hahahaha e moram da se ubacim i ja, MNOGO STE SVI VI PUNI ISTINE
ne zna se ko je veca istina da li jehovini svedoci ovi katolici, pravoslavci, protestanti, baptisti i ko zna koliko ih jos ima x), i samo vas put je istinit ovi ostali vode u propast x) ovaj
poelbuster prica o nekom spoznavanju istine i neke organizacije a ne shvata da je i on u organizaciji i da su njegovi organizatori napravili mnogo vise zlodela neko bilo ko, od paljenja ljudi do vdjenja ociju i raznih mucenja na smrt i masovnih ubistava.
ne mozete ljudi da generalizujete neke stvari, to ako je neko los ne znaci da su svi losi, i manite se corava posla i prepucavanja ko je istina i ko je upravu
Stojimo mi ovako ispred jedne kuće koju prodaje profesionalni prodavac u odelu i kravati sa osmehom od uha do uha.
On kaže da je to najbolja i najsigurnija kuća u celom gradu.
Nema bolje kuće od te i nju treba da kupimo.
Ja kažem drugim kupcima:"Pogledajte ljudi ovu kuću.
Pogledajte ove crepove koji su popucali i kako se na plafonu vidi da prokišnjava.
Vidite prozore koji su razbijeni pa promaja duva kroz kuću.
Da li vidite svojim očima ovu fasadu kako je propala pa kiša ispira malter između zidova.
Vlaga doprla do prozora.Dimnjak se uruši
d zemljotresa 1975 godine pukotina preko cele kuće.
Drugi ljudi koji stoje ispred iste te kuće gledaju i razmišljaju o tome što je izneto.
O kući !
Da li kuća prokišnjava?
Da li je propala?
Da li ima pukotine?
Onda dođe neki nezainteresovani i poootpuno nesvrstan čovek.Koji čak tvrdi da ne poznaje prodavca čak da nikad nije ničuo za njega.
Taj slučajni prolaznik je isti kao i mi.Nije on neki drugi neee ni slučajno on čak ni ne zna iz koje je firme prodavac.
Ali eto taj slučajni prolaznik je primetio jako važnu stvar koja je za procenu ove kuće od najveće vrednosti.
Moja kuća prokišnjava i prozori na mojoj kući nisu dobri.
Zbog toga moje mišljenje nije merodavno.
I što je najzanimljivije taj nezainteresovani i slučajni prolaznik nam kaže
manite se corava posla i prepucavanja ko je istina i ko je upravu
Dragi slučajni i potpuno nezainteresovani i nikako pristrasni prolazniče.
Ako je ova kuća koju posmatramo u takvom stanju i mi iznosimo samo to stanje na videlo zašto je tebi kao jako nezainteresovanom i potpuno neutralnom toliko stalo da se manemo baš te kuće?
Videli smo te da se motaš i oko drugih kuća pa nisi ni za jednu tako nešto izjavio.
Šta mišliš o ovim ljudima koji stoje pred kućom?
Da su im mozgovi operisani ?
Da ne umeju da prepoznaju prodavčevog pomoćnika?
Dok stojimo pred jednom kućom pričaćemo o njoj
Kakve ima veze za priču o ovoj kući u kakvom su stanju druge kuće i u kakvim kućama žive drugi?
Kada budemo stajali pred nekom drugom onda ćemo tamo pričati o njoj.