A zašto je tebi teško citirati Bibliju gdje piše "
Jehova"?
Zar si tolika lijenčina da jednu jedinu rečenicu nisi kadar za svog Boga citirati?
Ima je 7000 puta.
Hajmo na ono sto ti je pisao tvoj prijatelj dartvajder.
2.Moj 3:13,14,15 DK
13 A Mojsije reče Bogu: Evo, kad otidem k sinovima Izrailjevim, pa im kažem: Bog otaca vaših posla me k vama, ako mi kažu:
Kako Mu je ime? Šta ću im kazati?
14 A Gospod reče Mojsiju:
Ja sam Onaj što jeste. I reče: Tako ćeš kazati sinovima Izrailjevim: Koji jeste, On me posla k vama.
15 I opet reče Bog Mojsiju: Ovako kaži sinovima Izrailjevim:
Gospod Bog otaca vaših, Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovljev, posla me k vama; to je ime moje doveka, i to je spomen moj od kolena na koleno.
2.Moj 3:13,14,15 CRO
3:13 Nato Mojsije reče Bogu: »Ako dođem k Izraelcima pa im kažem: 'Bog otaca vaših poslao me k vama’, i oni me zapitaju: '
Kako mu je ime?’ – što ću im odgovoriti?«
14»
Ja sam koji jesam«, reče Bog Mojsiju. Onda nastavi: »Ovako kaži Izraelcima: ’Ja jesam’ posla me k vama.« (Exod. 3:14 CRO)
15 Dalje je Bog Mojsiju rekao: »Kaži Izraelcima ovako: ’
Jahve, Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.’
To mi je ime dovijeka, tako će me zvati od koljena do koljena.« (Exod. 3:15 CRO)
WTT Exodus 3:13 וַיֹּ֙אמֶר מֹשֶׁ֜ה אֶל־הָֽאֱלֹהִ֗ים הִנֵּ֙ה אָנֹכִ֣י בָא֘ אֶל־בְּנֵ֣י יִשְׂרָאֵל֒ וְאָמַרְתִּ֣י לָהֶ֔ם אֱלֹהֵ֥י אֲבוֹתֵיכֶ֖ם שְׁלָחַ֣נִי אֲלֵיכֶ֑ם וְאָֽמְרוּ־לִ֣י מַה־שְּׁמ֔וֹ מָ֥ה אֹמַ֖ר אֲלֵהֶֽם׃
(Exod. 3:13 WTT)
WTT Exodus 3:14 וַיֹּ֤אמֶר אֱלֹהִים֙ אֶל־מֹשֶׁ֔ה אֶֽהְיֶ֖ה אֲשֶׁ֣ר אֶֽהְיֶ֑ה וַיֹּ֗אמֶר כֹּ֤ה תֹאמַר֙ לִבְנֵ֣י יִשְׂרָאֵ֔ל אֶֽהְיֶ֖ה שְׁלָחַ֥נִי אֲלֵיכֶֽם׃
(Exod. 3:14 WTT)
WTT Exodus 3:15 וַיֹּאמֶר֩ ע֙וֹד אֱלֹהִ֜ים אֶל־מֹשֶׁ֗ה כֹּֽה־תֹאמַר֘ אֶל־בְּנֵ֣י יִשְׂרָאֵל֒
יְהוָ֞ה אֱלֹהֵ֣י אֲבֹתֵיכֶ֗ם אֱלֹהֵ֙י אַבְרָהָ֜ם אֱלֹהֵ֥י יִצְחָ֛ק וֵאלֹהֵ֥י יַעֲקֹ֖ב שְׁלָחַ֣נִי אֲלֵיכֶ֑ם זֶה־שְּׁמִ֣י לְעֹלָ֔ם וְזֶ֥ה זִכְרִ֖י לְדֹ֥ר דֹּֽר׃
(Exod. 3:15 WTT)
2.Moj 3:13,14,15 NW
13 Али Мојсије рече истинитом Богу: „Ако дођем код Израелових синова и кажем им: ’Бог ваших праочева послао ме је к вама‘, а они ме упитају: ’
Како му је име?‘ Шта да им кажем?“
14 Тада Бог рече Мојсију: „ПОСТАЋУ ШТО ГОД ЖЕЛИМ ДА ПОСТАНЕМ.“ И још рече: „Овако кажи Израеловим синовима: ’ПОСТАЋУ послао ме је к вама.‘“
15 Тада Бог још једном рече Мојсију:„Овако кажи Израеловим синовима: ’
Јехова, Бог ваших праочева, Бог Аврахамов, Бог Исаков и Бог Јаковљев,послао ме је к вама.‘ То је моје име довека и то је мој спомен из нараштаја у нараштај.