Jehovini svedoci!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Skontao, skontao, skontao..., Jesi li ti skontao šta sam ja pitao? Ne razgovaram ja ovdje sa nekim ribarima koji su živili prije 2000 i kusur godina, nego sa vama, koji živite danas. Život pred nas postavlja mnoga pitanja i dovodi nas u razne ssituacije. Jehovini svjedoci, pitam vas, nadam se na jeziku koji razumijete, da li bi sutra da se nađete u situaciji, da vam transfuzija krvi spašava život vašeg djeteta, dozvolili da dobije transfuziju?
Malo je degutantno da me ti, čija su shvatanja iz srednjeg vijeka, podsjećaš da je ovo 21 vijek!

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Skontao, skontao, skontao..., Jesi li ti skontao šta sam ja pitao? Ne razgovaram ja ovdje sa nekim ribarima koji su živili prije 2000 i kusur godina, nego sa vama, koji živite danas. Život pred nas postavlja mnoga pitanja i dovodi nas u razne ssituacije. Jehovini svjedoci, pitam vas, nadam se na jeziku koji razumijete, da li bi sutra da se nađete u situaciji, da vam transfuzija krvi spašava život vašeg djeteta, dozvolili da dobije transfuziju?
Malo je degutantno da me ti, čija su shvatanja iz srednjeg vijeka, podsjećaš da je ovo 21 vijek!

Da li ti čoveče razumeš srpski jezik??? Ne postoji situacija gde transfuzija krvi spašava život! Pottrebno je izgubljenu količinu krvi zameniti tečnošću kao što je Dekstranov rastvor, Ringerov rastvor i čak običan slani rastvor obične destilovane vode! Problem je u volumenu tečnosti u našem organizmu. Zašto uopšte spominješ pitanje smrti i optužuješ Jehovine svedoke, da li uopšte razumeš i znaš šta govoriš čoveče? Imaš li ti decu, jesi li ti roditelj?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Dragi moj Jurivako dali je prvi ili 21 vek ne menja stvar kada je u pitanju Božija uputa, : "Ostani čist od krvi sviju" osim ako tebi Bog ništa ne prestavlja jer ga nisi upoznao. Sav svet neka filozofira sa prevrni okreni o pupčanoj vrpci tražeći izgovore zbog svog neverstva, na kraju svako po svojoj savesti.

Dragi moj Jurivako kada bi i ja odobravao transfuziu bio bi isto to što si ti, uskogrudno bi osuđivao, prozivao, vređao i provocirao bez morala i grize savesti sve one koji ne primaju transfuziju, nazivao bi ih čak i da su DECOUBICE isto tako kako ti radiš. Pravili bi mi dragi moj Jurivako kompromis i sa sotonom samo da bi spasli naš život pa bilo to i mimo Boga.
No pošto neće biti tako! ne ostaje ti ništa drugo nego da radiš to što radiš a na meni je da ti još jednom citiram stih i molim za tebe i tebi slične da vam se odveže um i osvetli svetlo i uvidite vašu zabludu.

Mar. 8,35. Jer ko hoće dušu svoju da sačuva, izgubiće je; a ko izgubi dušu svoju mene radi i jevanđelja onaj će je sačuvati.

Ja ne osuđujem slabe u veri kada primaju transfuziju isto to ne radi ni jedan Jehovin svedok ali to što vi ovde radite je prešlo u mržnju.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Da li ti čoveče razumeš srpski jezik??? Ne postoji situacija gde transfuzija krvi spašava život! Pottrebno je izgubljenu količinu krvi zameniti tečnošću kao što je Dekstranov rastvor, Ringerov rastvor i čak običan slani rastvor obične destilovane vode! Problem je u volumenu tečnosti u našem organizmu. Zašto uopšte spominješ pitanje smrti i optužuješ Jehovine svedoke, da li uopšte razumeš i znaš šta govoriš čoveče? Imaš li ti decu, jesi li ti roditelj?
Šta kažeš, ne postoji situacija gdje transfuzija krvi spašava život?! To je totalna besmislica što si rekao. Ne mogu vjerovati da to i sam ne znaš, ali ti posežeš i za takvim nebulozama, da bi odbranio ono što se odbraniti ne može. Vrati se samo koji post nazad pa pročitaj gdje je gospođica decidno napisala da joj je transfuzija spasila život! Da ne idemo dalje. Dakle, malecki, postoje stotine takvih situacija i to svakodnevno, to znaju i mala djeca, a ti imaš smjelosti da ovdje javno tvrdiš da takve situacije ne postoje. Ovo samo zorno govori u kom stanju je vaša svijest, kada bestidno negirate notorne činjenice. Dakle, to ne stoji. Transfuzija spašava živote. Ponavljam pitanje: da li bi sutra da se nađete u situaciji, da vam transfuzija krvi spašava život vašeg djeteta, dozvolili da dobije transfuziju?

Napisao: AApocketz:
Mar. 8,35. Jer ko hoće dušu svoju da sačuva, izgubiće je; a ko izgubi dušu svoju mene radi i jevanđelja onaj će je sačuvati.
Rekao sam, ne razgovaram sa ribarima koji su živeli prije 2000 godina, nego sa vama koji živite danas.
I za tebe važi isto pitanje. Ili odgovorite na to pitanje ili se manite priče.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Rečeno ti je dragi moj Jurivako ali ti to ne skontaš, sad će tebi Kota sa temperama.

NE NEMA TRANSFUZIJE KVI! dragi moj Jurivako svaki oblik lečenja transfuzijom ili bez transfuzije samo da nije u pitaju "KRV"

Možeš li ti to prihvatiti za odgovor? ako ne sataniziraj me i dalje ništa novo, a ja ću eto tebe blagosiljati jer se to od mene traži.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Rečeno ti je dragi moj Jurivako ali ti to ne skontaš, sad će tebi Kota sa temperama.

NE NEMA TRANSFUZIJE KVI! dragi moj Jurivako svaki oblik lečenja transfuzijom ili bez transfuzije samo da nije u pitaju "KRV"

Možeš li ti to prihvatiti za odgovor? ako ne sataniziraj me i dalje ništa novo, a ja ću eto tebe blagosiljati jer se to od mene traži.
Ma, prihvatam ja, čovječe, da vjerujete u što želite i upražnjavate svoju vjeru kako želite, to sam već ranije naglasio. Ono što ne prihvatam je da ovdje širite strah od transfuije krvi kao oblika liječenja, jer smatram da je takvo vaše shvatanje nazadno i duboko nehumano. Zato sam i postavio pitanje šta bi ste radili kada bi u pitanju bio neko vaš bližnji. Ti si mi sada implicitno odgovorio: - pustili bi ga da umre! To je ono što sam hrio da čujem. Sada je onima koji razmišljaju svojom glavom, a ne Biblijom, jasno, kakvu vjeru upražnjavate. I nemam ja šta tebe satanizovati, jer, na tvoju sreću, ne vjerujem ni u satanu!

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ma, prihvatam ja, čovječe, da vjerujete u što želite i upražnjavate svoju vjeru kako želite, to sam već ranije naglasio. Ono što ne prihvatam je da ovdje širite strah od transfuije krvi kao oblika liječenja, jer smatram da je takvo vaše shvatanje nazadno i duboko nehumano. Zato sam i postavio pitanje šta bi ste radili kada bi u pitanju bio neko vaš bližnji. Ti si mi sada implicitno odgovorio: - pustili bi ga da umre! To je ono što sam hrio da čujem. Sada je onima koji razmišljaju svojom glavom, a ne Biblijom, jasno, kakvu vjeru upražnjavate. I nemam ja šta tebe satanizovati, jer, na tvoju sreću, ne vjerujem ni u satanu!

Dragi moj Jurivako drago mi je da si tolerantan i prihvataš da svako može odabrati po svojoj veri. A što se tiče tvoje misli da neko širi na tvoj forum neki strah isto važi kao i moja misao da ti blagosiljaš nemoralno nekulturno i neuljudno ponašanje kada podržavaš sataniziranje Jehovinih svedoka kao DECOUBICE šireći ovde mržnju i netoleranciju.
Tako da vaš postupak je nemoralan kako ti kažeš nazadan a naša je sreća što vam inkvizicija ne radi kao što je pre NEHUMANO radila.
Vidiš ja moj stav baziram na Boga a ti na šta ti dragi moj Jurivako baziraš tvoje humanitarne transfuzije drugo
Ma mi puštamo da vama nepoznati Bog odluči ko će i kada će ko umreti osim ako i to nije u njegovoj vlasti nego u toj vašoj humanitarnoj koju ovde uskogrutno puno mržnje širite plašeći neupućene vašim dogmama da nema Boga nit života bez te vaše transfuzije a ako koji neće kako kažeš transfuziju onda po vašoj DECOUBICA.
Dragi moj Jurivako samo se ti baziraj na tu tvoju glavu ništa mi protiv nemamo, šta više blagosiljamo! jedino bilo bi uljudno sa vaše strane da ne satanizirate ono što ne skontate i da ne širite laž plašeći vašim svatanjima da nema života bez transfuzije.

Dodato posle 9 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Dragi moj Jurivako šta ti tvojom glavom misliš dali ima oblik liječenja BEZKRVNOM TRANSFUZIJOM?

Sada je onima koji razmišljaju svojom glavom, a ne Biblijom, jasno, kakvu vjeru upražnjavate.

Rekao sam ja da tebi biblija ništa ne znači i kao takvog tebe treba izbegavati na diskusijama

Poslednja izmena:
Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
jedino bilo bi uljudno sa vaše strane da ne satanizirate ono što ne skontate i da ne širite laž plašeći vašim svatanjima da nema života bez transfuzije.
Ja odlično ''kontam'' sve...I moram da se malo pojavim na ovoj diskusiji iz prostog razloga što me je ova rečenica pomalo iziritirala...
Znači u nekom od prethodnih postova sam navela, da sam morala da primim ''tuđu krv'', da bih ostala u životu...Život mi je otkucavao sekunde i nije imalo mesta ''alternativi'' za transfuziju, jer nije bilo vremena...Zaista je bilo tako...Niko nije imao vremena da traži neku drugu alternativu, jer sam jednostavno, umirala...
Ovom tvojom konstataciom mi indirektno govoriš, da sam trebala da umrem, jer je to bila Božja volja...Ja samo hoću da te pitam, kako znaš da je bila Božja volja? Da li ti je Bog to rekao? Da li si u dosluhu?
Znaš, posle ove konstatacije, pomalo me plašiš... Da li to znači da će me Bog jedno veče ''odneti'' iz sveta živih, jer mi tu nije mesto...
Da budem iskrena, da je Bog to hteo, on bi to uradio i pre nego što je našao izlaz za mene, a taj izlaz je bio u transfuziji koju sam primila...

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Draga moja nisam ja tebe ili bilo koga ovde proganjao i osuđivao za transfuziju šta više ja sam blagosiljao, što je preterano je preterano dok ja eto blagosiljam drugi mene proganjaju i sataniziraju što ne delim transfuzije i njihovo mišljenje.
Draga moja imaš pravo da biraš, pa si odabrala, tako? blagosiljam. Nego zašto i na osnovu čega mi to isto pravo osporavaš?

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Draga moja imaš pravo da biraš, pa si odabrala, tako? blagosiljam. Nego zašto i na osnovu čega mi to isto pravo osporavaš?
Niko tebi ne osporava tvoje pravo...Ali me tvoje mišljenje vređa, jer ispade, da živim protiv Božije volje...A to zaista nije istina...Kao što vidiš...Ja sam još uvek tu, i Bog je uz mene...A šta sam time htela da kažem...Da je život i posle tranfuzije isti...Veruj mi, ja se ne osećam ništa neobičnije nego ranije...I želim da to svi ljudi znaju..., pa i ti...
Blagosiljam i ja tebe....

Natrag