Jehovisti trgovca i mešetara Rasela nisu izbegli da ih okarakterišu kao kult. Adventisti jesu i to samo zahvaljujući veštom balansiranju, manjoj agresivnosti, i naravno uvođenjem Triplošovog "omega otpada" u svoje fundamentale 1980-e godine. No i dalje postoji veliki broj nezavisnih boraca protiv kultova, koji ih i te kako stavljaju pod definiciju kulta, pre svega zbog Ellen Gould Harnom White i drugim kultističkim praksama i verovanjima.
Zao mi je ali mora da jasno kazem Darth neprestano iznosi lazi:
Hriscanska Adventisticka Crkva priznata je u svetu ravna Katolickoji i drugim crkvama.
Istina je da to muci Dartha, ali moje mu suze ne mogu pomoci.
Drugo, on neprestano ponavlja laz da Adventisti veruju u Trojstvo od 1980.
Nebrojeno putanja sam to dokazao da nije istina, ali Darth ni nema istinu da objavljuje, zat objavljuje obmane!
Ovako Adventisti veruju:
11. Crkva
Crkva je zajednica vernika koji priznaju Isusa Hrista za Gospoda i Spasitelja. Kao nastavak Božijeg naroda iz starozavetnog doba, mi smo pozvani iz sveta; i sakupljamo se radi bogosluženja, bratske zajednice, proucavanja Božje reci, proslavljanja Vecere Gospodnje, službe celom ljudskom rodu i objavljivanja Jevandelja celom svetu. Crkva dobija svoje ovlašcenje od Hrista koji je utelovljena Rec iz Svetoga pisma koje je pisana rec. Crkva je Božija porodica. Usvojeni od Njega, njeni clanovi žive utemeljeni na Novom zavetu. Crkva je Hristovo telo, zajednica vere cija je glava sam Hristos. Crkva je nevesta za koju je Hristos umro da bi mogao da je posveti i ocisti. Prilikom svog pobedonosnog dolaska On ce staviti preda se slavnu Crkvu, verne svih vekova, otkupljenu Njegovom krvlju; bez mane ili mrštine, svetu i bez mrlje.
(1. Mojsijeva 12,3; Dela 7,38; Efescima 4,11-15; 3,8-11; Matej 28,19.20; 16,13-20; 18,18; Efescima 2,19-22; 1,22.23; 5,23-27; Kološanima 1,17.18)