу,

Нека Ти Господ да снаге. Прикључићу се и ја, само не сада. Видим да сте у сред разговора. Не желим да ометам сада, само сам имао потребу да изнесем свој суд после целог прочитаног поста. То је био први утисак, а он углавном никада не вара.

Мир Вам,

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Raselovim svedoci, koji se pozivaju na sveto ime 'Jehova', neće da vide njegovo istinsko duhovno značenje. Ne shvatajući da to nije zemaljsko i hebrejsko ime, već duhovno i Nebesko, ne shvatajući da se ono stoga etimološki ne može raščlanjavati (kao što npr. raščlanjujemo ime Bogoljub na 'Bog' i 'ljubav'), oni su proizvoljno izmućkali da 'Jehova' znači 'on prouzrokuje da postane'. Stvarno značenje imena Jehova dato je u 'Knjizi Izlaska' - Eje ašer ehje - Ja sam (Onaj) Koji Jesam." Dakle, značenje Božijeg imena ukazuje na Boga kao na večno Jestestvo, večno Postojanje, na Stvarnost Koja je Bila, Koja Jeste i Koja će Biti, na Gospodstvo koje je Početak i Svršetak, Ishodište i Utočište Svemu.

Raselovi svedoci duboko su ubeđeni da Boga proslavljaju i veličaju tako što Njegovo ime, poput kakve hindu-mantre, neprestano izgovaraju. Gde god se u Bibliji pominje termin 'ime' (hebr.: šem), oni to bukvalno tumače, ne shvatajući da je 'ime' vrlo često i simbol za Božiji Zakon Ljubavi, Zakon Života, Zakon Pravednosti. Kada npr. Isus u molitvi zajedništva iznosi "Neka se sveti Ime Tvoje", On time prevashodno misli na Očev Zakon: Ime Božije, Zakon Božije se sveti i proslavlja tako što se ostvaruje, tako što se sve preduzima sa svešću da ono što učinimo bližnjemu učinili smo i Hristu. U Svojoj prvosvešteničkoj molitvi na poslednjoj večeri Gospod ukazuje: "Objavio sam Ime Tvoje onim ljudima koje si mi dao od sveta." (Jovan, 17:6) Hrist je taj koji je Božiji Zakon objavio i produbio njegovo razumevanje.

U Novom se zavjetu JHVH ne spominje niti jednom, već nalazimo riječ Kyrios (Gospodin) koja se odnosi na obojicu, to jest i na Oca i na Sina (Isusa). Gdje god se taj Kyrios odnosio na Boga Oca, Jehovini su ga svjedoci preveli s "Jehova", a gdje se odnosio na Isusa s "Gospodin".

Između konsonanata NJST "On jest" (JHVH) ubacili bismo vokale o-o-i iz riječi "Gospodin" i tako dobili "Nojosit", dakle potpunu besmislicu. Jehovini su svjedoci tim samo pokazali potpuno nerazumijevanje imena Jahve.
Bog je za sebe rekao: "Ja jesam koji jesam", On je "Onaj koji jest". I jedno i drugo su oblici imperfekta od glagola biti, što je u starom hebrejskom imalo dvojako značenje. Kao prvo, to je onaj koji jest sam u sebi, koji neprekidno postoji, stalno i uvijek iznova i bez svršetka (što izražava oblik u imperfektu); On je onaj koji drugima daje postojanje, jer je On sam apsolutna egzistencija.
Taj "jest" označava dakle samu suštinu Boga, njegovu najdublju bit. U starom je hebrejskom ovaj glagolski oblik, osim toga, izražavao i aktivnu prisutnost. Dakle, "Onaj koji jest" ili "Jahve" je Božje ime koje označava stalno Božje postojanje i nazočnost. Napokon, i u Otkrivenju nalazimo identičan opis Božje biti: "Ja sam Alfa i Omega, veli 'Gospodin Bog', 'koji jest', koji bijaše i koji će doći, 'Svemogući' (Отк. 1,8)

Истина се често помрачује али се никада не гаси

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Evo kopi paste da se ponavlam:

Da dragi moj gerakules, E! i šta ti ovom gomilom stihova imaš nameru dokazivati?

Dokazivaš li ti da ima više Bogova osim JEHOVE?
Ako to hoćeš dakazati onda ja ću ti pomoći da to bude jednostavno kratko i jasno pa samo "KAŽI" koji li su ti BOGOVI I KAKO SE ONI NAZIVAJU" boldovano da se vidi.

Ili hoćeš forumaše ubeđivati da Svevišnji živi JEHOVA nije JEDAN JEHOVA

Pitanje za tebe dragi moj gerakules

Dali ste imali Boga pre nego što REČ iziđe? (pošto iziđe REČ koliko Bogova tada imate i kako ih sabirate) tek da ne promakne

Imaš komentar da znam šta ti ovde želiš dokazivati tom gomilom bibliskih stihova?
Ako nisi razumeo pitanje, javi! potrudicu se dragi moj gerakules da ti to obijasnim na drugi način.

Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Ne upotrebljavajte pretjerano font u koloru! Na šta bi ove stranice ličile kada bi svi tako radili?[/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za apocketza

Pa za poznavaoce biblije moji stihovi nepredstavljaju problem da ih razumeju, to je biblija. ako nisi znao, to su kodovi biblije.

Ako mene pitas, sta sam hteo reci s ovim stihovima, pa isto sto i jovan za koje mu i otsekose glavu, i vi
bi meni kad bi mogli, samo da vam nerusim doktrinu.
Zar jovan ne izgubi glavu za to sto svedoci za gospoda i boga nasega isusa hrista.
I svi apostoli svi oni su govorili upravo to, sto ja postavljam.I svi su pobijeni zbog te istine, koja antihristima kopa oci, pocev od krsta pa do hrista i svetog duha. Sve vam smeta, a duh organizacije vam ne smeta "KO JE TAJ DUH U KOGA SE VI KRSTITE?"sveti duh? sigurno nije.

Pitas koliko boga imate:koliko sam ti puta rekao, boga oca i boga sina i svetog duha tako kaza gospod.
I mismo jedno znaci jedan bog u tri oblika koji se pojavi u telu (1 timot. 3:16)

16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

(1 jova 5:12,20)
20 A znamo da Sin Božji dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga Istinitog, i da budemo u istinitom Sinu Njegovom Isusu Hristu. Ovo je Istiniti Bog i Život večni.
12 Ko ima Sina Božijeg ima život; ko nema Sina Božijeg nema život.

Mi imamo kako nas je hrist naucio (OCA I SINA I SVETOGA DUHA AMIN) A oni su jedno ELOHIM i mi se krstimo imenom isusa krvlju njegovom, dok vi duhom organizacije sto je sasvim nerazumno za hriscanstvo.

Za tripo

Bravo, dobar potez, samo teraj napred.

kako ja vidim poceli su da vrdaju, jedan je poceo da priznaje da je hrist bog, a drugi daje MASTER tj gospodar. Prijatelju oni uopste nerazumeju bibliju osim nekoliko stiha npr,da je isus andjeo i mozda jos nekoliko.

(luka 16:15,16,17)ZA JS-ke

15 I reče im: Vi ste oni koji se gradite pravedni pred ljudima; ali Bog zna srca vaša; jer šta je u ljudi visoko ono je mrzost pred Bogom.
16 Zakon i proroci su do Jovana; odsele se carstvo Božije propoveda jevanđeljem, i svaki navaljuje da uđe u njega.

17 Lakše je, pak, nebu i zemlji proći negoli jednoj titli iz zakona propasti.

ISUS JE (JHVH)(1 korin.10:2-4) Ovde se jasno vidi, ko ima um neka cita, ko ima oci neka vidi, nemojte posle reci, nismo znali, kad dodje sud.

1 Ali neću vam zatajiti, braćo, da očevi naši svi pod oblakom biše, i svi kroz more prođoše;
2 I svi se u Mojsija krstiše u oblaku i moru;
3 I svi jedno jelo duhovno jedoše;

4 I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stene koja iđaše za njima: a stena beše (Hristos.)(to je nas isus hristos JHVH)

Dodato posle 30 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
(isus je stena gospod nas)
(1 samuila 2:2)

2 Nema svetog kao što je Gospod; jer nema drugog osim Tebe; i nema stene kao što je Bog naš.

(2 samuila 22:32)
32 Jer ko je Bog osim Gospoda? I ko je stena osim Boga našeg?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Za apocketza

Pa za poznavaoce biblije moji stihovi nepredstavljaju problem da ih razumeju, to je biblija. ako nisi znao, to su kodovi biblije.

Ako mene pitas, sta sam hteo reci s ovim stihovima, pa isto sto i jovan za koje mu i otsekose glavu, i vi
bi meni kad bi mogli, samo da vam nerusim doktrinu.
Zar jovan ne izgubi glavu za to sto svedoci za gospoda i boga nasega isusa hrista.
I svi apostoli svi oni su govorili upravo to, sto ja postavljam.I svi su pobijeni zbog te istine, koja antihristima kopa oci, pocev od krsta pa do hrista i svetog duha. Sve vam smeta, a duh organizacije vam ne smeta "KO JE TAJ DUH U KOGA SE VI KRSTITE?"sveti duh? sigurno nije.

Pitas koliko boga imate:koliko sam ti puta rekao, boga oca i boga sina i svetog duha tako kaza gospod.
I mismo jedno znaci jedan bog u tri oblika koji se pojavi u telu (1 timot. 3:16)

16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Pošto nemaš komentar na moje argumente, može se pretpostaviti da ti mnoge stvari ne znaš, nisi svatio ili da nesmeš o tome diskutirati jer ti to zamka.
Dragi moj ja ću tebi dati komentar na gornji post zato što zmam i mogu a ti ako se nečim ne slažeš iznesi tvoje kontraargumente.
Polebuster pun mržnje! pokušao da laže forumaše iznoseći Sotonine smicalice i neistine što mu nije uspelo ;)vuk dlaku menja al ne i ćud!

Rušio bi ti meni veru kada bi smeo galsno reći šta je Isus Tomi, ali ti to nesmeš.

Nesmeš ni da kažeš koji ELOHIMI množine što prestavljaju jedninu su glava Hristosu!

Cititaš gomilu biblijskih stihova a opet ti sveta pobožna tajna jer još nigde nigde još naveo da biblija naučava o ELOHIMIMA množine sa tri glave.
Koja ti je veća laž:
To da oblik Svete Trojice (3) troje u svemu isti jednaki i ravni ali nisu TROJCA ili

Krštavate se u ime Svetu TROJICU sa tri lica koji prestavljaju jedninu??

E dragi moj kada bi ti to uradio onda bi ti meni rušio veru! šteta je dragi moj da ti to ne smeš nit možeš uraditi.

Natrag