- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Pravi kršćani su oni koji Krista priznaju svojim Bogom i svojim Spasiteljem.
Takvih kao vi, koji "svoje učenje zasnivaju isključivo na Bibliji", ima pedesetak
tisuća s jednako toliko različitih i suprotstavljenih učenja.
Tačno tako. A mi, Hrista - Krista (grčki prevod Hebrejskog Masiyah, što znači i pomazani ali i rođen od Yah, izgovarao se, a to znaš, kao što verujem znaju i svi oni koji i to što mi Katolici kažemo Krist, a pravoslavni Hristos koriste da nas ismevaju i kažu da smo eto i tu podeljeni, mekim K, i zvučalo je Khrist - Khristos, dakle i mi i pravoslavni pravilno izgovaramo. ) držimo Bogom. Za nas On nije nekakav anđeo, ili Čak Noris sardonskog osmeha koji po čitav dan ponavlja "Jehova,Jehova" ili nekakav bajker koji na vatrenim kolima ide iz "svetinje" u "svetinju nad svetinjama" da bi seo na drugi presto i počeo da se igra sa vratima, prvo ih zatvarajući, pa onda odškrinjavajući.
Nama je On stalno prisutan u Euharistiji, i ne javlja nam se "preko Vibera" da nam javlja kada i kako će se vratiti, ili da pojašnjava da je mislio da se vrati, ali da se predomislio jer je Crkva (koja?) zakazala.
Naš Isus, jedini Bog, spasitelj i Otkupitelj, neće doći nevidljivo one godine koje je Gavrilo Princip i njegovo delo poslužio da se ljudskim merilima održavani mir pretvori u rat. Naš će Spasitelj, koji nije MIhael, doći u Slavi.
Mi ne drhtimo plašeći se da nećemo biti dovoljno savršeni , ne strahujemo na svaki šum, verujući i ičekujući nekakav ponoćni urlik, Nego čekamo blaženu nadu, dolazak spasitelja našega Isusa Krista.
Nama Biblija nije kodeks zakona i pravila kojima ljudi dodaju svoje umotvorine pretvarajući svoje sledbenike u robove SADISTIČKOG gospodara koji se igra ljudima, nego nam je MOLITVENIK i podsećanje na Ljubav Božiju prema svojim stvorenjima, prema ljudima.
Nama je Bog, i uteha i pravda, i spasenje, i milost, i radost, pouzdanje. Jer On sam nas je žrtvom na Krstu - Križu otkupio, oslobodio ropstva. Ne ropstva Njemu, nego gresima našim, Satani, koji je smrt.
Poslednja izmena: