Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Pozdrav svima,
Ja sam bio Jehovin Svedok 15 godina, u Londonu. Tokom tog perioda sam napredovao do raznih, ako mogu da kažem, rukovodećih pozicija i prednosti. Između ostalih aktivnosti sam pomogao u formiranju Srpske skupštine u Londonu, da bi, konačno, 2009. godine napustio tu organizaciju za koju danas verujem da je kult. Svedoci smatraju da su osobe, kao što sam ja, otpadnici i zli ljudi koji su pali pod uticaj Sotone i zlog sveta, a da pri tome ne žele da saslušaju drugu stranu argumenata. Potrebno bi bilo mnogo vremena ako bih želeo sve da objasnim, mnogo knjiga i materijala koji bih mogao da citiram, ali za sada želim samo da napomenem da, uz dužno poštovanje svih ljudi koji su pronašli svoju sreću unutar ove organizacije, ne bi trebalo zaboraviti ni omalovažavati sve one koji su zbog ove organizacije i njenih pravila, puno propatili.

"Kada pošten čovek otkrije da je pogrešio, ili će prestati da greši ili će prestati da bude pošten" (607 BCE)

Prijatelju Oto, pose3bno nam je darago da si nam se javio. DEobrodosao na forum religije, uvereni smo da ce tvoj doprinos diskusiji biti znacajan i kioristan

Mi bismo se radovali da cujemo detalje tvoga iskustva dok si bio njihovb clani kao i razloge zasto si napustio tu organizaciju?

Da li si bio ubedjen da je "Kula strazara jedini kanal istine koji Bog upotrebljava?"
Da li si verovao da je Kula strazara Bozji prorok?

Bilo bi dobro da nam kazes u koje vreme si proveo tih 15 godina sa JS?

Kao JS sta si znao o promasaju prorecenog armagedona 1975. godine i kako je to na tebe uticalo dok si bi s njima?

Da li si tada znao da su ih stotine hiljada vernika posle 1975. godine napustili?
Da li si se pitao zasto je tako veliki broj napustio zajednicu odjednom?

Po svoj prilici da si doziveo mnoge rane u njihovoj sredini koje jos nisu zaceljene, pa verujem da ti je neprijaatno da o tome govoris, jer svakako zalesi za izgubljenim vremenom i prilikama, i za ulozeni trud u pogresne svrhe, ali tvoje iskustvo bi mnogo moglo pomocvi nama koji, hvala Bogu, to jos nismo doziveli.

Ja decenijama poznajem JS. Sa mnogima sam pocinjao da proucavam "Bibliju", kazem pocinjao, jer nijedan od njih nije istrajao do kraja.

Vecina od njih su dobri ljudi, samo su zavedeni. Za njih je Kula strazara tj Upravno telo isto sto i papa za katoloke. Jadni tumaraju i idu od vrata do vrata, misleci da objavljuju Jehovinu istinu, a ono istina pomesana sa zabludama koja se svakoga dana menja, prekraja i dopunjava.

Pored svega, radujemo se tvojoj slobodi. Zahvaljuj Gospdu na Njegovoj milostri sto ti je i posle 15 godina otvorio oci.

Zelimo da te Svemogucu Bog i dalje vodi i cuva.

Sve najbolje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Pozdrav svima,
Ja sam bio Jehovin Svedok 15 godina, u Londonu. Tokom tog perioda sam napredovao do raznih, ako mogu da kažem, rukovodećih pozicija i prednosti. Između ostalih aktivnosti sam pomogao u formiranju Srpske skupštine u Londonu, da bi, konačno, 2009. godine napustio tu organizaciju za koju danas verujem da je kult. Svedoci smatraju da su osobe, kao što sam ja, otpadnici i zli ljudi koji su pali pod uticaj Sotone i zlog sveta, a da pri tome ne žele da saslušaju drugu stranu argumenata. Potrebno bi bilo mnogo vremena ako bih želeo sve da objasnim, mnogo knjiga i materijala koji bih mogao da citiram, ali za sada želim samo da napomenem da, uz dužno poštovanje svih ljudi koji su pronašli svoju sreću unutar ove organizacije, ne bi trebalo zaboraviti ni omalovažavati sve one koji su zbog ove organizacije i njenih pravila, puno propatili.

"Kada pošten čovek otkrije da je pogrešio, ili će prestati da greši ili će prestati da bude pošten" (607 BCE)

7. Кажем вам да ће тако бити већа радост на небу за једног грешника који се каје, неголи за деведесет и девет праведника којима не треба покајање. (Лука 15)

Твоје знање и искуство које си сакупио "из прве руке" се не може мерити са нашим. Схватио си и видео како све функционише и велико ти је оружије Господ дао да можеш да Га заступаш и сведочиш.

Господ ти помогао да пре свега нађеш мир у срцу сада када си се ослободио, тј. када те је Он ослободио.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Pozdrav svima,

Brate dobro dosao na forum! ja sam takodje studirao s JS--ma,jedno vreme dok nisam shvatio da me prave budalom.

Spasao me je brat poelbuster,kad sam prvi put kao i ti dosao na ovaj forum!Preporucujem ti da citas njegove postove na temi:Najveca prevara biblijaa jehovinih svedoka"Novi Svet" od prve stranice jos ces se vise ubediti da si u pravu sto si ih napustio,a takodje izadji na blog "poelbustera" bices u soku kad budes video pravo lice kule strazare.

Slazem se s mikom 32 da nam opsirnije kazes razlog,zasto si napustio KS-re,JS-ke.

Na ovoj temi mozes sve da ispricas jer se tamo radi bas o bivsim JS-ma:
[h=1]Kako bivši svedoci vide svet Jehovinog naroda[/h]
Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Brate dobro dosao na forum! ja sam takodje studirao s JS--ma,jedno vreme dok nisam shvatio da me prave budalom.

Spasao me je brat poelbuster,kad sam prvi put kao i ti dosao na ovaj forum!Preporucujem ti da citas njegove postove na temi:Najveca prevara biblijaa jehovinih svedoka"Novi Svet" od prve stranice jos ces se vise ubediti da si u pravu sto si ih napustio,a takodje izadji na blog "poelbustera" bices u soku kad budes video pravo lice kule strazare.

Slazem se s mikom 32 da nam opsirnije kazes razlog,zasto si napustio KS-re,JS-ke.

Na ovoj temi mozes sve da ispricas jer se tamo radi bas o bivsim JS-ma:
Kako bivši svedoci vide svet Jehovinog naroda

Pozdrav od Gere.

Brate Gero ti si nam originalan. A sta kazes: "Shvatio sam da me prave budalom"?

Dobro si ucinio sto si preporucio sajt brata Poelbustera, koliko je meni poznato, on je najbolji strucnjak za ucenje JS ovde na forumu.
On covek ne prica price, kao sto neki cine, nego za svaku svoju tvrdnju prilaze dokazi i to ne iz pravoslavne veronauke, nego iz Kule strazare. I ja svima koji traze istinu o Jehovinim svedocima, preporucujem da procitaju sajt Poelobusteraq.

Pozdrav svima

Moje poslednje iskustvo sa Jehopvinim svedocima

Isli su od vrata do vrata i zakucali i na moja vrata. Otvorio sam a bile su dve zene. Pozvao sam ih da udju u kucu i kad su usle postavio sam im nekoliko komplikovanih pitanja na koja sam znao da ne zanju odgovor. Pitali su me da nisam slucajno bio JS. Rakao sam da nisam. Rekle su da na ta pitanja moze da odgovoiri Dejvi i za 15 minuta vratile su se sa Dejvidom. Dejvid je "mald" kao i ja, stariji covek i ponudio mi je da pocnemo proucavati Bibliju. Sa radoscu sam prihvatio njegov predlog.

Kada je sledece sedmice dosao da proucavamo Bibliju izvadio je jednu plavu knjigu. Rekao sam mu da smo se mi dogovorili da proucavamo Bibliju, a ne nekakve druge knjige. On je tvrdio da je tu sve lepo objasnjeno. Ja sam mu na to rekao da imam katolicki katekizam, pa zasto ne bismo njega proucavati umesto Biblije? To ga je uvredilo, kada bi on smeo da proucava katolicki katekizam?

Imali smo nekih 5 proucavanja i skoro niucemu nismo se slozili.
Najzad zadrzali smo se na njihovoj hronologiji, posebno na godini 607. godinu p.n.e i propast Vavilonskog csrstva. Isto tako preracunajvenje istorijskog vremena iz Navuhodonosorovog sna u prorocko i rezultat toga 502. godina koje sezu do 1914.
Iz svoje biblioteka nasao sam desetine istorija, enciklopedjia, Biblijskih komentara itd. i sve te knjige otvorio tamo gde se nalaze dokazi koji pobijaju njihovo tumacvenje i stavio jednu na drugi na stolu. Kad je Dejvid dosao otvorio sam mu istoriju koja daje drugaciji izvestaj od njihovog tumacenja. Dejvid me je upitao: Je li sve te knjige govore o tome? Rakao sam, Da. On je rekao, vi mozete nacvi stotine takvih dokaza, ja ipak ostajem uz Kulu strazaru. Na to sam mu rekao, i ja cu ostati uz istinu koju poznajem i time smo zavrsili njegovo "proucavanje Biblije".

Za cudo, mi smo ostali uvek dobri prijatelji. Navrati on po neki put, donese mi Kulu ili neku drugu brosuru. nedavno je dosao da me pozove na pokrajnski sastanak, jer zna da sam jedno isao s njim.

Prema svemu, ja mislim, da je Dejvid dobar covek, samo jos kao dete zaveden je i on vertuje da je to jedina istina koju mu daje Upravno telo Kule strazare, a kad mu skrenem paznju na greske i promasaje, koji ruse njegovo uverenje, on samo kaze oni su priznali da grese. Moraju priznati kad promase pa i baba vidi da su promazili.

Zakljucio sam iz ovog iskustva da oni tvrde da proucavaju Bibliju, a u stvari proucavaju svoje teorije i verovanja, nastojeci d aih dokazu Biblijom.
Drugo, oni ce vam pomagati samo ako ima izgleda da ce uspeti da avs prevedu zednoga preko vode.

Trece, kad se osvedoce da od vas nema nade, beze kao djavo od krsta.

Kod njih nije da proucavamo pa do kakvog zakljucka na kraju dodjemo, nego oni su unapred odredili zakljucak; proucavacemo i neka bude kako ja mislim.

Kod njih je kao ovo: Muz kaze zeni, ajde da se dogovortimo, a bice kako ja kazem.
Ako je tako onda cemu dogovor?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Brate Gero ti si nam originalan. A sta kazes: "Shvatio sam da me prave budalom"?

Dobro si ucinio sto si preporucio sajt brata Poelbustera, koliko je meni poznato, on je najbolji strucnjak za ucenje JS ovde na forumu.
On covek ne prica price, kao sto neki cine, nego za svaku svoju tvrdnju prilaze dokazi i to ne iz pravoslavne veronauke, nego iz Kule strazare. I ja svima koji traze istinu o Jehovinim svedocima, preporucujem da procitaju sajt Poelobusteraq.

Pozdrav svima

Moje poslednje iskustvo sa Jehopvinim svedocima

Isli su od vrata do vrata i zakucali i na moja vrata. Otvorio sam a bile su dve zene. Pozvao sam ih da udju u kucu i kad su usle postavio sam im nekoliko komplikovanih pitanja na koja sam znao da ne zanju odgovor. Pitali su me da nisam slucajno bio JS. Rakao sam da nisam. Rekle su da na ta pitanja moze da odgovoiri Dejvi i za 15 minuta vratile su se sa Dejvidom. Dejvid je "mald" kao i ja, stariji covek i ponudio mi je da pocnemo proucavati Bibliju. Sa radoscu sam prihvatio njegov predlog.

Kada je sledece sedmice dosao da proucavamo Bibliju izvadio je jednu plavu knjigu. Rekao sam mu da smo se mi dogovorili da proucavamo Bibliju, a ne nekakve druge knjige. On je tvrdio da je tu sve lepo objasnjeno. Ja sam mu na to rekao da imam katolicki katekizam, pa zasto ne bismo njega proucavati umesto Biblije? To ga je uvredilo, kada bi on smeo da proucava katolicki katekizam?

Imali smo nekih 5 proucavanja i skoro niucemu nismo se slozili.
Najzad zadrzali smo se na njihovoj hronologiji, posebno na godini 607. godinu p.n.e i propast Vavilonskog csrstva. Isto tako preracunajvenje istorijskog vremena iz Navuhodonosorovog sna u prorocko i rezultat toga 502. godina koje sezu do 1914.
Iz svoje biblioteka nasao sam desetine istorija, enciklopedjia, Biblijskih komentara itd. i sve te knjige otvorio tamo gde se nalaze dokazi koji pobijaju njihovo tumacvenje i stavio jednu na drugi na stolu. Kad je Dejvid dosao otvorio sam mu istoriju koja daje drugaciji izvestaj od njihovog tumacenja. Dejvid me je upitao: Je li sve te knjige govore o tome? Rakao sam, Da. On je rekao, vi mozete nacvi stotine takvih dokaza, ja ipak ostajem uz Kulu strazaru. Na to sam mu rekao, i ja cu ostati uz istinu koju poznajem i time smo zavrsili njegovo "proucavanje Biblije".

Za cudo, mi smo ostali uvek dobri prijatelji. Navrati on po neki put, donese mi Kulu ili neku drugu brosuru. nedavno je dosao da me pozove na pokrajnski sastanak, jer zna da sam jedno isao s njim.

Prema svemu, ja mislim, da je Dejvid dobar covek, samo jos kao dete zaveden je i on vertuje da je to jedina istina koju mu daje Upravno telo Kule strazare, a kad mu skrenem paznju na greske i promasaje, koji ruse njegovo uverenje, on samo kaze oni su priznali da grese. Moraju priznati kad promase pa i baba vidi da su promazili.

Sam znas da niko nema jace argumente o JS-ma ni na jednom forumu od poelbustera,zahvaljuju ci njemu danas nisam JS-ok,hvala mu.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Hvala vama na hvali :)
Zahvaljujući vama evo rastem kao kvasac.Nemojte me hvaliti više iskipeću!

Mislim da ima ljudi koji se ne slažu s vama a mnogo bolje poznaju Jehovine svedoke i pri tome su kako sami tvrde potpuno nepristrasni :)

Komentar jednog "nepristrasnog"čitaoca.Obavezno pročitajte pre nego što nekom preporučite moje blogove:

Poštovani gospodine.
Želim dati komentar na vaše sledeće reči,citirane.
"Ako već dovoljno znate i ne želite da uđete na kongres prošetajte tih dana ispred i pitajte ljude da li znaju da je Biblija koju koriste prekrojena i izmanipulisana.
Pitajte ih da li znaju zašto ih Kula stražara poziva da provere sve druge religije samo svoju vlastitu ne".
Iz vaših reči jedan nepristrani čitalac bi lako došao do zaključka da vi želite manipulisati ostalim ljudima koji ne poznaju ni Jehovine svedoke,ni Stražarsku kuli a ni Bibliju.
Iz vaših reči se vidi da ni sami ne znate šta stoji u Bibliji Novi svet od J.S. a ne znate šta stoji ni u vašoj Bibliji.Recite bolje javnosti na nemate pojma i da želite da ubedite druge u stvari koje nisu istinite.Godinama sam čitao srpski prevod Svetog pisma Lujo Bakotić a i Prevod Vuk Stevanović Karadžić koji su najviše prisutni na prostoru Srbije.Čitao sam i Bibliju Jehovinih svedoka Novi svet prevod i kao nepristrani posmatrač želim i vama gospodine i celoj javnosti kazati da su potpuno iste,ne od reči do reči ali smisao poruke je potpuno isti, zašto ne od reči do reči,pa zato što su prevodi od dve različite osobe,sasvim logično zar ne.
Bilo bi najbolje za vas da najpre izvadite gredu iz vašeg oka pa ćete onda bolje moći da vidite trun u oku Jehovinih svedoka.Ako već govorite za javnost i želite ih upozoriti na opasno delovanje Jehovinih svedoka nemojte samo spomenuti publikacije Jehovinih svedoka nego recite jevnosti konkretno koje su to stvari ili teme skojima svedoci žele manipulisati sa ljudima.Zašto nagovarate ljude da prošetaju pored sportske hale gde se održava kongres svedoka pa da pitaju druge šta oni misle o svedocima.To je već manipulacija koju vi sprovodite.Bolje je da kažete ljudima da ulaze u sportsku dvoranu da sami čuju šta se tamo govori pa da sami donesu zaključak dali su svedoci opasni po okolinu ili nisu.Neka ponesu svoju Bibliju pa nek je uporede stih po stih pa da se sami uvere da su potpuno iste i da nema nikakve razlike ili kako vi kaćete da je prekrojena po njihovoj voljin da bi manipulisali ostalim ljudima.Takvi komentari koje vi iznosite za javnost su neosnovani i netačni,pa želite da sudite svedocima bez dokaza.Čitajte šta štampa piše ovih dana o kongresu Jehovinih svedoka u Areni u Beogradu pa to kažite javnosti pošto ste se već stavili na raspolaganje da obaveštavate javnost o toj kako vi kažete opasnoj sekti.Ja lično mnogo bolje poznajem Jehovine svedoke od vas.Bio sam par puta na njihovim kongresima u Beogradu i sam sam se uverio u činjenice i u onome šta se tamo govori.Stalno ih ima na kongresu oko 5000 a policija uvek pošalje obezbeđenje.Jednom sam lično razgovarao sa jednim policajcem koji je bio sa njegovim kolegom na dužnosti.Nisu znali šta da rade od dosade jer na kongresima Jehovinih svedoka nema međusobnih incidenata i nereda,sami su bili oduševljeni redom i mirom kji vlada među svedocima.

Rečenice koje su obojene crevenom bojom sam ja naglasio da bih na njih skrenuo posebnu pažnju.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Hvala vama na hvali :)
Zahvaljujući vama evo rastem kao kvasac.Nemojte me hvaliti više iskipeću!

Mislim da ima ljudi koji se ne slažu s vama a mnogo bolje poznaju Jehovine svedoke i pri tome su kako sami tvrde potpuno nepristrasni :)

Komentar jednog "nepristrasnog"čitaoca.Obavezno pročitajte pre nego što nekom preporučite moje blogove:

Rečenice koje su obojene crevenom bojom sam ja naglasio da bih na njih skrenuo posebnu pažnju.

Ha,ha,ha,odmah se vidi da je peceni JS-ok,oprani.Nacitao sam se ja takvih postova pa kad im damo argumente da nisu u pravu odmah kidaju sa foruma!!!

Nista ti ne ne iznosis brate u javnost a da nije provereno,a sve sto stavis oni su sami stampali,ti samo ukazujes ljudima na sta da obrate paznju.

Koga zanima pravda on ce je videti u tvojim postovima,blogu a koga pravda ne zanimea taj nece videti ni celu bibliju pred sobom pa makar je i 10 puta procitao.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Otpadnika i protivnika Božjeg naroda je oduvek bilo i biće ih sve do kraja ovog sotonskog sistema stvari! Ništa novo se ne dešava pod kapom nebeskom nego što je i pre bilo! Inače nije nikakva tajna da se iz Božje organizacije isključi svake godine 40.000 i više nepokajničkih prestupnika koji svojim stavovima prljaju čisto i prresveto ime našeg Stvoritelja Jehove. U prvom veku su se takođe isključivali nepokajnički prestupnici što se i danas čini među jedinim i pravim hrišćanima, Jehovinim svedocima. Ni jedna religiozna organizacija ne primenjuje isključenje svojih članova bez obzira kakav biblijski prestup da takvi članovi čine! Dakle član može da se bavi nemoralom, može da se razvede od svog bračnog druga u svakom momentu bez obzira na razlog, može javno da laže, krade, kleveće, učestvuje u raznim ratnim, političkim i bilo kakvim sukobima i da pri tome i dalje budu pripadnici svoje religije bez ikakvih posledica!

Evo prigodnog opisa takvih ljudi o kojima govori apostol Petar u 1. veku nove ere :Јер је доста што сте у прошлости вршили вољу људи из света кад сте живели у бесрамности, у пожудама, пијанчењу, разузданим гозбама, надметањима у пијењу и недопустивом идолопоклонству.[SUP]4[/SUP]Пошто више не трчите с њима у ту исту каљужу раскалашности, чуде се и погрдно говоре о вама.[SUP]5[/SUP]Али они ће одговарати ономе ко је спреман да суди живима и мртвима (1. Petrova 4:3-5). Ništa novo ni danas, jer jasno se vidi koliko je Jehovin narod različit od svih ostalih religija! Jehovin narod živi Bibliju svojim životima i normalno je da će svi ostali, koji nisu u stanju i ne žele da žive po principima Biblije da kelveću, lažno okrivljuju i pogrdno govore o Božjem narodu!

:)

Što se tiče osoba koje izjavljuju da su nekada bili Jehovini svedoci evo stavka iz Biblije koji jasno opisuju ovakve osobe koje ustvari nisu nikada bili svedoci za Jehovu: proreceno je u

1. Jovanovoj 2 : 18,19
Deco, poslednji je čas, i kao što čuste da će doći antihrist, ima i sad mnogo antihrista. Po tome poznajemo da je poslednji čas.
19 Iz naše sredine iziđoše, ali ne behu naši. Jer kad bi bili naši, ostali bi s nama. Ali oni iziđoše, da se objavi da nisu naši.

;)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Otpadnika i protivnika Božjeg naroda je oduvek bilo i biće ih sve do kraja ovog sotonskog sistema stvari! Ništa novo se ne dešava pod kapom nebeskom nego što je i pre bilo! Inače nije nikakva tajna da se iz Božje organizacije isključi svake godine 40.000 i više nepokajničkih prestupnika koji svojim stavovima prljaju čisto i prresveto ime našeg Stvoritelja Jehove. U prvom veku su se takođe isključivali nepokajnički prestupnici što se i danas čini među jedinim i pravim hrišćanima, Jehovinim svedocima. Ni jedna religiozna organizacija ne primenjuje isključenje svojih članova bez obzira kakav biblijski prestup da takvi članovi čine! Dakle član može da se bavi nemoralom, može da se razvede od svog bračnog druga u svakom momentu bez obzira na razlog, može javno da laže, krade, kleveće, učestvuje u raznim ratnim, političkim i bilo kakvim sukobima i da pri tome i dalje budu pripadnici svoje religije bez ikakvih posledica!

Evo prigodnog opisa takvih ljudi o kojima govori apostol Petar u 1. veku nove ere :Јер је доста што сте у прошлости вршили вољу људи из света кад сте живели у бесрамности, у пожудама, пијанчењу, разузданим гозбама, надметањима у пијењу и недопустивом идолопоклонству.[SUP]4[/SUP]Пошто више не трчите с њима у ту исту каљужу раскалашности, чуде се и погрдно говоре о вама.[SUP]5[/SUP]Али они ће одговарати ономе ко је спреман да суди живима и мртвима (1. Petrova 4:3-5). Ništa novo ni danas, jer jasno se vidi koliko je Jehovin narod različit od svih ostalih religija! Jehovin narod živi Bibliju svojim životima i normalno je da će svi ostali, koji nisu u stanju i ne žele da žive po principima Biblije da kelveću, lažno okrivljuju i pogrdno govore o Božjem narodu!

Što se tiče osoba koje izjavljuju da su nekada bili Jehovini svedoci evo stavka iz Biblije koji jasno opisuju ovakve osobe koje ustvari nisu nikada bili svedoci za Jehovu: proreceno je u

Deco, poslednji je čas, i kao što čuste da će doći antihrist, ima i sad mnogo antihrista. Po tome poznajemo da je poslednji čas.
19 Iz naše sredine iziđoše, ali ne behu naši. Jer kad bi bili naši, ostali bi s nama. Ali oni iziđoše, da se objavi da nisu naši.

;)
Brate moj napaćeni, Malecki. Nije merilo nekog ocenjivati, da li je sotonski sluga ili ne, po stihovima. Ili po izbacivanju iz neke verske konfesije. Ili pak po jednostavnoj konstataciji da je on to. Ili već nešto četvrto ili peto ili šesto.
Postoji SAMO JEDAN KRITERIJUM po kome mi možemo znati da li je neko sotonski sluga ili ne!
A o tome sam puno puta postirao, ali eto moram ponovo zvog brata Out-a, a i svih ostalih:
To je HRISTOLIKOST.
Znači ako neko živi kao Hrist - on sigurno nije sotonski sluga već Božiji. Odnosno što je naš život (misli, dela i govor) sličniji Hristu mi smo više Božije sluge i obratno.
Ja ne poznajem brata Out-a. Ne poznajem ni tebe. Ali znam da ste u Bogu ili niste u zavisnosti od Hristolikosti, a u ne u zavisnosti od koje kakvih ljudskih ocenjivanja i mudrolija.
Tako da okrenite se Hristu, a ne ljudskim naukama, ne bi li spasili i sebe i vaše domove. Što vam ja od srca želim.
Jer ja vas želim privući Hristu, a ne nekoj konfesiji ili izvesti iz neke. Nebitno je potpuno da li ste u nekoj konfesiji ili ne. Bitno je da li ste u Hristu ili ne!
Pozdrav

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Otpadnika i protivnika Božjeg naroda je oduvek bilo i biće ih sve do kraja ovog sotonskog sistema stvari! Ništa novo se ne dešava pod kapom nebeskom nego što je i pre bilo! Inače nije nikakva tajna da se iz Božje organizacije isključi svake godine 40.000 i više nepokajničkih (prestupnika) koji svojim stavovima prljaju čisto i prresveto ime našeg (Stvoritelja Jehove.) Pazite sta pise ovaj covek!!!!Kao prvo naziva nas prestupnicima,mi prestupnici koji ucimo bibliju na kanonskim zakonima,a ne od masonskih(raselovih,milerskih,arijevskih itd)Kao drugo kaze (Stvoritelja Jehove)znaci treba da izbrisemo (Jovana 1:4)??????
εν αρχη ην ο λογος και ο λογος ην προς τον θεον και θεος ην ο λογος

У почетку бјеше ријеч, и ријеч бјеше у Бога, и Бог бјеше ријеч.

Приче:8:30 Иса.:9:6 Зах.:13:7 Филиб.:2:6 Откр.:19:13

2

ουτος ην εν αρχη προς τον θεον

Она бјеше у почетку у Бога.

Приче:8:30

3

παντα δι αυτου εγενετο και χωρις αυτου εγενετο ουδε εν ο γεγονεν

Све је кроз њу постало, и без ње ништа није постало што је постало.

1 Мој:1:1

4

εν αυτω ζωη ην και η ζωη ην το φως των ανθρωπων

У њој бјеше живот, и живот бјеше видјело људима.

U prvom veku su se takođe isključivali nepokajnički prestupnici što se i danas čini među
(jedinim i pravim hrišćanima,

Jehovinim svedocima). Jasno????Pravih "HRISCANA" JS-ka????? Ni jedna religiozna organizacija ne primenjuje isključenje svojih članova bez obzira kakav biblijski prestup da takvi članovi čine! Dakle član može da se bavi nemoralom, može da se razvede od svog bračnog druga u svakom momentu bez obzira na razlog, može javno da laže, krade, kleveće, učestvuje u raznim ratnim, političkim i bilo kakvim sukobima i da pri tome i dalje budu pripadnici svoje religije bez ikakvih posledica!

Evo prigodnog opisa takvih ljudi o kojima govori apostol Petar u 1. veku nove ere :Јер је доста што сте у прошлости вршили вољу људи из света кад сте живели у бесрамности, у пожудама, пијанчењу, разузданим гозбама, надметањима у пијењу и недопустивом идолопоклонству.[SUP]4[/SUP]Пошто више не трчите с њима у ту исту каљужу раскалашности, чуде се и погрдно говоре о вама.[SUP]5[/SUP]Али они ће одговарати ономе ко је спреман да суди живима и мртвима (1. Petrova 4:3-5). Ništa novo ni danas, jer jasno se vidi koliko je (Jehovin narod) različit od svih ostalih religija!(!!!!!!) (malopre su pisali jedini "HRISCANSKI NAROD"-Jehovin narod) živi Bibliju svojim životima i normalno je da će svi ostali, koji nisu u stanju i ne žele da žive po principima Biblije(KULE STRAZARE NVI SVET) (da kelveću, Lažno okrivljuju i pogrdno govore o Božjem narodu! ) Mi Klevecemo i lazemo?
Mi sedimo kod kuce i verujemo u Hrista ,dok oni idu od kuce do kuce i Klevecu i lazu samo da bi sto veci broj zavrbovali za KS-ru,mi samo obarem ovde na forumu ukazujemo na njihove prevare ,mi takodje posedujemo biblijei citamo ih,za razliku od onih koji nikad nisu citali.

Što se tiče osoba koje izjavljuju da su nekada bili Jehovini svedoci evo stavka iz Biblije koji jasno opisuju ovakve osobe koje ustvari nisu nikada bili svedoci za Jehovu: proreceno je u(ja nikad nisam govorio da sam (BIO JS-ok a Samo da sam studirao s njima,ja sam govorio da sam HRISTOV SVEDOK)

19 Iz naše sredine iziđoše, ali ne behu naši. Jer kad bi bili naši, ostali bi s nama. Ali oni iziđoše, da se objavi da nisu naši. (Ovde se potpuno slazem s Maleckim,jer na prvom vaselenskom saboru je izbacen "ARIJE" prvi antihrist od koga je sve i pocelo na pr:da je Gospod Isus Hrist andjeo a ne "STVORITELJ"

;)

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena:
Natrag