Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Pozdrav svima na forumu,
Pre svega moram da napomenem da je ovo što želim da napišem o Jehovinim svedocima direktno vezano za pitanje koje je postavljeno na početku ove teme u forumu, a to je: Šta mislite o Jehovinim svedocima? Dakle, ni u kom smislu ne želim da provociram ili da napadam nikoga. Stvar ličnog izbora svakog čitaoca je da li će ovaj material pročitati, usvojiti ili ignorisati. Takođe moram da budem iskren i priznam da zbog ograničenog vremena i količine postova na ovoj temi, nisam uspeo sve da pročitam, dakle ako samo ponavljam ono što je neko već napisao, uvažite moje izvinjenje.
Radi se o jednom pravilu koje je ustaljena praksa u skupštinama JS širom sveta i koje je prouzrokovalo mnogo patnje a da ni izvinjenje nije nikada ponuđeno. Verujem da su mnogi čuli o problemu pedofilije unutar ove organizacije. Činjenica je da je ovaj problem opšte prisutan u svetu i „Svedoci“ nisu ništa gori ili ništa bolji od drugih ljudi ili organizacija. 99% „Svedoka“ se, verujem, gadi od ovakvih kriminalnih dela. U čemu je onda problem? Problem je u oficijelnom pravilu kako starešine treba da postupaju kada se pojavi tužba da je neko dete bilo seksualno zlostavljano. Po uputstvu Vodećeg Tela iz Bruklina(ja sam posedovao kopiju ovog pisma i direktive) starešine prvo treba da obaveste lokalnu „podružnicu“ poznatiju kao Betel. (u mnogim zemljama sveta je to protiv zakona npr:USA, Canada, Australia, Evropska unija itd. Jel prvo mora da se obavesti policija) Zatim, telo starešina iz lokalne skupštine (koji nemaju nikakve kvalifikacije istražnih organa) treba da istraži u tajnosti da li postoji krivični prekršaj i primenjuje se pravilo „dva svedoka“. To znači ako ne postoji treće lice koje je videlo zločin, i počinioc ne prizna, smatra se da delo nije počinjeno i policija ne biva obaveštena. Najgore je to što žrtve bivaju opomenute da ne govore nikome o incidentu jer mogu biti isključene zbog klevete. Na žalost mnogi su roditelji i ponekad cele porodice bivali isključeni na osnovu klevete a da su pedofili pri tom nastavljali da zlostavljaju drugu decu. To pravilo je, tokom godina dovelo do mnogo patnje i bola koje je inače moglo biti sprečeno. Hiljade (ne preterujem) slučajeva je rešeno plaćanjem odštete da slučaj ne bi došao na sud, novcem koji su „mali“ članovi dali za delo Kraljevstva. Slučaj Candence Conty je završio na sudu i „Wathtower Bible and Tract Society“, legalno ime Jehovinih svedoka je osuđeno da plati 28 miliona dolara.
Ljudi greše, ponekad sa drastičnim posledicama, ali izvinjenje i pokajanje potiču da se grške isprave. Gde je pokajanje Vodećeg tela Jehovinih Svedoka, gde je izvinjenje deci čiji su životi uništeni?

Toliko na tu temu. Ako nekoga interesuje, postoje druge stvari o kojima bi moglo mnogo toga da se kaže. Za sada dodajem „linkove“ (na žalost samo na engleskom) koji potvrđuju gore navedene činjenice.
The Candace Conti Verdict Explained - why the Watchtower has been punished over child abuse - YouTube!
JW News - Jehovah's Witnesses
<strong><span style="color:#0000ff;">

The Watchtower Society Origins Are Right Under Your Nose - YouTube

A evo i od mene!!!

Pozdrtav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Tvoja ideja da se predstaviš kao neko ko nije Jehovin svedok i da po forumu pišeš kao iz ugla labavog pravoslavca koji misli da je Isus anđeo je u tvojim očima verovatno genijalna.Ali za sve koji poznaju Jehovine svedoke je to očigledno.
Da se nisi mešao u temu o Jehovinim svedocima ne bih ni primetio ali iz ovoga što pišeš i kako braniš Kulu stražaru mi je postalo jasno da nisi mogao da odoliš da napraviš drugi nalog i da na drugi način zavaravaš ljude.

kao prvo ja nisam labilan u nicemu, kao drugo jedino iz ugla koji je neuutralan mozes da vidis neke stvari i ja ne znam sta podrazumevas pod tom kulom karata, niti ja branim bilo koga ovde, kao trece vidim da me mesas sa nekim sa kim si verovatno imao nesto pa sad mislis da sam ja on, ovaj profil je napravljen 2010 tako da to sto si rekao je glupost a reci mi ko je taj sa kim si imao takav odnos da ga dodam u prijatelje odmah x)

Član
Učlanjen(a)
03.09.2012
Poruka
6
Generalno kao neko ko je diplomirao etnologiju i antropologiju mogao bih dosta da vam pripovedam o svim mogućim religijama :D ali sad ću se fokusirati na JS , ja takođe smatram da nisu nikakva pretnja i definitivno spadaju u hrišćansku zajednicu koja se bavi tumačenjem biblije kao što je već rečeno a samim tim NISU sekta, što znači da ne treba primitivno gledati na njih jer je i veći deo naše nacije hrišćanski samo druga skupina tj crkva xD E sad moje mišljenje kao obrazovane osobe je da su sve religije pogrešne i da služe za manipulaciju i sabliminalnu kontrolu ljudske svesti jer ti na mnogo načina ograničavaju slobodu razmišljanja i sužavaju pogled na svet i sam život oko tebe, hoću da kažem da živimo u dobu u kome ipak preovladava nauka i da ne trebamo da robujemo religijskim dogmama i podelama a takođe sve to vodi i ka rasizmu i fašizmu. Ja smatram da smo svi mi ljudi jednaki i da ne treba da se razlikujemo po religiji i boji kože što da postoji u praksi ceo svet bi bio utopija zar ne? :D Religija sama je jedan ljudski instrument davno smišljen da stvara strah od neček paranormalnog i da drži čoveka prizemljenim i da mu ograničava slobodu svesti. Poenta celog mog teksta je da treba da čitate malo više xD ja sam ipak pročitao i Bibliju i Toru i Kuran i veoma dobro znam šta je zajedničko svim tim dogmama i jednostavno - u njima vidim samo izuzetno smišljenu manipulativnu priču koja treba da vas držim pokornim, ali ljudi pa dokle više ?! Osvestite se , zgrabite život i okanite si tih okova i lanaca jer vas oni ograničavaju da budete ono što jeste SLOBODNA LJUDSKA BIĆA! Srdačan pozdrav svima! :D

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Generalno kao neko ko je diplomirao etnologiju i antropologiju mogao bih dosta da vam pripovedam o svim mogućim religijama :D ali sad ću se fokusirati na JS , ja takođe smatram da nisu nikakva pretnja i definitivno spadaju u hrišćansku zajednicu koja se bavi tumačenjem biblije kao što je već rečeno a samim tim NISU sekta, što znači da ne treba primitivno gledati na njih jer je i veći deo naše nacije hrišćanski samo druga skupina tj crkva xD E sad moje mišljenje kao obrazovane osobe je da su sve religije pogrešne i da služe za manipulaciju i sabliminalnu kontrolu ljudske svesti jer ti na mnogo načina ograničavaju slobodu razmišljanja i sužavaju pogled na svet i sam život oko tebe, hoću da kažem da živimo u dobu u kome ipak preovladava nauka i da ne trebamo da robujemo religijskim dogmama i podelama a takođe sve to vodi i ka rasizmu i fašizmu. Ja smatram da smo svi mi ljudi jednaki i da ne treba da se razlikujemo po religiji i boji kože što da postoji u praksi ceo svet bi bio utopija zar ne? :D Religija sama je jedan ljudski instrument davno smišljen da stvara strah od neček paranormalnog i da drži čoveka prizemljenim i da mu ograničava slobodu svesti. Poenta celog mog teksta je da treba da čitate malo više xD ja sam ipak pročitao i Bibliju i Toru i Kuran i veoma dobro znam šta je zajedničko svim tim dogmama i jednostavno - u njima vidim samo izuzetno smišljenu manipulativnu priču koja treba da vas držim pokornim, ali ljudi pa dokle više ?! Osvestite se , zgrabite život i okanite si tih okova i lanaca jer vas oni ograničavaju da budete ono što jeste SLOBODNA LJUDSKA BIĆA! Srdačan pozdrav svima! :D

uz tebe sam 100% slazem se sa tobom znaci u potpunosti

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
utopija zar ne? :D Religija sama je jedan ljudski instrument davno smišljen da stvara strah od neček paranormalnog i da drži čoveka prizemljenim i da mu ograničava slobodu svesti. Poenta celog mog teksta je da treba da čitate malo više xD ja sam ipak pročitao i Bibliju i Toru i Kuran i veoma dobro znam šta je zajedničko svim tim dogmama i jednostavno - u njima vidim samo izuzetno smišljenu manipulativnu priču koja treba da vas držim pokornim, ali ljudi pa dokle više ?! Osvestite se , zgrabite život i okanite si tih okova i lanaca jer vas oni ograničavaju da budete ono što jeste SLOBODNA LJUDSKA BIĆA! Srdačan pozdrav svima! :D

Nije ovde tema ali pošto smatram izuzetno važno na ovaj komentar da odgovorim, zbog čega ova konstatacija nije tačna. Razlika između biblije i ostalih knjiga kao što je kuran je ogromana. Da bi verovali u Isusa on je činio čuda,da nije činio čuda niko mu ne bi poverovao da je Mesija. Isto je i sa bibljom. Za mene je tačnost njenih proročanstava čudo. Da izostavimo proročanstva koja su se odigrala u istoriji i koja ostavljaju prostora da je ipak neka manipulacija. Ali za proročanstva koja se ispunjavaju pred mojim očima,danas ili u bliskoj prošlosti nema izgovora. To je razlika između biblije i kurana jer kuran nema proročanstva koja bi porslužila kao dokaz da je to ta knjiga. Kako se ispunjavaju ta proročanstva pred mojim i vašim očima možemo u temi o bibliji.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
znas sta je jos veoma zanimljivo i sto je cinjenica koju oni ne mogu da pogledaju, pricaju o nekim poturicama pa drugim hriscanskim religijama kako su otpadnici ili sta ti ja znam sta vec, a ne vide da su oni sami odpadnici od svoje kulture, jel hriscanstvo je na ove prostore doneto pod pritiskom i nasilnim pohriscavanjem ljudi, dosta njih napadaju srbe sto su se poturcili kako su izdajnici ili kako ne znaju njihovo poreko, ti sto to pricaju isto tako ne znaju svoje poreklo i svoju kulturu, kad pogledamo grke i njihovu kulturu oni njihovu kulturu cuvaju i postuju, cak nas ovde kad bi pitali ko je zevs svako bi znao a svi ti ljudi (sloveni) ne znaju svoju kulturu, kulturu njihovih predaka odnosno nasih, kad bi pitao ko je "Dažbog, Jarilo,Svetovid itd itd" ne bi imali pojma, i sad su dosli neki kauboji koji su pricali kako nasa kultura ne valja a njihova valja, isto tako indijanci, maje u americi, znas svi su oni otisli u pakao zato sto nisu imali "srece" da im hriscani dodju mnogo ranije da im siluju zene stvoreci tako latino ljude i nasilno pokrstavaju i da ih pale i ubijaju, to je istina od koje svi beze ovde

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ти ниси отпадник од своје културе? Говориш о медитацији, чакрама, реинкарнацији и ко зна шта си све исписао до сада, просто ме мрзи да тражим. "Боцкаш" по мало само да неког испровоцираш, а у ствари све саме празне приче и наклапања...

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ali za razliku od vas ja postujem kulturu svojih predaka i postujem ovu hriscansku i indijansku i sve druge kulture, za razliku od tebe ja imam postovanje, cakre nisam pominjao i sta ti imas protiv reinkarnacije? pa po bibliji isus kad je umro na krstu i posle oziveo i pojavio se, pa to ti je naka vresta reinkarnacije, i to je normalno da ako bog oprosti nekom i vrati ga na zemlji da proba da ispravi svoje greske u predhodnom zivotu, a za to bockanje ok ja bockam a da li si se nekad slucajno ali onako slucajno upitao da li ti bockas nekoga? da ti nije onako slucajno nekad proslo to kroz glavu? pravednice veliki jos ti samo fali da ti udarimo oreol oko glave da budes svetac

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
"pa po bibliji isus kad je umro na krstu i posle oziveo i pojavio se, pa to ti je naka vresta reinkarnacije,"

Ух! - само толико ћу рећи. А ја не боцкам него се устремим као међед чим видим лаж и превару. Онда почињем да истражујем и откривам позадину свега. Наравно, све то мора да се поткрепи са неким доказима, а ти се не ослањаш ни на шта сем на своје умишљаје. То је проблем.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
sad smo u ratu hahahahha
i nemoj ti nista da mi pricas molim te, dosta si pricao u prazno sad je red na drugima
kao sto rekoh presvetli covece ti si istina i ti znas istinu niko drugi je ne zna, dodirni me ti presvetli covece hahahaha, evo klanjam ti se svatc najbolji si

http://s54.radikal.ru/i143/1103/04/56ce369d6a8b.jpg

Poslednja izmena:
Natrag