Član
- Učlanjen(a)
- 05.09.2013
- Poruka
- 4.465
Dragi moj druže Džimi,Ti druze definitivno mesas "babe i zabe" kako bi se reklo. Ti sve gledas kao rezultat religije,pa tako sad gledas situaciju koja je zadesila bivsu Jugoslaviju ili koja se desava u Ukrajini. Druze ne znam u kom svetu ti zivis ali ovo sto se desava nema apsolutno nikakve veze sa religijom nego sa globalnim interesima velikih sila. Sve se vrti oko strateskih teritorija,oko kapitala,svetske sile i slicnih stvari. E sada ti mozes da kazes da su ti ljudi Katolici,Pravoslavci ili Muslimani....pa jesu,ali isto kada mi ukazemo na vase clanove koji rade svasta pa se branite kako nece svi "preziveti" sudnji dan i nisu svi iskreni,isto tako je slucaj i sa ostalim verama. Razlika je samo sto vi niste uticajni toliko i niko ne obraca paznju na vas,dok clanovi ozbiljnih religija i te kako imaju uticaja na svetska desavanja,ali opet nisu svi isti. To ne znaci da ja ili neko drugi podrzava neke stvari koje oni rade.
Ako cemo realno,jesmo li mi obicni ljudi krivi za rat u bivsoj Jugoslaviji? I nikada mi nece biti jasno kako se mozete hvaliti kako vi ne idete u rat dok je neko drugi ratovao (za vreme bivse Jugoslavije) da bi eventualno sacuvao upravo vas zivot ili nekog clana vase familije. Kamo srece da nije bilo rata,ali bilo ga je i bit ce ga u buduce negde na zalost. Ali je jako zalosna cinjenica da taj neko ko je mozda sacuvao vas ili vase najblize u vasim ocima on je gresnik,otpadnik,itd....za mene to su heroji i hvala im od srca i neka pocivaju u miru oni koji su ostavili svoj zivot da bi se mi mogli sada raspravljati ovako. Imate pravo na svoje misljenje i svoj stav i uverenja,ali nemojte vredati i omalovazavati druge ljude koji imaju drugacije misljenje i uverenja.
Pozdrav
bitangi i huligana je bilo od Kaina pa do dana danasnjega.
Za hriscane nije da se mesaju sa bitangama i huliganima kad se biju.To su uglavnom,obicni neradnici i barabe koji su dolazili na vlast(svaka cast izuzecima )od kraljeva koji su se dobro tukli ,a danas su slatkorecivi.
I kad su imali probleme sa svojim narodima,oni su dobijali unutarpoliticke poene na ratovima i svadjama,isto kao i dan danas.I narod je ginuo i gine za njih.
A zbog cega su bili ratovi?Ili zbog zena,ili zbog ruznih reci,ili zbog nasilnog sirenja vere,ili zbog kradje i sticanje robova i blaga.Koji se to rat od pamtiveka do sada vodio zbog necega drugoga???
A mislis li da Isus Hrist nije mogao da organizuje jevrejski narod u rat protiv Rimskih okupatora???
A sta mislis zasto isus nije poveo jevreje u borbu za oslobodjenje od Rimljana?