Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
evo nas opet na pocetku x) nema neistine ili istine, ima samo tumacenje i misljenje
???
A šta je onda Hrist!?
Pa zar On nije rekao "Ja sam put, istina i život!".
Nije rekao ja sam tumačenje kako kome odgovara, istina i život!
Hristov put nije proizvoljna kategorija pa da je svako može tumačiti kako hoće, već biblijska i istoriska činjenica.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
e vidis to sve zavisi kako tumacis bibliju, samim ti sto se tumaci biblija onda se tumaci i hristov put, zbog razlicitog tumacenja biblije imamop i mnogo razlicitih hriscanskih religija

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
e vidis to sve zavisi kako tumacis bibliju, samim ti sto se tumaci biblija onda se tumaci i hristov put, zbog razlicitog tumacenja biblije imamop i mnogo razlicitih hriscanskih religija
Pa kada ne znamo Hristov put - nego i njega tumačimo :
1) Ko će se onda spasiti;
2) Da li ima neko na Planeti ko zna Hristov put ili su ga svi pogrešno protumačili.
Hvala

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ti si spasen ako to zelis da budes, o tome se radi, ne spasava tebe isus nego ti spasavas samog sebe razumes? ne sudi tebi big nego ti sudis samom sebi, pogledaj isusa sta je propovedao, propovedao je ljubav, dobrotu, postovanje, pozitivnost, mir psihicki i dusevni itd to je put kome trebada se ide.
a ti sudis sebi na osnovu jesi li krenuo putem dobrote ili zla, nema tu mnogo mudrovanja jednostavno je sve na tebi

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
ti si spasen ako to zelis da budes, o tome se radi, ne spasava tebe isus nego ti spasavas samog sebe razumes? ne sudi tebi big nego ti sudis samom sebi, pogledaj isusa sta je propovedao, propovedao je ljubav, dobrotu, postovanje, pozitivnost, mir psihicki i dusevni itd to je put kome trebada se ide.
a ti sudis sebi na osnovu jesi li krenuo putem dobrote ili zla, nema tu mnogo mudrovanja jednostavno je sve na tebi
Samo da proverim da li sam te dobro razumeo.
Spasenje zavisi 100 % od ličnosti i 0 % od Isusa?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
da, nece tebe niko da spase osim samog sebe, kad gledamo na spas to je raj jel tako? znaci vecni zivot itd jel tako? e sad taj put ka raju i vecnom zivotu je put koji je isus propoveda sto sam naveo u predhodnom postu, na tebi je da se odlucih hoces li da budes spasen ili neces, isus je sam po sebi spas, ali on ne spasava on je samo dao put koji vodi do spasa, mozes ti da verujes da je 0% u locnosti a 100% u isusu to je ne bitno ako ides njegovim putem, put je tu najbitniji i ti koji ides tim putem koliko pravedno ces ici njime.
sam isus je rekao "ko hoce neka krene zamnom" znaci ti sudis sebi da li ces krenuti ili neces

Član
Učlanjen(a)
12.09.2012
Poruka
9
Nije tako strasno, doci ce vreme kada cemo se podmladiti, star ce biti opet mlad, a trula kruska ce biti zdrava kruska...
(Jov 33:25 Neka telo njegovo postane sveze kao u mladosti,
Neka se vrati u dane mladalacke snage svoje.‘)

Puno Vam hvala

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Nije tako strasno, doci ce vreme kada cemo se podmladiti, star ce biti opet mlad, a trula kruska ce biti zdrava kruska...
(Jov 33:25 Neka telo njegovo postane sveze kao u mladosti,
Neka se vrati u dane mladalacke snage svoje.‘)

Puno Vam hvala
Bate Angus, JS ne uzimaju evharistiju. Da li možda znaš zbog čega?
Hvala

Natrag