Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Zasto navodis u mnozini kada se ovde radio o jednom otpadniku koji je napisao te bljuvotine koje tebi odgovaraju a vadis se toboze kao ti nisi protiv JS , i nemoj pricati gluposti da ne smemo , govoris neiskreno jer si neiskrena osoba , nista meni nije zabranjeno jer ja sam odgovaram za sebe , nego ne zelim , jer znam da svako ko otpadne normalno da nece pricati i pisati sve najbolje , zato i ne citam licno govorim u svoje ime , a verujem i drugi, ti da postijes neciju veru ne bi iznosio ovakve stvari skojim zelis da vredjas JS , Kazem najpre pogledaj deblo koje imas u svoje oko pa onda vadi trn drugome , nis ti bas neko cvece , koliko sam citao tvojih postova , isto tako si arogantan.
Prijatelju, nisam ja svetac, niti tvrdim da jesam.
Niko od nas nije, pa cesto pogresim recima.
Nadam se da ces mi oprostiti, jel to nije zlonamerno..
Nekad tako govorim da bi nekog ''trgnuo'' i da bi se kako dozvao pameti.
Jedini je Svet Isus Hristos i on je jedini bezgresan, ja nisam i nemam prava tako da govorim.
Nekad sam bio jako ostar, misleci da je to nacin, ali nikako nije.
Zato sada izbegavam to da cinim..
Meni je licno prijatelj jedan vas Staresina iz zajednice i njegova zena, i zato znam mnogo toga o vama.
Vi ''nemate striktnu zabranu da ne smete da citate tudju literaturu'', ali to namecete kao pravilo za svakog i koriste se cak i citati iz Biblije.
Pa ''ako je to stav Biblije'' onda se 'to ne sme'' to je zakljucak svakog vernika.
Naravno, niko vam nece reci direktno -''ne smete'', ali ja nikada nisam upoznao ni jednog Jehovinog Svedoka da je pristao da procita nesto od kako ih vi zovete ''otpadnika''.
O cemu se radi(i zasto se to zabranjuje) a sto ti ne znas, jeste da postoje stvari koje se od vernika kriju i ne smeju do njih da dodju, u pitanju je istorija nastanka J.S i teologija, pa kada bi to saznali mnogi bi napustili, jer bi shvatili da je organizacija zasnovana na klimavim temeljima. Zato se zabranjuje.
Veruj mi da sam i ja cak poverovao da je vasa organizacija prava, dok nisam pogledao istoriju i dublje sagledao ucenje, koje je bar u 80% stvari netacno. Ucenje J.S. je jako ''primamljivo'' i tako koncipirano ''da uveri logikom i istrgnutim citatima''.
Ljudima je zapravo i jako tesko da napuste tu veru, jer su ''J.S jako dobri prijatelji i ljudi''.
Niko nije imun na to, pa nisam ni ja bio.
Mnogi ce ti reci da su ''otpadnici'' kako ih zovu ''zli'' da ''mrze'' da ''zele da ocrne Jehovine Svedoke'' , ali to nije tacno Prijatelju.
Oni i dalje veruju u Gospoda Isusa Hrista i zele svojim nekadasnjim prijateljima i savernicima da pomognu da progledaju, da im pokazu da ih ovi u Bruklinu varaju. Ali njima to nije dozvoljeno, jer ih svi izbegavaju ''kao da su sugavi''.
Ne dozvoljava se kontakt sa njima, zapitaj se zasto!?