Zato sto on ne vidi dalje od nosa, svoje grehe ne vidi, a kako i moze, kada umislja da je 'savrsen'! To prvo..
A drugo smeta mu kada neko pominje njegovu crkvu u negativnom kontekstu, ali mu ne smeta da na sva usta druge komentarise negativno i pripisuju im kojekakve izmisljotine!
Uzrok svemu tome je kognitivni problem..
Izvrsio 'invaziju', bas tako! Ovo sto rade je invazija, i sada kada se suocavaju sa dostojnim neprijateljem, koji na frontu ne posustaje i ne bezi kao drugi, sada im to smeta!
Tačno tako. No postavlja se pitanje kako to da se upravo takvi okupljaju u "vernom ostatku" Milerove kćeri, "duha proroštva" iz Mejna SAD? Naravno da takvih narciosidnih osoba (u manjoj ili većeoj meri) ima svugde, ali izgleda da su adventisti
senke, magnet za takve.
Naravno da je izvršena invazija, uostalom, oni tako i deluju. Shvati, gde god da se pojave, oni se ukorenjavaju i onda kreću u invaziju sa samo jednim ciljem, uklanjanja protivnika. A protivnik su im svi, kako protestanti, tako i Katolici - Pravoslavci, i naravno braća po Mileru, Raselovi Svedoci. I u tome ne biraju sredstva.
Pa, naravno da im smeta kada im se neko suprotstavi, kada uzvraća udarce. Navikli su da se svi prema njima ponašaju tako da ih ili ignorišu (što je apsolutno kako pogrešno, tako i pogubno) ili da ih "tretiraju" sa poštovanjem, jer su oni "mala zajednica" koja nikog ne ugrožava.
Upravo to što su ih svi u svojoj što naivnosti, što inertnosti, što iz čovekoljublja,
tolerisali, je i otvorilo put tome da se oni (EGWisti) osile i pomisle u svojoj oholosti da su u pravu. Jednostavno navikli su na povoljan tretman, i svaku kritiku i razotkrivanje kulta i njegove poruke kao blasfemije i ploda ljudskih umotvorina, smatraju uvredom.
Doslovno se ponašaju kao Greta Turnberg, i misle "Kako se samo usuđuju da nam se suprostave i da tako govore," onda se naravno teše da je to "dokaz" da smo mi od sotone, da nam je takav "duh", i da su oni u pravu.
A takvo razmišljanje i jeste simptom kognitivne disonance. Osobama sa takvim problemom se nikako ne sme dozvoliti da poveruju da su u pravu.
Nikako. A dozvoljeno im je, počevši od američkog "liberalnog" odnosa prema religiji (što je tolerisalo ovu histeriju), preko sekularističkih zakona, pa sve do toga da smo se mi (Katolici, Pravoslavci, Protestanti) uspavali i gledali na njih kao na bezopasnu decu koja neznaju šta rade,
EGW je sanjala kako joj inkvizicija dolazi na vrata, ista patologija..
Šta ćeš,
nečista savest. (Naravno pod uslovom da i to nije "izmišljala", kao što je izmislila i anđele sa zlatnim kreditnim karticama, krune za 144.000 shabatarista, Enoha na Saturnu, lajt šou iza "nebeskog dekaloga", preseljenje iz Svetinje u Svetinju nad Svetinjama, "istražni postupak", pravila o ishrani, seksualnom moralu, i oblačenju, Boga u sazvežđu Oriona... i tome slično iz ogromnog repertoara "duha proroštva" čiji je moto "A što ne bi moglo?")
Prvi uzrok je njihova nastrljivost naravno, insistiranje da su svi ostali djavoli a oni su sveci.
A drugi razlog ne postoji! Jer sa covekom koji dopusta suprotno misljenje ne mora da postoji sukob. Razmimoilazenja u stavovima ce biti, ali sukoba ne mora biti, ako doticni nije fanatik da silom namece svoje glediste. Tako svako moze lepo da iznese svoje misljenje i da zavrsimo konstatacijom da se ne slazemo. A isterivanje tu nije potrebno!
Mi nismo ovde dosli da "pobedjujemo" ili da nekog prisiljavamo da promeni misljenje! Mi smo tu da razmenimo misljenja!
Ono sto ovi rade medjutim je nasilje!
Jer oni ne trpe i ne podnose suprotno misljenje!
Ili im se pridruzi ili nestani, to je njihov nacin!
Da razmenimo mišljenja? Kako bi lepo bilo da je tako, ali
razmene mišljenja nema ako neko dolazi i to bez ikakvog osnova, sa pozicije vrhovnog autoriteta za pitanja vezana ta temu razmene mišljenja.
Da li shvataš kakvu igru oni (EGWisti) igraju? Da li shvataš da upravo oni teraju ljude u ateizam, a ne samo sa foruma?
Naime, oni u svojoj oholoj samouverenosti, koju smo im mi svojim tolerisanjem dozvolili, veruju da im autoritet dolazi od "Boga", i da svako ko im negira taj njihov "autoritet" negira i Boga. A to kod onih koji nisu čvrsti u svojoj veri, koji i dalje lutaju, a svi mi ponekada lutamo, bukvalno tera da se ili pokore ovim nasrtljivim akolitima
senke, ili da odbace Boga. Jer nažalost usled slabije vere, neznanja poveruju da ovi nasrtljivi akoliti "duha proroštva" iz Mejna, zaista govore u ime Boga.
I sa takvima bi trebalo voditi
normalne razgovore i razmenjivati mišljenja??