Za PoelBostera
Dragi Moj Zoki
Novi Savez,ili Novi Zavet je ZAMENIO STARI.
O ovome govore mnogi biblijski citati.Dajem ti ih da ih procitas i prostudiras,jer oni sami govore za sebe.Ako i onda budes imao problema,slobodno pisi.
Jevrejima 7:12
"Jer, kad se promeni sveštenstvo,
mora se i zakon promeniti"
Jevrejima 8:7,8,9,10
"Jer da je onaj prvi bez mane bio, ne bi se drugom tražilo mesta
Jer kudeći ih govori: Evo dani idu, govori Gospod,
i načiniću s domom Izrailjevim i s domom Judinim
NOV ZAVET
Ne po zavetu koji načinih s očevima njihovim u onaj dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske; jer oni ne ostaše u zavetu mom, i ja ne marih za njih, govori Gospod
Jer je ovo zavet koji ću načiniti s domom Izrailjevim posle onih dana, govori Gospod:
daću zakone svoje u misli njihove, i na srcima njihovim napisaću ih, i biću im Bog, i oni će biti meni narod"
Galatima 3:10
"
Jer koji su god od dela zakona pod kletvom su, jer je pisano: Proklet svaki koji ne ostane u svemu što je napisano u knjizi zakonskoj da čini."
Pa sad neka svako odabere po kojim ce zakonom da sluzi.
Hoces li da sluzis Hristu po Starom zakonu ,10 zapovedi,gde deseta zapoved kaze"Ne pozeli"
Hoces li jos da se drzis zakona 10 zapovedi?Nije li Isusov Novi Zavet mnogo bolji?,ili si ti pametniji od Isusa,pa bolje od njega znas ,koji zakon treba drzati,bolje stari nego novi?,jel tako?
Dodato posle 16 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
za besherat
Draga nasa majko,znaj da nisi sama.Ogromna vecina zena su majke,pa i zene JS.
Normalno je da se sekiras.Svako se sekira dok ne upozna i drugu stranu medalje.
Kao prvo i osnovno kad je rec o JS,moras znati sledece.
Svaki JS voli zivot i svoj i svojih bliznjih,a narocito zivot svog deteta.
Postoji mnogo alternativa transfuziji krvi,o kojima se tek u novije vreme govori.
Kao drugo reci mi iskreno koliko znas operacija sa transfuzijom krvi,a da su ljudi i pored toga umrli???
Nadalje ,danas postoji mnogo tekstova iz medecine,koje nisu pisali JS,a govori o prednostima beskrvne hirurgije,nad transfuzijom krvi.
To ti je kao kad tebe neko tera da se farbas u zeleno,a ti zelis u plavo.(ovo je veoma pojednostavljeno).
I znaj da je izvrseno mnogo operacija nad decom JS,i da je ogroman broj uspeo bez transfuzije krvi.
Zato uzivaj,i ne sekiraj se preterano
Ovo je nesto najkrace.Ako zelis opsirnije samo pitaj.
Ko pita ,ne skita