Pozdrav svima,
Ja sam bio Jehovin Svedok 15 godina, u Londonu. Tokom tog perioda sam napredovao do raznih, ako mogu da kažem, rukovodećih pozicija i prednosti. Između ostalih aktivnosti sam pomogao u formiranju Srpske skupštine u Londonu, da bi, konačno, 2009. godine napustio tu organizaciju za koju danas verujem da je kult. Svedoci smatraju da su osobe, kao što sam ja, otpadnici i zli ljudi koji su pali pod uticaj Sotone i zlog sveta, a da pri tome ne žele da saslušaju drugu stranu argumenata. Potrebno bi bilo mnogo vremena ako bih želeo sve da objasnim, mnogo knjiga i materijala koji bih mogao da citiram, ali za sada želim samo da napomenem da, uz dužno poštovanje svih ljudi koji su pronašli svoju sreću unutar ove organizacije, ne bi trebalo zaboraviti ni omalovažavati sve one koji su zbog ove organizacije i njenih pravila, puno propatili.
"Kada pošten čovek otkrije da je pogrešio, ili će prestati da greši ili će prestati da bude pošten" (607 BCE)
Prijatelju Oto, pose3bno nam je darago da si nam se javio. DEobrodosao na forum religije, uvereni smo da ce tvoj doprinos diskusiji biti znacajan i kioristan
Mi bismo se radovali da cujemo detalje tvoga iskustva dok si bio njihovb clani kao i razloge zasto si napustio tu organizaciju?
Da li si bio ubedjen da je "Kula strazara jedini kanal istine koji Bog upotrebljava?"
Da li si verovao da je Kula strazara Bozji prorok?
Bilo bi dobro da nam kazes u koje vreme si proveo tih 15 godina sa JS?
Kao JS sta si znao o promasaju prorecenog armagedona 1975. godine i kako je to na tebe uticalo dok si bi s njima?
Da li si tada znao da su ih stotine hiljada vernika posle 1975. godine napustili?
Da li si se pitao zasto je tako veliki broj napustio zajednicu odjednom?
Po svoj prilici da si doziveo mnoge rane u njihovoj sredini koje jos nisu zaceljene, pa verujem da ti je neprijaatno da o tome govoris, jer svakako zalesi za izgubljenim vremenom i prilikama, i za ulozeni trud u pogresne svrhe, ali tvoje iskustvo bi mnogo moglo pomocvi nama koji, hvala Bogu, to jos nismo doziveli.
Ja decenijama poznajem JS. Sa mnogima sam pocinjao da proucavam "Bibliju", kazem pocinjao, jer nijedan od njih nije istrajao do kraja.
Vecina od njih su dobri ljudi, samo su zavedeni. Za njih je Kula strazara tj Upravno telo isto sto i papa za katoloke. Jadni tumaraju i idu od vrata do vrata, misleci da objavljuju Jehovinu istinu, a ono istina pomesana sa zabludama koja se svakoga dana menja, prekraja i dopunjava.
Pored svega, radujemo se tvojoj slobodi. Zahvaljuj Gospdu na Njegovoj milostri sto ti je i posle 15 godina otvorio oci.
Zelimo da te Svemogucu Bog i dalje vodi i cuva.
Sve najbolje.
Poslednja izmena: