Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Ma nemoj mi reci, ja i moja zena smo vec bili ulovljeni u mrezu JS, netreba da citam nista, sve sam video na praksi.

Znam ja odlicno ko su oni znam i previse.

Kad vi JS,sve znate, o kome je ovde rec, u ovom stihu, vi tvrdite da je isus CAR, a jehova bog.Pa da vidimo sta ce na to reci forumasi.
(isaija 6:5)5 I rekoh: Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana, jer Cara Gospoda nad vojskama videh svojim očima.
A boga nikad niko nije video, znaci ko je to bio?
(Matvej 13:13)
13 Zato im govorim u pričama, jer gledajući ne vide, i čujući ne čuju niti razumeju.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ma nemoj mi reci, ja i moja zena smo vec bili ulovljeni u mrezu JS, netreba da citam nista, sve sam video na praksi.

Znam ja odlicno ko su oni znam i previse.

Kad vi JS,sve znate, o kome je ovde rec, u ovom stihu, vi tvrdite da je isus CAR, a jehova bog.Pa da vidimo sta ce na to reci forumasi.
(isaija 6:5)5 I rekoh: Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana, jer Cara Gospoda nad vojskama videh svojim očima.
13 Zato im govorim u pričama, jer gledajući ne vide, i čujući ne čuju niti razumeju.Jezek. 12:2, Dan. 10:8, Lk. 5:8

Dragi moj gerakules napisano je da neće se radovati otac luda! (Kad dođe oholost, dođe i sramota) tako po pismu i prorocima.

Nego dobro su tebe naučili ti Jehovini Svedoci kada eto znaš da BOGA nikad niko nije vidio! boldovano.

A sada dragi moj gerakules ne sramoti tu tvoju crkvenu teologiju nego ljubazno obijasni forumašima kome se to Toma onda klanjao a da nije bio ukoren? boldovano da ne promakne ;)
Da vidimo zašto su te Jehovini Svedoci izbacili a ti kivan.

Evanđeliziraj dragi moj gerakules forumašima kao sledbenik Hrista ono što tu citiraš, hajde obijasni i nama kome se to Simon Petar kao grešan čovek na kolenima klanjao da bi ga obožavao?
Dragi moj gerakules, ja ti pomažem da sam sebi raskopavaš crkvenu zabludu.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Dragi moj AApocketz
Koliko puta treba da ti kazem niko mene nije izbacio "JA SAM SAMOVOLJNO NAPUSIO JS",jer "NISAM PRISTAO NA NEBIBLIJSKO KRSTENJE"!!! I ima mnogo drugih razloga, no o tome kad dodje vreme.

Jer sam video prevaru, a kasnije sam se uverio i potvrdio nase sumnje, kazem nase jer je u pitanju i moja zena.

Ovo sam ti postavio na, svete trojice temi, zasto nisi odgovorio o kome se radi ovde o isusu ili jehovi?

A znam i zasto jer se vidi ocigledna prevara.
Objasni ko je ovde jehova a ko hrist.

E pa JS sad ste pukli evo dokaza iz biblije "NOVI SVET" samo vi ste slepi i nevidite, zato sto ste pod diktatom kule strazare.

(isaija 40:3)

3 Слушајте! Неко виче у пустињи: „Рашчистите пут Јехови! Поравнајте кроз пусту земљу стазу нашем Богу! 4 Нека се подигне свака долина, нека се спусти свака гора и свако брдо! Брежуљкаст крај нека постане раван, нераван крај нека се претвори у равницу! 5 Тада ће се открити слава Јеховина и сви ће је људи видети, јер су то речи из Јеховиних уста.“

(matvej 3:3)
3 То је онај о коме говори пророк Исаија кад каже: „Слушајте! Неко виче у пустињи: ’Припремите пут Јехови! Поравнајте му стазе!‘“
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A evo sta pise u ostalim biblijama :

(isaija 40:3)
3 Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu našem.

(matvej 3:3)
3 Jer je to onaj za koga je govorio prorok Isaija gde kaže: Glas onog što viče u pustinji: Pripravite put Gospodu, i poravnite staze Njegove.

( isaija 40:3)kumranski pr.
3 Слушајте! Неко виче у пустињи: ‘Раш чис -
ти те пут Господу! Поравнајте кроз пусту зем -
љу стазу нашем Богу!

(matvej 3:1-3)Kumranski PR.

3 У те дане дође Јован Крститељ,* тумач
Све тог писма, у Јудејску пустињу, 2 и рече:
„Вратите се вери, јер царство небеско само
што није дошло.” 3 Да се испуне речи про -
ро ка Исаије: „Глас се чу у пустињи који ка -
же: ‘Окрените се Господу. Раскрчите у пус -
ти њи ста зу Богу нашем’.”*
Mal. 3:1, Mt. 3:3, Mk. 1:3, Lk. 1:76, Lk. 3:4, Lk. 7:27, Jn. 1:23

Dodato posle 5 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

A mi svi znamo ko je nama dosao, i koga i kome je cistio stazu nas krstitelj jovan, nasemu gospodu, i bogu isusu hristu (JHVH)

Dodato posle 10 minuta:

I jovan je taj koji donosi vest o isusu hristu, TJ JHVH TAJ isti koji bese kod avraama u poseti, da, da, dragi moji citajte (1 mojsija ) celu glavu pa cete videti.(jovan 1:6,7,14,15,23,27)

6 Posla Bog čoveka po imenu Jovana.

Mal. 3:1
7 Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.
Isa. 40:5, Mt. 1:20, Mt. 17:2, Jn. 2:11, Rim. 1:3, Kol. 2:3, 1 Tim. 3:16, Jev. 2:14
15 Jovan svedoči za Njega i viče govoreći: Ovaj beše za koga rekoh: Koji za mnom ide preda mnom postade, jer pre mene beše.

23 Reče: Ja sam glas onog što viče u pustinji: Poravnite put Gospodnji; kao što kaza Isaija prorok.

27 On je Onaj što će doći za mnom, koji beše preda mnom; kome ja nisam dostojan odrešiti remen na obući Njegovoj.

(Malahija 3:1) 1 Evo, ja ću poslati anđela svog, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju Gospod, kog vi tražite, i anđeo zavetni, kog vi želite, evo doći će, veli Gospod nad vojskama.
Ps. 24:7, Isa. 40:3, Isa. 63:9, Agej 2:7, Mk. 1:2, Jn. 2:13, Dela 7:38

Bio bih ti veoma zahvalan ako bi mi objasnio ovu laz koju je kula strazare napisala u bibliji "NOVI SVET"
Sem ako isus nije (JHVH)sto upravo vas prevod na to ukazuje.

Dodato posle 14 minuta:

A kako ces objasniti ovo JS-ce

13 Zato im govorim u pričama, jer gledajući ne vide, i čujući ne čuju niti razumeju.

(jovan 1:22,23,27,30) 22 A oni mu rekoše: Ko si? Da možemo kazati onima što su nas poslali: Šta kažeš za sebe?

23 Reče: Ja sam glas onog što viče u pustinji: Poravnite put Gospodnji; kao što kaza Isaija prorok.
Isa. 40:3, Jn. 3:28
27 On je Onaj što će doći za mnom, koji beše preda mnom; kome ja nisam dostojan odrešiti remen na obući Njegovoj.
Jn. 10:41
30 Ovo je Onaj za koga ja rekoh: Za mnom ide čovek koji preda mnom postade, jer pre mene beše.
Jn. 10:41

31 I ja Ga ne znadoh: nego da se javi Izrailju zato ja dođoh da krstim vodom.

Ovde se jasno vidi, da se radi o istoj licnosti, tj gospodu iz starog i novog zaveta tj isusu hristu.

Kao sto vidis meni nije potrebno pomaganje JS, da bih video istinu, samo ne od kule strazare, ja vrlo dobro znam ko je ona. dok ti kako vidim neznas.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

Dragi moj gerakules napisano je da neće se radovati otac luda! (Kad dođe oholost, dođe i sramota) tako po pismu i prorocima.

Nego dobro su tebe naučili ti Jehovini Svedoci kada eto znaš da BOGA nikad niko nije vidio! boldovano.

A sada dragi moj gerakules ne sramoti tu tvoju crkvenu teologiju nego ljubazno obijasni forumašima kome se to Toma onda klanjao a da nije bio ukoren? boldovano da ne promakne

Evanđeliziraj dragi moj gerakules forumašima kao sledbenik Hrista ono što tu citiraš, hajde obijasni i nama kome se to Simon Petar kao grešan čovek na kolenima klanjao da bi ga obožavao?
Izbacili te a nisu naučili reda! stvarno su ti Jehovini Svedoci loši ljudi.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
E moj AApocketz
Nisi u stanju da opravdas laz tvoje kule strazare, Iz stihova koje sam ti postavio, a jos lazno tvrdis da su me izbacili, dali si ti to video, dali imas svedoka, osim tvoga oca lazi, isti ste kao i fariseji pred ljudima ste vernici a u dusi ste licimeri kao vas otac lazi.

(jovan 16:1-3)ovo su radili fariseji to radite i vi Svakom ko svedoci u ime hristovo i u ime ocevo i ime sv duha.

1 Ovo vam kazah da se ne sablaznite. 2 Izgoniće vas iz zbornica; a doći će vreme kad će svaki koji vas ubije misliti da Bogu službu čini.

3 I ovo će činiti, jer ne poznaše Oca ni mene.

(JOVAN 15:26,27) "DUH SVETI CE SVEDOCITI ZA NAS" U koga vi neverujete.

26 A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.
27 A i vi ćete svedočiti, jer ste od početka sa mnom.

Kao sto vidis duh sveti ipak izlazi od oca, i moze da svedoci, a ako neko moze svedociti znaci da postoji.

(jovan 14:26)26 A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh.

A ako neko moze da uci onda ima razum.

(2 petrova 1:16,20,21)

20 I ovo znajte najpre da nijedno proroštvo književno ne biva po svom kazivanju;
21 Jer nikad proroštvo ne bi od čovečije volje, nego naučeni od Svetog Duha govoriše sveti Božiji ljudi.

A kula strazare knjizno prorokuje.

Ko ste vi da bih verovao vama ane gospodu i bogu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Idemo redom jedno po jedno da se naučimo reda! a ako blagi jedini istiniti BOG JEHOVA da razjasnćeš ti nama sve te tvoje zablude.

Prvo obijasni forumašima Izaju 6,5
gerakules post #801

I naravno ako si ozbiljan i vredan diskusije jer ti nisi "ko pijani MAKSIM plota"

Šta ovde piše:

A sada dragi moj gerakules ne sramoti tu tvoju crkvenu teologiju nego ljubazno obijasni forumašima kome se to Toma onda klanjao a da nije bio ukoren? boldovano da ne promakne

Izbacili te a nisu naučili reda! stvarno su ti Jehovini Svedoci loši ljudi.​

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
90% оних који су ушли у ЈС-ке нису прије тога Библију ни отворили а камоли прочитали.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
AApocketz

Zamolio bih te da neodlazis sa 81, stranice dok ti meni i forumu ne objasnis, koga je isaija proreko,i kome je jovan cistio staze pred dolaskom na zemlju jehovi ili isusu.
Objasni ko laze ti ili kula strazara, dragi moj apocketz mi nismo slepi, postavio sam ti nekoliko prevoda jedini koji se neslaze je vas "NOVI SVET"
(2 petrova 1:16,20,21)

20 I ovo znajte najpre da nijedno proroštvo književno ne biva po svom kazivanju;
21 Jer nikad proroštvo ne bi od čovečije volje, nego naučeni od Svetog Duha govoriše sveti Božiji ljudi.

A kula strazare knjizno prorokuje.

sva ta literatura nije od boga a od ljudi.
Zasto bih verovao vama ane gospodu i bogu.

Dodato posle 6 minuta:

(2 petr. 1:16)16 Jer vam ne pokazasmo silu i dolazak Gospoda našeg Isusa Hrista po pripovetkama mudro izmišljenim, nego smo sami videli slavu Njegovu.

Dodato posle 6 minuta:

ovo ti je odgovor za isaiju:(isaija 6:5)5 I rekoh: Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana, jer Cara Gospoda nad vojskama videh svojim očima.

Ovde je odgovor:(jovan 12: 39-43)

39 Zato ne mogahu verovati, jer opet reče Isaija: 40 Zaslepio je oči njihove i okamenio srca njihova, da ne vide očima ni srcem razumeju, i ne obrate se da ih iscelim.

41 Ovo reče Isaija kad vide slavu Njegovu i govori za Njega.

42 Ali opet i od knezova mnogi Ga verovaše; nego radi fariseja ne priznavahu, da ne bi bili izgnani iz zbornice;

43 Jer im većma omile slava ljudska nego slava Božija.

(luk 16:15)15 I reče im: Vi ste oni koji se gradite pravedni pred ljudima; ali Bog zna srca vaša; jer šta je u ljudi visoko ono je mrzost pred Bogom.

Dodato posle 2 minuta:

(matvej 13:14)14 I zbiva se na njima proroštvo Isaijino, koje govori: Ušima ćete čuti, i nećete razumeti; i očima ćete gledati, i nećete videti.

Dodato posle 4 Sati 39 minuta:

Molim JS da mi objasne u(otkrivenju 1:7,8,9) u prevodu "NOVI SVET"
koga ste imali u vidu kad ste stavili ime jehova, u ta tri stiha se jasno vidi da se radi o isusu hristu?
POgledaj (otkrivenje 22:13,16)

NOVI SVET
7 Ево, долази с облацима и видеће га свако око, чак и они који су га проболи. И због њега ће проплакати сва земаљска племена. Да, амин.
8 „Ја сам Алфа и Омега“, говори Јехова Бог, „Онај који јесте и који је био и који долази, Свемоћни.“
kakve veze ima ime jehova ovde??Kad se ovi stihovi odnose na isusa.

Drugi prevodi:

7 Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.

9 Ja Jovan, koji sam i brat vaš i drug u nevolji, i u carstvu i trpljenju Isusa Hrista, bejah na ostrvu koje se zove Patam, za reč Božiju i za svedočanstvo Isusa Hrista.

kumranski:
7 Ево, долази с облацима и видеће га свако
око, чак и они који су га проболи. И због ње -
га ће проплакати сва земаљска племена. Да,
амин.
8 „Ја сам Алфа и Омега”,* говори Господ
Бог, „Онај који јесте и који је био и који до -
лази, Свемоћни.”

Lujo bakotic:
7 Evo ga, dolazi s oblacima. I videće ga svako oko, i oni koji ga probodoše; i zajaukaće zbog njega sva plemena na zemlji. Da! Amen!
8 Ja sam Alfa i Omega, govori Gospod koji jest, i koji bijaše, i koji dolazi, Svemoćni. i pošalje knjige sedam Crkava u Aziji

Dr ivan saric:
7 Eno, dolazi na oblacima, i gledat će ga svako oko, i oni, koji ga probodoše, naricat će nad njim sva plemena zemaljska. Da, Amen.
8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospodin Bog, koji jest, i koji bijaše, i koji će doći, Svemoćni.

Dodato posle 1 21 minuta:

E pa JS-ci doslo je vreme da stavimo karte na sto, jer sam umoran od vaseg neposznavanja biblijske pravde.

Pitanje za jehovine svedoke da mi konkretno objasne.

Dali je isus bio ili jeste ili povremeno uzima tu oblik sluge andjela ili oblik arhangela?

Jer ova dva oblika, nisu nikako jednaki, jer andjeli su sluge,ili glasnici a arhangel nije!!

Ja odlicno znam koje arhangel, ali sam cekao dokaze s vase strane koje mi niste dali.

Provocirao sam vas, svo vreme, da vidim koliko poznajete bibliju.

Jedino se tripo 41 korektno izrazio po tom pitanju.

Ako mislite da je arhangel mihail "isus" dajte dokaze,jedno cu vam reci da sigurno nije andjeo. A imam i dokaze da arhandjeo ima sasvim drugu funkciju na nebu.I u tom smislu sto je i gospodar andjela i mnogo toga jos.
I koji je andjeo na gori sinaj izneo ime i 10 zapovedi mojsiju.

Isto tako koje "gabrijel" i ko je "rafael" i zasto se fakticki ne spominje u bibliji??

Ako znate koje mihail, trebalo bi da znate ko su gabriel i rafael ,Rafael je veoma misteriozan andjeo?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
AApockettz to sto ti ne odgovaras na postavljena tebi pitanja, ti samo potvrdjujes moje vidjenje biblije.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Kada ce jehovini svedoci da shvate da nepravilno iznose ime boga, ime boga se pise sa 4 slova i niko nezna tacno kako se izgovara.

COPY!!!

Пошто је старозаветна Библија написана на јеврејском језику, то су у њој употребљени разни називи за Бога: Елохим, Јахве (Јехова), Адонај, Ел Шадај. То су били називи јеврејски називи за Бога, као што и у осталим језицима постоје паралелни називи: Бог, Господ, Свевишњи, Свесилни и тд. Сваки од тих означава неко Божје својство, према томе у сваком од тих назива примењено је оно правило да је име ознака (nomen est omen).

Стари Јевреји, иако су били једнобошци, ипак су име Јахве или по старом свакако погрешном читању Јехова, узимали као Божје лично име за разлику од ондашњих многобожачких богова. Бог се не зове Мардук, ни Дагон, ни Амон него Јахве!

Божје име толико је свето да се оно не сме узалуд употребљавати, као што и гласи трећа заповест Божја (2. Мојс. 20, 7). Не само Бог као биће, него и само име Божје је свето, што је наглашено више пута у Светом писму Старог завета (3. Мојс. 20, 3; 22, 2; 22, 32; 1. Дневн. 16, 10; 29, 16; Пс. 33, 21; 99, 3; Пс. 103, 1; 106, 47; 111, 9; 135, 1-3).

Јевреји су временом ту заповест о поштовању светог имена Божјег толико строго буквално схватили да су избегавали уопште да спомињу Његово име директно, него више описно.

Професор Глумац је на часу Старог завета испричао овај случај. У винковачкој синагоги он је приметио натпис на једним вратима, разуме се на јеврејском језику. У преводу натпис је значио: “Ово су врата за “далет””. Није одмах могао да схвати значење тога. После краће паузе, као стручњак за Стари завет и јеврејски језик, решио је тајну. Јеврејско слово које се зове “далет” има бројну вредност 4. Значи: “ово су врата Онога чије се име пише са четири слова. А у јеврејском језику Божје име се пише са четири слова: “Ј Х В Х”. Према томе, онај натпис је значио: “Ово су врата Јахвеова”, или: “Ово су врата Господња”. Толико су далеко стари Јевреји ишли у опрезности да не изговоре име Божје!

Јеховисти ни близу не показују толико чување у изговарању тога имена. Они су се прозвали Јеховиним сведоцима и тиме навалице омогућили што чешће изговарање име Јехове.

Треба овде нагласити да су они по свој прилици погрешно прочитали то Божје име. У средњем веку научници су она четири јеврејска слова ЈХВХ заиста читали “Јехова”. Доцније су стручњаци за јеврејски језик утврдили да то треба читати “Јахве”, а не Јехова. Међутим, јеховисти су остали при оном погрешном начину читања, сматрајући да је можда и то читање правилно.

“Онај који јесте”

Бог није ни Јеврејин ни Србин ни Римљанин, нити икоје нације. Просто напросто Он је Бог, Отац свих људи и народа. Зато сваки народ на свом језику може да изговара име Божје. Библијским називом “Јехова”, или “Јахве”. Свето писмо каже: “Хвалите Господа сви народи, славите Га сва племена” (Пс. 117,1).

Свакако неће ни Јеховини сведоци тврдити да нас то Библија упућује да баш сви народи на свету славе Господа на Јеврејском језику! Зар српска реч “Господ” није довољна да изрази његову моћ и силу и величину? Исто као и јеврејска реч “Јахве”?

А ако јеховисти желе да чују баш како је Бог сам себе назвао, онда треба прочитати овај текст из Светог писма:

А Господ рече Мојсију: Ја сам Онај што јест. И рече: тако ћеш казати синовима Израиљевим: Који јест Он ме посла к вама. И опет рече Бог Мојсију: овако кажи синовима Израиљевијем: Господ Бог отаца ваших, Бог Авраамов, Бог Исаков и Бог Јаковљев посла ме к вама; то је моје име довијека, и то је спомен мој од кољена на кољено” (2. Мојс. 3,13-15).

Шта видимо из тих библијских речи? Видимо пре свега да Бог казује своје име које одговара Његовој суштини. Бог се по својим властитим речима зове “Онај који јесте”, то јест “Онај који постоји”. У црквенословенском преводу те Божје речи гласе: “Аз јесм Сиј”, а у јеврејском оригиналу гласе “Ехје ашер Ехје”. Пошто је Мојсије био Јеврејин, Бог их је њему тако изговорио. Да их је изговорио каквом Србину, рецимо Светом Сави ил Његошу, сигурно их не би изговорио јеврејски него српски, и тада би те речи гласиле: “Ја сам Онај који постоји”. То је Моје име!

И заиста, по учењу св. Јована Дамаскина[2] овај назив Богу највише одговара. Јер, он је једино биће које постоји најреалније, амо по себи. Постојимо и ми реално, али ми постојимо по Његовој сили и милости, а Он “има живот у себи” то јест постоји сам од себе. Зато је Његово право име: “Ехје ашер Ехје” – ако се мора рећи баш јеврејски!

Natrag