Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za RIS BG

Odluci se prijatelju dali je isus bog, ili andjeo na temu sv.trojice govoris, da je andjeo a ovde da je bog.

Napisao RIS BG na temi "SV.troica"!!!

Dragi moj Gero
Isus je arhandjel ,predvodnik svih andjela .
Ne kaze li u Bibliji "da mu se POKLONE svi andjeli
jevrejima 1:6 "I opet uvodeći Prvorodnoga u svet govori: i da Mu se poklone svi anđeli Božiji."
Iz ovoga se jasno vidi da je Jehova dao Isusu moc i nad andjelima i nad svima.....

Na pisao RIS BG na Temi Jehovini svedoci!!!

Mozda bi trebalo da prosirimo ovaj dijalog na temu Jovan 1:1-21,pa eto otvori novu temu,ili neko da otvori...
Ali evo najkraceg odgovora
Jovan 1:1
"1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč."
Ako se slazes da Bog nema ni pocetka ni kraja,postavlja se pitanje o kojem ili cijem POCETKU se radi.
Biblija govori na bezbroj mesta da je Isus Pocetak Bozjeg stvaranja.,njegov prvorodjeni i jedinorodjeni sin.
Da li si nekad razmisljao (barem dok si bio Jehovin svedok,dok te nisu iskljucili)sta znaci rec prvorodjen ,a sta jedinorodjen sin?
Isus je bio REC Bozja tako sto je bio Bozji da ga tako nazovem "portparol",a da je Isus Bog ,jeste,Isus Je Bog,ali grcka clan pravi razliku izmedju ova dva Boga tako da neki prevodioci uvazavaju tu raazliku
Novi svet prevod pise
"U pocetku je bila Rec.I Rec je bila kod Boga.I rec je bila bog,neki drugi prevodi koji nisu JS,pisu slicno,malo slovo b ,ili bozje prirode....
O alfa i omegi neki drugi put,kasno je,laku noc,lepo spavaj,i razmisljaj ????

Pise gerakules

U postanku do 1 moj. 1:26 se uopste nepominju andjeli, sto znaci da su bili samo njih dvoje, a isus je rec kroz koju se sve stvara.
vidi (jovan 1:1-4)

1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
(OTKRIVENJE 19:13 ) I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.(IME MU JE REC BOZJA)

(jevrejima 1:10)
10 I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
A ovde se govori da je on gospod(ISUS-REC) nacinio zemlju i nebesa.

a u 8 stihu on vise ne sedi s desne strane, a na sam presto i dobija titulu preznjega tj boga.
8 A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.
A ovde da je presto njegov doveka.(A tu se jasno vidi kad kaze "A SINU")

Samo otac nije rodjen, on nema pocetak i kraj, zbog toga se i kaze u pocetku bese rec, tj alfa i ta rec ce biti omega tj svrsetak ako do toga dodje.

Gospod je jedinorodjeni, sve ostalo je stvoreno njegovom rukom.10 I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
A ovde se govori da je on gospod(ISUS-REC) nacinio zemlju i nebesa.

U( otkrivenju 22:16) isus govori ja isus poslacu svog andjela ane ja mihail poslacu svog andjela ,ja nisam primetio da je bilo ko iz apostola ili andjela, nazvao isusa mihailom osim sto gospode.Osim JS.

(1 KOR.8:6)6 Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu, i jednog Gospoda Isusa Hrista, kroz kog je sve, i mi kroza Nj.
vidi (jev.1:10)osnovatelj neba i zemlje.

Zbog toga je on prvi, zbog toga je on poslednji, tj alfa i omega.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za Geru
Kao sto znas Bog je samo titula.Tu titulu su nosili mnogi lazni Bogovi kao Zevs,apolon,posidon,manituu,oziris,baal,marduk,dagon i mnogi drugi....
Zasto mislis da Bog nije trebao takvu titulu da dodeli i svome sinu.
Bas zbog takvih laznih Bogova,on je svome sinu dodelio titulu Bog.Moze li mu to neko zabraniti???
Ta titula pripada samo jednom i jedinom pravom Bogu Jehovi.
Isus je stvoren,ili ako ti smeta taj izraz RODJEn,kao prvorodjeni i jedinorodjeni sin Bozji.
Sve ostale i ostalo Bog je stvarao uz pomoc Isusa koji se u to vreme zvao Mihailo.
Ime Isus je dobio tek kad je ziveo na zemlji kao covek.
Nakon vracanja na nebo dobija titulu arhandjel kao PRVI andjeo.
Za njega se kaze cak i da je KNEZ MIRA,a knez je mnogo niza titula od cara,zar ne?
Isusu je povereno da vlada nad zemljom 1000 godina,a nakon toga ce sve predati svom Bogu,i nasem Bogu da Bog Jehova bude sve u svemu
1.korincanima 15:28
"28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu."
Slicno tome govori i sam Isus u Jovanu 20:17
"17 Reče joj Isus: Ne dohvataj se do mene, jer se još ne vratih k Ocu svom; nego idi k braći mojoj, i kaži im: Vraćam se k Ocu svom i Ocu vašem, i Bogu svom i Bogu vašem."

naveo si jevrejima 1:8 DK
Novi svet prevod kaze razumljivije,ne zbunjuje
"8 А за Сина каже: „Бог је твој престо у сву вечност и жезло твог краљевства жезло је честитости. 9 Волео си праведност и мрзео безакоње. Зато те је Бог, твој Бог, помазао уљем радости више него другове твоје.“ 10 И још: „Ти си, Господе, у почетку положио темеље земљи и небеса су дело руку твојих. 11 Они ће пропасти, а ти ћеш остати. И као хаљина све ће то остарити 12 и ти ћеш их смотати као огртач, као хаљину, и биће замењени. А ти си увек исти, и годинама твојим нема краја.“
13 И за кога је од анђела икада рекао: „Седи мени с десне стране, док не положим непријатеље твоје за подножје ногама твојим“? 14 Зар нису сви они духови којима је дужност да служе и који су послати да служе онима који ће наследити спасење? "

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Позивам ЈС да посвједоче стихом из Библије да је Исус створен. Пошто у Колошанима не стоји да је створен, а у Откривењу не стоји да је Он створен, другим стихом је Откривено ко спада у створења. Наравно да је Њему Бог када је Исус постао и човјек.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Isus stvoren.jpgJevrejima 3:2 pise Vuk Karadzic da je Isus STVOREN.
Pitaj nesto drugo,pametnije,jer ne znam kolko si puta pitao i kolko puta sam ti odgovorio...

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
A ja pozivam JS-ke, da daju dokaz gde pise da je isus stvoren kao mihail u pocetku, mi znamo i garantujemo da je to bila rec, i gde pise da je isus stao arhangelom generalnim andjeom.

JA se prijatelju sluzim s kumranskim prevodom, koji je za sada najtacniji, kad citam tu bibliju, i vasu ogromana je razlika. U novom svetu hvale po 2 ivise stiha i skoro pola biblije je prepravljeno da bi odgovaralo vasoj doktrini.
U postu #762 to sto si napisao iz novog sveta, neodgovara sasvim istini.

Sta si dokazao jednim stihom, mi ti postavimo 20, a ti jedan i mislis da si dokazao sve ,ti tipa nerazumes nase stihove a svoj jedan razumes, tj mi bi trebali da ga razumemo.

A sta ti znaci ono lazni bogovi, ti hoces da kazes da je isus lazni bog.

Izvini prijatelju ali bog nikada andjelu, nije dodelio titulu boga, sto potvrdjuje stih (jevrej.1:5)

И за кога је од анђела икада рекао: „Седи мени с десне стране, док не положим непријатеље твоје за подножје ногама твојим“? "Зар нису сви они духови којима је дужност да служе" и који су послати да служе онима који ће наследити спасење? "

TO znaci da samo onaj koji nije andjeo, dobija bozanstvo od oca to jest jedinorodni sin.I on i otac su jedini besmrtni, sve ostalo je smrtno.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
РИС БГ у вашем преводу Библије не пише да је створен, као ни у осталим преводима изузев Диничић-Караџић. Ајде дај са Вочтауера стих па ћеш видјети. Није Исус створен, Он је створитељ.

Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Vrlo zanimljiva teza - Isus stvoritelj
Hajde malo više prosvetljenja.
Mislim ako već izneseš nešto tako revolucionarno, onda za to treba dati i razložno pojašnjenje.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Objasnite ovaj stih iz
1.kor 8:6
6 Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu,
Kako smo to MI u Bogu ocu,jel bukvalno????

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Nije dozvoljeno postavljenje istih postova na različim temama![/WARNING]

Natrag