Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zasto navodis u mnozini kada se ovde radio o jednom otpadniku koji je napisao te bljuvotine koje tebi odgovaraju a vadis se toboze kao ti nisi protiv JS , i nemoj pricati gluposti da ne smemo , govoris neiskreno jer si neiskrena osoba , nista meni nije zabranjeno jer ja sam odgovaram za sebe , nego ne zelim , jer znam da svako ko otpadne normalno da nece pricati i pisati sve najbolje , zato i ne citam licno govorim u svoje ime , a verujem i drugi, ti da postijes neciju veru ne bi iznosio ovakve stvari skojim zelis da vredjas JS , Kazem najpre pogledaj deblo koje imas u svoje oko pa onda vadi trn drugome , nis ti bas neko cvece , koliko sam citao tvojih postova , isto tako si arogantan.

Prijatelju, nisam ja svetac, niti tvrdim da jesam.
Niko od nas nije, pa cesto pogresim recima.
Nadam se da ces mi oprostiti, jel to nije zlonamerno..
Nekad tako govorim da bi nekog ''trgnuo'' i da bi se kako dozvao pameti.
Jedini je Svet Isus Hristos i on je jedini bezgresan, ja nisam i nemam prava tako da govorim.
Nekad sam bio jako ostar, misleci da je to nacin, ali nikako nije.
Zato sada izbegavam to da cinim..

Meni je licno prijatelj jedan vas Staresina iz zajednice i njegova zena, i zato znam mnogo toga o vama.
Vi ''nemate striktnu zabranu da ne smete da citate tudju literaturu'', ali to namecete kao pravilo za svakog i koriste se cak i citati iz Biblije.
Pa ''ako je to stav Biblije'' onda se 'to ne sme'' to je zakljucak svakog vernika.
Naravno, niko vam nece reci direktno -''ne smete'', ali ja nikada nisam upoznao ni jednog Jehovinog Svedoka da je pristao da procita nesto od kako ih vi zovete ''otpadnika''.

O cemu se radi(i zasto se to zabranjuje) a sto ti ne znas, jeste da postoje stvari koje se od vernika kriju i ne smeju do njih da dodju, u pitanju je istorija nastanka J.S i teologija, pa kada bi to saznali mnogi bi napustili, jer bi shvatili da je organizacija zasnovana na klimavim temeljima. Zato se zabranjuje.
Veruj mi da sam i ja cak poverovao da je vasa organizacija prava, dok nisam pogledao istoriju i dublje sagledao ucenje, koje je bar u 80% stvari netacno. Ucenje J.S. je jako ''primamljivo'' i tako koncipirano ''da uveri logikom i istrgnutim citatima''.
Ljudima je zapravo i jako tesko da napuste tu veru, jer su ''J.S jako dobri prijatelji i ljudi''.
Niko nije imun na to, pa nisam ni ja bio.
Mnogi ce ti reci da su ''otpadnici'' kako ih zovu ''zli'' da ''mrze'' da ''zele da ocrne Jehovine Svedoke'' , ali to nije tacno Prijatelju.
Oni i dalje veruju u Gospoda Isusa Hrista i zele svojim nekadasnjim prijateljima i savernicima da pomognu da progledaju, da im pokazu da ih ovi u Bruklinu varaju. Ali njima to nije dozvoljeno, jer ih svi izbegavaju ''kao da su sugavi''.
Ne dozvoljava se kontakt sa njima, zapitaj se zasto!?

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Prijatelju, nisam ja svetac, niti tvrdim da jesam.
Niko od nas nije, pa cesto pogresim recima.
Nadam se da ces mi oprostiti, jel to nije zlonamerno..
Nekad tako govorim da bi nekog ''trgnuo'' i da bi se kako dozvao pameti.
Jedini je Svet Isus Hristos i on je jedini bezgresan, ja nisam i nemam prava tako da govorim.
Nekad sam bio jako ostar, misleci da je to nacin, ali nikako nije.
Zato sada izbegavam to da cinim..

Meni je licno prijatelj jedan vas Staresina iz zajednice i njegova zena, i zato znam mnogo toga o vama.
Vi ''nemate striktnu zabranu da ne smete da citate tudju literaturu'', ali to namecete kao pravilo za svakog i koriste se cak i citati iz Biblije.
Pa ''ako je to stav Biblije'' onda se 'to ne sme'' to je zakljucak svakog vernika.
Naravno, niko vam nece reci direktno -''ne smete'', ali ja nikada nisam upoznao ni jednog Jehovinog Svedoka da je pristao da procita nesto od kako ih vi zovete ''otpadnika''.

O cemu se radi(i zasto se to zabranjuje) a sto ti ne znas, jeste da postoje stvari koje se od vernika kriju i ne smeju do njih da dodju, u pitanju je istorija nastanka J.S i teologija, pa kada bi to saznali mnogi bi napustili, jer bi shvatili da je organizacija zasnovana na klimavim temeljima. Zato se zabranjuje.
Veruj mi da sam i ja cak poverovao da je vasa organizacija prava, dok nisam pogledao istoriju i dublje sagledao ucenje, koje je bar u 80% stvari netacno. Ucenje J.S. je jako ''primamljivo'' i tako koncipirano ''da uveri logikom i istrgnutim citatima''.
Ljudima je zapravo i jako tesko da napuste tu veru, jer su ''J.S jako dobri prijatelji i ljudi''.
Niko nije imun na to, pa nisam ni ja bio.
Mnogi ce ti reci da su ''otpadnici'' kako ih zovu ''zli'' da ''mrze'' da ''zele da ocrne Jehovine Svedoke'' , ali to nije tacno Prijatelju.
Oni i dalje veruju u Gospoda Isusa Hrista i zele svojim nekadasnjim prijateljima i savernicima da pomognu da progledaju, da im pokazu da ih ovi u Bruklinu varaju. Ali njima to nije dozvoljeno, jer ih svi izbegavaju ''kao da su sugavi''.
Ne dozvoljava se kontakt sa njima, zapitaj se zasto!?
A usta ces ti meni da razuveris , u trojednog boga , o bozic bati , i o srpskim slavam , ili crveno slovo pa ne sme da se radi , kako ces mi ti dati istinu za koje i sam ne znas , tu pricu sam cuo odavno , i to da si imao prijatelja JS , ostavi to druze drugome , najpre pogledaj pozadinu takozvanog Pravoslavlja njegovu pozadinu od cara Konstantina gde se uvuklo pravo leglo vukova i ne istina , i odakle potice vase praznoverje , u stvari dobio si istinu od JS pa bi trebao ti da se trgnes a ne da blatis JS treba da se stidis malo.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919

Веома поучна песма, само приличи веома малој деци. Ипак, има и старијих који мисле да је неко дужан њима рачуне да полаже стално.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A usta ces ti meni da razuveris , u trojednog boga , o bozic bati , i o srpskim slavam , ili crveno slovo pa ne sme da se radi , kako ces mi ti dati istinu za koje i sam ne znas , tu pricu sam cuo odavno , i to da si imao prijatelja JS , ostavi to druze drugome , najpre pogledaj pozadinu takozvanog Pravoslavlja njegovu pozadinu od cara Konstantina gde se uvuklo pravo leglo vukova i ne istina , i odakle potice vase praznoverje , u stvari dobio si istinu od JS pa bi trebao ti da se trgnes a ne da blatis JS treba da se stidis malo.

Ja sa tobom pricam lepo, niti te napadam, niti te osudjujem sto verujes drugacije.
A ti mene osudjujes i kazes da sam ja ''pagan'' i da sam ''vuk'', da ''lazem'' i ''izmisljam''.
I da nemam prijatelja Staresinu..
Niti spominjem probleme koji postoje kod vas.
Jel to lepo?

Ali ti izgleda zaista zelis da ja govorim kako je tvoja vera temeljena na ''paganizmu'' i ''piramidologiji''?
I o pozadini tvoje ili moje vere da pricamo..
Da li si ti siguran da stvarno zelis o tome, a ne da kao razumni ljudi pricamo sta Biblija uci?
Zaista ne shvatas da se tvoj osnivac najmanje drzao Biblije kada je odredjivao 1914. godinu?

Ja sam se stvarno nadao da nisi kao i ostali J.S koji su ovde na forumu.
A iskreno, mislim da nijedan od vas nije J.S jer ih dobro znam da nisu takvi ljudi..

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Ja sa tobom pricam lepo, niti te napadam, niti te osudjujem sto verujes drugacije.
A ti mene osudjujes i kazes da sam ja ''pagan'' i da sam ''vuk'', da ''lazem'' i ''izmisljam''.
I da nemam prijatelja Staresinu..
Niti spominjem probleme koji postoje kod vas.
Jel to lepo?

Ali ti izgleda zaista zelis da ja govorim kako je tvoja vera temeljena na ''paganizmu'' i ''piramidologiji''?
I o pozadini tvoje ili moje vere da pricamo..
Da li si ti siguran da stvarno zelis o tome, a ne da kao razumni ljudi pricamo sta Biblija uci?
Zaista ne shvatas da se tvoj osnivac najmanje drzao Biblije kada je odredjivao 1914. godinu?

Ja sam se stvarno nadao da nisi kao i ostali J.S koji su ovde na forumu.
A iskreno, mislim da nijedan od vas nije J.S jer ih dobro znam da nisu takvi ljudi..
Pa tebi su razumni ljudi od kako skoro postoji ovaj forum pisali sta biblija uci , ali si ti toliko tvrdoglav da ne prihvacas nicije i drzis samo svoje u pravu , jesi li malo prelisato sebe na ovom forumu meni je malo trebalo i da vidim da si jedino ti i pojedini dezurni da daju negativne odgovore kao da ste po necijem nalogu dezurni a specijalno za JS odmah se pojavite sa odgovorom , vi nemate vremena sa vasim suprugama ili malo za izlascima po celi dan sedite i cekate da banujete kritikujte sudite cudno

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa tebi su razumni ljudi od kako skoro postoji ovaj forum pisali sta biblija uci , ali si ti toliko tvrdoglav da ne prihvacas nicije i drzis samo svoje u pravu , jesi li malo prelisato sebe na ovom forumu meni je malo trebalo i da vidim da si jedino ti i pojedini dezurni da daju negativne odgovore kao da ste po necijem nalogu dezurni a specijalno za JS odmah se pojavite sa odgovorom , vi nemate vremena sa vasim suprugama ili malo za izlascima po celi dan sedite i cekate da banujete kritikujte sudite cudno
Šta je tu cudno?
Isto kao što ti svedocis od kuće do kuće i mi želimo pomoći drugima.
To ne bi trebalo da ti smeta ovde na forumu, budući da vi radite isto na ulici . Da si stvarno čitao, video bi da mi niko od JS nikada nije dao odgovor i dokazao svoje učenje biblijom. Da jeste ja bi ovde zastupao njih a ne nesto drugo..
I zašto mi pricamo o meni?
Mislim da ti dobro znaš mene, mozda si neki stari učesnik sa promenjenim imenom. Kada vam pokažemo da vam učenje nije biblijsko, onda pobegnete ili promenite nik i nastavite sa istim..

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Šta je tu cudno?
Isto kao što ti svedocis od kuće do kuće i mi želimo pomoći drugima.
To ne bi trebalo da ti smeta ovde na forumu, budući da vi radite isto na ulici . Da si stvarno čitao, video bi da mi niko od JS nikada nije dao odgovor i dokazao svoje učenje biblijom. Da jeste ja bi ovde zastupao njih a ne nesto drugo..
I zašto mi pricamo o meni?
Mislim da ti dobro znaš mene, mozda si neki stari učesnik sa promenjenim imenom. Kada vam pokažemo da vam učenje nije biblijsko, onda pobegnete ili promenite nik i nastavite sa istim..
ne znam sta svedocis ti na forumu koju istinu i koju veru svedocis , tri boga u jednog, o tome da treba slaviti svece , da paze na crveno slovo , o bozicu , o raju na nebu , sta ti uopste zelis svedociti ti samo iskrivljujes istinu jer to ti je zadatak, cesljas kod JS a ovde si protiv njih i pises svasta , ti si lazni svedok moj prijatelju , i da ti kazem ne kriju se ovde svedoci nego su banirani pa moraju drugi nik uzeti , jer imate podrsku a vama se tolerise i grube reci i lazi eto zbog toga su drugi nikovi, sto se tice odgovora ti si dobio odavno sve odgovore ali ne vredi , mi zasadimo ali sotona iscupa to kod tebe pa ne mozes biti plodno tlo , nadam se da znas tu usporedbu Isusovu,
Matej13: 19 Svakome koji sluša riječ o kraljevstvu, a ne razumije, dolazi Zli i otima ono što mu je posijano u srcu. To je ono koje je posijano uz put. 20 A ono koje je posijano na kamenito tlo, to je onaj koji sluša riječ i odmah je radosno prihvati. 21 Ali nema korijena u sebi, nego se održi samo neko vrijeme, a kad nastane nevolja ili progonstvo zbog riječi, odmah se pokoleba. 22 A koje je posijano među trnje, to je onaj koji sluša riječ, ali brige ovoga svijeta i zavodljivo bogatstvo uguše riječ, te on ostane bez ploda. 23 A ono koje je posijano na dobru zemlju, to je onaj koji sluša riječ i razumije te rađa plod i donosi jedan sto, drugi šezdeset, a treći trideset puta više od posijanoga.”

isto i ovo Matej13:
Zato im govorim u usporedbama, jer gledaju, a ne vide, i slušaju, a ne čuju i ne razumiju. 14 I na njima se ispunjava Izaijino proročanstvo, koje kaže: ‘Ušima ćete slušati, ali nećete razumjeti, i očima ćete gledati, ali nećete vidjeti. 15 Jer srce je ovome narodu neprijemljivo i ušima čuju, a ne odazivaju se, i zatvaraju oči svoje, da očima ne vide i ušima ne čuju i srcem ne razumiju i da se ne obrate i da ih ne izliječim.’

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
sta ti uopste zelis svedociti ti samo iskrivljujes istinu jer to ti je zadatak
Ko mi je dao zadatak da iskrivljujem istinu?
Ne pisem ja ni po cijem ljudskom nalogu..
Osim po Bozjem..

i da ti kazem ne kriju se ovde svedoci nego su banirani pa moraju drugi nik uzeti , jer imate podrsku a vama se tolerise i grube reci i lazi eto zbog toga su drugi nikovi, sto se tice odgovora ti si dobio odavno sve odgovore ali ne vredi

Prvo nijedan J.S. do sada nije banovan sa foruma.
Imamo urednika koji je nepristrasan u svim nasim polemikama.
Sta se desava jeste da -J.S. suoceni sa Biblijskom Istinom, sami odlaze na preispitivanje..

Recimo jedan vas Jehovin Svedok pod imenom 'Ris' , je nestao sa foruma nakon sto sam mu Biblijom dokazao tacan prevod (zaharije 3:2) - 'u tom tekstu nema reci andjeo ' a Jehovini Svedoci tu rec ubacuju u svoj prevod.
Ja sam lepo postavio pitanje jevrejskom Rabinu o tom stihu, i posto covek zna hebrejski lepo je objasnio da J.S. lazu.
Transkript mog i Rabinovog razgovora je postavljen na forumu.
Dakle J.S suoceni sa slabostima svoje teologije (koja je 90% neistina), porazeni beze..
Rusi se njihovo ucenje slozeno kao ''kula od karata'' i oni porazeni odlaze na preispitivanje..
Dok ovi neisakreni J.S , posto ih se to nije ni dotaklo, vec im je povredjen samo ponos, menjaju ime, i onda pokusavaju da zalepe tu ''kulu od karata'', novim argumentima..

Ja se nadam da si ti iskren.
I ako budes ucestvovao na forumu, videces i sam sta se desava...

Evo jedno pitanje za tebe:

Jehovini Svedoci uce da ljudi iz Starog Zaveta, nece ziveti na ''nebu'', vec na ''zemlji''..
Oni imaju ''zemaljsku nadu''.
Jel tako?
Objasni nam onda ovaj stih:

(marko 12:18-25):

''I dodjose k Njemu sadukeji koji kazu da nema vaskrsenja, i zapitase Ga govoreci:
Ucitelju! Mojsije nam napisa: Ako kome brat umre i ostavi zenu a dece ne ostavi,
da brat njegov uzme zenu njegovu i da podigne seme bratu svom.
Sedam brace bese: i prvi uze zenu, i umre bez poroda.
I drugi uze je, i umre, i ni on ne ostavi poroda; tako i treci.
I uzese je sedmorica, i ne ostavise poroda. A posle svih umre i zena.
O vaskrsenju dakle kad ustanu koga ce od njih biti zena? Jer je za sedmoricom bila.
I odgovarajuci Isus rece im: Zato li se vi varate sto ne znate pisma ni sile Bozje?
Jer kad iz mrtvih ustanu(LJUDI IZ STAROG ZAVETA), niti ce se zeniti niti udavati, nego su kao andjeli na nebesima.
''

Dakle, sadukeji prilaze Isusu sa jednim dogadjajem koji se odnosi na ''Stari Zavet'' i ''Mojsijev Zakon''. Zapazi sta im Isus odgovara, oni koji su ziveli u ''Starom Zavetu'' kada vaskrsnu ''niti ce se zeniti niti udavati, nego su kao andjeli na nebesima'' Kako onda Jehovini Svedoci uce da ce ljudi iz Starog Zaveta ziveti na zemlji, da ce se zeniti i udavati? Isus kaze da ce oni biti kao ''andjeli na nebesima''.
Ovo je suprotno teologiji J.S.

Ovo ti je samo jedan primer, a imas mnostvo tekstova koji o tome govore...
Recimo, (Mt. 8,11) : "A kazem vam da ce doci mnogi od istoka i zapada i sesce za trpezu s Avraamom, i Isakom, i Jakovom u Carstvu nebeskome".
Avaram Isak i Jakov u carstvu nebeskome? Zaista neverovatno!
Da li J.S. uce da ce Avram Isak i Jakov biti ''na nebu''? Naravno da ne!

Povezi to sa onim sto je Isus rekao sadukejima za osobe iz ''Starog Zaveta'' pa ce ti biti jasno..

Tu se na samom pocetku vidi slabost teologije J.S., a takvih primera ima mnogo.
Nije ovo jedina tema koja je problem(da je bar), nego ih ima i suvise..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Ko mi je dao zadatak da iskrivljujem istinu?
Ne pisem ja ni po cijem ljudskom nalogu..
Osim po Bozjem..

Prvo nijedan J.S. do sada nije banovan sa foruma.
Imamo urednika koji je nepristrasan u svim nasim polemikama.
Sta se desava jeste da -J.S. suoceni sa Biblijskom Istinom, sami odlaze na preispitivanje..

Recimo jedan vas Jehovin Svedok pod imenom 'Ris' , je nestao sa foruma nakon sto sam mu Biblijom dokazao tacan prevod (zaharije 3:2) - 'u tom tekstu nema reci andjeo ' a Jehovini Svedoci tu rec ubacuju u svoj prevod.
Ja sam lepo postavio pitanje jevrejskom Rabinu o tom stihu, i posto covek zna hebrejski lepo je objasnio da J.S. lazu.
Transkript mog i Rabinovog razgovora je postavljen na forumu.
Dakle J.S suoceni sa slabostima svoje teologije (koja je 90% neistina), porazeni beze..
Rusi se njihovo ucenje slozeno kao ''kula od karata'' i oni porazeni odlaze na preispitivanje..
Dok ovi neisakreni J.S , posto ih se to nije ni dotaklo, vec im je povredjen samo ponos, menjaju ime, i onda pokusavaju da zalepe tu ''kulu od karata'', novim argumentima..

Ja se nadam da si ti iskren.
I ako budes ucestvovao na forumu, videces i sam sta se desava...

Evo jedno pitanje za tebe:

Jehovini Svedoci uce da ljudi iz Starog Zaveta, nece ziveti na ''nebu'', vec na ''zemlji''..
Jel tako?
Objasni nam onda ovaj stih:

(marko 12:18-25):

''I dodjose k Njemu sadukeji koji kazu da nema vaskrsenja, i zapitase Ga govoreci:
Ucitelju! Mojsije nam napisa: Ako kome brat umre i ostavi zenu a dece ne ostavi,
da brat njegov uzme zenu njegovu i da podigne seme bratu svom.
Sedam brace bese: i prvi uze zenu, i umre bez poroda.
I drugi uze je, i umre, i ni on ne ostavi poroda; tako i treci.
I uzese je sedmorica, i ne ostavise poroda. A posle svih umre i zena.
O vaskrsenju dakle kad ustanu koga ce od njih biti zena? Jer je za sedmoricom bila.
I odgovarajuci Isus rece im: Zato li se vi varate sto ne znate pisma ni sile Bozje?
Jer kad iz mrtvih ustanu(LJUDI IZ STAROG ZAVETA), niti ce se zeniti niti udavati, nego su kao andjeli na nebesima.
''

Dakle, sadukeji prilaze Isusu sa jednim dogadjajem koji se odnosi na ''Stari Zavet'' i ''Mojsijev Zakon''. Zapazi sta im Isus odgovara, oni koji su ziveli u ''Starom Zavetu'' kada vaskrsnu ''niti ce se zeniti niti udavati, nego su kao andjeli na nebesima'' Kako onda Jehovini Svedoci uce da ce ljudi iz Starog Zaveta ziveti na zemlji, da ce se zeniti i udavati? Isus kaze da ce oni biti kao ''andjeli na nebesima''.
Ovo je suprotno teologiji J.S.

Ovo ti je samo jedan primer, a imas mnostvo tekstova koji o tome govore...
Recimo, (Mt. 8,11) : "A kazem vam da ce doci mnogi od istoka i zapada i sesce za trpezu s Avraamom, i Isakom, i Jakovom u Carstvu nebeskome".
Avaram Isak i Jakov u carstvu nebeskome? Zaista neverovatno!
Da li J.S. uce da ce Avram Isak i Jakov biti ''na nebu''? Naravno da ne!

Povezi to sa onim sto je Isus rekao sadukejima za osobe iz ''Starog Zaveta'' pa ce ti biti jasno..

Tu se na samom pocetku vidi slabost teologije J.S., a takvih primera ima mnogo.
Nije ovo jedina tema koja je problem(da je bar), nego ih ima i suvise..
Pa tebi ne vredi godinama da se prica , uzalud trositi vreme na tvrdoglavog coveka nemam namere , rekao sam ti nije ti dano kao sto je Isus rekao , gledace slusa ce a nece razumeti jer im nije dano , sotona ti je zamracio um , objasni ti ljudima ovde kada si pravoslavac , zasto slavis bozic , da li su ga slavili najpre Apostoli, zasto postujes li crveno slovo kalendarima koji su sastavili vase crkvene vodje , zasto se klanjas kipovima i ikonama ? kome dajes slavu svecima ili Bogu , zasto stitis krivu religiju i veru kada vidis kako kradu i boga te se , i koliko javno se pojave homoseksualaca u samom vrhu , zasto si i dalje u krivoj religiji ..To se pitaj i objasni ljudima.

Učlanjen(a)
29.08.2009
Poruka
20
Evo ja nisam pravoslavac ali se slazem sa svime sto je Mire000 rekao.
Sad sta ces kao argument protiv mene da koristis?
Mislim, ti se i ne bavis argumentima. Ti napadas osobu koja stoji iza argumenata sto je osnovna logicka greska.
Da li ti mozes da se bavis sa napisanim a ne sa osobom?
Cak je i sam Isus je ucio da treba poslusati sta kazu farizeji ali ne ciniti ono sto oni cine. Hocu reci, bez obzira ko je Mire000 ili ko sam ja ili bilo ko drugi, to nije pitanje, pitanje je da li je tacan argument koji se iznosi. On ti iznese argument a ti repliciras sa "ti si pravoslavac". Iznese ti drugi argument a ti ponovo isto.
Pa hajde da se slozimo, svi smo mi otpali, slepi i pod kontrolom Sotone. Evo, ti si u pravu. Moze kraj na tu temu?
Medjutim, sad nam pomozi nam da progledamo i objasni nam to neslaganje sa vasom teologijom i sa onim sto jasno pise u Bibliji a sto je Mire000 izneo.

Poslednja izmena:
Natrag