LEGEND
- Učlanjen(a)
- 14.09.2009
- Poruka
- 8.464
Kakvo pitanje?!!! Pa, gdje ti živiš, čovječe? Ovo ozbiljno pitam. Postavljaš pitanje na koje odgovoreno desetinu puta. Pitaš "na osnovu čega se bazira ta vaša dogma....", daj, prvo rasčisti pojmove. Dogma je ono što ti zasupaš i što usmjerava tvoje razmišljenje. Samo malo proguglaj, nađi definiciju dogme, da ne brkaš pojmove. Drugo, uvjerenje da je transfuzija poželjna i potrebna, da spašava ljudske živote, zasniva se, prvo na golim činjenicama koje se svakodnevo daju vidjeti oko nas, naravno, onima koji imaju oči i prepoznaju ono što vide, a drugo, zasniva se na savremenoj medicinskoj nauci koja u transfuziji krvi ne vidi nikakvu atavističku opasnost za čovjeka, nego efikasan način da se onima kojima je život ugrožen usled gubitka sopstvene krvi, život spasi ubrizgavanjem tuđe krvi. Ovakav način liječenja, i to sasvim uspješnog, primjenjuje se stotinama godina i širom zemljinog šara, a ti pitaš na osnovu čega neko vjeruje u transfuziju? Ovo samo potvrđuje opravdanost moga pitanja u nekom prethodnom postu, da li si iskoračio iz srednjeg vijeka?AApocketz;
Ako ste primetili potencirano je da se Jehovini svedoci uvek pozivaju na njihovog Boga i Bibliju kada je u pitanju vaša osuda što ne prihvataju transfuzije, zašto svi vi ostali koji niste Božiji svedoci ovde na forumu ne iznosite na osnovu čega se bazira ta vaša dogma kada je u pitanju čovečije spašavanje transfuzijama?
Znaš u čemu je osnovna razlika između tebe i mene? Što ti slijepo vjeruješ nekim ljudima koji su živjeli prije 2000 godina, kada je Zemlja "bila ravna ploča", a Bog sa bijelom bradom sjedio na sedmom, bješ li na sedmom ili devetom nebu, i strogo motrio odozgo šta se radi na "njegovoj njivi", dakle, vjeruješ tim ljudima, vrlo sumnjive pismenosti i onome što su oni onomad zapisali, a ne vjeruješ savremenom čovjeku, savremenoj nauci, savremenom znanju. E, vidiš, ja ne vjerujem tim ribarima, čobanima, samozvanim prorocima..., niti ja imam o čemu sa njima danas razgovarati. Tebi ne osporavam pravo da im vjeruješ. Ali, imaj bar toliko uviđavnosti, i ti i tvoje kolege po vjeri, kada vas čovjek nešto pita, ne poturajte mu pod nos misli ljudi koji su živjeli tako davno da im ni kostiju više nema, nego se potrudite da malo napregnete vlastiti razum, pa kad vas pitam, da li bi dozvolili da radi neke dogme umre vaše vlastito ili, uostalom, bilo koje dijete, odgovorite jasno, kao što je i pitanje jasno, a ne citatima iz Biblije, i tako naš Bog kaže, jer ja ne pitam vašeg Boga, nego vas.
Poslednja izmena: