Član
- Učlanjen(a)
- 24.01.2010
- Poruka
- 667
Generalno kao neko ko je diplomirao etnologiju i antropologiju mogao bih dosta da vam pripovedam o svim mogućim religijama ali sad ću se fokusirati na JS , ja takođe smatram da nisu nikakva pretnja i definitivno spadaju u hrišćansku zajednicu koja se bavi tumačenjem biblije kao što je već rečeno a samim tim NISU sekta, što znači da ne treba primitivno gledati na njih jer je i veći deo naše nacije hrišćanski samo druga skupina tj crkva xD E sad moje mišljenje kao obrazovane osobe je da su sve religije pogrešne i da služe za manipulaciju i sabliminalnu kontrolu ljudske svesti jer ti na mnogo načina ograničavaju slobodu razmišljanja i sužavaju pogled na svet i sam život oko tebe, hoću da kažem da živimo u dobu u kome ipak preovladava nauka i da ne trebamo da robujemo religijskim dogmama i podelama a takođe sve to vodi i ka rasizmu i fašizmu. Ja smatram da smo svi mi ljudi jednaki i da ne treba da se razlikujemo po religiji i boji kože što da postoji u praksi ceo svet bi bio utopija zar ne? Religija sama je jedan ljudski instrument davno smišljen da stvara strah od neček paranormalnog i da drži čoveka prizemljenim i da mu ograničava slobodu svesti. Poenta celog mog teksta je da treba da čitate malo više xD ja sam ipak pročitao i Bibliju i Toru i Kuran i veoma dobro znam šta je zajedničko svim tim dogmama i jednostavno - u njima vidim samo izuzetno smišljenu manipulativnu priču koja treba da vas držim pokornim, ali ljudi pa dokle više ?! Osvestite se , zgrabite život i okanite si tih okova i lanaca jer vas oni ograničavaju da budete ono što jeste SLOBODNA LJUDSKA BIĆA! Srdačan pozdrav svima!
Pozdrav i dobro došao na ovaj mali forum.
Nije mi jasno šta si ovim što si napisao želeo da kažeš.
Da li se time obraćaš Jehovinim svedocima?
Šta ti smeta ?
Ljudi rade ono u šta veruju,da li je to ispravno je druga stvar.
Šta ti u stvari želiš da kažeš?
Jehovini svedoci puno čitaju.Poenta celog mog teksta je da treba da čitate malo više
Čitamo i mi.
Budući da si visoko obrazovan budi tako ljubazan da nama koji smo jedva priučeni i veoma podložni manipulaciji objasniš jednostavnije šta si svojim postom u stvari želeo da kažeš.
Inače ako smem da te pitam,šta ti ovako kao visokoobrazovana osoba misliš o tome što si u svom prvom postu sebe uzdigao time što si naglasio svoje visoko obrazovanje?
Da li tvoje tvrdnje imaju time veću važnost ili su istinitije.
Ako je istina ono je istina ko god da to primeti
Da li misliš da Jehovini svedoci treba da napuste to što rade?
Odakle ti to?
Ili si želeo da kažeš nešto drugo?
Pitanje koje je postavio postavljač teme je glasilo:
Šta si mislio kada si rekao da ćeš se fokusirati na Jehovini svedoke?Pozdrav i poštovanje svima na forumu! :hi:
Verujem da smo svi imali priliku da se sretnemo i razgovaramo sa ovim ljudima. Mnoge kontroverzne informacije kruže o njima. Šta mislite o ovoj religiji i njenim pripadnicima?