Polako, polako!Citaj Dela apostolska i Poslanice i videces da su krstavani citavi domovi hriscana!Tacno je da mala deca nisu upoznata sa ucenjem, ali je Isus govorio "Ne branite decu da dodju k meni". Osim toga, deca jesu pod okriljem roditelja ali roditeljsko krstavanje se ne prenosi i na decu.Deca i odrasli krstenjem ne dobijaju spasenje po automatizmu, vec se spasenje postize verom.Krstenjem deca dobijaju blagodat Duha Svetog da mugu da razumeju Boziju volju, ali je potrebno i sami da uloze trud da bi ziveli po veri.
Zapazimo Isusovu zapovest zapisanu u Mateju 28:19 koja ide ovako:"
Zato idite i načinite sve narode mojim učenicima...
Ocigledno je da osoba treba da ima znacajno poznavanje Biblije i obimnog materijala da bi bila u stanju da stvara ucenike. Mora prvo ona sama da bude dobro obrazovana i poucena biblijskom naukom.
Sledeci stavak je iz Dela Ap. 8:12 :"Kada pak poverovaše Filipu, koji je propovedao evanđelje o carstvu Božijem i o imenu Isusa Hrista,
krštavahu se ljudi i žene."
Ovako opisuje Origen u svojim delima 185-254.n.e.:"
Obicaj je crkve(ne biblijska doktrina) da se krstenje obavlja cak i smalom decom".Tu je praksu potvrdio i Treci koncil u Kartagi (253.n.e.)
[Izbor iz Origenovih komentara i homilija, Madras, Indija,1929, str.211]
Istoricar religije Augustus Neander je pisao sledece:"Vera je uvek bila povezana s krstenjem; i zato posotoji najveca moguca verovatnoca da je obicaj krstavanja dece bio nepoznat u ovom periodu (u 1. veku).
Cinjenica da je taj obicaj prvi put postao poznat u trecem veku kao apostolska tradicija pre je dokaz protiv, a ne za potvrdu o njegovom apostolskom poreklu"
[Istorija utemeljenja i vodjenja hriscanske crkve od strane apostola, Njujork, 1864, str.162]
Dakle, ti si "slobodan strelac"?A da li bi bio ljubazan da objasnis kako Sveto Pismo tretira Crkvu i cemu ona sluzi uopste ako je dovoljno da kupis Bibliju, pa polako...za Stvoriteljem?
I kako uopste mozes da ispostujes 2.Boziju zapovest, o ljubljenju bliznjih ako si se usamio??E, prijatelju moj...razmisli.Tim pre sto kazes da si ATEISTA!?
Ja nisam rekao da sam sam. Ja neizmerno volim svoje bliznje sto dokazujem samim tim sto ovog momenta govorim o Bibliji i velicanstvenoj buducnosti koje ceka poslusno covecanstvo!
smile3