Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Pa tu se vidi opet, da oni nisu hriscani evo po cemu:

Isus dade dusu za ceo svet i kazao je,onaj ko da dusu za bliznjega svoga, on je vec spasao svoju.

U isusovim ocima, nema nista svetije nego spasiti zivot bliznjemu, jer to je jedna od najvecih zapovedi.

Kako jedan otac ili majka koji su JS, mogu gledati kako im umire dete, ili neko od rodbine, a da mu nedaju krv. U transfuziji nema nista lose, ta ista krv nastavlja da zivi isto tako kako je zivela kod davaoca, a piti ili jesti krv to je sasvim nesto drugo. Krv umire kad je koristie u svrhu hrane, a ne u spasenju zivota.
U bibliji pise da netreba jesti i piti krv,takav je zakon i u pravoslavlju, ali ako treba spasiti nekom zivot, dacu i polovinu svoje krvi tj dusu tela, za bliznjeg svog, to je vrlina svakog verujuceg hriscana.

Na kraju krajeva isus je sam rekao, ovo je moja krv od sele pijte je da bi imali zivot vecni,a ovo je moje telo jedite ga da bi imali zivot vecni.
Naravno svi su mislili da je lud jer je to zabranjeno u starom zavetu.
Naravno on je mislio simbolicno, da bi se obelezavo dan njegove smrti tj nove pashe tj pricest.

Ja sam gledao kako se JS, pricescuju video sam svojim ocima, i nisam mogao da verujem, niko iz njih nesme ni da pipne hleb i vino, kao da je to nesto tako strasno, oni samo predaju iz ruke u ruke tanjir, gde je hleb i vino, i gledaju stakvim strahom, kao da ce poginuti u isti moment, kad bi pojeli i popili taj pricest. Ja nisam video vece neuvazene k isusovoj krvi i telu, kao tamo u kralj. dvorani.

Kad sam pitao zasto to tako radite?oni odgovorise to mogu da jedu samo izabrani od 144,000.
Pitao sam ko vam je to rekao? odgovaraju staresine iz bruklina, onda mi je stalo jasno, da oni iz bruklina hoce po svaku cenu da ih odalje od naseg, gospoda.

Da tripo ti si u pravu oni su mix svih prastarih hrišćanskih jeresi prožetih duhom judaizma. Takođe, treba naglasiti da su oni po svojim shvatanjima znatno bliže judaizmu nego hrišćanstvu.

Koliko sam im iz biblije naveo dokaza, a oni ih nevide, oni prosto neznaju sta oni znace, zato sto su im isprani mozgovi i vide samo ono sto im servira
kula strazare, ja znam to osetio sam na svojoj kozi verujte mi.

A evo prijatelji zasto im zabranjuju da jedu hleb hristov, i da piju krv hristovu da nebi dobili zivot vecni, a kome to ide u prilog pa normalno djavolu.

Zbog toga su ih ubedili da je isus samo andjeo, zbog toga oni nepriznaju bozananstvo hrista,i zbog toga oni nepriznaju oca, i sina, i svetog duha.
I zbog toga se krste u ime oca,i sina, i duha organizacije.
A kome sve to ide u prilog? sa mo neprijateljima hriscanstva, to jest bruklinskih yudomasona,nije sve tako jednostavno kako mi mislimo, yuda iskariot je iz plemena yudeja.
A judo masoni su najmocnija ekonomska sila u americi i svetu, tj yudo masoni kojim je i (carls t russel) A svi znamo kakakav koren, takvo i stablo, kakvo stablo, takav i plod, a gospod kaza, po plodu se drvo poznaje.

A sad procitajte zasto nedaju JS da se pricescuju.

(jovan 6:47-58)

47 Zaista, zaista vam kažem: koji veruje mene ima život večni.
Jn. 3:16

48 Ja sam Hleb života.

49 Očevi vaši jedoše manu u pustinji, i pomreše.
Jn. 6:58

50 Ovo je hleb koji silazi s neba: da koji od Njega jede ne umre.

51 Ja sam hleb živi koji siđe s neba; koji jede od ovog hleba živeće vavek; i hleb koji ću ja dati telo je moje, koje ću dati za život sveta.
Jn. 6:33, Jev. 10:5

52 A Jevreji se prepirahu među sobom govoreći: Kako može ovaj dati nama telo svoje da jedemo?
Jn. 3:9, Jn. 7:43, Jn. 9:16

53 A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: ako ne jedete telo Sina čovečijeg i ne pijete krv Njegovu, nećete imati život u sebi.
Mt. 26:26, Jn. 6:55

54 Koji jede moje telo i pije moju krv ima život večni, i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan:

55 Jer je telo moje pravo jelo i krv moja pravo piće.

56 Koji jede moje telo i pije moju krv stoji u meni i ja u njemu.
Isa. 57:15, Jn. 14:23, Rim. 8:9, 1 Kor. 3:16, 2 Kor. 6:16, Ef. 5:30, 2 Tim. 1:14, 1 Jn. 3:24, Otk. 3:20

57 Kao što me posla živi Otac, i ja živim Oca radi; i koji jede mene i on će živeti mene radi.

58 Ovo je hleb koji siđe s neba: ne kao što vaši očevi jedoše manu, i pomreše; koji jede hleb ovaj živeće vavek.

Gospd dade i telo i krv za ceo svet, a oni nemogu dati litar krvi da bi spasli barem jednog coveka ili dete, ja
u zivotu nisam cuo i video vecu ne ljubav k bliznjemu.TO je potpuno ne hriscanski cisto licimerje.

Isus kaza vi ste me obukli, dali ste mi da pijem, bili ste mi u zatvoru, dali ste mi da jedem itd,a oni rekose kad smo gospodi mi to ucinili, svako ko ucini ovijem malim ucinio je meni.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
U knjizi "Raspravljanje na temelju Svetog pisama" na strani 139 piše:
smrt js.jpg
"...da ne postoje nigde osim u Božijem sećanju"

I to se ne slaže sa Biblijom.

Pogledajte Prvu knjigu Mojsijevu 5.24
Онлајн Библија: Постанак 5:1-32 - Званичан вебсајт Јеховиних сведока
Енох је све време ходио са истинитим Богом. Затим је нестао, јер га је Бог узео.

i Jevrejima 11.5
Онлајн Библија: Јеврејима 11:1-40 - Званичан вебсајт Јеховиних сведока
Вером је Енох био пренесен да не види смрт, и нигде нису могли да га нађу јер га је Бог пренео. А пре него што је био пренесен добио је сведочанство да је угодио Богу.

Odnosno drugi primer:
Matej 17.1-5
Онлајн Библија: Матеј 17:1-27 - Званичан вебсајт Јеховиних сведока
1 Шест дана касније Исус је узео Петра, Јакова и Јована, његовог брата, и повео их на високу гору, где су били сами. 2 Тада се преобразио пред њима. Лице му је засјало као сунце, а хаљине су му постале блиставе као светлост. 3 Показали су им се Мојсије и Илија како разговарају с њим. 4 Петар је тада рекао Исусу: „Господе, добро нам је овде. Ако желиш, подигнућу овде три шатора, један за тебе, један за Мојсија и један за Илију.“ 5 И док је он још говорио, заклонио их је светао облак. И зачуо се глас из облака, који је рекао: „Ово је мој Син, вољени, који је по мојој вољи! Њега слушајте!“

Očigledno je da Kula stražara i ovde pokušava da zavede ljude na stranputicu.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pa tu se vidi opet, da oni nisu hriscani evo po cemu:
A judo masoni su najmocnija ekonomska sila u americi i svetu, tj yudo masoni kojim je i (carls t russel) A svi znamo kakakav koren, takvo i stablo, kakvo stablo, takav i plod, a gospod kaza, po plodu se drvo poznaje.

A sad procitajte zasto nedaju JS da se pricescuju.

(jovan 6:47-58)

47 Zaista, zaista vam kažem: koji veruje mene ima život večni.

Dragi moj gerakules sa onim što citiraš sam ćeš ti sebi raskopavati te crkvene predrasude, dogme i zablude a ja ću ti u tome pomoći.

Prvo obijasni šta znači ono što ti citiraš! naravno crkvenom ljubaznošću da pokažeš forumu ko je hrišćanin i kako se sledi Isus Hrist.

A eto ja ću tebi dragi moj svedočiti našega istinitog Hrista evanđelje, ne bi svatio da uludo mrmljate i ti i braća tvoja huleći na JEHOVIN sveti duh crkvenim zabludama kao:
Sveta Trojica, jedan Bog sa tri lica, ELOHIMI množine što prestavljaju jedninu, Isus je KURIOS kome se klanja bez ukora, Isus BOGO čovek, Bogorodica....

A ako jedini istiniti JEHOVA da, da i vama se odveže um i razum kako bi videli da u prorocima stoji napisano da :" Svaki onaj koji čuje od JEHOVE i nauči se, otiće Hristosu njegovom" boldovano
Daj svevišnji JEHOVA Oče naš da i njima osvetli videlo i ne stoje u mraku propasti kako bi svatili da niko ne može otići Hristu ako ga ti JEHOVA Oče naš svemogući tamo ne dovućeš! Amin

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Vidi se po načinu posta sa prošle stranice da si izgubio debatu. Vi JS možete propovijedati nekom ko nije Bibliju uzeo u ruke, a kamoli pročitao. U Mateju jasno stoji u čije ime se ljudi krštavaju.
Vi JS smatrate sve druge ljude koji nisu JS za demone ili satanine sljedbenike, to ide u fanatizam.
Ne pomaganje onima kojima treba krv je ANTIhrišćanski.
Sve mi više ličite na fariseje i književnike, puno ističete svoju pobožnost, to su oni isto radili. Medicina 17. v. nema veze sa sadašnjom medicinom. Zato postoje i optužbe u SAD za nepomaganje drugima. Puni ste masonskih i okultnih simbola. Nemoram ja ništa reći ko ste vi. Vi sami o sebi najbolje govorite.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za apocketza

prijatelju tripo ti dobro kaze, a i polebuster kome sam zahvalan sto sam progledao,dok napadas crkvu ti se bolje vise informisi ko je zapravo bruklinska kula strazara.

Vama kao ljudima i vernicima svaka cast, ja vas postujem zbog vase silne i uredne vere, ali vi sami bibliju ne citatte i nerazumete, jer ste ispranog mozga od kule strazare.

Kao sto sam i ja bio, dok nisam shvatio kako sam prevaren.

Nekazem da je nasa crkva cvecka, ja sam i protiv nje, kad radi nedostojne stvari, kao sto su recimo ikone ili statue tj idoli, kao sto rekoh ja nisam idolopoklonik, boze sacuvaj, i kao sto sam rekao ja sam svedok hrista, i ja se borim s nehriscanima, ja priznam samo jevandjelje kao veru, a
uvazavam stari zavet jer je koristan za ucenje, i za svedocenje u korist nasega boga isusa hrista.
Na temi svete trojice, sam ti postavio dokaz da su jehova i isus jedna licnost, to je fakt, biblija to potvrdjuje, i forumasi jasno to vide, samo vi omadjijani od kule strazare nevidite taj fakt, a ja neznam ko je jehova, ime moga boga u starom zavetu je (JHVH)(JA jesam)a u novom(ime mu je REC)Jovan krstitelj je glavni svedok, i nijedna zena nije rodila veceg proroka od jovana. To je fakt iz biblije, a u stvari on je ilija,s neba, a na zemlji
on je jovan, u stvari pogledaj post na temi sv. troica. U jednom sam ubedjen, vi ni pojma nemate sta biblija govori, jer ste slepi.
Ti si vec shvatio da smo pobedili ali nije to pobeda kao u fudbalu ko je bolji taj pobedi ovde pobedjuje rec bozja da bi ljudi znali pravdu

(2 korincanima 4:2-6)

2 Nego se odrekosmo tajnog srama da ne živimo u lukavstvu, niti da izvrćemo reč Božiju, nego javljanjem istine da se pokažemo svakoj savesti čovečijoj pred Bogom.
Mt. 4:6, 1 Sol. 2:3, 1 Sol. 2:5, 1 Sol. 2:10

3 Ako li je pak pokriveno jevanđelje naše u onima je pokriveno koji ginu,
Isa. 6:9, Lk. 8:12

4 U kojima bog sveta ovog oslepi razume nevernika, da im ne zasvetli videlo jevanđelja slave Hristove, koji je obličje Boga, koji se ne vidi.
Isa. 6:10, Zah. 13:7, Mt. 13:4, Jn. 1:18, Jn. 12:31, Ef. 6:12, Filip. 2:6

5 Jer sebe ne propovedamo nego Hrista Isusa Gospoda, a sebe same vaše sluge Isusa Gospoda radi.
1 Kor. 9:19

6 Jer Bog koji reče da iz tame zasvetli videlo, zasvetli u srcima našim na svetlost poznanja slave Božije u licu Isusa Hrista.
1 Moj. 1:3, Ps. 27:1, Isa. 2:5, Ef. 5:8, Ef. 5:14, 2 Pet. 1:19

(jovan 1:4,5)
4 U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.

5 I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.
Jn. 3:19

TI mi oprosti brate moj, ali ti si stvarno slep, ako nerazumes ove stihove, to su faktovi, dokazi suprotno ako mozes.

Dodato posle 3 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Objasni kako to jehova, i sveti duh, zar nije duh organizacije.

Ili se vi krstite, u ime jehove, i sina, i svetog duha=trojstvo tolko malko izvrnuto.

Dragi moj AApocketz, to pise u bibliji, a ne u crkvi, prelistaj bibliju i videces sam, ako nisi slep.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Evo još malo istine o JS.

U šta veruju Jehovini svedoci? Iscrpno ispitivanje njihove doktrinalne pozicije na temu Isusovog božanstva, Spasenja, Trojstva, Svetog Duha, Otkupljenja, itd., pokazuju bez sumnje da oni ne drže ortodoksno hrišćansko verovanje po pitanju ovih stvari. Jehovini svedoci veruju da je Isus najuzvišenije stvoreno biće.
Ovo je suprotno Pismu koje jasno kaže da je Isus Bog (Jovan 1:1,14; 8:58; 10:30). Jehovini svedoci veruju da se spasenje dobija kombinacijom vere, dobrih dela i poslušnosti.

Ovo je takođe u suprotnosti sa bezbroj stihova u Pismu koji tvrde da se spasenje prima po veri, ali je jasno da samo Božija milost nas spašava. Tačno je da je vjera bez dijela mrtva, međutim sama dijela ne znače ništa bez Božije milosti, dakle ne spašavamo se ni djelima ni vjerom nego milošću Božijom a djelima i vjerom se dobija milost (Jovan 3:16; Efescima 2:8-9; Tit 3:5).

Jehovini svedoci odbacuju trojstvo, verujući da je Isus stvoreno biće i da je Sveti Duh u osnovi samo Božija sila.
Jehovini svedoci odbacuju koncept po kome je Hrist umro umesto nas da nas otkupi, i umesto toga veruju u teoriju otkupljenja, po kojoj je Isusova smrt bila otkupljujuća cena za Adamov greh.

Na koji način Jehovini svedoci opravdavaju ove nebiblijske doktrine? (1) Oni tvrde da je crkva, tokom vekova iskvarila Bibliju i (2) oni su iznova preveli Bibliju u ono što oni zovu Prevod Novog Sveta.
Biblija Kule stražara i Traktatorko društvo su zamenili biblijski tekst da bi se slagao sa njihovom lažnom doktrinom – radije nego da svoju doktrinu zasnuju na onome što piše u Bibliji. Prevod Novog Sveta je prošao kroz nebrojeno edicija, kako su Jehovini svedoci otkrivali sve više i više suprotnosti sa svojom doktrinom.

Jehovini svedoci su se brzo pokazali kao kult koji se samo malo dotiče Pisma.

Kula stražara zasniva svoje verovanje i doktrine na originalima i proširenom učenju Čarlsa Tejs Rasela, Sudije Josifa Franklina Raderforda i njihovih naslednika. Organ upravljanja Biblije Kule stražara i Trktatorskog društva je jedino telo u kultu koje tvrdi da ima autoritet da tumači Pismo.

Drugim rečima, ono što Organ Upravljanja kaže o bilo kom delu Pisma je poslednja reč i nezavisno mišljenje je izuzetno nepoželjno. To je u direktnoj suprotnosti sa Pavlovim savetom Timoteju (kao i svima nama) da se potrudi da se pokaže vrstan pred Bogom kao radnik koji ne mora da se stidi , koji pravo upravlja Rečju istine.

Ovo upozorenje, koje se nalazi u Drugoj Timoteju 2:15, je jasno uputstvo od Boga svakom pojedinom Njegovom detetu u Telu Hristovom da budu kao Verijski hrišćani i da istražuju Pismo svakodnevno, da vide da li ono čemu ih uče se slaže sa onim što piše u Njegovoj reči po pitanju date teme.

Jehovine svedoke treba pohvaliti zbog njihovih “evangelizatorskih napora.” Verovatno ne postoji religijska grupa koja je vernija od Jehovinih svedoka u širenju njihove poruke. Na žalost, poruka je iskrivljena, puna obmane i lažne doktrine.

Kao i faraoni što su se sahranjivali u grobnicama piramida tako se i osnivač JS sahranio doduše ispod piramide.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Nesto se ne javljaju, mozda su videli istinu, pa ce preci na stranu hrista,nadam se, oni su braca nasa, netreba ih osudjivati ,svi smo mi gresnici ,i nema nijednog pravog, ali biblija ne laze, biblija je bog tj slovo bozje.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Anđeli su zgrliješili a kamoli mi ljudi. Lucifer je očit primjer da je svako stvorenje podložno grijehu, samo Bog nije što je i logično, On je po svojoj prirodi bezgrešan. Neka samo JS rade svoj posao, mi ćemo svoj. Tako sam im i rekao na ulici kada su me sreli.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Potpuno si u pravu, slazem se stobom prijatelju moj.

Dodato posle 1 9 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Za AApocketza

prijatelju moj da vidis. zar pavle nije bio za stari zavet, i zgresio je u ubistvu sv. stefana, jer je verovao u stari zavet kao i vi , zar ga gospod nije oslepio !!!zasto!!!
Bas zato, da bi video samo jevandjelje, i savle se preobratio u pavla, i gospod mu kaza, da vidis kolko ces za mene postradati, a ne za jehovu,ti si moj sud, tj krvni sud, tako mu je kazao isus, nije valjda da ne razumes.

Poslednja izmena:
Natrag