Član
- Učlanjen(a)
- 06.02.2010
- Poruka
- 535
Pa to je dobro, ako postoji zamjena za krv. Ja nikada za to nisam čula. A velika je istina da se mnoga zla dešavaju prilikom prijema tuđe, često neprovjerene krvi. Srećom, nikada mi to nije bilo potrebno, niti bilo kome u mojoj porodici, i sama strahujem od takve eventualne intervencije. Sjećam se jednog tužnog slučaja, za koji nemam riječi, za koji niko nije snosio odgovornost. Dijete je bilo iz Herceg Novog, valjda 4 godine i prilikom neke bezazlene operacije, primilo je krv u Beogradu u dobilo AIDS. Koga kriviti? Kako shvatiti da se tragedija desila na nedužnom đetetu. Možda su JS-i u pravu za mnoge stvari.
Dopada mi se tvoj stav, razmišljaš i rezonuješ. Imaš ispravan stav po pitanju promena i novih rešenja! Što se tiče Jehovinih svedoka mogu da kažem da nismo mi u pravu, mi samo sledimo uputstva iz Biblije, Božje reči gde se izričito kaže da ne zloupotrebljavamo krv jer je u krvi život. Inače na više mesta u Bibliji stoji izričita zapovest da se krv ne zloupotrebljava. Evo samo jednog primera: Dela apostolska 15:28,29 :
28 Jer sveti duh i mi odlučili smo ne stavljati nikakvo dodatno breme na vas, osim ovoga što je potrebno: 29 uzdržavati se od onoga što je žrtvovano idolima, od krvi, od udavljenoga i od bluda. Budete li se čuvali toga, bit će vam dobro. Ostajte zdravo
Dodato posle 9 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Sta je sa transplantacijom organa? Jel je i to zabranjeno?
Pitanje transfuzije nekih delova krvi i transplantacija organa je isključivo lična stvar i pitanje savesti svakog Jehovinog svedoka ponaosob. Naš Stvoritelj Jehova nam govori da je zloupotreba krvi nešto što je neispravno u njegovim očima i da je to veoma loše i opasno po nas same. Onaj ko sluša i poštuje ono što nam naš Stvoritelj govori i savetuje imaće mnogo, mnogo manje problema u životu nego onaj ko ne sluša.
Poslednja izmena: