Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
@ Malecki

Лука, глава 10

9. И исцељујте болеснике који су у њему, и говорите им: Приближи се к вама царство Божије.

Kad si se već pozvao na glavu desetu ...jel lečite i ako ne lečite zašto ne?

Дела апостолска, глава 5
42. А сваки дан у цркви и по кућама не престајаху учити и проповедати јеванђеље о Исусу Христу.

Jel vidiš nije od kuće do kuće nego po kućama.
I mi sve to radimo i onda vi dođete i naučite nas kako treba da radimo kako nas vi naučite...dragi Malecki vi ste se pojavili pre neki dan i otkrili toplu vodu.

Дела апостолска, глава 20
20. Како ништа корисно не изоставих да вам не кажем и да вас научим пред народом и по кућама,

Na ovo mogu da objasnim ljudima da je prevod Biblije koji koristi tvoja bratija prevod koji je prilagođen ideologiji jehovaca.

A lepo piše u Bibliji

Откривење, глава 22
19. И ако ко одузме од речи књиге пророштва овог, Бог ће одузети његов део од књиге живота, и од града светог, и од оног што је написано у књизи овој.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Dobro, što ti smatraš da je Isus bio Jehovin svjedok (mada ne znam kako si "vjerni svjedok", preveo u "Jehovin svjedok"?), no, ne ulazim u to. Ja sam, u kontekstu prethodnog posta na koji si odgovarao, rekao da je to degutantno. Dakle, ti si implicite Jehovinog svjedoka koji je došao na vrata dotične dame, uporedio sa Isusom. Zar se ne plašiš da se Isus ne naljuti na tebe?

Čiji je Isus Hrist svedok?

Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773

Bilo bi dobro da navedeš dokaze za tvoje tvrdnje kao što sam ja naveo jer sve ostalo je rekla-kazala!​

Sve ovo što si naveo meni ništa ne dokazuje, sve si to prepisao.
Lično poznajem ljude koji odu na skup i doteraju novi auto, podižu kuće na brzinu a za to nemaju mogućnosti itd....

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
Gde su ovde citati iz Biblije? Označi jasno i vidljivo iz tvog teksta citate iz Biblije!
http://serbianforum.org/religija/67090-jehovini-svedoci-34.html#post438457

Izvinjavam se, mislio sam da sam ih dodao. Ali evo ih sada:

„И тада ако вам ко рече: Ево овдје је Христос; или Ено ондје, не вјерујте. Јер ће се појавити лажни христоси и лажни пророци, и показаће знаке и чудеса да би, ако је могуће, преварили и изабране. Али ви се чувајте; ево све сам вам казао унапријед" (Мк 13, 21-23).
Hristove reci "O danu tome i o casu niko ne zna, ni andjeli nebeski, do Otac moj sam(Mt24.35)" i ponovo Hristove reci kad su ga apostoli pitali o Njegovom drugom dolasku, On im je rekao:"Nije vase da znate vremena i leta koje Otac zadrza u svojoj vlasti(Dao1.7)" ocigledno sektasi niste marili na reci Hristove, sto je jos jedna potvrda vaseg ucenja.

Gospod Hristos vas je otkrio, ko ste i sta ste i kome sluzite...

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Pa kada bih ti odgovarao sa stanovišta jednog hrišćanina, odgovorio bih ti da je Isus svjedok istine i da se u tom smilu mogu tumačiti riječi iz tvoga citata. Inače, Isus je Božiji sin, a ne klon.

Tačno je da je Isus svedok za istinu, ono o čemu on govori je istina, istina o onome šta se dogodilo na zemlji, ono što se dešava i šta će se desiti. Pitanje je u čije ime i za koga govori istinu ili za koga svedoči istinu, ko ga je poslao da govori istinu? Na to pitanje si dao jasan i razumljiv odgovor, Isus je Božji Sin, dakle sin Stvoritelja kome je ime Jehova i samim tim nameće se logičan zaključak da je Isus Jehovin svedok. Dovoljno smo zreli i razumni da možemo to da zaključimo, jedini problem jeste da to i izgovorimo!

Jehova je oduvek imao i trenutno ima svoje svedoke, evo dokaza za to:

1. Isaija 43:10,11:"Vi ste moji svjedoci”, kaže Jehova, “i sluga moj kojeg sam izabrao, da biste znali i vjerovali mi i razumjeli da sam ja onaj isti. Prije mene nijedan bog nije bio načinjen i poslije mene neće biti nijednoga. Ja, ja sam Jehova, i osim mene nema spasitelja."
2. Jevrrejima 12:1 "Dakle, budući da smo okruženi tolikim oblakom svjedoka, skinimo i mi svaki teret i grijeh koji nas lako može namamiti u zamku i ustrajno trčimo trku koja je pred nama."

Šta misliš o kojim svedocima je reč? 11. Poglavlje Jevrejima govori jasno o tom "oblaku svedoka", o tome ko su i za koga su svedoci!

Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Izvinjavam se, mislio sam da sam ih dodao. Ali evo ih sada:

И тада ако вам ко рече: Ево овдје је Христос; или Ено ондје, не вјерујте. Јер ће се појавити лажни христоси и лажни пророци, и показаће знаке и чудеса да би, ако је могуће, преварили и изабране. Али ви се чувајте; ево све сам вам казао унапријед" (Мк 13, 21-23).
Hristove reci "O danu tome i o casu niko ne zna, ni andjeli nebeski, do Otac moj sam(Mt24.35)" i ponovo Hristove reci kad su ga apostoli pitali o Njegovom drugom dolasku, On im je rekao:"Nije vase da znate vremena i leta koje Otac zadrza u svojoj vlasti"

Stavci koje si citirao mogu da se primene na krive religije jer je jasno da krive religije slede ljudske doktrine kao što su:
1. Besmrtnost duše
2. Učenje o paklu
3. Trojstvo
4. Obožavanje idola, živih i mrtvih ljudi
5. Slavljenje paganskih praznika

i mnoge druge doktrine koje nemaju apsolutno nikakve veze s biblijskim principima!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
Ajde leba ti pojasni mi kakve veze imaju ovi citati sa dusom, paklom i sl. Tebe treba poslati na ispitivanja...

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
Na psihijatriju, no to nije bitno, mislim meni. Odgovori mi kakve veze ima ono sto sam citirao sa onim sto si ti pomenuo. Gospod vas je razoblicao i vasu i sve ostale sekte.

Natrag