Jehovini svedoci!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
AApocketz;
Ako ste primetili potencirano je da se Jehovini svedoci uvek pozivaju na njihovog Boga i Bibliju kada je u pitanju vaša osuda što ne prihvataju transfuzije, zašto svi vi ostali koji niste Božiji svedoci ovde na forumu ne iznosite na osnovu čega se bazira ta vaša dogma kada je u pitanju čovečije spašavanje transfuzijama?
Kakvo pitanje?!!! Pa, gdje ti živiš, čovječe? Ovo ozbiljno pitam. Postavljaš pitanje na koje odgovoreno desetinu puta. Pitaš "na osnovu čega se bazira ta vaša dogma....", daj, prvo rasčisti pojmove. Dogma je ono što ti zasupaš i što usmjerava tvoje razmišljenje. Samo malo proguglaj, nađi definiciju dogme, da ne brkaš pojmove. Drugo, uvjerenje da je transfuzija poželjna i potrebna, da spašava ljudske živote, zasniva se, prvo na golim činjenicama koje se svakodnevo daju vidjeti oko nas, naravno, onima koji imaju oči i prepoznaju ono što vide, a drugo, zasniva se na savremenoj medicinskoj nauci koja u transfuziji krvi ne vidi nikakvu atavističku opasnost za čovjeka, nego efikasan način da se onima kojima je život ugrožen usled gubitka sopstvene krvi, život spasi ubrizgavanjem tuđe krvi. Ovakav način liječenja, i to sasvim uspješnog, primjenjuje se stotinama godina i širom zemljinog šara, a ti pitaš na osnovu čega neko vjeruje u transfuziju? Ovo samo potvrđuje opravdanost moga pitanja u nekom prethodnom postu, da li si iskoračio iz srednjeg vijeka?
Znaš u čemu je osnovna razlika između tebe i mene? Što ti slijepo vjeruješ nekim ljudima koji su živjeli prije 2000 godina, kada je Zemlja "bila ravna ploča", a Bog sa bijelom bradom sjedio na sedmom, bješ li na sedmom ili devetom nebu, i strogo motrio odozgo šta se radi na "njegovoj njivi", dakle, vjeruješ tim ljudima, vrlo sumnjive pismenosti i onome što su oni onomad zapisali, a ne vjeruješ savremenom čovjeku, savremenoj nauci, savremenom znanju. E, vidiš, ja ne vjerujem tim ribarima, čobanima, samozvanim prorocima..., niti ja imam o čemu sa njima danas razgovarati. Tebi ne osporavam pravo da im vjeruješ. Ali, imaj bar toliko uviđavnosti, i ti i tvoje kolege po vjeri, kada vas čovjek nešto pita, ne poturajte mu pod nos misli ljudi koji su živjeli tako davno da im ni kostiju više nema, nego se potrudite da malo napregnete vlastiti razum, pa kad vas pitam, da li bi dozvolili da radi neke dogme umre vaše vlastito ili, uostalom, bilo koje dijete, odgovorite jasno, kao što je i pitanje jasno, a ne citatima iz Biblije, i tako naš Bog kaže, jer ja ne pitam vašeg Boga, nego vas.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Znaš u čemu je osnovna razlika između tebe i mene? Što ti slijepo vjeruješ nekim ljudima koji su živjeli prije 2000 godina, kada je Zemlja "bila ravna ploča", a Bog sa bijelom bradom sjedio na sedmom, bješ li na sedmom ili devetom nebu, i strogo motrio odozgo šta se radi na "njegovoj njivi", dakle, vjeruješ tim ljudima, vrlo sumnjive pismenosti i onome što su oni onomad zapisali, a ne vjeruješ savremenom čovjeku, savremenoj nauci, savremenom znanju. E, vidiš, ja ne vjerujem tim ribarima, čobanima, samozvanim prorocima..., niti ja imam o čemu sa njima danas razgovarati. Tebi ne osporavam pravo da im vjeruješ.

Dragi moj Jurivako ja rado i sa zadovoljstvom govorim savremenom čoveku savremenog znanja kao što si ti sve ono što sam naučio od ribara sumnjive pismenosti, koliko govorim toliko i blagosiljam, nikog ne ponižavam niti ismejavam. Ne ismejavam, ne provociram niti omalovažavam za razliku od savremenih i bezbožnih dobijam lekcije ukora, izrugivanje i licemerno ismejavanje sa dozom provociranja.
Jurivako ja od mojih ribara sumnjive pismenosti naučio da Sotonin je posao odvratiti sve ljude od vernosti svevišnjeg Boga, a slobodno mogu reći da i tvoj posao je njemu sličan, ako nije tajna kaži nam kojim se ti poslom ovde baviš, šta ti je cilj i koji forumaši tebi glavna meta? Iskreno rečeno ne nadam se tvom uljudnom odgovoru jer do sada ni na jedno pitanje odgovor nisi dao niti si izjasnio tvoj stav. Verovatno zato što su svi sumnjive pismenosti ili glupi samo ti pametan jer ti jezik veličav.
Tvoji bestidni postupci neke će odvratiti od Boga, oladiće im ljubav prema Bogu i bližnjemu postaće isto što si i ti "Čovek bez vere" a takvi ljudi neće naći Božiju zaštitu ili sklonište, ne zato što ja to kažem dragi moj Jurivako, ne nego to su ti sumnjivi ribari odavno tako napisali.
Dragi moj Jurivako ja sam spreman podneti svo tvoje ruganje i sramotu kojom obasipaš mene i sve one koje nisi kadar skontati ni podnositi uz to ja ću te još i blagosiljati.
Dok se uzdam u Boga mojega i u njegovu zaštitu, on mi je sklonište i utočište (čitaj Psalme 91:1-3 na šta ja baziram ovo što ovde pišem) Ne plašim se ni tebe a ni tebi sličnih iako ste savremene pismenosti zato što svo vaše mudrovanje je ljudska filozofija bazirana na ništa. Ko što vam zemlja bila ravna ploča pa više nije tako i filozofiranje oko transfuzije, sve te vaše dogme i ostala mudrovanja raskopaće se i propašće.
Još niste ni svesni da vam to zamka i propast jer odbaciste Boga i te Božije ribare sumnjive pismenosti zbog svetskog stava i ljudskog propadljivog znanja punog ponosa.
Dragi moj Jurivako moja zaštita nije transfuzija nit ta vaša pismenost savremenog sveta nasuprot utočište moje i branič moj, Bog moj, u kojega se uzdam(čitaj Psalme 91 da vidiš šta moj Bog u koga se ja uzdam meni obećava pa mi reci ko tako nešto tebi može obećati, koja ustanova ili isnstitucija znanosti) neće meni trebati te vaše transfuzije tako da ih slobodno možete zadržite za vas savremene pismenosti i ja vas uz to još i blagosiljam.
Dragi moj Jurivako vidi šta ovde ribari sumnjive pismenosti davno pisali:
"Koji se drži vjerne riječi po nauci, da bude kadar i svjetovati sa zdravom naukom, i pokarati one koji se protive."
Razlika među nama stoji napisana u Rimljanima 14:8 Bilo da živim svom Bogu živim, ako umrem svom Bogu umrem, tako da moj moto je:

"Ako dakle živimo, ako umiremo, Jahvini smo" Voleo bi da čujem koji je to tvoj moto kao pismenog i savremenog čoveka.

Vidi dragi moj Jurivako ja sam siguran da neću žaliti što sam odlučio da pripadam Bogu svome još manje verujem ili ako pripadam Bogu i sledim njegove smernice da sam išta izgubio od slobode.

Ovo sam napisao tebi i tebi sličnima iz dobrog srca zato što sam uzverovao da sam pozvan bezbožnicima kao što si ti to govoriti, ako sam bio napadan do mere da sam te uvredio ja ti tražim oproštenje.

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Kada znate više od Boga šta je dobro za čoveka zašto i nas ostale ne bi da poučite?
Osim jedne gospođe koja navela njen hitni slučaj gde nije bilo vreme za razmišljanje pa je primila transfuziju koja joj spašava život. Baš nas interesuje šta je još primila pored tuđe krvi i naravno dali je zahvalna njenom Bogu za spasenje, dali ona sada ima bolji odnos sa njenim Bogom i naravno dali je ona sama bolji čovek posle te transfuzije.
Zaista mi je zadovoljstvo da odgovorim na ovo pitanje...Šta god da sam primila pored tuđe krvi, nije škodilo. Lepo sam se oporavila. Hvala Bogu, što je našao pravi izlaz za mene...Da sam ja tražila rešenje za moje stanje u tom momentu, ne bih ga sigurno našla, jer sam bila u lošem stanju.
Zahvalana sam Bogu, što mi je pomogao da ostanem u životu i da shvatim koliko je život bitan. Moram da kažem, da život ranije i nisam baš nešto cenila. Ali kada se čovek nađe u takvoj poziciji, onda ima vremena da se vrati malo unatrag i o svemu dobro razmisli...
Ne moram da čitam citate, jer moj život nije pravilnik...Živim ga potpuno opušteno...A Boga nosim u sebi...Džaba je čitati Biblije i davati razne citate, ako ne razumeš suštinu života...Eto, to je Bog mene naučio...Živi, i pusti druge da žive....
Neću više dati ni jedan komentar na ovoj temi, jer volim da komuniciram sa naprednim ljudima...''Nazadnost me opterećuje''...

Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
Zaista mi je zadovoljstvo da odgovorim na ovo pitanje...Šta god da sam primila pored tuđe krvi, nije škodilo. Lepo sam se oporavila. Hvala Bogu, što je našao pravi izlaz za mene...Da sam ja tražila rešenje za moje stanje u tom momentu, ne bih ga sigurno našla, jer sam bila u lošem stanju.
Zahvalana sam Bogu, što mi je pomogao da ostanem u životu i da shvatim koliko je život bitan. Moram da kažem, da život ranije i nisam baš nešto cenila. Ali kada se čovek nađe u takvoj poziciji, onda ima vremena da se vrati malo unatrag i o svemu dobro razmisli...
Ne moram da čitam citate, jer moj život nije pravilnik...Živim ga potpuno opušteno...A Boga nosim u sebi...Džaba je čitati Biblije i davati razne citate, ako ne razumeš suštinu života...Eto, to je Bog mene naučio...Živi, i pusti druge da žive....
Neću više dati ni jedan komentar na ovoj temi, jer volim da komuniciram sa naprednim ljudima...''Nazadnost me opterećuje''...

Drago mi je sto si se izvukla i sto si sa nama. Samo zelim da kazem da je sasvim normalno i prirodno sto si primila transfuziju. Jer svi smo rodjeni od sustine Jednoga. Mi smo slika i prilika naseg Oca. I to je toliko normalno jer (kao sto si to i rekla) Boga nosimo u sebi. I na kraju Bogu bozije, sustina sustini.
(Imam osecaj, dakle predpostavljam, da JS nisu bas lepo shvatili pojam zloupotreba krvi. Ja bih pre pomislio da je zabranjeno krv prodavati ili tako nesto slicno)

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ama dragi moji ja vama celo vreme to i govorim ali slabo ko to skonta, zašto ne bi vama parola "Živi, i pusti druge da žive...." bila puno mudrija i uljudnija nego "Što je previše, previše od DECOUBICE"?
Dok vi dragi moji pomislili da ostati čist od krvi sviju znači neka trgovina a kao tako ne treba je ni prodavati nit kupovati ja pomislio da je najmudrije sačuvati se od krvi u globalu, zašto? pa zato da ne bi zbog mog krivog svatanja odbacio Boga svevišnjega i zloupotrebio tu njegovu smernicu. Uostalom kome bi ja to trebo ugađati dali Bogu ili pismenom i savremenom svetu?
Opet da se mi razmemo da ja vaše svatanje blagosiljam samo zato što sam pomislio da su mudri ti ribari sumnjive pismenosti kada daju upute biti uljudan sa svim ljudima i čini drugima ono što želiš oni tebi činiti.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Verovatno je svima poznato da se Biblija obično naziva Reč Božja! Dakle evo šta nam sam Stvoritelj govori u svojoj reči:
1. Ne ubij. (Izlazak 20:13)
Jer ovo: Ne čini preljube, ne ubij, ne ukradi, ne svedoči lažno, ne zaželi, i ako ima još kakva druga zapovest, u ovoj se reči izvršuje, to jest: Ljubi bližnjeg svog kao samog sebe.(Rimljanima 13:9)

Svi na svetu znamo kakav je zločin ubiti čak i bez Božje opomene, zar ne? Šta vidimo u svetu? Ratove, smrt, mržnju, krvoločna ubistva...

Mali broj ljudi na planeti sluša i obraća pažnju na to šta Bog, naš Stvoritelj govori! Da li su Jehovini svedoci i u ovom slučaju, kada su u potpunosti podložni ovoj zapovesti, fanatici? Mnogi će reći da jesmo fanatici, dakle ispada da smo fanatici jer smo poslušni Božjoj zapovesti koja kaže voli bližnjeg svoga kao samog sebe! Totalno neispravna konstatacija! Potrebno je da svako ko misli tako, dobro da razmisli ko je u stvari fanatik, onaj ko sluša Boga ili onaj ko ne sluša!

Ista je situacija i sa krvlju i sa svim ostalim principima Božje reči:

1. Ali ne jedite mesa s dušom njegovom, a to mu je krv. (Postanje 9:4) Veoma jasna naredba!
2. Ni krv ne jedite u stanovima svojim ni od ptice niti od kog živinčeta (Levitska 7:26)
3. A ko bi god od doma Izrailjevog ili između stranaca koji se bave među njima jeo kakvu god krv, okrenuću lice svoje nasuprot onom čoveku koji bude jeo krv, i istrebiću ga iz naroda njegovog[/u]. (Levitska 17:26)
4. Nego da im se zapovedi da se čuvaju od priloga idolskih i od kurvarstva i od udavljenog i od krvi, i što njima nije milo drugima da ne čine (Dela apostolska 15:20)
5. Da se čuvate od priloga idolskih i od krvi i od udavljenog i od kurvarstva, i šta nećete da se čini vama ne činite drugima; od čega ako se čuvate, dobro ćete činiti. Budite zdravi. (Dela apostolska 15:29)

Dakle veoma je jasno da je naš Stvoritelj dao jasne instrukcije koje se ponavljaju kroz celu Bibliju da je krv sveta i da je ne zlouptrebljavamo ni na koji način!

Isti princip kao i sa gore navedenim koji glasi "ne ubij" jasno i glasno bez ikakvih sumnji! Isto tako stoji i za krv "ne zloupotrebljavaj krv ni na koji način", ipak mnogi zanemaruju obe ove izričite zapovesti i čine ono što im je volja ne obazirući se na Stvoritelja i što je još gore tvvrde da sve to što rade (iako ga ne poznaju jer ne poznaju Bibliju, naprotiv ne smatraju je za Božju reč i nikada je nisu pročitali, niti znaju o čemu Biblija govori)rade u Božje ime!

Prvi hrišćani i Isusovi apostoli jasno su stavili do znanja tadašnjim vlastima sledeće:

Петар и Јован одговарајући рекоше им: судите је ли право пред Богом да вас већма слушамо неголи Бога? Јер ми не можемо не говорити што видјесмо и чусмо.

Jehovini svedoci se bez ikakve sumnje odlučuju za Stvoritelja jer znaju da je sve ono što on kaže istina!

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Samo odgovorite na pitenje: Da li bi pustili da vam umre dijete, ako bi njegov život zavisio od transvuzije krvi? Manite se metafizike, dogme i Biblije. Život nije metafizika nego stvarnost!

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Samo odgovorite na pitenje: Da li bi pustili da vam umre dijete, ako bi njegov život zavisio od transvuzije krvi? Manite se metafizike, dogme i Biblije. Život nije metafizika nego stvarnost!

Naravno da ne bih dozvolio da moje dete umre, ali isto tako ne bih ni u kom slučaju dozvolio da primi tuđu, niti da da svoju krv! Postoje supstituti krvi i beskrvna hirurgija se sve više koristi! Uredniče ne budi dogmatičan, budi razuman i otvoren za promene! Počni da proučavaš Bibliju ako želiš da diskutuješ o Bibliji! Prouči materijal sa sajtova koje sam postavio, nemoj da ispadaš smešan svojim staljinističkim izjavama i pitanjima!

P.S. Imaš li decu uredniče? Da li je odgovor na ovo pitanje težak ili ne želiš da odgovoriš?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Naravno da ne bih dozvolio da moje dete umre, ali isto tako ne bih ni u kom slučaju dozvolio da primi tuđu, niti da da svoju krv! Postoje supstituti krvi i beskrvna hirurgija se sve više koristi! Uredniče ne budi dogmatičan, budi razuman i otvoren za promene! Počni da proučavaš Bibliju ako želiš da diskutuješ o Bibliji! Prouči materijal sa sajtova koje sam postavio, nemoj da ispadaš smešan svojim staljinističkim izjavama i pitanjima!

P.S. Imaš li decu uredniče? Da li je odgovor na ovo pitanje težak ili ne želiš da odgovoriš?
Ne valjaj više te priče o suptitutima. Ne postoje suptituti koji mogu zamijeniti krv! Ne bar još. I ne zaklanjaj se iza suptituta. Pitanje je jasno. Radi se transfuziji krvi a ne suptituta. Dakle, odgovori na pitanje, dali bi pustio sa ti dijete umre ako bi njegov život zavisio o transvuziji krvi? Preporučio sam i tvom bratu po vjeri, a evo i tebi preporučujem, rasčistite neke pojmove. Pogledajte definiciju dogme. Baš me zanima hoćete li se tamo prepoznati?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Za Jureta
Dragi moj Jure
Meni je sin imao operaciju bez transfuzije krvi,Proslo je bez ikakvih problema.,nije umro.Evo ga ziv i zdrav,a operacija je bila pre nekih 10 godina.Poenta je samo u fer razgovoru sa doktorima i trazenje beskrvnog tretmana.Mislis li da su nasi doktori neuki za besktvnu hirurgiju?
Svako bira doktora i nacin lecenja.Najzad je to i u nasoj Srbiji dozvoljeno,i ima vec nekih desetak godina.
Ima masa slucajeva beskrvne hirurgije,samo se treba rspitati...
Sto se tice 100 ak godina transfuzije krvi,moras znati da su prve transfuzije bile bez krvi,i to veoma uspesne,ali se zbog komercijalizacije i slicnih stvarcica preslo na transfuziju krvi.
Nesto slicno se desilo i sa automobilima.Prvi automobili su bili na struju,pa se preslo na naftu i benzin...
Zablude se polako,ali sigurno odklanjaju.
Ti koji si se mnogo puta pozivao na razum,valjda i uvidjas....
Ako ne volis Bibliju,mozda ce ti se svideti filmovi Zeitgeist i Ko je ubio elektricni automobil?
Pitaj sta te konkretno spotice...Uzivaj

Natrag