Član
- Učlanjen(a)
- 06.02.2010
- Poruka
- 535
Ama dete drago!Krstenjem se dobija dar Duha Svetoga da bi se moglo razumeti ono sto predstavlja Bozije otkrovenje -Biblija.To je sveti cin kojim mi dobijamo mogucnost da razumevamo stvari koje nasem umu nisu pojmive.Krstavanjem se deci ne uskracuje pravo da veruju ili ne veruju.Krstenje nije isto sto i ucenistvo.Sta vredi tebi da se "uveris" da treba da budes krsten,ako kasnije ne budes ziveo po veri?Krstenjm mi pored dara Duha Svetoga, kojim sticemo i zastitu od zlih sila, dobijamo i Andjela cuvara.Da li si siguran da bi toga lisio svoje dete ako sam uvidjas da treba da budes krsten?Koji roditelj bi, ako je spoznao Boga, ostavio svoje dete da se "samo u to uverava"?Ako je sam Hristos rekao da ne branimo deci da mu prilaze, ko je onda taj koji to sme da negira?Krstavali su se ljudi i zene ali Biblija nigde ne tvrdi da su to bile SAMO ODRASLE OSOBE, pa gde bi te zene dosle da se krste i svi ukucani da se krste, a decu po strani da ostave?!Nemoj da te varaju oni koji ti to govore...S jedne strane tvrdis da hoces da mislis svojom glavom, a onda biblijske istine opovrgavas kojekakvim tumacenjima srednjovekovnih mislilaca.Procitaj sta o krstenju dece govore PRAVOSLAVNI SVETITELJI a ne filozofi.
Hvala na komplimentu ali odavno sam porastao! yes3
Ja sam naveo biblijske stavke na osnovu kojih je jasno da je krštavanje dece nebiblijska doktrina nastala u 2.v.n.e. i da je rani hrišćani nisu praktikovali što kasnije i istoričari tog vremena potvrđuju. Isus jeste bio veoma nežan prema maloj deci ali nigde ne kaže da ih je krštavao. Biblija ne beleži ni jedan slučaj da je Isus bilo koga krstio. Svi stavci su iz Biblije i veoma su jasni tako da niko ne može da vrši pritisak na tebe ili mene da to razumemo drugačije nego kako je napisano. Pravoslavni svetitelji nisu pisali Bibliju i sve što su izjavili ili napisali mora da bude u skladu sa Biblijom jer ako nije onda su to samo lična mišljenja i ništa drugo. Ja sledim biblijske principe, ne principe ljudi.
Ko i kaze da si sam?!Daleko bilo!nisam mislila na ukucane tvoje nego na prelest da si uzeo sam da citas ono sto predstvalja takvu tajnu da andjeli zele u nju da zavire...
Ne znam sta da ti kazem...puno sam i sama lutala dok nisam nasla prvau veru.Razumem te mozda vise nego sto mislis.ZAto ti od srca zelim da te Bog izvede na pravi put, Sebi.
Nisi me razumela, mislio sam imam istomišljenike ne samo u krugu svoje porodice već i van porodice, širom sveta. A kad kažem "svom bližnjem" onda mislim na sve ljude širom sveta.
Hvala ti na lepim željama! Ja isto i tebi želim!
yes3
Dodato posle 6 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Ovo je Rimokatolicko Sveto Pismo!
Sectore prijatelju, reci koje tebi odgovara, ima li neko drugo Pismo? Daj nam prevod onog Pisma koje ti čitaš!
Poslednja izmena: