Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nije sija nego vrat , kada slavite ond se i klanjate tim svecimaikonama koji vise na vasim zidovima a i vasim dzepovima ih ima u mini formatima, koga lazes :ludd/:

Necu odgovarati na ovo, vec sam odgovorio.
Jer tema ovde nije ''Pravoslavlje'', vec ''Jehovini Svedoci''.
Otvori temu Pravoslavlje pa tamo pricaj sta imas protiv.
A ti ovde nama odgovori:

DA LI SU JEHOVINI SVEDOCI PROROCI???

Ovde eksplicitno tvrdite da je CHARLES TAZE RUSSELL PROROK! :

"This was the test - the coming down of fire; and the fulfillment exactly on time has proved that PASTOR RUSSELL WAS ONE OF GOD'S GREAT REFORMERS AND PROPETS''. Watchtower 1919 Oct 1 p.297

Dalje tvrdite da ste PROROCKA ORGANIZACIJA! :

"Those who do not read can hear, for God has on earth today a PROPHETLIKE ORGANIZATION, just as he did in the days of the early Christian congregation." Watchtower 1964 Oct 1 p.601

Ovde tvrdite DA HRONOLOGIJA VASIH DATUMA NIJE PROIZVOLJNA VEC DA DOLAZI OD BOGA! :

"… THIS CHRONOLOGY IS NOT OF MAN, BUT OF GOD. … the addition of more proofs removes it entirely from the realm of chance into that of proven certainty. … the chronology of present truth [is]… not of human origin." Watch Tower 1922 Jul 1 p.217

I dan danas tvrdite da ste ''prorocka organizacija'', u knjizi ''otkrivenje blizu je velicanstveni vrhunac'' na strani 164. imas vase tumacenje da su ''DVA PROROKA VASA ORGANIZACIJA''.

Evo i spisak vasih laznih datuma na wikipedii:
Kod:
en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Jehovah's_Witnesses
Jeste, sva ta prorocanstva i datumi: 1877,1914,1916,1925,1935,1975.. dolaze iz ''VASIH PROROCKIH USTA'' :p :roll:

A ti ovamo pricas nesto o nasoj veri?

rekao sam ja ti si samo okreceni zid bas kao Pavle sto govori .

Ti da nisi ''okreceni zid'' imao bi odgovore na postavljena pitanja.
Time kad mene osudjujes , osudjujes i sam sebe!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207

Evo tvoje krscansko ponasanje kako se plezis i ceris , radis li to svakome kada svedocis jel te to naucio Isus , ljubis li bliznjeg, je si li ti ozbiljna licnost kada kazes stalno na ovom forumu da ti nikoga ne provociras ne ismejavas da nas jako cenis , eto koliko si pokazao tvoje postovanje i koliko vredis i koliko si ti fin prema nama.
3 Prije svega znajte ovo: u posljednjim će se danima pojaviti podrugljivci koji će se rugati, povoditi se za svojim željama
2Pe 3:3

“Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni oni sa neprirodnim nakanama, ni homoseksualci, ni kradljivci, ni pohlepni, ni pijanice, ni rugači, ni iznuđivači neće naslijediti Božjeg kraljevstva” (1. Korinćanima 6:9, 10,[/QUOTE]

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Evo tvoje krscansko ponasanje kako se plezis i ceris , radis li to svakome kada svedocis jel te to naucio Isus , ljubis li bliznjeg, je si li ti ozbiljna licnost kada kazes stalno na ovom forumu da ti nikoga ne provociras ne ismejavas da nas jako cenis , eto koliko si pokazao tvoje postovanje i koliko vredis i koliko si ti fin prema nama.
3 Prije svega znajte ovo: u posljednjim će se danima pojaviti podrugljivci koji će se rugati, povoditi se za svojim željama
2Pe 3:3

“Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni oni sa neprirodnim nakanama, ni homoseksualci, ni kradljivci, ni pohlepni, ni pijanice, ni rugači, ni iznuđivači neće naslijediti Božjeg kraljevstva” (1. Korinćanima 6:9, 10,

A kada ti meni stavis ovo: :ludd/:
Sta to znaci?

A ja kada sam se isplazio odgovaram tako , zato jer ti nemas odgovora na postavljena pitanja,
i zato sto si ti meni rekao: ''jes ti cist u glavi''. onim znakom!

I jos si rekao da sam: ''okreceni grob''.

Prvo pogledaj sebe koje znakove postavljas, pa onda pitaj mene zasto ja tako odgovaram..

A svime se ti bavi i samnom kao osobom, samo da ne bi odgovorio na pitanje.
Nisi ti ni toliko naivan da ne znas da sam ja dobra i iskrena osoba, nego se pravis da ne vidis...

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
A kada ti meni stavis ovo: :ludd/:
Sta to znaci?
to znaci da se promislis malo glavom sta pricas .

A ja kada sam se isplazio odgovaram tako , zato jer ti nemas odgovora na postavljena pitanja,
I jos si rekao da sam: ''okreceni grob''.
Pavle je taj izraz upotrebio isto za one koji se prave da su jedno a u stvari su drugaciji. Ali ja se tebi nisam plezio , zamisli u licnom kontaktu da pokazes jezik ljudima plezanjem je si li ti takva osoba u privatnom , to pokazuje samo tvoje licno vaspitanje , a i krscansko . Zaista ne vidim meru da sa tobom vise diskutujem pozdrav i svako dobro.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
to znaci da se promislis malo glavom sta pricas .

Pavle je taj izraz upotrebio isto za one koji se prave da su jedno a u stvari su drugaciji. Ali ja se tebi nisam plezio , zamisli u licnom kontaktu da pokazes jezik ljudima plezanjem je si li ti takva osoba u privatnom , to pokazuje samo tvoje licno vaspitanje , a i krscansko . Zaista ne vidim meru da sa tobom vise diskutujem pozdrav i svako dobro.

Ne znas ti nista, na zalost.
Ne da ti mene nalazis losom osobom ovde.
Nego ti izbegavas pitanja, jer odgovora nemas.
Stvarno ne vidim zasto bi ja bio tema, moje Hriscansko ponasanje i ne znam sta.
Kad svi znaju moju ozbiljnost na forumu i da nikad takve znakove i ne postavljam.
Osim kad vidim nekog neozbiljnog, kao sto si ti , pa normalno je da cu se isplaziti na smesne stvari koje pricas.
A i malo te provociram jer neces da mi das odgovor a ja ga cekam, evo ceo dan cekam da mi odgovoris i ti nista!?
A to nema veze sa tobom, mojim ponasanjem licnim karakterom i sl...

Ti da si imalo ozbiljan odgovorio bi mi na sva pitanja, koja ti ja upucujem , da mi pokazes i svedocis za Boga Jehovu.
Ali kao i uvek nista nisam dobio, vec cistu neozbiljnost.

Ja za razliku od tebe umem da budem i ozbiljan a umem i da se salim.
A nimalo nisam zlonameran, to svi znaju, tako da ti pokusaji da mene predstavis losim ne prolaze...

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322

Pa jesili ti normalan , prvo si počeo vrjeđat i ,i pokazivat daje lud ,evo štosi napisao ,i pokazivao

Nije sija nego vrat , kada slavite ond se i klanjate tim svecimaikonama koji vise na vasim zidovima a i vasim dzepovima ih ima u mini formatima, koga lazes :ludd/:
Nemaš ti pojma , čovjek ti hoće objasnit a ti odma daje opičen , kadse Kršćani klanjaju , u mislima se mole GOSPODINU , a vi , kome se klanjate ,stražarima u kuli

Učlanjen(a)
29.08.2009
Poruka
20
kada to ne pise u Sveto pismo... ... sveci... ikone... Bozic
Ne piše u Svetom pismu ni da visis po forumima pa si ipak tu :)
Ako nešto ne piše da sme ne znači da se ne sme.
Uostalom, treba da razlikujes teologiju crkve i krivu praksu koju možda narod ima.

EDIT
Moram reč. U proseku od JS na forumima nema bljutavijih osoba. Nemam nikakvo pozitivno mišljenje o njima. Uživo nisu takvi. Ali valjda kada se dobije moć anonimnosti tada ispliva naše pravo ja. Takvih ima na svim stranama ali kod njih to bash preovladava. Taj starozavetni, prorocki, "proklet da si" rečnik i stav. Prosto im radost da cemo svi propast u Bozjem gnevu.
Ovaj lik bash provocira i vredja, Mire ga trpeo a kad mu malo vratio skočio ko da mu je mamu spomenuo. Zaista imas osećaj da bi nas rado zasuo kamenjem.
Naravno, sve je to zamena za odgovor. Nema ga.
Anyway, zaista izgubljena vrsta. Mislim u smislu normalnog razgovora.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Nemaš ti pojma , čovjek ti hoće objasnit a ti odma daje opičen , kadse Kršćani klanjaju , u mislima se mole GOSPODINU , a vi , kome se klanjate ,stražarima u kuli

kako mozes biti tako licemerna ako si Krscanka , oktud ti samo takve gluposti i ideje da se mi klanjamo strazarima u kuli , to samo govori koliko svi vi imate mrznje prema JS , odi na nasu stranicu JW.ORG pa pogledaj ko je nas uzor i vodja , nadam se da si pismena i razumna pa ces brzo pronaci , i nemoj lupati proizvoljno, drugo rekao sam o ikonama koje se kace na zidovima i slike svetaca , o njihovom obozavanju , nije bilo reci o osobenoj molitvi Isusu , poznajes li ti pisma pre svega .

Opravdanje za upotrebu religioznih slika i kipova
Ipak, danas će se mnogi koji odaju čast religioznim slikama i kipovima odlučno suprotstaviti tome da ih se nazove obožavateljima slika i kipova. Njihovi prigovori na takvo označavanje, međutim, nisu novi. U 4. stoljeću “sveti” Augustin je izvrgao ruglu zaključivanje nekršćanskih obožavatelja slika: “Ima neki diskutant koji sam sebe smatra učenim i kaže: ‘Ne obožavam ovaj kamen ni onu sliku ili kip bez razuma... Ne obožavam ovu sliku ili kip, ali obožavam ono što vidim i služim njemu kojeg ne vidim.’” Drugim riječima, oni tvrde da obožavaju samo nevidljivu osobu predstavljenu idolom. “Na temelju ovog opisa njihovih slika i kipova”, dodao je Augustin, “oni se smatraju sposobnim diskutantima, jer ne obožavaju idole, a ipak obožavaju đavla” (Enarrationes in psalmos).
Rimokatolički teolozi bili su, doduše, brzo spremni osuditi pogansko idolopoklonstvo, ali kad se radilo o vlastitoj upotrebi slika i kipova, opravdavali su je nerijetko istim argumentima koje su navodili i takozvani pogani. Primjerice, na koncilu u Trientu, održanom u 16. stoljeću, bilo je s obzirom na slike Krista, Marije i “svetaca” rečeno: “Dužnu čast i obožavanje im treba iskazivati, ali ne zato što u njima samima pretpostavljamo unutarnje božanstvo ili silu.” Ali, zašto im se ona pridaje čast? “Jer je njima iskazano strahopoštovanje namijenjeno prauzoru”, bilo je objašnjeno na koncilu, “i kroz slike koje ljubimo i pred kojima skidamo šešir i klečimo obožavamo samog Krista i odajemo čast svecima čiju sliku i priliku oni predstavljaju.”
Još i danas katolička crkva opravdava ovu vrst idolopoklonstva istim obrazloženjem: slike su samo sredstvo za svraćanje pažnje na nebesku osobu predstavljenu kroz njih; slike same po sebi nemaju nikakvu vlastitu snagu ili moć. No, u kojoj mjeri se to slaže s onim što se čini u praksi? Zar nitko od onih koji upotrebljavaju slike ne vjeruje da one posjeduju bilo kakvo ‘unutarnje božanstvo ili silu’?

Treba li da ti izvucem direktno stavak da ne smes da se klanjas kipovima i idolima :cool:

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne postavljajte uzastopne postove, jer se brišu. Koristite opciju "Citiraj" kada želite odgovarati na dva ili više postova.

Natrag