Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
"braneci svoj verski fanatizam"

Последица расправе око великих лажних тумачења Библије је подгрејана атмосфера и многи припадници одређене групације су правили лажне профиле и покушавали да кажу нешто слично. То је један од деградирајућих приступа нама који верујемо у нешто (било шта), а камоли у Бога, без обзира којој деноминацији да припадамо. И како очекивати добродошлицу када је сам наступ био за вернике унижавајући?

"
E sad moje mišljenje kao obrazovane osobe je da su sve religije pogrešne i da služe za manipulaciju i sabliminalnu kontrolu ljudske svesti jer ti na mnogo načina ograničavaju slobodu razmišljanja i sužavaju pogled na svet i sam život oko tebe,"

Можда рационално по атеистичким и верским начелима није исто, али бар је остварив равноправан приступ и дискусија без унижавајућег тона. Опет, и ове моје речи могу да се тумаче као погрешна процена и фанатизам, али ако ја неком приступим са надменим ставом први пут уздижући своје знање и најављујем просвећење, то већ не одаје основну културу упознавања, а камоли високу стручну спрему - академског грађанина.

"Ja smatram da smo svi mi ljudi jednaki i da ne treba da se razlikujemo po religiji i boji kože što da postoji u praksi ceo svet bi bio utopija zar ne? :D Religija sama je jedan ljudski instrument davno smišljen da stvara strah od neček paranormalnog i da drži čoveka prizemljenim i da mu ograničava slobodu svesti."

Ја не мислим да треба да се не разликујемо по религијама и веровањима, јер није и не може бити све једнако. Дан и ноћ, црно и бело, мокро и суво, ништа не може бити сматрано истим. Опет, то не значи да треба да истребимо неистомишљенике, то је банализација дискусије и расправе. Поготову назвати фанатизмом. Можда је Њу Ејџ учење које видим у наставку реченице да се може створити утопија од супротник ствари у ствари извртање стања свести и рационалног размишљања, јер хармонија настаје од различитости, али у складу, а никако у супротностима које теже да се униште. Лаж и Истина су супростности које никако не могу заједно, док су Истина и Правда две различите ствари, али су сродне и сачињавају хармонију.

А када смо код страха, па никад планета није била технолошки и научно напреднија, па СТРАХ је најјаче осећање које влада међу људима. То је управо последица незнања и неупознавања Бога. Значи, треба кривити религију која вернику говори да га Бог штити и брине о њему, да ће имати вечни живот ако се посвети љубави, а ваша рационална елиминација вансистемских размишљања и веровања је нешто што ће укинути страх? Таман посла, далеко сте ви од разумевања човека као ентитета и духовног створења, без обзира на завршене школе и бусање са дипломама...

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Ljudi ja sam razocaran da ste svi zivi pokusali iz mog teksta da izvucete neke licne frustracije i da se nadjete prozvanim u njima, meni to nije bila namera i pritom se izvinjavam svima koji su se nasli uvredjenim. Vi sto me napadate cinizmom i sarkazmom u kome pokusavate da me diskreditujete braneci svoj verski fanatizam zelim vam sve najbolje jer ja nisam zao samo sam pokusao da vas navedem da razmisljate dublje i racionalnije... Ako vama forum i uopste bilo koja internet zajednica sluzi za lecenje licnih frustracija onda definitivno probajte da pronadjete zivot van kompjutera jer ja u ovim prethodnim komentarima (sem Infamousa) vidim samo bes i ogorcenje a samim tim i potrebu za svadjanjen a koliko su me moja citanja naucila NIJEDNA religija ne odobrava takvo ponasanje prema svojim bliznjima tako da svi ispadate kontradiktorni i primitivno smesni, mislite o tome ;)

I MOLIO BIH LJUDE DA ME NE SVRSTAVAJU U NIJEDNU VERSKU ORGANIZACIJU JA SAM PONOSNI ATEISTA!

Poštovanje razočarani ponosni ateisto!
Ako smem da primetim ti si napisao sledeće:
ali sad ću se fokusirati na JS

Da li si napisao bilo šta o njima?

Napisao si za sebe da si visoko obrazovan,to je lepo ali da li to nešto menja u razgovoru?
Da li si nešto od tog obrazovanja i primenio ?

Čime mi to ispadamo kontadiktorni i smešni?

Forum je mesto gde ljudi raspravljaju o temi koja je zadata a ova se zove kao što gore možeš videti Jehovini svedoci.

Iako si napisao da ćeš se fokusirati na Jehovine svedoke nisi izrekao baš ništa o njima.

Zar to nije konradiktorno?

Moj post i pitanja koja sam ti postavio si jednostavno prevideo i generalizovao u svom odgovoru:

da ste svi zivi pokusali iz mog teksta da izvucete neke licne frustracije

Budući da si visoko obrazovan i ateista trebalo bi da znaš da se u diskusiji ozbiljno shvataju samo argumenti.

Do sada si izneo samo svoje mišljenje o ljudima koji se nalaze na forumu ali nisi izneo ni jednu činjenicu.

Ako imaš da kažeš nešto Jehovinim svedocima ili o njima izvoli ali molim te namoj da pišeš postove koji nemaju veze s temom jer se to smatra za spam.

samo sam pokusao da vas navedem da razmisljate dublje i racionalnije

Budi ljubazan pa iznesi nešto konkretno što će navesti ljude da razmišljaju dublje i racionalnije ali da ima veze sa organizacijom Jehovinih svedoka.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ma svi cemo mi u pakao zato sto smo svi mi jedan ista bagra, ima da se krckami jedni pored drugih :D

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
ma svi cemo mi u pakao zato sto smo svi mi jedan ista bagra, ima da se krckami jedni pored drugih :D
Pismo ne kaže tako! Već je Jovan u Otkrovenju 7-me glave video VELIKO MNOŠTVO koje je došlo iz velike nevolje. Tako da će tu biti jako puno spašenih. + 144.000. Možda mi nismo zaslužili to spasejne, to je drugo pitanje, ali fakat je da će biti jako puno (brojčano, ne procentualno) spašenih! A to svakom Hrišćaninu sada daje veliku snagu da istraje na svom putu, i primi još više vere u spasenje.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2012
Poruka
8
Ma ja sam ih sretao nekoliko puta... mislim.. oni svoj posao, ja svoj... Na vrata nisu dolazili
Meni nek ne pametuju...:)

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Pismo ne kaže tako! Već je Jovan u Otkrovenju 7-me glave video VELIKO MNOŠTVO koje je došlo iz velike nevolje. Tako da će tu biti jako puno spašenih. + 144.000. Možda mi nismo zaslužili to spasejne, to je drugo pitanje, ali fakat je da će biti jako puno (brojčano, ne procentualno) spašenih! A to svakom Hrišćaninu sada daje veliku snagu da istraje na svom putu, i primi još više vere u spasenje.

to mu izgleda daje snagu samo da napada druge ne istomisljenike ne videvsi sebe samnog :)

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
U Mateju 7:21 Isus jasno izjavljuje sledeće "Неће свако ко ми говори: ’Господе, Господе‘, ући у небеско краљевство, него онај ко врши вољу мог Оца који је на небесима!"

Dakle jasno je da će samo onaj ko vrši Jehovinu volju ući u Božje Kraljevstvo! Šta je Božja volja? Obožavanje idola, krstova, ikona, promovisanje lažnih nebiblijski doktrina, učestvovanje u ratnim, političkim, nacionalnim, verskim i mnogim drugim sukobima, licemerstvo, laž, kriminal, kurvanje, preljuba i mnoga druga "dela tela"?
Ne, ni slučajno, ovo nije Božja volja!
Božja volja je da se svi ljudi spasu i da dođu do tačnog spoznanja! A kako će doći do tačnog spoznanja? Tako što je potrebno propovedati dobru vest o Božjem kraljevstvu po celom svetu! A ko to jedino i organizovano čini po principu prve hrišćanske skupštine? Katolici, pravoslavci, baptisti, pentekostalci, adventisti, budisti, muslimani...?
Odgovor na ovo pitanje zna čitav svet jer jedino to danas čine Jehovini Svedoci, onako kako je Isus Hrist pokazao svojim apostolima i prvim učenicima-prvim pravim hrišćanima-od kuće do kuće po čitavom svetu!

;)

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
A da li je bolje propovedati dobru vest o Božijem Kraljevstvu po celom Svetu i govoriti biblijske neistine? Ili je bolje ništa ne propovedati!?

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
U Mateju 7:21 Isus jasno izjavljuje sledeće "Неће свако ко ми говори: ’Господе, Господе‘, ући у небеско краљевство, него онај ко врши вољу мог Оца који је на небесима!"

Dakle jasno je da će samo onaj ko vrši Jehovinu volju ući u Božje Kraljevstvo! Šta je Božja volja? Obožavanje idola, krstova, ikona, promovisanje lažnih nebiblijski doktrina, učestvovanje u ratnim, političkim, nacionalnim, verskim i mnogim drugim sukobima, licemerstvo, laž, kriminal, kurvanje, preljuba i mnoga druga "dela tela"?
Ne, ni slučajno, ovo nije Božja volja!
Božja volja je da se svi ljudi spasu i da dođu do tačnog spoznanja! A kako će doći do tačnog spoznanja? Tako što je potrebno propovedati dobru vest o Božjem kraljevstvu po celom svetu! A ko to jedino i organizovano čini po principu prve hrišćanske skupštine? Katolici, pravoslavci, baptisti, pentekostalci, adventisti, budisti, muslimani...?
Odgovor na ovo pitanje zna čitav svet jer jedino to danas čine Jehovini Svedoci, onako kako je Isus Hrist pokazao svojim apostolima i prvim učenicima-prvim pravim hrišćanima-od kuće do kuće po čitavom svetu!

Malecki,
Bozja volja za ljude je izrazena u Njegovom zakonu. Znaci da prestupnici Bozjeg zakona ne ispunjavaju Bozju volju, nego svoju.

Natrag