Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Reci ti koje je to ime. I navedi gdje si to pronašao u Bibliji.
Ispasce da ubedjujem tebe ili bilo koga drugoga,a ja ne volim nikoga da u bilo sta ubedjujem.
Zasto ne skines program Bible Works 10,instaliraj ga i pokreni. Svaki stih koji ti je sumnjiv,proveri kakav je tekst na hebrejskom a kakav na grckom jeziku i tako ces otkloniti 99,99% problematicnih stihova..Za onih 0.01% mogu ti pomoci Sinajski kodeks ili nesto slicno ,a za ostalo razmisljaj svojom glavom bez ikakvih predrasuda.
Samo u starom zavetu se oko 7000 puta spominje Bozje ime Jehova . Postoje hebrejska slova (klinasto pismo),jednima se pise jehova,drugima se pise Gospod ,a trecima se pise Bog.
Opste poznato je da je ime Jevrejskog Boga Oca ,Jehova.
Nadalje kad se javi neki problem ,potrazi i biblijsko i logicno objasnjenje,nemoj da se obeshrabrujes.
Isus Hrist se nije molio samome sebi,vec svome Bogu i Ocu,i on je stradao jer je priznao da je SIN Bozji,a ne Bog otac,zar nije tako???
Dal smo tako resili prvi deo problema?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
A zašto je tebi teško citirati Bibliju gdje piše "Jehova"? :) Zar si tolika lijenčina da jednu jedinu rečenicu nisi kadar za svog Boga citirati?
Ima je 7000 puta.
Hajmo na ono sto ti je pisao tvoj prijatelj dartvajder.
2.Moj 3:13,14,15 DK
13 A Mojsije reče Bogu: Evo, kad otidem k sinovima Izrailjevim, pa im kažem: Bog otaca vaših posla me k vama, ako mi kažu: Kako Mu je ime? Šta ću im kazati?
14 A Gospod reče Mojsiju: Ja sam Onaj što jeste. I reče: Tako ćeš kazati sinovima Izrailjevim: Koji jeste, On me posla k vama.
15 I opet reče Bog Mojsiju: Ovako kaži sinovima Izrailjevim: Gospod Bog otaca vaših, Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovljev, posla me k vama; to je ime moje doveka, i to je spomen moj od kolena na koleno.

2.Moj 3:13,14,15 CRO
3:13 Nato Mojsije reče Bogu: »Ako dođem k Izraelcima pa im kažem: 'Bog otaca vaših poslao me k vama’, i oni me zapitaju: 'Kako mu je ime?’ – što ću im odgovoriti?«
14»Ja sam koji jesam«, reče Bog Mojsiju. Onda nastavi: »Ovako kaži Izraelcima: ’Ja jesam’ posla me k vama.« (Exod. 3:14 CRO)
15 Dalje je Bog Mojsiju rekao: »Kaži Izraelcima ovako: ’Jahve, Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.’ To mi je ime dovijeka, tako će me zvati od koljena do koljena.« (Exod. 3:15 CRO)

WTT Exodus 3:13 וַיֹּ֙אמֶר מֹשֶׁ֜ה אֶל־הָֽאֱלֹהִ֗ים הִנֵּ֙ה אָנֹכִ֣י בָא֘ אֶל־בְּנֵ֣י יִשְׂרָאֵל֒ וְאָמַרְתִּ֣י לָהֶ֔ם אֱלֹהֵ֥י אֲבוֹתֵיכֶ֖ם שְׁלָחַ֣נִי אֲלֵיכֶ֑ם וְאָֽמְרוּ־לִ֣י מַה־שְּׁמ֔וֹ מָ֥ה אֹמַ֖ר אֲלֵהֶֽם׃
(Exod. 3:13 WTT)
WTT Exodus 3:14 וַיֹּ֤אמֶר אֱלֹהִים֙ אֶל־מֹשֶׁ֔ה אֶֽהְיֶ֖ה אֲשֶׁ֣ר אֶֽהְיֶ֑ה וַיֹּ֗אמֶר כֹּ֤ה תֹאמַר֙ לִבְנֵ֣י יִשְׂרָאֵ֔ל אֶֽהְיֶ֖ה שְׁלָחַ֥נִי אֲלֵיכֶֽם׃
(Exod. 3:14 WTT)
WTT Exodus 3:15 וַיֹּאמֶר֩ ע֙וֹד אֱלֹהִ֜ים אֶל־מֹשֶׁ֗ה כֹּֽה־תֹאמַר֘ אֶל־בְּנֵ֣י יִשְׂרָאֵל֒ יְהוָ֞ה אֱלֹהֵ֣י אֲבֹתֵיכֶ֗ם אֱלֹהֵ֙י אַבְרָהָ֜ם אֱלֹהֵ֥י יִצְחָ֛ק וֵאלֹהֵ֥י יַעֲקֹ֖ב שְׁלָחַ֣נִי אֲלֵיכֶ֑ם זֶה־שְּׁמִ֣י לְעֹלָ֔ם וְזֶ֥ה זִכְרִ֖י לְדֹ֥ר דֹּֽר׃
(Exod. 3:15 WTT)

2.Moj 3:13,14,15 NW
13 Али Мојсије рече истинитом Богу: „Ако дођем код Израелових синова и кажем им: ’Бог ваших праочева послао ме је к вама‘, а они ме упитају: ’Како му је име?‘ Шта да им кажем?“14 Тада Бог рече Мојсију: „ПОСТАЋУ ШТО ГОД ЖЕЛИМ ДА ПОСТАНЕМ.“ И још рече: „Овако кажи Израеловим синовима: ’ПОСТАЋУ послао ме је к вама.‘“ 15 Тада Бог још једном рече Мојсију:„Овако кажи Израеловим синовима: ’Јехова, Бог ваших праочева, Бог Аврахамов, Бог Исаков и Бог Јаковљев,послао ме је к вама.‘ То је моје име довека и то је мој спомен из нараштаја у нараштај.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ima Jahve, ali Jehova nema niti na jednom mjestu. :)

Šta ti je ovo "NW"?

Vidis da ima Jehova u NW prevodu
NW je prevod New World ,ima Jehova.
Tamo gde pise Jahve jeste prevod Stvarnost,
tamo gde pise Gospod je DK prevod srpski,
a na hebrejskom podebljanim i vecim klinastim slovima pise Jehova na hebrejskom jeziku.
Jednim klinastim slovima pisu jehova,drugim pisu Gospod,a trecim pisu Bog.
ali najvise vole da izgovaraju gospod i kad pise klinastim slovima gospod i kad pise jehova.,hocu reci da su mu i ime izbacili iz izgovora iz besa i ljutnje.,ali to je vec druga tema...

Pozdrav svima ,nece me biti "neko vreme" zbog raznih obaveza,
Vodite smisaone dijaloge bez sukoba ,vredjanja i ratovanja.
Pozdrav :)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vidis da ima Jehova u NW prevodu
NW je prevod New World ,ima Jehova.

A čiji je "NW" prijevod? :)

a na hebrejskom podebljanim i vecim klinastim slovima pise Jehova na hebrejskom jeziku.

A zašto ga onda Židovi ne oslovljavaju sa "Jehova"? :)

ali najvise vole da izgovaraju gospod i kad pise klinastim slovima gospod i kad pise jehova.,hocu reci da su mu i ime izbacili iz izgovora iz besa i ljutnje.,ali to je vec druga tema...

Tko, Židovi? Znači, vi jehovini svjedoci ste jedini koji slavite pravog Boga - Jehovu. OK, ali još vam najvažnije nedostaje. Morate se obrezivati i morate odmarati subotom.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ima Jahve, ali Jehova nema niti na jednom mjestu. :)

Šta ti je ovo "NW"?

I jeli ti odgovorio šta je NW? Sve i da jeste, radi se o prevodu Biblije skupine pod akronimom JW, u kome su reči Adonai, Elohim zamenjeni sa Jehova, ubačeni neologizmi o mortalitetu duša, čitavi pasusis i poglavlja sastavljeni da služe svrsi doktrine i teologije već pomenute Bruklnske korporacije.

Tko, Židovi? Znači, vi jehovini svjedoci ste jedini koji slavite pravog Boga - Jehovu. OK, ali još vam najvažnije nedostaje. Morate se obrezivati i morate odmarati subotom.

Ako to što je napisao a ti prokomentirao nije dokaz megalomanije američkih blefera, onda ja ne znam šta je. Pored živih Hebreja - židova, grupacija koju je osnovao Charles T Russel za sebe tvrdi daj jedino ona slavi "pravog" Boga.

Ponoviću pitanje zašto bi se neko odlučio da sledi neuspešni falsifikat, bilo da se tu radi o Bruklniskoj, bilo Mejnskoj korporaciji, pored postojećeg originala? Zbog straha od seckanja prepucijuma? Ili će pored toga biti i strah od mržnje onih na kritiku čijih praksi, verovanja i osnivača, pripadnici oba ova faslifikata reaguju kao da je neko njih lično povredio.

I to sve isključivo ako u jednačinu ne uzmemo pripadnost onome što je sam Bog ustanovio pre 1986 godina, i gde se ne traže ni reckanje prepucijuma, niti shabati, koji su oboje senke.

Natrag