Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Generalno kao neko ko je diplomirao etnologiju i antropologiju mogao bih dosta da vam pripovedam o svim mogućim religijama :D ali sad ću se fokusirati na JS , ja takođe smatram da nisu nikakva pretnja i definitivno spadaju u hrišćansku zajednicu koja se bavi tumačenjem biblije kao što je već rečeno a samim tim NISU sekta, što znači da ne treba primitivno gledati na njih jer je i veći deo naše nacije hrišćanski samo druga skupina tj crkva xD E sad moje mišljenje kao obrazovane osobe je da su sve religije pogrešne i da služe za manipulaciju i sabliminalnu kontrolu ljudske svesti jer ti na mnogo načina ograničavaju slobodu razmišljanja i sužavaju pogled na svet i sam život oko tebe, hoću da kažem da živimo u dobu u kome ipak preovladava nauka i da ne trebamo da robujemo religijskim dogmama i podelama a takođe sve to vodi i ka rasizmu i fašizmu. Ja smatram da smo svi mi ljudi jednaki i da ne treba da se razlikujemo po religiji i boji kože što da postoji u praksi ceo svet bi bio utopija zar ne? :D Religija sama je jedan ljudski instrument davno smišljen da stvara strah od neček paranormalnog i da drži čoveka prizemljenim i da mu ograničava slobodu svesti. Poenta celog mog teksta je da treba da čitate malo više xD ja sam ipak pročitao i Bibliju i Toru i Kuran i veoma dobro znam šta je zajedničko svim tim dogmama i jednostavno - u njima vidim samo izuzetno smišljenu manipulativnu priču koja treba da vas držim pokornim, ali ljudi pa dokle više ?! Osvestite se , zgrabite život i okanite si tih okova i lanaca jer vas oni ograničavaju da budete ono što jeste SLOBODNA LJUDSKA BIĆA! Srdačan pozdrav svima! :D

Pozdrav i dobro došao na ovaj mali forum.
Nije mi jasno šta si ovim što si napisao želeo da kažeš.
Da li se time obraćaš Jehovinim svedocima?
Šta ti smeta ?
Ljudi rade ono u šta veruju,da li je to ispravno je druga stvar.
Šta ti u stvari želiš da kažeš?
Poenta celog mog teksta je da treba da čitate malo više
Jehovini svedoci puno čitaju.
Čitamo i mi.
Budući da si visoko obrazovan budi tako ljubazan da nama koji smo jedva priučeni i veoma podložni manipulaciji objasniš jednostavnije šta si svojim postom u stvari želeo da kažeš.
Inače ako smem da te pitam,šta ti ovako kao visokoobrazovana osoba misliš o tome što si u svom prvom postu sebe uzdigao time što si naglasio svoje visoko obrazovanje?
Da li tvoje tvrdnje imaju time veću važnost ili su istinitije.
Ako je istina ono je istina ko god da to primeti :)

Da li misliš da Jehovini svedoci treba da napuste to što rade?
Odakle ti to?
Ili si želeo da kažeš nešto drugo?

Pitanje koje je postavio postavljač teme je glasilo:

Pozdrav i poštovanje svima na forumu! :hi:

Verujem da smo svi imali priliku da se sretnemo i razgovaramo sa ovim ljudima. Mnoge kontroverzne informacije kruže o njima. Šta mislite o ovoj religiji i njenim pripadnicima?
Šta si mislio kada si rekao da ćeš se fokusirati na Jehovini svedoke?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Generalno kao neko ko je diplomirao etnologiju i antropologiju mogao bih dosta da vam pripovedam o svim mogućim religijama :D ali sad ću se fokusirati na JS , ja takođe smatram da nisu nikakva pretnja i definitivno spadaju u hrišćansku zajednicu koja se bavi tumačenjem biblije kao što je već rečeno a samim tim NISU sekta, što znači da ne treba primitivno gledati na njih jer je i veći deo naše nacije hrišćanski samo druga skupina tj crkva xD E sad moje mišljenje kao obrazovane osobe je da su sve religije pogrešne i da služe za manipulaciju i sabliminalnu kontrolu ljudske svesti jer ti na mnogo načina ograničavaju slobodu razmišljanja i sužavaju pogled na svet i sam život oko tebe, hoću da kažem da živimo u dobu u kome ipak preovladava nauka i da ne trebamo da robujemo religijskim dogmama i podelama a takođe sve to vodi i ka rasizmu i fašizmu. Ja smatram da smo svi mi ljudi jednaki i da ne treba da se razlikujemo po religiji i boji kože što da postoji u praksi ceo svet bi bio utopija zar ne? :D Religija sama je jedan ljudski instrument davno smišljen da stvara strah od neček paranormalnog i da drži čoveka prizemljenim i da mu ograničava slobodu svesti. Poenta celog mog teksta je da treba da čitate malo više xD ja sam ipak pročitao i Bibliju i Toru i Kuran i veoma dobro znam šta je zajedničko svim tim dogmama i jednostavno - u njima vidim samo izuzetno smišljenu manipulativnu priču koja treba da vas držim pokornim, ali ljudi pa dokle više ?! Osvestite se , zgrabite život i okanite si tih okova i lanaca jer vas oni ograničavaju da budete ono što jeste SLOBODNA LJUDSKA BIĆA! Srdačan pozdrav svima! :D

kazes da si diplomirao:Generalno kao neko ko je diplomirao etnologiju i antropologiju mogao bih dosta da vam pripovedam o svim

Sve je jasno! biblija ne priznaje filozofiju,nauku ovog sveta,posto se odma vidi da si JS-ok,djaba se mucis da nas preubedis u nesto drugo osim pravoslavlja.Mozda i nisi Js-ok ali si mi mnogo sumljiv.
Ja licno ne robujem nikome!osim Hristu! u pravu si kad kazes da netreba robovati coveku a Bogu.Sta imam od toga ako prozivim ovaj jedan zivot kao milijarder,ja hocu vecni zivot ,zivot koji mi poklanja moj Gospod I Bog Isus Hrist.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ja ne znam za druge, mozda vi robujete isusu ili bogu ali ja ne robujem nikome niti sam nekome rob da bih robovao, jedino mogu da budem djavoljev rob ali boziji nikad, velika je bozija ljubav prema meni da bih ja robovao njemu ili bio njegov rob

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pitao sam se vise puta u poslednjih nekoliko dana, zasto neki napadaju Jehovine svedoke a imaju odredjeni broj istih ucenja koja su zastupljena u njihovoj organizaciji, i takodje koriste iste metode u diskusijama, a to je vadjenje biblijskih tekstova iz konteksta, i svesno izvrtanje smisla onoga sto je u njoj sadrzano.
Ti isti su osudili mene da sam ja gori od Jehovinih svedoka, i ako se ja zadrzavam iskljucivo na bibliji, ne tumaceci je proizvoljno, vec samo u kontekstu napisanog.

Meni je zao sto neki ne uvidjaju svoju dvolicnost, jer razlike u sustini nema ali pitam se kako je oni ne vide.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ono sto se ja pitam malo je sire, zasto ljudi napadaju druge koji ne veruju isto kao oni? i proglasavaju ih ovakve ili onakve, kao pisu postujem ja tebe dobar si ti a u podsvesti te ne vole niti postuju, nego misle koji je on kreten ili budala

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
ono sto se ja pitam malo je sire, zasto ljudi napadaju druge koji ne veruju isto kao oni? i proglasavaju ih ovakve ili onakve, kao pisu postujem ja tebe dobar si ti a u podsvesti te ne vole niti postuju, nego misle koji je on kreten ili budala

A dobro, forum je zato i stvoren, da ljudi diskutuju, da iznose svoja misljenja, licne argumente, stavove, itd, svako sme da iznese svoj stav u duhu tolerancije.
Prisutnost na forumu moze da bude i poucna, jer se covek srece sa svakakvim ljudima, cuje razlicita misljenja ispravna ili neispravna, svako ima osnovu od koje polazi u diskusijama, nekome nije bitna nikakva osnova, nekome je to iskljucivo biblija, nekome tradicija ili njegovo licno misljenje, itd, u svakom slucaju do opste prihvacenog zakljucka o svemu se nikada ne moze doci, vec samo do licnog individualnog, gde svako smatra da je u pravu.
Mi ovde to delimicno otkrivamo, i pokusavamo da dodjemo do bilo kakvih resenja, ali predrasude su ipak ono sto nas sprecava u tome, i ako su neke stvari ponekad jasne kao dan..

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Pitao sam se vise puta u poslednjih nekoliko dana, zasto neki napadaju Jehovine svedoke a imaju odredjeni broj istih ucenja koja su zastupljena u njihovoj organizaciji, i takodje koriste iste metode u diskusijama, a to je vadjenje biblijskih tekstova iz konteksta, i svesno izvrtanje smisla onoga sto je u njoj sadrzano.
Ti isti su osudili mene da sam ja gori od Jehovinih svedoka, i ako se ja zadrzavam iskljucivo na bibliji, ne tumaceci je proizvoljno, vec samo u kontekstu napisanog.

Meni je zao sto neki ne uvidjaju svoju dvolicnost, jer razlike u sustini nema ali pitam se kako je oni ne vide.

То сте управо ви (адвентисти). Не само да изврћете како вама одговара и вашим јересима, већ и имате исте јереси, исте корене и иста деловања. Ма, целу Библију треба изокренути само да се докаже да је Хелен Вајт у праву за нешто. Велики је то терет, а треба врбовати што више људи...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da, kao sto rekoh, svega tu ima, samo je biblijska istina u krizi.

A sto se tice tumacenja 4 poglavlja Jevrejima poslanice na temi Isus Mihajlo, to sutra, sad je kasno..

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
drugo je diskutovati i iznositi razna misljenja i sve, ali napadati i osidjivati druge zato sto misle drugacije je nesto drugo, pa se nesto bune kad ih ja napadnem a kad oni osudjuju druge to je uredu, e pa nemoze tako ima i oni da budu napadnuti i to lepo zato sto mnogo milse da znaju mnogo svetaca ima na ovom forumu, ali zato tu sam ja koji sam mnogo los i bagra i rdja i los covek i sve najgore, posto kad vidim ko je sve dobar zelim da budem sve suprotno od njih, ja ostavljam ovim duse briznicima da budu dusebriznici

Član
Učlanjen(a)
03.09.2012
Poruka
6
Ljudi ja sam razocaran da ste svi zivi pokusali iz mog teksta da izvucete neke licne frustracije i da se nadjete prozvanim u njima, meni to nije bila namera i pritom se izvinjavam svima koji su se nasli uvredjenim. Vi sto me napadate cinizmom i sarkazmom u kome pokusavate da me diskreditujete braneci svoj verski fanatizam zelim vam sve najbolje jer ja nisam zao samo sam pokusao da vas navedem da razmisljate dublje i racionalnije... Ako vama forum i uopste bilo koja internet zajednica sluzi za lecenje licnih frustracija onda definitivno probajte da pronadjete zivot van kompjutera jer ja u ovim prethodnim komentarima (sem Infamousa) vidim samo bes i ogorcenje a samim tim i potrebu za svadjanjen a koliko su me moja citanja naucila NIJEDNA religija ne odobrava takvo ponasanje prema svojim bliznjima tako da svi ispadate kontradiktorni i primitivno smesni, mislite o tome ;)

I MOLIO BIH LJUDE DA ME NE SVRSTAVAJU U NIJEDNU VERSKU ORGANIZACIJU JA SAM PONOSNI ATEISTA!

Poslednja izmena:
Natrag