Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
27.06.2010
Poruka
306
Da li si se uverila da je Biblija Božja reč i da je autor Biblije lično naš Stvoritelj?

Bog nije "autor" biblije.... Nije je Bog seo i napisao... Biblija(na grckom vivlia) sto znaci knjige ,jer predstavlja svete spise bogonadahnutih ljudi.....

Biblija nije knjiga u celini, vec je to zbirka knjiga,koja je nastajala u periodu duzem od 1.000 gaodina. Stari zavet sacinjen je od 39 knjiga. Dok se novi zavet sastoji od 27 knjiga,i njegov veci deo cine jevanjdjelja,koja su pisali apostoli....

Sta tacno zelis da me pitas?

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Bog nije "autor" biblije.... Nije je Bog seo i napisao... Biblija(na grckom vivlia) sto znaci knjige ,jer predstavlja svete spise bogonadahnutih ljudi.....

Dobro Natalija, naravno da je Jehova nije lično pisao, ali je on sam Autor svoje reči jer je vodio kako si citirala "bogonadahnute ljude" da zapišu ono što je Bog želeo da se zapiše!

Biblija nije knjiga u celini, vec je to zbirka knjiga,koja je nastajala u periodu duzem od 1.000 gaodina. Stari zavet sacinjen je od 39 knjiga. Dok se novi zavet sastoji od 27 knjiga,i njegov veci deo cine jevanjdjelja,koja su pisali apostoli....
Sta tacno zelis da me pitas?

Ponavljam ti pitanje: da li si se proučavanjem Biblije uverila da je Biblija Božja reč?

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Smatrala sam da je biblija Bozija rec,i pre nego sto sam je procitala.... Ne shvatam cemu ovakva pitanja s' tvoje strane... ???
Odlično, obzirom da smatraš da je Biblija Božja reč onda znači da veruješ da je u potpunosti istina! Objasniću zašto te to pitam.

Ovo su tvoje reči:Prvo: Niko,ali niko nije direktni svedok istine koju ti pominjes. Niko od vas nije bio tamo pre 2010 godina i vise,da tvrdi sta se zaista desilo!
Obrati pažnju na izjavu Isusa Hrista zapisanu u Jovanu 17:17 "Posveti ih istinom! Tvoja je riječ istina!" Dakle Bozja rec je istina i na osnovu zapisanih cinjenica znamo kako je prva hrišćanska skupstina osnovana i na kojim principima su prvi hrišćani propovedali dobru vest. To isto rade i današnji pravi hrišćani-Jehovini svedoci.

Drugo:Nijedna grupa neke vere iliti sekte (kako god) nemoze da sadrzi najbolje ljude na svetu! Jer je svaka osoba individua! I njenu dobrotu ne karakterise pripadnost nekoj grupi!

Jehovini svedoci su definitivno najbolji narod na svetu! Evo nekoliko razloga za to:

1. Vole Boga i samim tim i svog bliznjeg!
2. Neutralni su, ne ucestvuju ni u kakvim sukobima!
3. Postuju vise vlasti i podlozni su visim vlastima!
4. Daleko su iznad svih predrasuda koje dele ljude sirom sveta!
5. Miroljubivi su! Zive u potpunosti po principima Biblije!

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
U publikaciji Jehovinih svedoka pod nazivom "Svetska sigurnost pod Knezom mira" na stranicama 146-149, 151, 158-160 čitamo: "Toliko mnogo još treba uraditi. Biće velika povlastica učestvovati. ... Što se tiče onih, koji su se zlobno radovali akcijama protiv zemaljskih predstavnika Jehovine sveopšte organizacije, Jehovine sluge su molile da dođe dan osvete radi ovih uvreda koje su bačene na Jehovinu organizaciju. Preuzeli su reči koje je psalmist izgovorio osvrnuvši se na stari Edom: "O, seti se, Jehova, edomovih sinova u dan Jerusalimov, kako su govorili: Ogolite ga do temelja!" (Psalam 137:7, NS; Galatima 4:26). Nikako ne, Jehova previše voli svoju ženi sličnu organizaciju a da bi zaboravio ono što oni koji su deo đavolske organizacije govore i čine protiv vernih iz njegove zemaljske organizacije. ...[/I] "O, kćeri vavilonska, koja će biti oplenjena, srećan će biti onaj koji ti plati postupkom ovakvim kakvim si s nama postupala. Srećan će biti onaj koji zgrabi i na komade tvoju decu o stenu razbije" (Psalam 137:8,9, NS).[/I [ Ko će biti taj "srećan"? ... Tako je Isus Hrist u svojoj carskoj moći onaj "srećan" prorečen od psalmiste! ... Oni su beskrajno srećni, ali čeka ih još veća radost. Biće to onda, kada će moći da se pridruže većem Kiru, vladajućem vladaru Isusu Hristu, u vreme kada će raskomadati "decu" te đavolske organizacije. ... Bez obzira da li će "bič" biti doslovan ili simboličan, on će utišati usta koja izgovaraju strašne pretnje! Jezici će istruliti! Čulo vida će oslabiti, tako da će istruliti! Mišići snažnih ratnika će izgubiti snagu dok budu na nogama - ne dok budu ležali na zemlji kao leševi. Meso koje pokriva kosti će se raspasti! ... Veštačka svetla moderne nauke neće ukloniti tamu božanske nemilosti. ... Biće razbijena njihova jedinstvena akcija protiv Jehovinih svedoka. Kao gladijatori u rimskoj areni, sa zaslepljujućim kacigama na svojim glavama, oni će navaliti slepo jedan na drugoga. ... Kakvo divno ime će steći Jehova pobedom, koja uliva strahopoštovanje u "ratu velikog dana Boga Svemogućeg"! "Napred, onda, u boj, o Jehova nad vojskama, zajedno sa svojim carskim sinom Isusom Hristom!" ... Neka taj izveštaj neuporedive pobede u večna vremena ostane u analima sveopšte istorije!"Ako je Jehovinim svedocima iskušenje uzimanje oružja u ruke, kako im nije iskušenje ovakva sopstvena nakaradna nauka?!

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
27.06.2010
Poruka
306
Ovo su tvoje reči:Prvo: Niko,ali niko nije direktni svedok istine koju ti pominjes. Niko od vas nije bio tamo pre 2010 godina i vise,da tvrdi sta se zaista desilo!

Obrati pažnju na izjavu Isusa Hrista zapisanu u Jovanu 17:17 "Posveti ih istinom! Tvoja je riječ istina!" Dakle Bozja rec je istina i na osnovu zapisanih cinjenica znamo kako je prva hrišćanska skupstina osnovana i na kojim principima su prvi hrišćani propovedali dobru vest. To isto rade i današnji pravi hrišćani-Jehovini svedoci

Hoces da kazes da svako ko nije JS nije pravi hriscanin?????

Jovan 17:17...U ovoj glavi se Isus obraća Bogu i svaki put kaže "Oče"
matej 17.55 Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte!

JS takodje smatraju da je Isus Hrist,pre nego sto je dosao na svet bio Arhangrl Mihajlo.....????? :???::???::???:
Odakle vam to? Po cemu ste to zakljucili?:dntknw:Zanima me.

Jehovini svedoci su definitivno najbolji narod na svetu! Evo nekoliko razloga za to:
1. Vole Boga i samim tim i svog bliznjeg!
2. Neutralni su, ne ucestvuju ni u kakvim sukobima!

3. Postuju vise vlasti i podlozni su visim vlastima!
4. Daleko su iznad svih predrasuda koje dele ljude sirom sveta!
5. Miroljubivi su! Zive u potpunosti po principima Biblije!

Mogu ti reci da si me uvredio! Ne mozes da postavljas predrasude o ljudima koji nisu pripadnici JS,samo na osnovu vere. Evo ja nisam pripadnik ,sto ne znaci da sam losa osoba.....Ni neznas me:beee:

Na kontu prve stavke: Vole Boga i samim tim i svog bliznjeg!Pitacu te sledece:
Kolko puta sme čovek da pogreši dok jehovac ne prestane da ga voli?

Na kontu druge stavke: Neutralni su ,ne ucestvuju ni u kakvim sukobima!
Takodje cu ti postaviti pitanje:
Ako licno Ti kao pripadnik JS ne ulazis u sukobe,zasto si se tokom ove diskusije upleo u sukobe sa forumasima bezbroj puta,samo zato sto su rekli svoje misljenje.... koje se protivilo tvom?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ovo mi je prvi komentar na ovom forumu!

Zao mi je sto cu pisati ijekavicom jer Vam se javljam iz suncanog Mostara. Moje ime je Senad i imam 50. Supruga mi se zove Dusanka a djeca Goran i Fedja....Medjutim, nije mi povod da Vam pisem o porodici nego o mojoj braci, isto Jehovinim svjedocima sa ovog foruma:

Pozdrav iz suncanog Mostara
Zašto ti je žao što pišeš ijekavicom? Na ovom Forumu može svako da piše kako želi i na svim jezicima naroda bivše Juge. Svi su ovdje ravnopravni i svi su dobro došli! Zato ovo i jeste SerbianForum!

Učlanjen(a)
21.08.2010
Poruka
2
Ruski sud zabranio rad Jehovinih svedoka

08. decembar 2009. | 19:52 | Izvor: Srna

moskva_130x55.jpg
MOSKVA - Ruski Vrhovni sud podržao je danas presudu nižestepenog suda o zabrani aktivnosti regionalnog ogranka Jehovinih svedoka i nekoliko desetina njihovih izdanja.

Portparol Pavel Odincov rekao je da je Vrhovni sud odbio žalbu uloženu na odluku regionalnog suda u Rostovu na Donu.
Tom odlukom u septembru su van zakona stavljene aktivnosti Jehovinih svedoka u ovom regionu, zaplenjena je njihova imovina, a 34 njihova izdanja okarakterisana su kao ekstremistička, prenosi AP.

Ova verska grupa saopštila je da su među zabranjenim publikacijama dečija knjiga o pričama iz Biblije i najpoznatije izdanje Jehovinih svedoka "Kula stražara".
Gradski sud u Moskvi u junu 2004. godine potvrdio je presudu nižeg suda o zabrani verskih aktivnosti Jehovinih svedoka u ruskoj prestonici.

Natrag