Jehovini svedoci!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Globoalno propovedanje po celom svetu rade samo JS.
Samo oni poucavaju Bibliji sve ljude sveta.
Drugi rade u jako malom obimu tak oda ne ispunjavaju to prorocanstvo
iz Mateja 24:14

Ovo je neistina, jer ne poznajes programe Adventista.
Adventisti po celom svetu drze Evangelizacije na koje dolaze stotine posetilaca svake godine, i propovedaju jevandjelje preko licnih radio i televizija sirom sveta.

BROJNOST NIJE MERILO ISTINITOSTI.
Najvise ima danas vernika u zvanicnim crkvama koje su najdalje od hriscanstva.

Ovo je istina, ali cemu onda hvaljenje za rad.
Ako je nesto istina to ljudi moraju prepoznati.

A da bi osetio Bozju silu kod JS moras biti otvoren da je primis..
Ako se opires svetom duhu onda nista
i dalje ostajes pod dejstyvom tog sotonskog duha
ma gde bio pa cak i na kongresu JS
Sotona te je napadao jer si tamo dosao, vrlo je jednostavno.

Ja sam silu Bozju primio u Adventistickoj crkvi, i u toj crkvi doziveo obracenje i novorodjenje Duhom, kao i druga divna iskustva, isceljenje od bolesti na molitvu cemu je predhodilo nocno vidjenje, a potom i glas koji mi je rekao "TO TE JE BOG ISCELIO, A AKO MU OSTANES VERAN ISCELICE TE I OD SVIH DRUGIH BOLESTI" otkrivenje Bozje slave, i uz to Bog me je licno putem otkrivenja pozvao u sluzbu propovednika i vesnika.

Sto se tice kongresa Js na kome sam bio, problem nije bio u meni, jer ja sam u tom trenutku imao savrseni mir sa Bogom.
Vec je problem bio spolja, gde se u dvorani osecalo neverovatno prisustvo sotone.

a Nas ne moze Sotona da napada jer smo pod svetim duhom i osecamo taj mir i ljubav
jer je prvo u sebi imamo

Vi ste obmanuti da mislite da je tako, jer ne poznajete pravu prirodu obracenja i posvecenja, kao ni delovanja Svetog Duha.

Delovanje Svetog Duha na coveka je praceno nadprirodnim manifestacijama Bozanskog prosvetljenja koje prati osecanje i osvedocenje u sopstvenu gresnost, a paralelno u ljubav Bozju, sto u vecini slucajeva izaziva i plakanje.
Covek u tim trenutcima u svom srcu dozivljava oslobodjenje od tereta koji ga je tistio, ima harmonicno disanje, ziva radost i ljubav se useljava u njegovo bice, oci i lice postaju svetliji i sveziji, covek se oseca lak kao pero, i on slavi Gospoda za to iskustvo.

Da bi osetio sveti duh negde trebas zeleti da dobijes Duh od Boga i da odstranis u sebi ono lose.
a tebi su mir i ljubav nezdrava atmosfera?

Stvar je u tome sto tu nije bilo Svetog Duha, vec sotonskog koji drzi Jehovine svedoke u svojim kandjama, da ne mogu ni da prepznaju sta je prava istina, ni da dozive pravo obracenje.

a ne brini ko glumi Bog zna ko je iskren i vec danas takviam daje sveti duh.
a glumcima ne da pa cak dosli i na kongres JS

Glumci su oni koji se pretvaraju u drustvu, a kod svoje kuce pustaju sebi na volju.

Hriscanin je Hriscanin po prirodi koju je Bog usadio u njega samoga, a ne samo u trenutcima kada su tu braca i sestre, a kada njih nema mi smo tada stari neobraceni ljudi.

Neki istina misle da ih Bog vodi jer pokusavaju da se promene svojom silom, odnosno - da koriguju svoje ponasanje i dela, da uvek budu nasmejani, druzeljubivi, da cine neka dobra dela..itd..

Od toga nema nista ako je samo ljudska inicijativa.

Covek treba svakoga jutra da dozivljava novo krstenje Duhom, i da trazi od Boga da on deluje u njemu i da mu da Bozansko prosvetljenje, prilikom cega mu se daje nova mera sile Duha, i covek u tom stanju se prirodno ponasa onako kako ga Duh Sveti vodi.

Amin!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jedini propovedaju Bozju istinu po celom svetu i stvaraju ucenike,

To nije znak po kojem se prepoznaje da li neko ima istinu. Isus je u prici rekao da device "zadremase i zaspase sve" a onda je nastala vika "eto zenika gde ide"!

Dakle, nikako nije posvecenost u propovedanju znak da neko ima stinu.

Jedini imaju medjunarodno bratstvo gde vladaju medjusobna ljubav i mir

Tako je, ali opet to nije dokaz da ste u istini, jer i hindusi imaju ljubav i mir, cak su bolji i od svih drugih Hriscana, ni mrava ne bi zgazili, pa to nije dokaz da imaju istinu.

Naravno, Isus je rekao da ce 'po ljubavi prepoznati njegove ucenike', ali ako gledamo globalno i hindusi su onda Bozja crkva. Pa cak i sledbenici New Age pokreta su svi u transu i opijeni ljubavlju.

Dokazi mi da nije tako?

Ipak za pohvalu je vasa ljubav..

Globoalno propovedanje po celom svetu rade samo JS. Samo oni poucavaju Bibliji sve ljude sveta. Drugi rade u jako malom obimu tako da ne ispunjavaju to prorocanstvo

Kao sto sam vec rekao gore, Isus govori da ce device "zadremati i zaspati". Zato globalno propovedanje nije znak da neko ima istinu!

Ali moram da vas pohvalim za trud, jer stvarno niko ne propoveda u tolikom obimu koliko to cine Jehovini Svedoci!

Formalno toga ima i u drugim zajednicama, ali ponavljam SAMO U FORMI I GLUMATANJU"

Ma da, svi glume samo adventisti ne glume! Pa vi ste veci glumci od svih drugih, vasi propovednici se skoluju da glumataju! Bukvalno!

Uzeo jadne Jehovine Svedoke, proste iskrene ljude, koje licno i ne poznaje da optuzuje za glumu? A ne vidi sta je u njegovoj zajednici, sve glumac do glumca!

Jako je i bedno sve ostale praviti zlim da bi svoju crkvu uzdigao! Pogotovo kad dobro znas da ti je crkva u moralno katastrofalnom stanju!

I ti si mi neki reformator? Sve druge optuzujes da bi svoju crkvu uzdigao, umesto da zavedes red u svojoj crkvi koja je postala sotonska zbornica!

U vise navrata sam posecivao skupstine Jehovinih svedoka i imao licne diskusije.
Ono sto je realnost koju sam licno iskusio je ta, da kod njih nema nicega, nikakve sile koja bi coveka osvedocila u istinu, nema Duha koji sustinski prosvetljava i menja coveka.
Sve je zasnovano na formi i nekakvoj bolesnoj atmosferi koja se oseca u vazduhu.

A ti opet sve zasnivas na "licnim osecajima"!?

Nemoze se opsednuti osecati dobro ni kad udje u pravu Bozju crkvu, pocece da vice, histerise, povraca, bice mu muka!

I u Hristovom prisustvu demonizovani se nisu osecali ispunjeni spokojem i mirom, vec su suprotno od toga vikali, vristali i razdirao ih je sotona iznutra!

Tako i tebe!

Jednom prilikom sam posetio kongres Jehovinih svedoka.
Da napomenem da uticaj sotone i njegovo prisustvo ima odredjeni miris i nezdravu atmosferu.
Tako sam ja prilikom ove posete u toj sali osecao neverovatan uticaj, atmosferu, i miris sotonskog prisustva

Ma osetio si ti ono sta je sotona i hteo da osetis! Ne meri se neka zajednica po osecaju, vec po istini! A demonizovan i ne moze da spozna istinu!

Ovo je neistina, jer ne poznajes programe Adventista. Adventisti po celom svetu drze Evangelizacije na koje dolaze stotine posetilaca svake godine, i propovedaju jevandjelje preko licnih radio i televizija sirom sveta.

Ni blizu kao Jehovini Svedoci, sramota je da se i poredite sa njima. Oni su jedini na svetu koji obavljaju to delo na nacin kako i treba da se obavlja. Zato ih vi ne volite, sto vas osudjuju njihova dela, njihov trud i marljivost.

Ali rekao sam, ta marljivost nije dokaz da neko ima istinu, to je Hristos pokazao svojom pricom o mudrim i ludim devicama i jedne i druge su "zadremale"!

Vi ste obmanuti da mislite da je tako, jer ne poznajete pravu prirodu obracenja i posvecenja, kao ni delovanja Svetog Duha.

A ti poznajes prirodu posvecenja i obracenja i trebas druge da sudis koliko su i da li su obraceni? Opet svoje osecaje stavljas ispred reci Bozje!

Kako uopste demonizovan covek moze da se oseca ugodno u Hristovom prisustvu, objasni mi? I kako moze imati ispravano i razumno zakljucivanje?

Bozanskog prosvetljenja koje prati osecanje i osvedocenje u sopstvenu gresnost, a paralelno u ljubav Bozju, sto u vecini slucajeva izaziva i plakanje.

Opet ti navodis "osecaj mira i blagostanja", pa njega imaju dzihadisti i najgori sotonisti, oni sa osmehom ubijaju!

A to "plakanje" i histerija u koju vi upadate i te metode koje koristite da bi ljude doveli u takvo stanje, su koristili i Bitlsi (koji su inace bili vojno satanisticki projekat). Koriste ga i sve ostale grupe, kao sto su New Age i druge!

Bas po tome se vidi za koga vi radite, a kod Jehovinih Svedoka toga i nema!

Stvar je u tome sto tu nije bilo Svetog Duha, vec sotonskog koji drzi Jehovine svedoke u svojim kandjama, da ne mogu ni da prepznaju sta je prava istina, ni da dozive pravo obracenje.

Tebi i sam Bog da licno dodje, ti bi mislio da te napada sotona!

Covece nerazumni, optuzujes sve druge jer te lazni duh navodi da to radis i da po svojim osecajima zakljucujes!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Globoalno propovedanje po celom svetu rade samo JS.

Mistery, S jedne strane si u pravu. Poucavanje od vrata do vrata u Hristovo vreme bio je jedinu metod radae, i ja cesto napomenem da taj JEDINI metod vi JS najbolje izvrsujete. Dali se radusjes tome?

Samo oni poucavaju Bibliji sve ljude sveta.[/QUOTE]
Drugi rade u jako malom obimu tak oda ne ispunjavaju to prorocanstvo
iz Mateja 24:14
[/QUOTE]

Mistery zao mi je, ali pogresno si obavestena. Dok vi radite najbolje od vrata do varat, Ali zenemarujete Radop; TV; vaspistanje od osnovnih skola do univerziteta, u kojima se svake godine upoznaju na isitino hiljada studenata; Osnivanje zdravstvenih instituci, bonica,klinola; Kao i zdravstvenih skola od skole za bolnicare i medicinske tehnicar, do medecinskog univerziteta i sklole za specijaliste; koje posecuju milioni pacijenata i studensata, koji traze pomoc u bolnicama.

Zbog toga Adventisti imaju vise nego dvostuki poirast verniksa od JS.

Nas ne moze Sotona da napada jer smo pod svetim duhom i osecamo taj mir i ljubav jer je prvo u sebi imamo.
[/QUOTE]

Mnogo su te uputili pogresnim pute. Ako vas sotona ne moze naopadati, zbog cega ste podeljeni u dvadesteatk grupa? Onda, ko je taj koji medju vama stvara razdor i rascpe?

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Vidi se da se ti razumiješ u tuđe ludilo, a svoje ne vidiš.

Ja sam silu Bozju primio u Adventistickoj crkvi, i u toj crkvi doziveo obracenje i novorodjenje Duhom, kao i druga divna iskustva, isceljenje od bolesti na molitvu cemu je predhodilo nocno vidjenje, a potom i glas koji mi je rekao "TO TE JE BOG ISCELIO, A AKO MU OSTANES VERAN ISCELICE TE I OD SVIH DRUGIH BOLESTI" otkrivenje Bozje slave, i uz to Bog me je licno putem otkrivenja pozvao u sluzbu propovednika i vesnika.

Sto se tice kongresa Js na kome sam bio, problem nije bio u meni, jer ja sam u tom trenutku imao savrseni mir sa Bogom.
Vec je problem bio spolja, gde se u dvorani osecalo neverovatno prisustvo sotone.
Ti si velki glumac , takvija ima lopatom grabiti po crkvicama

Covece nerazumni, optuzujes sve druge jer te lazni duh navodi da to radis i da po svojim osecajima zakljucujes!
Što je previše previše je i za samoproglašenog proroka.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
To nije znak po kojem se prepoznaje da li neko ima istinu. Isus je u prici rekao da device "zadremase i zaspase sve" a onda je nastala vika "eto zenika gde ide"!

Dakle, nikako nije posvecenost u propovedanju znak da neko ima stinu.

Mnogi su tako "posvećeni", mnogi. No, Bog nije od nas želeo da napravi robote kojima se ceo život svodi na to da "moraju" da propovedaju. Živeti Evanđelje je mnogo više od toga, mnogo više i mnogo potpunije od papagajskog prenošenja ljudske poruke.

Da li je živeti Evanđelje papagajsko, mehaničko sleđenje izvrnutog tumačenja Svetog Pisma? Ili mehaničko sleđenje zakona? Nije.

Tako je, ali opet to nije dokaz da ste u istini, jer i hindusi imaju ljubav i mir, cak su bolji i od svih drugih Hriscana, ni mrava ne bi zgazili, pa to nije dokaz da imaju istinu.

Naravno, Isus je rekao da ce 'po ljubavi prepoznati njegove ucenike', ali ako gledamo globalno i hindusi su onda Bozja crkva. Pa cak i sledbenici New Age pokreta su svi u transu i opijeni ljubavlju.

Dokazi mi da nije tako?

Ako je za pohvalu "ljubav" kojom one koji prestanu da slede diktat Kule Stražare, ostrakuju (shaunovanje) onda mi zaista i ne znamo šta je "ljubav"....

Ma da, svi glume samo adventisti ne glume! Pa vi ste veci glumci od svih drugih, vasi propovednici se skoluju da glumataju! Bukvalno!

Uzeo jadne Jehovine Svedoke, proste iskrene ljude, koje licno i ne poznaje da optuzuje za glumu? A ne vidi sta je u njegovoj zajednici, sve glumac do glumca!

Problem je u tome da i jedni i drugi, i EGWisti i Raselovci glume. Doslovno.

A to "plakanje" i histerija u koju vi upadate i te metode koje koristite da bi ljude doveli u takvo stanje, su koristili i Bitlsi (koji su inace bili vojno satanisticki projekat). Koriste ga i sve ostale grupe, kao sto su New Age i druge!

Bas po tome se vidi za koga vi radite, a kod Jehovinih Svedoka toga i nema!

MIre, jesi li siguran da toga kod Raselovaca nema?

I te kako da ima, samo se to kod njih događa jednom godišnje.

Ne samo on, nego svi Mileritski sektaši bi tako odreagovali. Svi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sta su ovde sve protivnici naskrabali, kakve lazi i izvrtanja - da nije zahvalno na njih ni odgovarati.
I jos nemaju ni kulturu ponasanja koja kaze "DA SE NE MESA U TUDJI RAZGOVOR AKO IM SE NIKO NIJE OBRATIO"

Moj komentar u tom smislu nije bio upucen nikome osim MISTERU.

Cudi me da takvi ljudi imaju smelosti da u svoja usta i um uopste uzimaju ime precistog Gospoda Isusa, a da se ujedno ne postide.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jedini koji treba da se stidis svojih lazi si ti i tvoj brat Tripo, koji na onoj temi 'poslednji dani' bezocno laze protiv Jehovinih Svedoka i to sam dokazao, da laze!

Dok on to radi namerno, ti mozda radis i nesvesno, ali je svejedno isti slucaj!

Dajete sebi oduska i pravo da sudite drugima, a sudite ih cak i za ono sto sami radite i njihova srca prosudjujete. Dakle, projektujete svoje grehe na druge, a to je nesto najgore, izigravate sudije!

I samo vices kako "drugi lazu protiv vas" a lazi koje vi iznosite protiv drugih ne vidis!

Ti ocekujes da vi sve druge napadate i lupetate neistine protiv njih, da bi svoju crkvu prikazali boljom, a da ne budete suoceni sa kontraofanzivom? Pa zaista si ti cudan!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ni blizu kao Jehovini Svedoci, sramota je da se i poredite sa njima. Oni su jedini na svetu koji obavljaju to delo na nacin kako i treba da se obavlja. Zato ih vi ne volite, sto vas osudjuju njihova dela, njihov trud i marljivost.

Koja dela? Žrtvovanja dece sotoni, jedenju nečiste hrane, pijenju alkohola.

I džihadisti se trude za svoje delo pa ih niko ne ceni.

Kako uopste demonizovan covek moze da se oseca ugodno u Hristovom prisustvu, objasni mi?

Vi se i ne osećate, ne oseća se niko, zato i bežite idolima poput ikona, brojanica, hramova itd.

Takvu ljubav su imali i carinici. JS ne gledaju po naciji ljude, ali gledaju ko je JS, a ko nije. I ta ljubav brzo nestane čim dođe do iskušenja.

U kako se unervoze i planu, pa počnu da psuju.

Uzeo jadne Jehovine Svedoke, proste iskrene ljude, koje licno i ne poznaje da optuzuje za glumu?

Više puta sam se uverio da imaju farisejsku pobožnost, samo spolja. A onda izliv mržnje, psovki, uvreda, nervoze.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ako je za pohvalu "ljubav" kojom one koji prestanu da slede diktat Kule Stražare, ostrakuju (shaunovanje) onda mi zaista i ne znamo šta je "ljubav"....

Ovo je diskutabilno, jer Bog je uvek iznad roditelja, brace sestre, muza, zene itd.. A Hristos kaze da mu roditelji ili ma ko drugi ne smeju biti preci od Boga. Tako oni to i shvataju, samo sto naravno ima tu i preterivanja.. Ali ne mozemo ih osuditi za to, vec trebamo sagledati i iz nase perspektive, i staviti se u njihov polozaj. Ja dakle nisam sklon da ih osudim i da ovo pripisem nedostatku ljubavi..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
. A Hristos kaze da mu roditelji ili ma ko drugi ne smeju biti preci od Boga.

To formalno može svako da kaže, a istinski obožavate ikone, hramove, naciju, pretke itd.

Tako oni to i shvataju, samo sto naravno ima tu i preterivanja.. Ali ne mozemo ih osuditi za to, vec trebamo sagledati i iz nase perspektive, i staviti se u njihov polozaj.

biblija kaže da se osuđuju jer su sluge onoga kome su se dali u poslušanje.

Ti pojma nemaš ko se ne osuđuje. Samo mala deca i oni koji nisu mentalno dobri.

Ostali svi ili su osuđeni ili spaseni.

Ja dakle nisam sklon da ih osudim i da ovo pripisem nedostatku ljubavi..

Ne osuđivati ne znači ne reći da će neko biti osuđen nego imati različite kriterijume za sebe i druge.

Natrag