Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
23.12.2010
Poruka
3
Ja zelim da izrazim iskrenu zahvalnost Violeti zbog njene ideje i Jehovini svedoci u Srbiji jer u inostranstvu skoro zaista na svakom forumu pogotovu na nivou planete gde se medjusobno druze i sklapaju nova poznanstva ima nezna im se broj. Ja da odgovaram na pitanja nemam nameru nikom jer sam ovde jer mi se dopala Violetina ideja i da bih upoznavala Jehovine svedoke iz raznih gradova u Srbiji. Pre toga cu osobu koja mi se predstavi kao Jehovin svedok da pitam iz kog je grada i naziv skupstine i imam Jehovine svedoke koje sam upoznala na kongresima, podrazumeva se da cu i ja dati svoje podatke. Imam i proil na facebook, skype, mobilni.
Verujem da ce mnogima doneti radost nova prijateljstva, pozdrav za sve Jehovine svedoke.

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Pozdrav za RIS-aBG. Nisam detaljno upućena u cjelokupno učenje JS-a, ali izražavam čuđenje za jednu stvar. Znaš već šta ću da spomenem- toliko spominjanu transfuziju i njenu zabranu. Interesuje me čisto ljudski, kao majku koja bi sve učinjela za svoje dijete, kako je snaga vjere toliko jaka, da majka može da gleda dijete kako umire, ali ne da da mu se pomogne, ako je transfuzija krvi u pitanju. Kako vjera nadjačava majčinsko srce?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Za PoelBostera
Dragi Moj Zoki
Novi Savez,ili Novi Zavet je ZAMENIO STARI.
O ovome govore mnogi biblijski citati.Dajem ti ih da ih procitas i prostudiras,jer oni sami govore za sebe.Ako i onda budes imao problema,slobodno pisi.
Jevrejima 7:12
"Jer, kad se promeni sveštenstvo, mora se i zakon promeniti"
Jevrejima 8:7,8,9,10
"Jer da je onaj prvi bez mane bio, ne bi se drugom tražilo mesta
Jer kudeći ih govori: Evo dani idu, govori Gospod, i načiniću s domom Izrailjevim i s domom Judinim NOV ZAVET
Ne po zavetu koji načinih s očevima njihovim u onaj dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske; jer oni ne ostaše u zavetu mom, i ja ne marih za njih, govori Gospod
Jer je ovo zavet koji ću načiniti s domom Izrailjevim posle onih dana, govori Gospod: daću zakone svoje u misli njihove, i na srcima njihovim napisaću ih, i biću im Bog, i oni će biti meni narod"
Galatima 3:10
"Jer koji su god od dela zakona pod kletvom su, jer je pisano: Proklet svaki koji ne ostane u svemu što je napisano u knjizi zakonskoj da čini."
Pa sad neka svako odabere po kojim ce zakonom da sluzi.
Hoces li da sluzis Hristu po Starom zakonu ,10 zapovedi,gde deseta zapoved kaze"Ne pozeli"
Hoces li jos da se drzis zakona 10 zapovedi?Nije li Isusov Novi Zavet mnogo bolji?,ili si ti pametniji od Isusa,pa bolje od njega znas ,koji zakon treba drzati,bolje stari nego novi?,jel tako?
:D

Dodato posle 16 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

za besherat
Draga nasa majko,znaj da nisi sama.Ogromna vecina zena su majke,pa i zene JS.
Normalno je da se sekiras.Svako se sekira dok ne upozna i drugu stranu medalje.
Kao prvo i osnovno kad je rec o JS,moras znati sledece.
Svaki JS voli zivot i svoj i svojih bliznjih,a narocito zivot svog deteta.
Postoji mnogo alternativa transfuziji krvi,o kojima se tek u novije vreme govori.
Kao drugo reci mi iskreno koliko znas operacija sa transfuzijom krvi,a da su ljudi i pored toga umrli???
Nadalje ,danas postoji mnogo tekstova iz medecine,koje nisu pisali JS,a govori o prednostima beskrvne hirurgije,nad transfuzijom krvi.
To ti je kao kad tebe neko tera da se farbas u zeleno,a ti zelis u plavo.(ovo je veoma pojednostavljeno).
I znaj da je izvrseno mnogo operacija nad decom JS,i da je ogroman broj uspeo bez transfuzije krvi.
Zato uzivaj,i ne sekiraj se preterano
Ovo je nesto najkrace.Ako zelis opsirnije samo pitaj.
Ko pita ,ne skita

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Pa da ne pretvorim temu o JS-a u medicinske rasprave, ali npr. ljetos sam bila u bolnici sa ženom, koja je šećeraš i pošto šećerna bolest izaziva i anemiju, ona je primila tri boce krvi. Eto, nije operacija, ali je jako važna intervencija, a da je bila JS, ne bi primila krv. Samo ta opaska, ništa drugo.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Opste je poznato da se kod nas transfuzija daje za sve i svasta...
Naravno ,najlakse je dati transfuziju krvi,i skinuti odgovornost sa sebe...
:)

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Za PoelBostera
Dragi Moj Zoki
Novi Savez,ili Novi Zavet je ZAMENIO STARI.
O ovome govore mnogi biblijski citati.Dajem ti ih da ih procitas i prostudiras,jer oni sami govore za sebe.Ako i onda budes imao problema,slobodno pisi.
Jevrejima 7:12
"Jer, kad se promeni sveštenstvo, mora se i zakon promeniti"
Jevrejima 8:7,8,9,10
"Jer da je onaj prvi bez mane bio, ne bi se drugom tražilo mesta
Jer kudeći ih govori: Evo dani idu, govori Gospod, i načiniću s domom Izrailjevim i s domom Judinim NOV ZAVET
Ne po zavetu koji načinih s očevima njihovim u onaj dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske; jer oni ne ostaše u zavetu mom, i ja ne marih za njih, govori Gospod
Jer je ovo zavet koji ću načiniti s domom Izrailjevim posle onih dana, govori Gospod: daću zakone svoje u misli njihove, i na srcima njihovim napisaću ih, i biću im Bog, i oni će biti meni narod"
Galatima 3:10
"Jer koji su god od dela zakona pod kletvom su, jer je pisano: Proklet svaki koji ne ostane u svemu što je napisano u knjizi zakonskoj da čini."
Pa sad neka svako odabere po kojim ce zakonom da sluzi.
Hoces li da sluzis Hristu po Starom zakonu ,10 zapovedi,gde deseta zapoved kaze"Ne pozeli"
Hoces li jos da se drzis zakona 10 zapovedi?Nije li Isusov Novi Zavet mnogo bolji?,ili si ti pametniji od Isusa,pa bolje od njega znas ,koji zakon treba drzati,bolje stari nego novi?,jel tako?

Nema problema ,samo mislim da ti nikako nije lepo ovo poredjenje sa Isusom.
Ja samo citam sta pise u Bibliji a mislim da je bilo kakvo poredjenje sa Isusom veoma neumesno.

Upravo kad su Isusa pitali on odgovara

Luka 18.20
Zapovesti znas,ne cini preljube,ne ubij,ne ukradi,ne svedoci lazno,postuj oca svojeg i mater svoju.

Nigde ne vidim da je Isus negirao Stari zavet nego ga je samo dopunio sto i sam kaze u Matej 5.17

Ne mislite da sam ja dosao da pokvarim zakon ili proroke,nisam dosao da pokvarim nego da ispunim.

Pogledaj i Galatima 3.17 a i mnoga druga mesta.

Ali kao sto vec znamo ovde pricamo o Jehovinim svedocima i njihovom ucenju u kome je puno toga moguce,na primer da od nedvosmisleno vidljivog dolaska postane nevidljiv .

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Pa da ne pretvorim temu o JS-a u medicinske rasprave, ali npr. ljetos sam bila u bolnici sa ženom, koja je šećeraš i pošto šećerna bolest izaziva i anemiju, ona je primila tri boce krvi. Eto, nije operacija, ali je jako važna intervencija, a da je bila JS, ne bi primila krv. Samo ta opaska, ništa drugo.

Današnja medicina je daleko naprednija u svakom pogledu u odnosu na medicinu od pre 10-20 godina, možemo da kažemo čak i u odnosu na medicinu od pre 5 godina. Narod je na teritoriji bivše Jugoslavije veoma gostoprimljiv i spreman da pomogne osobi u navolji, naročito kada je u pitanju život i kada je potrebna krv da bi se spasao život. To je zaista veoma lep i pohvalan gest! Dakle kada je u pitanju transfuzija krvi u našim mislima se po inerciji rađa ideja o spasavanju života, međutim nije tako, naprotiv, veliki broj ljudi je izgubio živote upravo zbog primljene tuđe krvi, mnogi ljudi su zaraženi virusom SIDE, hepatitisa i mnogim drugim virusima koji su nepoznati današnjoj nauci ali su visokog stepena smrtnosti!

Većina lekara ni u snu ne pomišlja na transfuziju krvi ako je gubitak krvi u pitanju i normalno je za očekivati takvu reakciju jer su lekari veoma svesni kakav je rizik primiti tuđu krv!

Šta činiti u momentu kada je u pitanju veliki gubitak krvi i očekuje se transfuzija-veoma jednostavno rešenje-zamene za krv kao što su Dekstranov rastvor, Ringerov rastvor i mnoge druge solucije kojih danas ima neograničeno mnogo. Potrebno je samo nadoknaditi izgubljenu količinu tečnosti što je moguće pre a za ostalo će se samo telo pobrinuti!

Potrebno je informisati se detaljno o krvi, zameni za krv i riziku koji sledi uz ove mogućnosti.

Jehovini svedoci su veoma, veoma dobro informisani o krvi i zato i imaju čvrst stav o tome!

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Pa to je dobro, ako postoji zamjena za krv. Ja nikada za to nisam čula. A velika je istina da se mnoga zla dešavaju prilikom prijema tuđe, često neprovjerene krvi. Srećom, nikada mi to nije bilo potrebno, niti bilo kome u mojoj porodici, i sama strahujem od takve eventualne intervencije. Sjećam se jednog tužnog slučaja, za koji nemam riječi, za koji niko nije snosio odgovornost. Dijete je bilo iz Herceg Novog, valjda 4 godine i prilikom neke bezazlene operacije, primilo je krv u Beogradu u dobilo AIDS. Koga kriviti? Kako shvatiti da se tragedija desila na nedužnom đetetu. Možda su JS-i u pravu za mnoge stvari.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Za PoelBustera
Ne mislite da sam ja dosao da pokvarim zakon ili proroke,nisam dosao da pokvarim nego da ispunim
.
Citat je dobar,ali onako kako si ga ti postavio on se suprostavlja drugim biblijskim ciatatima i unosi zabunu u vernike.Trebao si ga razumeti u skladu sa onim citatima sto sam naveo u predhodnoj poruci.

Izraelci su prema 10 Glavnih zapovedi,i ostalih 100-ak sporednih,sitnih uvideli da NE MOGU da ih Izvrse.Po tom zakonu,ako samo JEDNU zapoved ne odrze prokleti su.
Zato im je bio potreban Otkupitelj,onaj koji ce poneti njihova prokletstva na sebi,i otkupiti njihove grehe.

Na primer
U 10 zapovedi pise NE CINI PRELJUBE 2.Moj 20:14
U Mateju 5:27,28 pise
Čuli ste kako je kazano starima: Ne čini preljube.
A ja vam kažem da svaki koji pogleda na ženu sa željom, već je učinio preljubu u srcu svom.
Slicno je poredjenje i sa svim ostalim zapovedima,i opravdanjima.
Poenta Novog saveza je sledeca,prema Jevrejima 8:10
Jer je ovo zavet koji ću načiniti s domom Izrailjevim posle onih dana, govori Gospod: daću zakone svoje u misli njihove, i na srcima njihovim napisaću ih, i biću im Bog, i oni će biti meni narod.
Nadam se da ti je sad mnogo jasnije.,pa ako opet nesto ne stima,samo pisi.

Natrag