Jehovini svedoci!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dok on to radi namerno, ti mozda radis i nesvesno, ali je svejedno isti slucaj!

Nista ja nisam slagao, vec sve sto pisem, ja to iznosim iz licnog iskustva, ili iz samog pera autora Jehovinih svedoka.

vi jedete prasetinu i pijete alkohol a pravite se fini samo spolja! Dvolicni ste do krajnosti, a druge osudjujete! Kod vas samo licemerje mozes videti kad se s vama druzis privatno ali ne i kod Jehovinih Svedoka!

Sramota je da svesno lazes i to sam znas.
To je najgore licemerje.

Adventisti ne piju alkohol, i ne jedu po zdravlje stetnu hranu.

Oni koji to cine nisu Adventisti.

Pravi Adventista je onaj koji je predan Hristu i promenjen Duhom Svetim, cija su imena zapisana u nebeskim knjigama.

Sve ostalo su formalni vernici kojima ce Bog suiditi na dan suda.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Naravno jer su nastupili agresivno i nakon više upozorenja da neću doći na njihov skup. Dakle samo spolja su mirni. Dakle promocija samih sebe.

Lepo sam rekao da bi ti njih izbacio i kroz zatvorena vrata, znam te!

Pa sta ako su te vise puta pozvali? Sta su strasno ucinili pozivajuci te na njihov skup? Nista! Pa danas se i promocija telefonom smatra normalnom a kamo li prodaja materijala po kucama? A oni nista ne prodaju!

Njih tako uce, da trebaju vise puta doci, zato sto se okolnosti i misljenja menjaju, kao i stanari! Pa ne zivi covek sam, mozda ima zenu koja je zainteresovana, pa ce doci nekoliko puta da provere, da cuju i drugi ukucani..

A to sto ti ovde nasilno nameces svoju veru, i nakon vise puta ponovljenog da nas ne zanima? I dalje ne odustajes od vrbovanja! ?

To ne vidis, nego vidis kad tebi nesto ide na zivce? Pa nisu oni agresori, nego si ti agresor!

Da sam ja kojim slucajem pastor, leteo bi iz crkve, u roku od odmah! Ne zato sto ti zelim zlo, nego zbog drugih..

Kakva besmislica ne ide krstiti zbog ljubavi nekih ljudi međusobno nego je to čin koji se pokazuje savez sa Bogom i čovek se krsti zbog istine koju je primio u toj religiji.

Ovim pokazujes sebe, i zasto si se ti krstio! Dakle ti si se krstio zato da te drugi prihvate i hvale, odnosno da ti pokazuju ljubav i hrane tvoju sujetu!

Neprestano dokazujes da 'projekcija' koju pominjes, vazi samo za tebe!

Kako si se samo hvalio da si 'kapacitet'! :)

A gde sam ja rekao da sam se hteo krstiti zbog ljubavi? Da je zaista tako, ja bi se i sada krstio! Ja mogu biti velik i postovan medju njima.. I kod vas mogu biti.. Medjutim, ja nisam kao ti da primam slavu od ljudi..

Ujedinjeni ste u mržnji prema HAC

A ko je vas pominjao?

Ja kazem covek mi nudio pomoc, a ti kazes 'ujedinjeni ste u mrznji protiv HAC'? Pa da su oni mrzeli Adventiste, zar bi ja sa njima diskutovao!

Hoces da im podmetnes da i vas mrze?

U većini slučajeva da.

Takvog mrzitelja kao ti, koji ih napada i laze bi sigurno odbacili! I uopste ih i ne krivim!

Koja besmislica na osnovu jednog primera da ti ocenjuješ da je to tako, jer si ti upoznao ljude koji nisu.

Ja poznajem sve! A isto tako i vas znam sve..

Razlika je enormna u njihovom nacinu ponasanja, zivotu i iskrenosti u odnosu na vase licemerno ponasanje! (cast izuzecima ali takvih je malo).

To i što formalno kažeš da je istina nije po smislu. Čak i kada govoriš po smislu to je samo reda radi. Takvima je Pavle rekao da imaju revnost za Boga ali ne po razumu.

Sve sto je nama razumno tebi je nerazumno! Tebi je droga izgleda bas napravila haos! I pored toga si jos bezobrazan. .

Znaci Pavle nije trebalo lepo da razgovara sa Atinjanima, vec je trebalo da ih zestoko napadne za idolopoklonstvo! Izgleda je bio suvise blag?

Trebalo je da im napadne "motive" i da vice kako su "zli", kao i ti sto radis!

To je tvoje ucenje!
Strasno!

Nista ja nisam slagao, vec sve sto pisem, ja to iznosim iz licnog iskustva, ili iz samog pera autora Jehovinih svedoka.

Ma lazes, ako nije svesno onda je nesvesno, i svejedno je laz! Ne ponavljaj neprestano lazi! Ne pravi se tu strucnjak za Jehovine Svedoke jer nemas blage veze sa njima! Marko ima pravo da pise on zna, a ti i Tripo ste lazovi!

Sramota je da svesno lazes i to sam znas.
To je najgore licemerje

Ja istinu rekoh, a ti dokazi da je neistina!? I sam znas da je to istina! Zato si izasao iz crkve, zbog licemerja, samo ih ovde sad pred nama pravis svecima? Ma nemoj molim te!

Jak si ti refotmator, ti ne radis Bozje delo, vec ga razaras! EGW je bila najveci kriticar crkve, i osudjivala je celu crkvu za licemerje i neaktivnost, za bezbozno ponasanje, a sta ti radis?

Ti gresnicima custis!

Tako je, vi tajno jedete prasetinu, pijete kafu i alkohol tajno! Ja nista slagao nisam, a to radi ogromna vecina!

Oni koji to cine nisu Adventisti
Sve ostalo su formalni vernici kojima ce Bog suiditi na dan suda.

Ma nemoj!

Onda je 70% adventista licemera i formalnih vernika! Dok je 30% pravih vernika! I to ako smo velikodusni!

A posto to dobro znas, zato si i hvalio vase formaliste u odnosu na nase! Govorio si da je 'svaki formalni adventista bolji od bilo kog pravoslavca'!

To je sramotno izjaviti!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
MISTERY, PA MORD DA JE TAKO. JER ONI TVRDE DA MI OD ADAMA DO 1975. ZAVRSAVAMO 6000 GODINA A OD TE GODINE TREBALO JE DA POCEN HILJDU GODISNJE CRKSTVO. A POSTO TO NIJE POCELO TO JE DOKAZ DA JE HRONOLOGIJA NETACNA

EVO NJIHOPVOG TUMACENJA:
"Tako pronasli smo da je sedmi "dan" sedmice stvaranja trajao 7000 godina.
Na osnovu duzine sedmoga "dana", razumno je da zakljucimo, da SVAKI od 6 "dana" stvaranja su trajali svaki po 7000 godina."
Netacno. Ako je proslo 6000 godina znaci da smo u 7 danu.
A i ne znamo kolko traje sedmi dan.
Mozemo samo nagadjati tako da 1975 god i nije trebalo nista da se dogodi
sa time sto se ulazi u sedmi dan. Opet samo pretpostavka.
Tek na kraju sedmog dana bi bio Armagedon
a nakon toga hiljadugodisnje kraljevstvo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, lazi svesno i dalje, to je tvoja stvar, i pripisuj mi svasta lazno.

Ja sto napisah istina je.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Netacno. Ako je proslo 6000 godina znaci da smo u 7 danu.

Nisam siguran da te razumem. Mi i govoriomo o duzini SEDMOG dna koji je poceo stvaranjem Adama, tacno po vasem racunanju 4026. godine pre n.
1975. se dovodi u vezu sa svršetkom ovog zlog sveta.

KS 01.01.1971. str. 15: Svako bi zeleo da zna kako dugo još ostaje da postoji taj stari svet, i kada ce se volja Božja isto tako vršiti na Zemlji kako se vrši na nebu. Isus je rekao: »Ova radosna vest o carstvu popovedace se po celom svetu ... i tada ce doci svršetak.« (Mat. 24:14, ST)... Prema biblijskoj Hronologiji po kojoj je Adam bio stvoren u jesen godine 4026. prije našeg racunanja vremena, godine 1975. našeg racunanja vremena završilo bi 6.000 godina ljudske Istorije i tada nam još predstoji 1.000 godina Hristovog carstva. Pa ako mi i ne znamo datum kraja ovoga svijeta, mi ipak tacno znamo da je to još preostalo vreme skraceno i da još ostaje nekih pet godina do svršetka 6.000 godina ljudske istorije. (1. Kor. 7:29)

A i ne znamo kolko traje sedmi dan.[/QUOTE]

Ovo je vasa izjava:

"Tako pronasli smo da je sedmi "dan" sedmice stvaranja trajao 7000 godina.
Na osnovu duzine sedmoga "dana", razumno je da zakljucimo, da SVAKI od 6 "dana" stvaranja su trajali svaki po 7000 godina."

Mozemo samo nagadjati tako da 1975. gode nije trebalo nista da se dogodi
sa time sto se ulazi u sedmi dan. Opet samo pretpostavka.
Tek na kraju sedmog dana bi bio Armagedon
a nakon toga hiljadugodisnje kraljevstvo.[/QUOTE]

Godine 1975. ne ulazi se u sedmi dan, nego se ulazi u poslednji deo toga dana koji traje 1000 godina.
To je samo jedno nagadanje i niosta drugo. Godinama ste ucili da Sedmi dan Bozjeg odnora traje 7000 godina. Od tih 7000 godina, 6000 zavrsavaju se najpre 1914, pa kad se nista nije desilo dodali ste jos jednu "generaciji" od 80 godina i odredili ste kraj ovoga sistema sveta za 1975. godinu.

Tada ste bili predvideli da ce konacno te godine poceti Armagedon, da ce gresnici biti unisteni, 144,000 odabrani vaskrsnuti i biti uzneti na nebo, a na zalje ce poceti SEDMA HILJJADA GONIN BOZJEG DANA OMORA sa pocetkom Hristovog hiljadugodisnjeg carstva na zemlji.

I kada se od tih pretpostavki NIJEDNA nije ispunila, sada i vi tvrdite da su to bila samo pretposvaka. Medjutim, nadam se da ti je poznato da je Kula strazara tvrdila da je Biblijska hronologija tacan, da je te datume sm Bog odredio, da kada biste i hteli ne mozete ih promeniti. Tako je cela vasa hronologiju na kojoj se zasnivala vasa vera pala u vodu i pretvorila se u prah. Velika steta i neopisivi promasaj!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, lazi svesno i dalje, to je tvoja stvar, i pripisuj mi svasta lazno.

Ja sto napisah istina je.
Kako god hoces, al nemoj bezveze da napadas Jehovine Svedoke. Ja ako lazem Bog ce mi suditi, kao i tebi. Ne smatram te losim covekom, nego ti nisi svestan sta pises.. Treba ovo sto napisah da ti pomogne da to uvidis.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Mistery, u gornjem komentaru naveo sam neke izjave Kule strazare, a nisam naveo i izvore zato cu ovde pokusati da ti prikazem ono sto je o vasoj hronologiji objavljeno u Kuli strazari:

1922. "Mi nemamo nikakve sumnje u pogledu hronologije koja se odnosi na 1874. 1914. 1918. godine; i Bog je stavio svoj pecat na 1914. i 1918. bez ikakve pogreske. " (Watchtower, p. 150, May 15, 1922)

1922. "Ova hronologija nije ljudska, vec Bozija. Buduci da potice od Boga i potvdjena od Boga, sadasnja hronologija je istina, koja stoji sama za sebe, apsolutno ispravna." (Watchtower, July 15, 1922 p. 217)

1894. " Nema nikakvog razkloga da menjamo godine, niti kad bismo i hteli ne mozemo ih promeniti. To su, mi verujemo, Bozijii datumi, a ne nasi. (Watchtower July 15, 1894, p 266; p 1677 reprints)

Vidis Mistery, tada niko nije ni posumnjao da su to neke predpostavke, nego istina koju daje sam Jehova.
Ja ne zelim tebe da kritikujem, a jos manje da te vredjam, nego samo iznosim ono sto sam iz prve ruke primio.
Ti si deo mladjeg narastaja i hvala Bogo da i vas imama, a ja sam sve o cemu sada raspravljamo prezivo zajdno sa tvojom bracom JS.

Prvi put sam se sreo sa JS u Vojpdoni 1960. godine. Tada su me ubedjivali da je Hristos dosao 1914.
Godine 1967 presellio sam se u Paris. Tamo su u mom komsiluku imali svoju zgradu. Pozcvali su me da dodjem i ja sam otisao i upoznao se sa svim stareina,
Dosli su da mi drze biblijske casove. Naravno ja sam im rekao samo deo istine u sebi, da sam rodjen u Pravoslavnoj crkvi, ali vise ne pohadjan njena bogosluzenja.
Ulozili su mnogo truda da me uvere da imaju istinu. Tri meseca kasnije propovednik je rekao: "Sto sam imao dao sam vam, vis enema sta da vam dam, ja nikad nisam sreo coveka da poznaje Bibliju kao vi." Tako prestao je da dolazi.

Ranije sam pisao da sam se upoznao sa Segijem JS 1974. On me je uverao da na osnovu Bozje hronologije 1, januara 1975. pocinje Armagedon koji ce unistiti sve koji nisu JS. Nije bilo ni govora da bi to mogao biti samo jos jedan promasaj u nizu mnogih.

Godine 1977 preselio sam se u Njujork. Ponovo su dosli da me nauce teologiju koju oni "znaju."
Medju njima imao sam dobre prijatelje. Bio sam na njihovim lokalnim i okruznim sastancima. Na mene ti ljudi ucinuili su veoma dobar utisak. To su dobri ljudi, samo po mom zakljucku su vise povodlivi. A tome dodaje jos i to sto Uparava JS svojim vernicima ne dozvoljava da posecuju tudja bogosluzenja, niti da citalju bilo ciju literaturu osim njihov.
Tako je vernicima onemoguceno da znaju sta je u drugima zajednica, zato ostaju u mraku do smrti.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kako god hoces, al nemoj bezveze da napadas Jehovine Svedoke. Ja ako lazem Bog ce mi suditi, kao i tebi. Ne smatram te losim covekom, nego ti nisi svestan sta pises.. Treba ovo sto napisah da ti pomogne da to uvidis.

Ja svedoke ne napadam, i nisam bahat i bezobrazan kao vi.

Ti manje - vise, ali Stvarnoslap i Darth Shone itekako.

Ja sam svedoke branio jedno vreme od vasih napada i pisanja svakakvih lazi.

Ja iznosim biblijsku istinu, i poneku cinjenicu o kojima je pisao i Marko, jer forum za to sluzi, za iznosenje biblijskih argumenata.

Kome se to ne svidja, to je njegova stvar.

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Ne znam zasto bi iko napadao tudju veru.

Mistery, u gornjem komentaru naveo sam neke izjave Kule strazare, a nisam naveo i izvore zato cu ovde pokusati da ti prikazem ono sto je o vasoj hronologiji objavljeno u Kuli strazari:

1922. "Mi nemamo nikakve sumnje u pogledu hronologije koja se odnosi na 1874. 1914. 1918. godine; i Bog je stavio svoj pecat na 1914. i 1918. bez ikakve pogreske. " (Watchtower, p. 150, May 15, 1922)

1922. "Ova hronologija nije ljudska, vec Bozija. Buduci da potice od Boga i potvdjena od Boga, sadasnja hronologija je istina, koja stoji sama za sebe, apsolutno ispravna." (Watchtower, July 15, 1922 p. 217)

1894. " Nema nikakvog razkloga da menjamo godine, niti kad bismo i hteli ne mozemo ih promeniti. To su, mi verujemo, Bozijii datumi, a ne nasi. (Watchtower July 15, 1894, p 266; p 1677 reprints)

Vidis Mistery, tada niko nije ni posumnjao da su to neke predpostavke, nego istina koju daje sam Jehova.
Ja ne zelim tebe da kritikujem, a jos manje da te vredjam, nego samo iznosim ono sto sam iz prve ruke primio.
Ti si deo mladjeg narastaja i hvala Bogo da i vas imama, a ja sam sve o cemu sada raspravljamo prezivo zajdno sa tvojom bracom JS.

Prvi put sam se sreo sa JS u Vojpdoni 1960. godine. Tada su me ubedjivali da je Hristos dosao 1914.
Godine 1967 presellio sam se u Paris. Tamo su u mom komsiluku imali svoju zgradu. Pozcvali su me da dodjem i ja sam otisao i upoznao se sa svim stareina,
Dosli su da mi drze biblijske casove. Naravno ja sam im rekao samo deo istine u sebi, da sam rodjen u Pravoslavnoj crkvi, ali vise ne pohadjan njena bogosluzenja.
Ulozili su mnogo truda da me uvere da imaju istinu. Tri meseca kasnije propovednik je rekao: "Sto sam imao dao sam vam, vis enema sta da vam dam, ja nikad nisam sreo coveka da poznaje Bibliju kao vi." Tako prestao je da dolazi.

Ranije sam pisao da sam se upoznao sa Segijem JS 1974. On me je uverao da na osnovu Bozje hronologije 1, januara 1975. pocinje Armagedon koji ce unistiti sve koji nisu JS. Nije bilo ni govora da bi to mogao biti samo jos jedan promasaj u nizu mnogih.

Godine 1977 preselio sam se u Njujork. Ponovo su dosli da me nauce teologiju koju oni "znaju."
Medju njima imao sam dobre prijatelje. Bio sam na njihovim lokalnim i okruznim sastancima. Na mene ti ljudi ucinuili su veoma dobar utisak. To su dobri ljudi, samo po mom zakljucku su vise povodlivi. A tome dodaje jos i to sto Uparava JS svojim vernicima ne dozvoljava da posecuju tudja bogosluzenja, niti da citalju bilo ciju literaturu osim njihov.
Tako je vernicima onemoguceno da znaju sta je u drugima zajednica, zato ostaju u mraku do smrti.
Ak oti je neko rekao da ce te i te godine biti Armagedon to ne znaci da je to zvanicno ucenje JS.
JS nikada nisu imali godinu Armagedona.

Takodje zasto mislis da iko moze nesto da zabrani JS?
ne shvatas da ja ako sam JS imam svoju veru i zasto bi isla u tudje crkve na bogosluzenje?
Idemo u svoju hriscansku skupstinu :)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja svedoke ne napadam, i nisam bahat i bezobrazan kao vi.

Ne, ja ih izgleda napadam..
Pa ti nisi ni svestan da si ih napao lazima..

Ti manje - vise, ali Stvarnoslap i Darth Shone itekako.

Bezobrazni su sto vas pominju svuda, a kad vi isto to radite onda ti ne smeta..

Ja sam svedoke branio jedno vreme od vasih napada i pisanja svakakvih lazi.

Ja ih nisam nikad napadao, osim maleckog jer me je izignorisao totalno i stavio na ignore, pa sam insistirao da mi odgovori. Priznajem bila je to greska, nisam trebao biti dosadan, ali sta ces kad sam bio vasa skola..

Ne znam zasto bi iko napadao tudju veru.

Ne znam ni ja, odkad sam na ovom forumu svako napada svakog.

Natrag