Jehovini svedoci!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Ne šaljite jedan drugoga na psihijatriju! Uljudite razgovor.[/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
pazite sad ovu zbrku:

“Sveto pismo dokazuje da DRUGO PRISUSTVO (paruzija) GOSPODA ISUSA HRISTA POCINJE 1874. godine n.e.” ‑‑the book, PROPHECY p.65 (1929)

obratite paznju sad:
“Pismo pokazuje da je drugo prisustvo Gospodnje trebalo da bude 1874.... Ovi dokazi potvrdjuju da je Goospod prisutan od 1874. godine.”
‑Watchtower 3/1/1923, p.67
znaci 1923 9 godina kasnije oni veruju da je Isus dosao 1874.godine!
sad2.gif
Medjutim ni sledece godine se nije promeni njihovo ucenje evo:
“Nema nikakve mogucnosti da POSVECENA deca Bozja sumnjaju DA GODPOD ISUS NIJE PRISUTAN (DOSAO) I DA JE BIO JOS OD 1874.
‑‑Watchtower 1/1/1924, p.5

e da vidimo kada je poceo Armagedon?
think.gif

Godine 1914.
“Sadasnji veliki rat u Evropi je pocetak Armagedona iz Pisma.”
‑‑SERMONS (C.T. Russell) 1917

idemo dalje

I juni 1894 Kula strazara je objavila clanak:
MOZE LI BITI ZAKASNJENJA DO 1914?

“Ne vidimo razlog da bismo menajli nas prorocun - niti mozemo da ih menjamo a kad bismo i hteli. Ovo su, mi verujemo, Bozji datumi, a ne nasi. Ali imajte na umu da KRAJ 1914. godine nije datom pocetka, nego kraja vremena nevolje. Ne vidimo potrebu da menajmo svoja misljenja koja su izrazean u Kuli strazari januara 15 ‘92. Predlazemo da ih ponovo procitate.”

znaci ipak je bila modifikacija u odnosu na tada i danas,da bi posle ove izjave gore ,kada su videli da su u problemu napisali sledece:

“Nismo rekli zasigurno da ce to biti te godine.”
‑‑Watchtower 11/1/1914, p.5565
mali172.gif

Medjutim licitacija se nastavlja:
“Godina 1925. je datom difinitivno i jasno odredjen u Pismu, cak mnogo jasnije nego godina 1914..”
Watchtower 7/15/1924, p.211

“Koje godine ce se zavrsiti 6,000 goedina ljudskog postojanja, u isto vreme i i prvih 6,000 godina Bozjeg dana odmora privodi se kraju. Ove 1975.godine.”
‑‑Awake! 10/18/1966, p.19

“Da li mi iz ovoga proucavajau smatramo da ce bitka Armetgedona biti potpuno zavrsena do jeseni 1975. godine, i dugo ocekivanje hiljadugodisnje vladavine ce tada poceti. Mogu ce je.
Moze da bude razlika samo nekolikos edmica ili meseci, ali ne i godina.”
Watchtower 8/15/1968, p. 499

“Ovaj narastaj (generacija koja je pocela 1914 n,e), generacija koja je bila ziva 1914. Neki od njih ce videti ispunjenje Hristovih prorocanatava i unistenje sveta...”
Awake! 10/8/1973, p.19

“Pre nego generacija od 1914. godine potpuno umre, Bozji sud mora da se izvrsi.”
Watchtower, 5/1/1985, p.4

e onda dolazi "vadjenje",pazite sada
“Jevreji racunaju sedamdesetpet godina jednu generaciju.”
Awake! 4/8/1988, p.14
mali172.gif
ako nije 60 onda je 70 godina,mozda ima onih koji nisu pomrli od 1914 pa da im damo vreme
icon_biggrin.gif

a upravo to i oni kazu
“Vecina genaracije iz 1914. je pomirla. Medjutim postoji jos jedan milion na zemlji onih koji su
koji su bili rodjeni te godine ili nesto pre toga... Isusove reci ce se ispuniti ‘Ova generacija nece proci pre nego se sve ovo ne dogoci’."
Awake! 4/8/1988, p.14

i onda dolazi danasnji stav ove mladezi ovde:

“Biblijska prorocanstva pokazuju da sotonski svet je u poslednjim danima skoro za 80 godina racunajuci od kljucne 1914. godine. Ovaj svet se blizi svome kraju.”
Watchtower 3/15/1994 p.20
nzaci ovo je ucenje od pre 16 godina

Član
Učlanjen(a)
27.06.2010
Poruka
306
Smatram da svako ima pravo na svoje misljenje,pa tako i oni. Ako su se opredelili da budu jehovini svedoci,neka im.
To ne znaci da su oni losi ljudi,daleko od toga. Ali ipak postoje neke stvari kod njih koje mi nikako nece biti jasne.

Njihova sekta ima neke cudne poglede na Boga i celokupno na religiju. Oni odbacuju sve sustinske elemente hriscanstva: Sveto trojstvo,vaskrsnuce Isusa Hrista,vecni raj... Isto tako ne veruju da je Isus Hristos Bog,te da nas on ne moze spasiti....

Evo i nesto zanimljivo:

[FONT=verdana,geneva]. U jednoj knjizi pod imenom "Ti možeš zauvek da živiš u raju na Zemlji" (objavljena 1983. u 38 miliona primjeraka) se vidi na 17. stranici lik koji prikazuje Isusa Hrista (slika br. 1). Ako okrenete tu sliku na glavu (slika br. 2) dobijete u donjem desnom uglu to što ta slika ustvari zaista krije (slika br.3). Jednu đavolsku facu! Kula stražara je isto puna sličnih đavolskih faca i masonskih znakova. Kada sam suočio nekoliko godina kasnije JS koji mi je dao tu knjigu sa tim informacijama, on mi je priznao da je to istina, da su "bili" masonski simboli u literaturi JS ali da to više ne postoji (???). Ta osoba koja mi je to priznala je vođa JS u Njemačkoj koja se zove "R.P.". Slika pod brojem 4 se nalazi na 16. strani u "kuli stražara" od 15.06.1984. god. (holandsko izdanje), kao i slika br. 5 "Probuđenje" S.159, 1988. [/FONT][FONT=verdana,geneva]Lako je navesti niz takvih primjera, ali priznanje JS da se radi o masonskim simbolima i time uticaja koja ta organizacija ima na JS je dovoljno jasan dokaz. Često se spominje "novi poredak" i slična terminologija masona koja je isto odlično skrivena u samome tekstu. JS naravno znaju za otkriće tih znakova, tako da će u novijoj literaturi sve teže biti moguće pronaći takve simbole. [/FONT]

Prilazem i slike:

[FONT=verdana,geneva]
jehovini_svjedoci_01.jpg
[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]slika br. 1 [/FONT]
[FONT=verdana,geneva]
jehovini_svjedoci_02.jpg
jehovini_svjedoci_03.jpg
[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]slika br. 2 slika br. 3 [/FONT]
[FONT=verdana,geneva]
jehovini_svjedoci_04.jpg
[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]slika br. 4 [/FONT]
[FONT=verdana,geneva]
jehovini_svjedoci_05.jpg
[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]slika br. 5 [/FONT]​

Član
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
2
Ovo mi je prvi komentar na ovom forumu!

I JA SAM JEHOVIN SVJEDOK i ponosim se s tim!!! Kad se drugi koji ubijaju , varaju, kradu, lazu ponose svojom religijom ja se jos vise ponosim sa svojom jer je pozitivno promijenila moj zivot i zivot cijele moje porodice!

Zao mi je sto cu pisati ijekavicom jer Vam se javljam iz suncanog Mostara. Moje ime je Senad i imam 50. Supruga mi se zove Dusanka a djeca Goran i Fedja....Medjutim, nije mi povod da Vam pisem o porodici nego o mojoj braci, isto Jehovinim svjedocima sa ovog foruma:

Braco, nama nije cilj da se raspravljamo sa ovosvjetskim ljudima i da im dokazujemo ko je u pravu. MI IMAMO ZAPOVIJED OD SAMOG ISUSA KRISTA (HRISTA) DA PRENESEMO VAZNE INFORMACIJE koje se ticu prezivljavanja svih ljudi na ovoj planeti. Jehova, jedini i pravi istiniti Bog, trazi izgubljene ovce doma Izraelova i mi ih moramo pronaci. Ne idite jarcima. Ne baca se biserje pred svinje. Ovo su rijeci naseg gospodina Isusa, ne moje.
Zato oprez braco draga. Prenesite poruku spasenja i cekajte. Prave izgubljene ovce ce prepoznati Isusov poziv i doci ce same. I CUVAJTE SE SOTONE I NJEGOVIH JARACA KOJI BODU NA SVE STRANE PA I NA OVOM FORUMU ( cast izuzecima). Znate da je to sve proreceno.

A za ''ostale'' koji nisu Jehovini svjedoci poruka od Boga Jehove koja je zapisana u Bibliji:
2. Petrova:
3:9 Jehova ne kasni s ispunjenjem svog obećanja, kao što neki misle da kasni, nego je strpljiv s vama jer ne želi da iko propadne, nego da svi dođu do pokajanja.
3:10 A Jehovin dan doći će kao lopov. U taj će dan nebesa uz tutnjavu brzo proći i počela će se, užarena, raspasti, a zemlja i djela na njoj bit će razotkrivena.
Pamet u glavu ljudi i spremite se...

Pozdrav od najboljih ljudi na planeti i pozdrav od jednog od njih:
St@ri - Mostar

Pozdrav iz suncanog Mostara

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Eto vidiš Malecki šta lepo kaže tvoj brat iz Mostara.
Preneo si poruku na ovom forumu i time izvršio i završio svoju misiju.
Ne vidim ni jedan razlog da svojim citatima daviš ljude.

Star61, ljep pozdrav iz Beograda. Čuvajte taj most da vam ga više nikad niko ne ruši. :yea:

Član
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
2
Hvala najljepse na lijepim rijecima. Zelim ti obilje Bozijih blagoslova. A most....sam znas da ljudi prave ( i ruse) mostove u svojim glavama. Stari most nisam nikad volio zato sto je pravio branu izmedju ljudi i bio most samo jednog naroda ( i sada je). Ja gradim most koji svi zele preci bez obzira na ime i stav...Hvala jos jednom
Eto vidiš Malecki šta lepo kaže tvoj brat iz Mostara.
Preneo si poruku na ovom forumu i time izvršio i završio svoju misiju.
Ne vidim ni jedan razlog da svojim citatima daviš ljude.

Star61, ljep pozdrav iz Beograda. Čuvajte taj most da vam ga više nikad niko ne ruši. :yea:

Član
Učlanjen(a)
27.06.2010
Poruka
306
Neverovatno čime se ljudi bave!

Ako se ovo odnosilo na moj post,i ako sam nekog uvredila sa ovim,ja se izvinjavam! Izlozila sam samo neke zanimljive cinjenice,i htela sam da to podelim sa ostalim forumasima. Bili oni pripadnici JS ili ne.

Isto tako htela sam da pitam sta vi mislite o gore postavljenim slikama?(Ovo se odnosi na clana JS)??

Natrag