Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603
мени се чини: 1) да малцки1 јесте сведок; 2) да је изазвао активну дискусију, на којој се као и у свим дискусијама помало скреће с теме. /QUOTE]

Naravno da je svedok, ali to ne priznaje, sto apsolutno nije biblijski, a koliko mi je poznato, JS su jedni od najboljih poznavalaca Biblije (sto ne znaci i njenog shvtatanja i tumacenja).Prema tome, ovu diskusiju smatram samo "ubijanjem vremena od puste dosade".

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Mislim da su na svom mjestu. Medjutim, omladina bude cesto depresivna od njihovog ucenja, jer vecim dijelom propovjedaju o skorom kraju ovog svijeta, a priznacete, to ipak nije za omladinu, koja od zivota i buducnosti mnogo vise ocekuje.

O tome govori sam autor Božje reči, sam Stvoritelj. Nisu JS izmislili kraj ovog sistema stvari. Nije uopšte potrebno konsultovati bilo koga i videti da je kraj ovom sistemu veoma, veoma blizu.

Isus Hrist je dao tačna obeležja i znake kraja o kojima čitamo u 24. poglavlju Mateja i evo nekih obeležja:

Kada je pak sedeo na Maslinskoj gori, priđoše mu učenici nasamo govoreći: kaži nam kada će to biti, i šta je znak tvoga dolaska i svršetka sveta? 4 I odgovori Isus i reče im:
5 Gledajte da vas ko ne zavede. Jer će mnogi doći u moje ime govoreći: ja sam Hristos, i mnoge će zavesti. 6 A čućete za ratove i glasove o ratovima. Pazite, ne plašite se; jer to mora da bude, ali još nije kraj. 7 Jer će ustati narod na narod i carstvo na carstvo, i biće gladi i kuge i zemljotresa po raznim mestima. 8 Ali je sve to samo početak nevolja. 9 Tada će vas predati na muke i ubijaće vas, i svi narodi će vas mrzeti zbog moga imena. 10 Tada će se mnogi sablazniti i jedan drugoga izdati i mrzeće jedan na drugoga; 11 i pojaviće se mnogi lažni proroci i zavešće mnoge; 12 i zbog mnogog bezakonja ohladneće ljubav mnogih. 13 A ko istraje do kraja, taj će biti spasen. 14 I propovedaće se ovo evanđelje o carstvu po svemu svetu za svedočanstvo svima narodima, i tada će doći kraj.

yes3

Dodato posle 5 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

мени се чини: 1) да малцки1 јесте сведок; 2) да је изазвао активну дискусију, на којој се као и у свим дискусијама помало скреће с теме. /QUOTE]

Naravno da je svedok, ali to ne priznaje, sto apsolutno nije biblijski, a koliko mi je poznato, JS su jedni od najboljih poznavalaca Biblije (sto ne znaci i njenog shvtatanja i tumacenja).Prema tome, ovu diskusiju smatram samo "ubijanjem vremena od puste dosade".

Ja sam pravoslavac po rođenju a ateist po opredeljenju koji proučavam Bibliju i nalazim da je potpuno tačna i u potpunom skladu s naukom i odlučio sam da živim u skladu sa biblijskim principima kao što su to činili Isus Hrist i prvi hrišćani.

yes3

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
306
мени се чини: 1) да малцки1 јесте сведок; 2) да је изазвао активну дискусију, на којој се као и у свим дискусијама помало скреће с теме. дао сам пар захвалница за неке коментаре, које нису буквално захвалнице, већ знак да се потпуно слажем са тим њиховим коментарима; иначе, ту немам шта да им се захваљујем, па сам тако само изразио своје слагање. а што се мог мишљења тиче, нека верују и раде шта хоће, али нека не дирају друге. они су досадни до безобразлука.
цитирам сам себе да бих дао исправку и конкретизовао мишљење. ја сам похвалио пар постера за њихове коментаре у овој теми и слажем се са тим миљењима, а не са мишљењима сведока, који су такви, кави сам већ рекао. ако неко хоће, може да повуче своје хвала.

Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603
]Ja sam pravoslavac po rođenju a ateist po opredeljenju koji proučavam Bibliju i nalazim da je potpuno tačna i u potpunom skladu s naukom i odlučio sam da živim u skladu sa biblijskim principima kao što su to činili Isus Hrist i prvi hrišćani.

yes3[/QUOTE]

Pravoslavni ateista?!Pravoslavac se ne postaje rodjenjem vec krstenjem i zivotom po veri.
Naravno da je biblija "tacna" u smislu da je Bozija objava narodu i hvala Bogu da zelis da zivis ispravno, kao sto su to radili Isus Hristos i prvi hriscani-pa to nam je svima zajednicko koji tragamo za Bogom.Medjutim, problem kod takvog pristupa je sto mozes da zalutas u stranputicu.
Da li bi, pre puta u sume Amazonije poneo kartu ili bi krenuo sam?:)

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
]Ja sam pravoslavac po rođenju a ateist po opredeljenju koji proučavam Bibliju i nalazim da je potpuno tačna i u potpunom skladu s naukom i odlučio sam da živim u skladu sa biblijskim principima kao što su to činili Isus Hrist i prvi hrišćani.

yes3

Pravoslavni ateista?!Pravoslavac se ne postaje rodjenjem vec krstenjem i zivotom po veri.
Naravno da je biblija "tacna" u smislu da je Bozija objava narodu i hvala Bogu da zelis da zivis ispravno, kao sto su to radili Isus Hristos i prvi hriscani-pa to nam je svima zajednicko koji tragamo za Bogom.Medjutim, problem kod takvog pristupa je sto mozes da zalutas u stranputicu.
Da li bi, pre puta u sume Amazonije poneo kartu ili bi krenuo sam?:)

Kad sam imao godinu dana roditelji su me krstili po pravoslavnim običajima. Dakle nisam se ja pitao i zato kažem da sam pravoslavac po rođenju kao što su nekada Jevreji po rođenju automatski pripadali Božjem narodu. Biblija nam objašnjava šta je krštenje i kad treba obaviti krštenje.

Naravno da bih poneo kartu sa sobom kad bih pošao u šume Amazonije!

smile3

Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
306
Лепо је што си се изјаснио, Малецки1. И ја сам атеиста, само са великим поштовањем за правoславље, јер је то вера српског народа.
Али суштина мог одговора на твоје питање је да су Сведоци досадни.

Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603
Biblija nam objašnjava šta je krštenje i kad treba obaviti krštenje.
Tako je.A onda znas i za recenicu "krsti se on i ceo njegov dom".Sta mislis, da li je verovatno da je taj dom imao male dece?Takodje znas da je preduslov ulaska u carstvo nebesko krstenje. Da li bi ti, radi "slobode izbora" dozvolio da tvoje dete ostane nekrsteno iako si svestan da nemas pojma da li ce ono doziveti zrelost da moze da donese odluku?

Naravno da bih poneo kartu sa sobom kad bih pošao u šume Amazonije!
smile3[/QUOTE]
Ne sumnjam u tvoj zdrav razum:)
E, pa kao sto je karta Amazonije potrebna putniku u Amazoniju, tako ti je potrebna i mapa putovanja ka Bogu koju su izradili oni koji su do cilja stigli -a to su svetitelji.Licno bih pre njih poslusala nego nekog svog savremenika koji bi isto kao i ja tumacio bibliju na svoju ruku...slazes se?

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Tako je.A onda znas i za recenicu "krsti se on i ceo njegov dom".Sta mislis, da li je verovatno da je taj dom imao male dece?Takodje znas da je preduslov ulaska u carstvo nebesko krstenje. Da li bi ti, radi "slobode izbora" dozvolio da tvoje dete ostane nekrsteno iako si svestan da nemas pojma da li ce ono doziveti zrelost da moze da donese odluku?

Isus se krstio kad je imao oko 30 godina. Biblija ne izveštava o krštenju male dece a ni prvi hrišćani nisu krštavali malu decu iz prostog razloga što je osoba pre krštenja trebala biti dobro upoznata sa Božjom voljom. Malo dete ne zna i ne razume šta je Božja volja i ne zna za šta se treba iskreno pokajati i mnoge druge stvari koje su uključene u kompletan proces proučavanja Biblije. Tačno je da je preduslov krštenje ali maloletna deca su pod okriljem roditelja koji su kršteni hrišćani i dok deca ne donesu sopstvenu odluku o proučavannju Biblije i odluku o krštenju, pod zaštitom su roditelja koji su kršteni hrišćani i time pod zaštitom Stvoritelja.

Ne sumnjam u tvoj zdrav razum:)
E, pa kao sto je karta Amazonije potrebna putniku u Amazoniju, tako ti je potrebna i mapa putovanja ka Bogu koju su izradili oni koji su do cilja stigli -a to su svetitelji.Licno bih pre njih poslusala nego nekog svog savremenika koji bi isto kao i ja tumacio bibliju na svoju ruku...slazes se?

Odavno sam prestao da sledim ljude i iz iskustva vidim da sve mannje grešim prilikom donošenja odluka. Odavno sam počeo da praktikujem ono što učim iz Božje reči i veoma sam zadovoljan i srećan načinom na koji živim jer sledim primer našeg Gospoda Isusa Hrista. On je taj koga pokušavam da sledim. Još više se radujem jer znam da je to način na koji moj Stvoritelj očekuje od mene da živim i znam da raduje njegovo srce.

smile3

Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603
Biblija ne izveštava o krštenju male dece a ni prvi hrišćani nisu krštavali malu decu iz prostog razloga što je osoba pre krštenja trebala biti dobro upoznata sa Božjom voljom. Malo dete ne zna i ne razume šta je Božja volja i ne zna za šta se treba iskreno pokajati i mnoge druge stvari koje su uključene u kompletan proces proučavanja Biblije. Tačno je da je preduslov krštenje ali maloletna deca su pod okriljem roditelja koji su kršteni hrišćani i dok deca ne donesu sopstvenu odluku o proučavannju Biblije i odluku o krštenju, pod zaštitom su roditelja koji su kršteni hrišćani i time pod zaštitom Stvoritelja.

Polako, polako!Citaj Dela apostolska i Poslanice i videces da su krstavani citavi domovi hriscana!Tacno je da mala deca nisu upoznata sa ucenjem, ali je Isus govorio "Ne branite decu da dodju k meni". Osim toga, deca jesu pod okriljem roditelja ali roditeljsko krstavanje se ne prenosi i na decu.Deca i odrasli krstenjem ne dobijaju spasenje po automatizmu, vec se spasenje postize verom.Krstenjem deca dobijaju blagodat Duha Svetog da mugu da razumeju Boziju volju, ali je potrebno i sami da uloze trud da bi ziveli po veri.

Odavno sam prestao da sledim ljude i iz iskustva vidim da sve mannje grešim prilikom donošenja odluka. Odavno sam počeo da praktikujem ono što učim iz Božje reči i veoma sam zadovoljan i srećan načinom na koji živim jer sledim primer našeg Gospoda Isusa Hrista. On je taj koga pokušavam da sledim. Još više se radujem jer znam da je to način na koji moj Stvoritelj očekuje od mene da živim i znam da raduje njegovo srce.smile3
Dakle, ti si "slobodan strelac"?A da li bi bio ljubazan da objasnis kako Sveto Pismo tretira Crkvu i cemu ona sluzi uopste ako je dovoljno da kupis Bibliju, pa polako...za Stvoriteljem?
I kako uopste mozes da ispostujes 2.Boziju zapovest, o ljubljenju bliznjih ako si se usamio??E, prijatelju moj...razmisli.Tim pre sto kazes da si ATEISTA!?

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Polako, polako!Citaj Dela apostolska i Poslanice i videces da su krstavani citavi domovi hriscana!Tacno je da mala deca nisu upoznata sa ucenjem, ali je Isus govorio "Ne branite decu da dodju k meni". Osim toga, deca jesu pod okriljem roditelja ali roditeljsko krstavanje se ne prenosi i na decu.Deca i odrasli krstenjem ne dobijaju spasenje po automatizmu, vec se spasenje postize verom.Krstenjem deca dobijaju blagodat Duha Svetog da mugu da razumeju Boziju volju, ali je potrebno i sami da uloze trud da bi ziveli po veri.

Zapazimo Isusovu zapovest zapisanu u Mateju 28:19 koja ide ovako:"Zato idite i načinite sve narode mojim učenicima...

Ocigledno je da osoba treba da ima znacajno poznavanje Biblije i obimnog materijala da bi bila u stanju da stvara ucenike. Mora prvo ona sama da bude dobro obrazovana i poucena biblijskom naukom.

Sledeci stavak je iz Dela Ap. 8:12 :"Kada pak poverovaše Filipu, koji je propovedao evanđelje o carstvu Božijem i o imenu Isusa Hrista, krštavahu se ljudi i žene."

Ovako opisuje Origen u svojim delima 185-254.n.e.:"Obicaj je crkve(ne biblijska doktrina) da se krstenje obavlja cak i smalom decom".Tu je praksu potvrdio i Treci koncil u Kartagi (253.n.e.)

[Izbor iz Origenovih komentara i homilija, Madras, Indija,1929, str.211]

Istoricar religije Augustus Neander je pisao sledece:"Vera je uvek bila povezana s krstenjem; i zato posotoji najveca moguca verovatnoca da je obicaj krstavanja dece bio nepoznat u ovom periodu (u 1. veku). Cinjenica da je taj obicaj prvi put postao poznat u trecem veku kao apostolska tradicija pre je dokaz protiv, a ne za potvrdu o njegovom apostolskom poreklu"
[Istorija utemeljenja i vodjenja hriscanske crkve od strane apostola, Njujork, 1864, str.162]

Dakle, ti si "slobodan strelac"?A da li bi bio ljubazan da objasnis kako Sveto Pismo tretira Crkvu i cemu ona sluzi uopste ako je dovoljno da kupis Bibliju, pa polako...za Stvoriteljem?
I kako uopste mozes da ispostujes 2.Boziju zapovest, o ljubljenju bliznjih ako si se usamio??E, prijatelju moj...razmisli.Tim pre sto kazes da si ATEISTA!?

Ja nisam rekao da sam sam. Ja neizmerno volim svoje bliznje sto dokazujem samim tim sto ovog momenta govorim o Bibliji i velicanstvenoj buducnosti koje ceka poslusno covecanstvo!

smile3

Natrag