Jehovini svedoci!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Bezobrazni su sto vas pominju svuda, a kad vi isto to radite onda ti ne smeta..

Interesantno je da se neko ko je izvršio invaziju na deo foruma koji se odnosi na religiju, i ko sebe prikazuje kao "autoritet" ne samo za Hrišćanstvo nego i za pitanja religije, ko napada svakoga ko ne pripada njegovom kultu (a kult to jeste, sa svim epitetima istog, ma šta akoliti istog tvrdili) nalazi uvređenim kada neko sa punim pravom razotkriva dotični kult.


Ne, ja ih izgleda napadam..
Pa ti nisi ni svestan da si ih napao lazima..

Ako je to što ih braniš od napada braće po Mileru, napadanje, onda neko zaista nema sposobnost da razlikuje napad od odbrane. No, to i nije za čudo, još od polovine pretprošlog stoleća, kada se pojavilo "Milerovo evanđelje", njegovi fanatični "promoteri" su poznati po tome da svuda i u svemu vide napade. Svuda, osim u onome što oni čine, a da napadaju, i te kako napadaju, To im je "teologija". Jer kako bi inače svoju "umotvorinu" prikazali kao "evanđelje".

Ne znam ni ja, odkad sam na ovom forumu svako napada svakog.

Stvarno? Dva su uzroka tome. Prvi je EGWizam i njegova nasrtljivost, a drugi je da se o pitanjima vere nikako ne može razgovarati kao o drugim stvarima.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.271
Interesantno je da se neko ko je izvršio invaziju na deo foruma koji se odnosi na religiju, i ko sebe prikazuje kao "autoritet" ne samo za Hrišćanstvo nego i za pitanja religije.... nalazi uvređenim kada neko sa punim pravom razotkriva dotični kult.

Zato sto on ne vidi dalje od nosa, svoje grehe ne vidi, a kako i moze, kada umislja da je 'savrsen'! To prvo..

A drugo smeta mu kada neko pominje njegovu crkvu u negativnom kontekstu, ali mu ne smeta da na sva usta druge komentarise negativno i pripisuju im kojekakve izmisljotine!

Uzrok svemu tome je kognitivni problem..

Izvrsio 'invaziju', bas tako! Ovo sto rade je invazija, i sada kada se suocavaju sa dostojnim neprijateljem, koji na frontu ne posustaje i ne bezi kao drugi, sada im to smeta!

njegovi fanatični "promoteri" su poznati po tome da svuda i u svemu vide napade. Svuda, osim u onome što oni čine

Nema napada sa nase strane, ima samo odbrane. A oni su takvog ment. sklopa da ce sve videti kao napad, cak i odbranu.. EGW je sanjala kako joj inkvizicija dolazi na vrata, ista patologija..

Pa ako i ima napada, to su sami izazvali. Nemaju prava da se sad zale, kada su pokrenuli 'invaziju' na ovaj deo foruma, pokusavajuci sebe da prikazu kao jedine pouzdane i neprikosnovene tumace vere i religije a sve druge da diskredituju!

I to nepostenim sredstvima rade, sto vidimo i na primeru Jehovinih Svedoka protiv kojih sve lazu!

Stvarno? Dva su uzroka tome. Prvi je EGWizam i njegova nasrtljivost, a drugi je da se o pitanjima vere nikako ne može razgovarati kao o drugim stvarima.

Prvi uzrok je njihova nastrljivost naravno, insistiranje da su svi ostali djavoli a oni su sveci.

A drugi razlog ne postoji! Jer sa covekom koji dopusta suprotno misljenje ne mora da postoji sukob. Razmimoilazenja u stavovima ce biti, ali sukoba ne mora biti, ako doticni nije fanatik da silom namece svoje glediste. Tako svako moze lepo da iznese svoje misljenje i da zavrsimo konstatacijom da se ne slazemo. A isterivanje tu nije potrebno!

Mi nismo ovde dosli da "pobedjujemo" ili da nekog prisiljavamo da promeni misljenje! Mi smo tu da razmenimo misljenja!

Ono sto ovi rade medjutim je nasilje!
Jer oni ne trpe i ne podnose suprotno misljenje!

Ili im se pridruzi ili nestani, to je njihov nacin!
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ak oti je neko rekao da ce te i te godine biti Armagedon to ne znaci da je to zvanicno ucenje JS.
JS nikada nisu imali godinu Armagedona.

Mistery, nije bas tako. Zar nisi rekla da je Kula strazara sluzbeni casopis Zajednice? Prema tom ono sto je Kula objavila, zar to nije sluzbeno ucenje zajednice? Svakako da jeste!


1975. “Iznenada zavrsio se Prvi svetski rat.
To nas nije dovelo do toga, kako su studenti Bibliji ocekivali u svetsku revoluciju i anarhiju ili bitku Armagedona. Iskerini obozavaoci Jehove koji su bili u novom zavetu, koji su bili zastupnici Isusa Hrista, jos se nalaze u telu na zemlji.” (Man's Salvation Out Of World Distress At Hand; 1975; p. 98

Takodje zasto mislis da iko moze nesto da zabrani JS?
ne shvatas da ja ako sam JS imam svoju veru i zasto bi isla u tudje crkve na bogosluzenje?
Idemo u svoju hriscansku skupstinu :)
[/QUOTE]


Mistery, ja verujem da si ti iskrena osoba i d averujes to sto pises. Medjutim, evo iznecu ti samo jedno od mojih iskustava sa JS koje mi pokazuje da nije u svemu bas tako. Staresine brane vertnicima da citaju knjige drugiv vera i ne smeju pohadjati tudje bogomolje Evo ti samo jedano iskustvo u kom sam licni svedok toga:

I oni su nekad tako verovali

Razgovor sa gospodjom Vajzer imao sam 1979. godine u Laru u Nemackoj.
BS. U kojoj religiji ste odrasli gospodjo Vajzer?
Vajzer: Rodjena sam u strogo katolickoj porodici. Jos dok sam bila mlada izgubila sam roditelje. Moja starija sestra starala se o meni. Kad sam imala 12 godina, sestra me je dala u samostan da mucim telo da bih zasluzila vecni zivot.
BS. Mozete li nam reci, kako ste ziveli u samostanu?
V.
Svakoga dana polazili smo na spavanje u devet sati, a ustajali u pet ujutru. Nismo smeli da govorimo, osim pola sata ujutu, a pola sata navece, i to svi zajedno u grupi. Nikad dve stestre nisu smele da razgovaraju odvojeno od drugih. Jutarnja misa trajala je jedan sat. Postojao je jedan praznik u godini kada niko nema pravo da govori nista za cetiri dana, osim molitve. Provela sam osamnaest godina u tom samostanu, a nikad nisam videla Bibliju. Za vreme Drugog svetskog rata, samostan je bio unisten, a mi smo se vratili svojim kucama.

BS. Kako ste postali Jehovin svedok?
V.
Cim sam se vratila iz samostana, udala sam se. Moj muz je bio evngelista i od tada sam pocela da citam Bibliju, ali nista me nije privlacilo u njegovoj Crkvi. Posle izvesnog vremena upoznala sam Jehovine svedoke i ubrzo postala njihov clan.

BS. Kakve sve obeveze ima clan Jehovinih svedoka?
V. On treba da prisustvuje svim sastancima, a ima ih najmanje pet u sedmici. Obavezan je da 35 sati mesecno odvoji za posecivanje domova, sirenje njihove literature i propovedanje njihove doktrine. Nije toliko vazan kvalitet propovedanja kao vreme koje treba provesti na terenu.
BS. Odakle novac za kupovinu zgrada, masina, stampanje literature i placanje propovednika?
V. Svaki clan je duzan da svojim sredstvima potpomaze zajednisu, a te obaveze nisu male. Sto se tice kupovine zgrada i placanje literature, to mi clanovi ne znamo. Uvek se govori da neki bogati daju velike svote novaca, ali dosta sam putovala, a nikad nisam srela nijednog takvog darodavca, uvek se govori da oni zive u dalekim zemljama.
BS. Da li ste jos pripadnik zajednice Jehovinih svedoka?
V. O ne! Pre cetiri godine napustila sam ih. Kao sto sam rekla, svaki clan ima svoje podrucje, a na mom podrucju nalazila se i adventisticka crkva u kojoj je bio i stan za propovednika.
Odmah na pocetku skrenuli su mi paznju da slocajno ne udjem u tu crkvu ili da posetim pastora. U toku jedanaest godina svake sedmice prolazila sam pored crkve, a nikad nisam zakucala na njihova vrata, iako sam bila odgovorna za sve koji zive na mome terenu.

Jednog dana, dok sam posecivala domove, naisla sam na vrlo ljubaznu porodicu. Rekli su da imaju Bibliju i pozvali me da zajedno proucavam s njima. Posle dva sata razgovora sa ovom porodicom, otvorile su mi se oci i shvatila sam da sam jedanaest godina propovedala zabludu. Kad sam uvece stigla na nas redovni sastanak, pohvalila sam se kako sam nasla jednu porodicu koja dobro poznaje Bibliju. Odmah su me pitali:
“Kojoj crkvi pripadaju?” Rekla sam im da su adventisti. Odmah su me savetovali da ih vise ne posecujem. Medjutim, naglasila sam da iduce srede imam zakazan sastanak i da bi se kod tih ljudi osramotila ako ne bih otisla.

Na to su odgovorili da ce me iskljuciti, ako i dalje budem proucavala Bibliju s njima. Za mene je to bilo strasno razocaranje. Posebno me mucilo to sto nisam mogla da razumem zasto? Zasto da ne razgovaram sa ljudima koji su tako dobri i toliko poznaju Bibliju, a svakoga dana salju nas da trazimo takve ljude.
Sledece srede ipak sam otisla na zakazani sastanak. Kad smo se uvece nasli na redovnom sastanku, odmah su me pitali da li sam posetila tu porodicu. Rekla sam istinu. Oni su me anatemisali. Tih nekoliko dana bila sam veoma zalosna. Pored toga ustanovila sam da njihov prevod Biblije nije ispravan i niz predvidjenih godina u kojima su se trebali odigrati vazni dogadjaji nikad se nisu ispunili. Sledece subote posetila sam Adventisticku crkvu. Jehovisti su poceli da mi prete. Dolazili su jedan za drugim u posetu, zvali telefonom, pogrda za pogrdom stizale su jedna za drugom.

Kad vise nisam mogla da trpim, napisala sam im pismo: “Mislila sam da kao pripadnik vase zajednice, ipak mogu biti slobodna zena. Zar sam ucinila neko zlo sto sam posetila ljude koji poznaju Bibliju bolje nego vi? Osecam, da kada biste imali vlast, osudili biste me na smrt. Posto vise ne mogu da podnosim vase prekore i neopravdane pogrde, obavestavam vas da vise ne zelim da budem clan vase zajednice. Vase ucenje suprotstavlja se ucenju Biblije, a vas prevod Biblije nije ispravan. Molim vas prestanite sa svojim pretnjama.

Posle nekoliko dana dobila sam odgovor: “Draga sestro Vajzer, Odbor je proucio tvoje pismo i zbog toga te poziva da dogjes u sledecu subotu u deset sati pre podne da odgovoris na pitanja o tvojoj laznoj religiji...” Posle toliko pogrda i pretnji, nisam imala hrabrosti da odem. Zatim sam dobila drugo pismo u kome me vise ne nazivaju sestrom, vec me obavestavaju da su me iskljucili i da je svima clanovima zajednice zabranjeno da se pozdravljaju i druze sa mnom. Zalim onih jedanaest godina u kojima sam umesto istine propovedala ucenje ljudske bujne maste.”

Mistery sta mislis dali je ta osoba rekala istinu?

Jednom u Parizu posetala me je nastvanica iz osnovne skole u cijem raredu je bio i moj sin. OPna je bila JS. Razgovarao sam oko jedan sat i dao sam joj knjigu u kojopj je istorija JS. U ito vreme drzao mi je biblijske casove jedan od njihovih staresina. Iste vecer posetio me je i obavestio da je godpodja kojoj sam posudio knjigu o JS ves istog popodneva predala je staresinama.

Eto Mistery, to su moja iskustva na osnovu kojih je meni potvrdjeno ono sto tvoji JS uce o drugim religajama i njihovoj literature.

Interesantno je da se neko ko je izvršio invaziju na deo foruma koji se odnosi na religiju, i ko sebe prikazuje kao "autoritet" ne samo za Hrišćanstvo nego i za pitanja religije, ko napada svakoga ko ne pripada njegovom kultu (a kult to jeste, sa svim epitetima istog, ma šta akoliti istog tvrdili) nalazi uvređenim kada neko sa punim pravom razotkriva dotični kult.

Darth, pa niko vise ne napada druge ljude od tebe. Ti si nesposoban da i jednu recenicu sastavis i prlozisa da se ne otkrije tvoja smrtna mrznja preme svemu sto ne pripada tvome kultu!




 
Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Mistery, nije bas tako. Zar nisi rekla da je Kula strazara sluzbeni casopis Zajednice? Prema tom ono sto je Kula objavila, zar to nije sluzbeno ucenje zajednice?

1975. “Iznenada zavrsio se Prvi svetski rat. To nas nije dovelo do toga, kako su studenti Bibliji ocekivali u svetsku revoluciju i anarhiju ili bitku Armagedona. Iskerini obozavaoci Jehove koji su bili u novom zavetu, koji su bili zastupnici Isusa Hrista, jos se nalaze u telu na zemlji.”
(Man's Salvation Out Of World Distress At Hand; 1975; p. 98

Takodje zasto mislis da iko moze nesto da zabrani JS?
ne shvatas da ja ako sam JS imam svoju veru i zasto bi isla u tudje crkve na bogosluzenje?
Idemo u svoju hriscansku skupstinu :)



Mistery, ja verujem da si ti iskrena osoba i d averujes to sto pises. Medjutim, evo iznecu ti samo jedno od mojih iskustava sa JS koje mi pokazuje da nije u svemu bas tako. Staresine brane vertnicima da citaju knjige drugiv vera i ne smeju pohadjati tudje bogomolje Evo ti samo jedano iskustvo u kom sam licni svedok toga:

I oni su nekad tako verovali

Razgovor sa gospodjom Vajzer imao sam 1979. godine u Laru u Nemackoj.
BS. U kojoj religiji ste odrasli gospodjo Vajzer?
Vajzer: Rodjena sam u strogo katolickoj porodici. Jos dok sam bila mlada izgubila sam roditelje. Moja starija sestra starala se o meni. Kad sam imala 12 godina, sestra me je dala u samostan da mucim telo da bih zasluzila vecni zivot.
BS. Mozete li nam reci, kako ste ziveli u samostanu?
V.
Svakoga dana polazili smo na spavanje u devet sati, a ustajali u pet ujutru. Nismo smeli da govorimo, osim pola sata ujutu, a pola sata navece, i to svi zajedno u grupi. Nikad dve stestre nisu smele da razgovaraju odvojeno od drugih. Jutarnja misa trajala je jedan sat. Postojao je jedan praznik u godini kada niko nema pravo da govori nista za cetiri dana, osim molitve. Provela sam osamnaest godina u tom samostanu, a nikad nisam videla Bibliju. Za vreme Drugog svetskog rata, samostan je bio unisten, a mi smo se vratili svojim kucama.

BS. Kako ste postali Jehovin svedok?
V.
Cim sam se vratila iz samostana, udala sam se. Moj muz je bio evngelista i od tada sam pocela da citam Bibliju, ali nista me nije privlacilo u njegovoj Crkvi. Posle izvesnog vremena upoznala sam Jehovine svedoke i ubrzo postala njihov clan.

BS. Kakve sve obeveze ima clan Jehovinih svedoka?
V. On treba da prisustvuje svim sastancima, a ima ih najmanje pet u sedmici. Obavezan je da 35 sati mesecno odvoji za posecivanje domova, sirenje njihove literature i propovedanje njihove doktrine. Nije toliko vazan kvalitet propovedanja kao vreme koje treba provesti na terenu.
BS. Odakle novac za kupovinu zgrada, masina, stampanje literature i placanje propovednika?
V. Svaki clan je duzan da svojim sredstvima potpomaze zajednisu, a te obaveze nisu male. Sto se tice kupovine zgrada i placanje literature, to mi clanovi ne znamo. Uvek se govori da neki bogati daju velike svote novaca, ali dosta sam putovala, a nikad nisam srela nijednog takvog darodavca, uvek se govori da oni zive u dalekim zemljama.
BS. Da li ste jos pripadnik zajednice Jehovinih svedoka?
V. O ne! Pre cetiri godine napustila sam ih. Kao sto sam rekla, svaki clan ima svoje podrucje, a na mom podrucju nalazila se i adventisticka crkva u kojoj je bio i stan za propovednika.
Odmah na pocetku skrenuli su mi paznju da slocajno ne udjem u tu crkvu ili da posetim pastora. U toku jedanaest godina svake sedmice prolazila sam pored crkve, a nikad nisam zakucala na njihova vrata, iako sam bila odgovorna za sve koji zive na mome terenu.

Jednog dana, dok sam posecivala domove, naisla sam na vrlo ljubaznu porodicu. Rekli su da imaju Bibliju i pozvali me da zajedno proucavam s njima. Posle dva sata razgovora sa ovom porodicom, otvorile su mi se oci i shvatila sam da sam jedanaest godina propovedala zabludu. Kad sam uvece stigla na nas redovni sastanak, pohvalila sam se kako sam nasla jednu porodicu koja dobro poznaje Bibliju. Odmah su me pitali:
“Kojoj crkvi pripadaju?” Rekla sam im da su adventisti. Odmah su me savetovali da ih vise ne posecujem. Medjutim, naglasila sam da iduce srede imam zakazan sastanak i da bi se kod tih ljudi osramotila ako ne bih otisla.

Na to su odgovorili da ce me iskljuciti, ako i dalje budem proucavala Bibliju s njima. Za mene je to bilo strasno razocaranje. Posebno me mucilo to sto nisam mogla da razumem zasto? Zasto da ne razgovaram sa ljudima koji su tako dobri i toliko poznaju Bibliju, a svakoga dana salju nas da trazimo takve ljude.
Sledece srede ipak sam otisla na zakazani sastanak. Kad smo se uvece nasli na redovnom sastanku, odmah su me pitali da li sam posetila tu porodicu. Rekla sam istinu. Oni su me anatemisali. Tih nekoliko dana bila sam veoma zalosna. Pored toga ustanovila sam da njihov prevod Biblije nije ispravan i niz predvidjenih godina u kojima su se trebali odigrati vazni dogadjaji nikad se nisu ispunili. Sledece subote posetila sam Adventisticku crkvu. Jehovisti su poceli da mi prete. Dolazili su jedan za drugim u posetu, zvali telefonom, pogrda za pogrdom stizale su jedna za drugom.

Kad vise nisam mogla da trpim, napisala sam im pismo: “Mislila sam da kao pripadnik vase zajednice, ipak mogu biti slobodna zena. Zar sam ucinila neko zlo sto sam posetila ljude koji poznaju Bibliju bolje nego vi? Osecam, da kada biste imali vlast, osudili biste me na smrt. Posto vise ne mogu da podnosim vase prekore i neopravdane pogrde, obavestavam vas da vise ne zelim da budem clan vase zajednice. Vase ucenje suprotstavlja se ucenju Biblije, a vas prevod Biblije nije ispravan. Molim vas prestanite sa svojim pretnjama.

Posle nekoliko dana dobila sam odgovor: “Draga sestro Vajzer, Odbor je proucio tvoje pismo i zbog toga te poziva da dogjes u sledecu subotu u deset sati pre podne da odgovoris na pitanja o tvojoj laznoj religiji...” Posle toliko pogrda i pretnji, nisam imala hrabrosti da odem. Zatim sam dobila drugo pismo u kome me vise ne nazivaju sestrom, vec me obavestavaju da su me iskljucili i da je svima clanovima zajednice zabranjeno da se pozdravljaju i druze sa mnom. Zalim onih jedanaest godina u kojima sam umesto istine propovedala ucenje ljudske bujne maste.”

Mistery sta mislis dali je ta osoba rekala istinu?

Jednom u Parizu posetala me je nastvanica iz osnovne skole u cijem raredu je bio i moj sin. OPna je bila JS. Razgovarao sam oko jedan sat i dao sam joj knjigu u kojopj je istorija JS. U ito vreme drzao mi je biblijske casove jedan od njihovih staresina. Iste vecer posetio me je i obavestio da je godpodja kojoj sam posudio knjigu o JS ves istog popodneva predala je staresinama.

Eto Mistery, to su moja iskustva na osnovu kojih je meni potvrdjeno ono sto tvoji JS uce o drugim religajama i njihovoj literature.
KULA NIJE UCENJE JS VEC CASOPIS.

BIBLIJA JE UCENJE JEHOVINIH SVEDOKA

KULA NIJE NIKADA OBJAVILA DA JE ARMAGEDON 1975 GODINE
NITI JE IKADA OBJAVLJENA GODINA.
NITI POSTOJI GODINA ARMAGEDONA

Nisi u pravu casopis je propratna literatura i to nije Zakon JS.
Zakon je u Bibliji.
Samo na temelju Biblije mozemo razgovarati.

Nebitna su iskustva ljudi bila istinita ili neistinita.

Ja se bavim izucavanjem Biblije a ne rekla kazala pricama.

Takodje to pises o svojoj percepciji kako si ti shvatio ono sto ti je receno.
Dakle mogao si i pogresno da razumes.


Ako kao JS TVRDIM DA NIKADA NIJE BILO ZVANICNO UCENJE JS U VEZI 1975 KAO GODINE ARMAGEDONA
ONDA JE TO TAKO.

TO STO SU NEKI POJEDINCI TADA OCEKIVALI DA CE SE NESTO DESITI TO NIJE ZVANICNO UCENJE JS
SAMA SAM TO PROVERILA U BIBLIOTECI JS

Imam oparvo da izucavajuci Bibliju sami tumacimo prorocanstva
ali je to onda samo nase subjektivno a ne zvanicno ucenje.

U Bibliji nam je sve sto je bitno za spasenje, a ne da se bavimo tim marginalnim stvarima.
Dakle sluzim Bogu a ne ljudima.
Niko od ljudi ne kontrolise moj zivot osim sto Bog zna.
Niti iko moze ista da nam brani.
Imamo duhovnu slobodu.
dakle da li te zanima kako je sada u Organizaciji JS a ne u proslom veku.

A i nebitno je kako je u Organizaciji
GLAVNA UCENJA SE NIKADA NISU MENJALA.
DA JE JEDAN BOG JHVH
DA JE BOZJI SIN ISUS HRIST.

DA JE ISUSOVA OTKUPNA ZRTVA TEMELJ SPASENJA
DA JE VERA U USKRSENJE TEMELJNA NAUKA

DA JE ISUS VAKRSAO KAO DUHOVNO BICE NA NEBO
Da 14400 vaskrsavaju na nebo a svi ostali na Zemlju.
I DA JE OD 1914 GOD KRALJ BOZJEG KRALJVSTVA NA NEBU
DA OCEKUJEMO OD BOGA VECNI ZIVOT.
itd
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Zato sto on ne vidi dalje od nosa, svoje grehe ne vidi, a kako i moze, kada umislja da je 'savrsen'! To prvo..

A drugo smeta mu kada neko pominje njegovu crkvu u negativnom kontekstu, ali mu ne smeta da na sva usta druge komentarise negativno i pripisuju im kojekakve izmisljotine!

Uzrok svemu tome je kognitivni problem..

Izvrsio 'invaziju', bas tako! Ovo sto rade je invazija, i sada kada se suocavaju sa dostojnim neprijateljem, koji na frontu ne posustaje i ne bezi kao drugi, sada im to smeta!

Tačno tako. No postavlja se pitanje kako to da se upravo takvi okupljaju u "vernom ostatku" Milerove kćeri, "duha proroštva" iz Mejna SAD? Naravno da takvih narciosidnih osoba (u manjoj ili većeoj meri) ima svugde, ali izgleda da su adventisti senke, magnet za takve.

Naravno da je izvršena invazija, uostalom, oni tako i deluju. Shvati, gde god da se pojave, oni se ukorenjavaju i onda kreću u invaziju sa samo jednim ciljem, uklanjanja protivnika. A protivnik su im svi, kako protestanti, tako i Katolici - Pravoslavci, i naravno braća po Mileru, Raselovi Svedoci. I u tome ne biraju sredstva.

Pa, naravno da im smeta kada im se neko suprotstavi, kada uzvraća udarce. Navikli su da se svi prema njima ponašaju tako da ih ili ignorišu (što je apsolutno kako pogrešno, tako i pogubno) ili da ih "tretiraju" sa poštovanjem, jer su oni "mala zajednica" koja nikog ne ugrožava.

Upravo to što su ih svi u svojoj što naivnosti, što inertnosti, što iz čovekoljublja, tolerisali, je i otvorilo put tome da se oni (EGWisti) osile i pomisle u svojoj oholosti da su u pravu. Jednostavno navikli su na povoljan tretman, i svaku kritiku i razotkrivanje kulta i njegove poruke kao blasfemije i ploda ljudskih umotvorina, smatraju uvredom.

Doslovno se ponašaju kao Greta Turnberg, i misle "Kako se samo usuđuju da nam se suprostave i da tako govore," onda se naravno teše da je to "dokaz" da smo mi od sotone, da nam je takav "duh", i da su oni u pravu.

A takvo razmišljanje i jeste simptom kognitivne disonance. Osobama sa takvim problemom se nikako ne sme dozvoliti da poveruju da su u pravu. Nikako. A dozvoljeno im je, počevši od američkog "liberalnog" odnosa prema religiji (što je tolerisalo ovu histeriju), preko sekularističkih zakona, pa sve do toga da smo se mi (Katolici, Pravoslavci, Protestanti) uspavali i gledali na njih kao na bezopasnu decu koja neznaju šta rade,

EGW je sanjala kako joj inkvizicija dolazi na vrata, ista patologija..

Šta ćeš, nečista savest. (Naravno pod uslovom da i to nije "izmišljala", kao što je izmislila i anđele sa zlatnim kreditnim karticama, krune za 144.000 shabatarista, Enoha na Saturnu, lajt šou iza "nebeskog dekaloga", preseljenje iz Svetinje u Svetinju nad Svetinjama, "istražni postupak", pravila o ishrani, seksualnom moralu, i oblačenju, Boga u sazvežđu Oriona... i tome slično iz ogromnog repertoara "duha proroštva" čiji je moto "A što ne bi moglo?")

Prvi uzrok je njihova nastrljivost naravno, insistiranje da su svi ostali djavoli a oni su sveci.

A drugi razlog ne postoji! Jer sa covekom koji dopusta suprotno misljenje ne mora da postoji sukob. Razmimoilazenja u stavovima ce biti, ali sukoba ne mora biti, ako doticni nije fanatik da silom namece svoje glediste. Tako svako moze lepo da iznese svoje misljenje i da zavrsimo konstatacijom da se ne slazemo. A isterivanje tu nije potrebno!

Mi nismo ovde dosli da "pobedjujemo" ili da nekog prisiljavamo da promeni misljenje! Mi smo tu da razmenimo misljenja!

Ono sto ovi rade medjutim je nasilje!
Jer oni ne trpe i ne podnose suprotno misljenje!

Ili im se pridruzi ili nestani, to je njihov nacin!

Da razmenimo mišljenja? Kako bi lepo bilo da je tako, ali razmene mišljenja nema ako neko dolazi i to bez ikakvog osnova, sa pozicije vrhovnog autoriteta za pitanja vezana ta temu razmene mišljenja.

Da li shvataš kakvu igru oni (EGWisti) igraju? Da li shvataš da upravo oni teraju ljude u ateizam, a ne samo sa foruma?

Naime, oni u svojoj oholoj samouverenosti, koju smo im mi svojim tolerisanjem dozvolili, veruju da im autoritet dolazi od "Boga", i da svako ko im negira taj njihov "autoritet" negira i Boga. A to kod onih koji nisu čvrsti u svojoj veri, koji i dalje lutaju, a svi mi ponekada lutamo, bukvalno tera da se ili pokore ovim nasrtljivim akolitima senke, ili da odbace Boga. Jer nažalost usled slabije vere, neznanja poveruju da ovi nasrtljivi akoliti "duha proroštva" iz Mejna, zaista govore u ime Boga.

I sa takvima bi trebalo voditi normalne razgovore i razmenjivati mišljenja??
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.271
KULA NIJE UCENJE JS VEC CASOPIS.
Nisi u pravu casopis je propratna literatura i to nije Zakon JS.

A sta je sa knjigama?
Zar u njima ne pise zvanicno ucenje?

Problem nastaje onda kada datume nadjemo u knjigama, a ne u casopisu..

Ako kao JS TVRDIM DA NIKADA NIJE BILO ZVANICNO UCENJE JS U VEZI 1975 KAO GODINE ARMAGEDONA
ONDA JE TO TAKO.

Kod njih to tako ne ide, oni ce reci da bolje znaju i od samih Jehovinih Svedoka, da bolje znaju od samih Katolika i Pravoslavaca, da bolje znaju od Nazarena, Pentakostalaca i Baptista sta njihove crkve uce! I da bolje znaju kakvi su oni kao ljudi, a dana tamo nisu proveli.

To nista drugo nije do oholost..

Ja se slazem da ti kao Jehovin Svedok trebas najbolje znati, ili oni koji su bivsi Svedoci a ne neko ko dana nije proveo u vasoj zajednici i ko vase ucenje poznaje samo iz prica 'rekla kazala' a onda se pravi strucnjak..

SAMA SAM TO PROVERILA U BIBLIOTECI

To bi voleo da vidim. Imas li neke citate koje bi mogla da navedes gde pise da je to samo spekulacija? Nesto pre 1975.?

I sa takvima bi trebalo voditi normalne razgovore i razmenjivati mišljenja??
Ne mozemo razmenjivati misljenja, rekao sam bas iz razloga sto su oni toliko nasrtljivi, umisljeni da govore u ime Boga, i da ko god im se ne pokori, ne prizna njihovu dominaciju, tj. ne prihvati ih za proroke i za 'crkvu ostatka', mora biti proteran i uklonjen sa foruma ili ismejan i diskreditovan..

Sa svima drugima se moze razmenjivati misljenje i moze se lepo razgovarati..

Ne primecujem takvo ponasanje kod Mystery, ona nikom nista ne namece na silu, zato mozemo lepo razgovarati..
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne, ja ih izgleda napadam..
Pa ti nisi ni svestan da si ih napao lazima..

Kakvim lazima?

Ja sam samo na Markove tvrdnje izneo nekoliko cinjenica iz istorije Jehovinih svedoka koju i oni sami ne poricu.

I jesam napisao par stvari iz licnog iskustva.

Bezobrazni su sto vas pominju svuda, a kad vi isto to radite onda ti ne smeta..

Oni ne pominju, vec to rade na nedozvoljen nacin, vredjaju, lazu, opadaju..itd..

Kada bi iznosili samo biblijske argumente i istinu, to bi iole bilo u redu.

Ja ih nisam nikad napadao, osim maleckog jer me je izignorisao totalno i stavio na ignore, pa sam insistirao da mi odgovori. Priznajem bila je to greska, nisam trebao biti dosadan, ali sta ces kad sam bio vasa skola..

Napisao sam da ti to cinis manje - vise.

Ali ostali su time opsednuti.

Ja sam cak skoro i prigovorio da ne treba napadati svedoke, pa sam od jednog clana dobio kritiku.

Ne znam ni ja, odkad sam na ovom forumu svako napada svakog.

Jedan Adventista je pre izvesnog vremena izjavio sledece.
Da princip svedocenja nije napad na druge, vec iznosenja istine.

Ovo kao posledicu ima napade drugih jer oni nemaju kontraargumente, pa povlace liniju manjeg otpora napadom na instituciju ili licnost, trazeci iglu u plastu sena da bi nekoga diskreditovali, jer su svesni da se protiv istine ne mogu boriti nekom drugom istinom, i zato pribegavaju ovu liniju manjeg otpora.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Problem nastaje onda kada datume nadjemo u knjigama, a ne u casopisu..

I upravo u knjigama i imamo datume. Posebno onu famoznu 1914.

Kod njih to tako ne ide, oni ce reci da bolje znaju i od samih Jehovinih Svedoka, da bolje znaju od samih Katolika i Pravoslavaca, da bolje znaju od Nazarena, Pentakostalaca i Baptista sta njihove crkve uce! I da bolje znaju kakvi su oni kao ljudi, a dana tamo nisu proveli.

To nista drugo nije do oholost..

Kada bi samo znao koliko si u pravu.

Ne mozemo razmenjivati misljenja, rekao sam bas iz razloga sto su oni toliko nasrtljivi, umisljeni da govore u ime Boga, i da ko god im se ne pokori, ne prizna njihovu dominaciju, tj. ne prihvati ih za proroke i za 'crkvu ostatka', mora biti proteran i uklonjen sa foruma ili ismejan i diskreditovan..

Sa svima drugima se moze razmenjivati misljenje i moze se lepo razgovarati..

Pitam se zašto me to ne čudi. Ujedno, Raselovi Svedoci, kakvi god da su, (govorim o veri, ne o ljudima) i dan danas često imaju problema da pronađu prostor za okupljanja, dok EGWisti slobodno deluju, kupujući sebi reprezentativna zdanja i bezobrazno se kiteći nazivom crkve.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.271
jesam napisao par stvari iz licnog iskustva.

Kako sta si lagao, optuzivao si ih za 'glumu', i to u globalu! Znaci oni po tebi formalno sluze Bogu glumeci!

Glavno da tvoji adventisti ne glume!

Oni ne pominju, vec to rade na nedozvoljen nacin, vredjaju, lazu, opadaju..itd..

Kada bi iznosili samo biblijske argumente i istinu, to bi iole bilo u redu.

A zasto ti nisi gore izneo samo bibliju govoreci o Jehovinim Svedocima, vec ih opadas i izmisljas kako su oni glumci?

Napadas ih licno! I to lazima!

E onda ti posle smeta kada neko napadne vase licemerje i uzvrati vam istom merom!

Ti si totalno nerealan!
 
Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
A sta je sa knjigama?
Zar u njima ne pise zvanicno ucenje?

Problem nastaje onda kada datume nadjemo u knjigama, a ne u casopisu..



Kod njih to tako ne ide, oni ce reci da bolje znaju i od samih Jehovinih Svedoka, da bolje znaju od samih Katolika i Pravoslavaca, da bolje znaju od Nazarena, Pentakostalaca i Baptista sta njihove crkve uce! I da bolje znaju kakvi su oni kao ljudi, a dana tamo nisu proveli.

To nista drugo nije do oholost..

Ja se slazem da ti kao Jehovin Svedok trebas najbolje znati, ili oni koji su bivsi Svedoci a ne neko ko dana nije proveo u vasoj zajednici i ko vase ucenje poznaje samo iz prica 'rekla kazala' a onda se pravi strucnjak..



To bi voleo da vidim. Imas li neke citate koje bi mogla da navedes gde pise da je to samo spekulacija? Nesto pre 1975.?


Ne mozemo razmenjivati misljenja, rekao sam bas iz razloga sto su oni toliko nasrtljivi, umisljeni da govore u ime Boga, i da ko god im se ne pokori, ne prizna njihovu dominaciju, tj. ne prihvati ih za proroke i za 'crkvu ostatka', mora biti proteran i uklonjen sa foruma ili ismejan i diskreditovan..

Sa svima drugima se moze razmenjivati misljenje i moze se lepo razgovarati..

Ne primecujem takvo ponasanje kod Mystery, ona nikom nista ne namece na silu, zato mozemo lepo razgovarati..
Zvanicno ucenje JS je Biblija
I najnovije knjige koje se koriste za Biblijski studij.
i tu nema nikakvih datuma.
 
Natrag
Top