Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Можемо ми да калкулишемо и прерачунавамо годинама, али без одобрења и помоћи Духа Светога само ћемо се заносити безвезе. Нешто се поклапа, али треба нам потврда да је то тачно. Све мора да буде разумљиво и историјски поткрепљено. А "набадање" датума или године управо доказује незнање Исусових речи, тј. непослушност и вера у лажне пророке:

36. А о дану том и часу нико не зна, ни анђели небески, до Отац мој сам.
37. Јер као што је било у време Нојево тако ће бити и долазак Сина човечијег.

38. Јер као што пред потопом јеђаху и пијаху, жењаху се и удаваху до оног дана кад Ноје уђе у ковчег,

39. И не осетише док не дође потоп и однесе све; тако ће бити и долазак Сина човечијег. (Матеј 24)

Проблем је што свака деноминација верује да је она "изабрани народ", и да се речи Божије у односе само на њих. Страшно је то, али не може се ту много помоћи ако човек слепо верује својој заједници (цркви). Онда и на Исуса заборавља, важно је шта и како та црква тумачи Божије речи и то мора да је стопроцентно тачно - слепо веровање тумачима, а не Господу. Тад се јавља велики проблем, човек који не разуме шта чита већ учи напамет или само копира туђа лоша тумачења, пада у замку и ево шта се дешава:

19. Свакоме који слуша реч о царству и не разуме, долази нечастиви и краде посејано у срцу његовом: то је око пута посејано. (Матеј 13)

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Istina

........
Eto Rise,i linkova i skenova.Da li treba još nešto?
Samo reci,nije problem ni starija ni novija literatura.
Nadam se da si zadovoljan mojim odgovorom.
TREBA!
Da original dotičnu Kulu Stražaru pošalješ na Riseovu ličnu adresu, da proverimo da nije falcifikat originala!?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kažu JS Isus ne zna sve jer ne zna kada će doći.

[FONT=&quot]Evo objašnjenja za ovo "neznanje" Isusa kada će doći.

Marko 13.32 kod nas je prevedeno kao da Isus ne zna dan i čas svog povratka na Zemlju.

Ovaj grčki glagol ima više mogućnosti za prevođenje, a najprikladnija bi u skladu sa sadržajem bila ova: "A o danu tome i času niko neće objavljivati (predavati znanje, a ne znati) ni anđeli, ...ni Sin, do Otac." Sin koji je poistovećen sa mudrošću, koji je zajedno sa Ocem stvarao svet, koji je zajedno sa Ocem pravio plan spasenja uključujući i Hristov drugi dolazak i koji je izrekao veoma precizna proročanstva o ovom događaju sigurno zna kada će doći da uništi greh, ali će taj dan i čas objaviti Otac.
Isus dolazi

A samo za JS Petrovo pokajanje

[/FONT]Petar se ražalosti što mu po treći put reče: voliš li me? I reče mu: Gospode, ti znaš sve, ti znaš da te volim.

A ko je Sveznajući?

Psalam 139:1-6

[SUP]1[/SUP] Gospode! Ti me kušaš i znaš.

[SUP]2[/SUP] Ti znaš kad sedam i kad ustanem; Ti znaš pomisli moje izdaleka;
[SUP]3[/SUP] Kad hodim i kad se odmaram, Ti si oko mene, i sve puteve moje vidiš.
[SUP]4[/SUP] Još nema reči na jeziku mom, a Ti, Gospode, gle, već sve znaš.
[SUP]5[/SUP] Sastrag i spred Ti si me zaklonio, i stavio na me ruku svoju.
[SUP]6[/SUP] Čudno je za me znanje Tvoje, visoko, ne mogu da ga dokučim.

Priče 5:21

[SUP]21[/SUP] Kad su pred očima Gospodu putevi svačiji, i meri sve staze njegove?

Jahve se ne mijenja

Psalam 102:26-27

[SUP]26[/SUP] To će proći, a Ti ćeš ostati; sve će to kao haljina ovetšati, kao haljinu promenićeš ih i promeniće se.

[SUP]27[/SUP] Ali Ti si taj isti i godine Tvoje neće isteći.

[SUP]6[/SUP] Jer ja Gospod (Jahve) ne menjam se; zato vi, sinovi Jakovljevi, ne izgiboste. Malahija 3, 6

Isus se ne mijenja

Исус Христос јуче и данас онај исти и вавек (Јевр. 13,8)

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
poulbuster
sto se tice adrese na gornjem linku ,skinuo sam vec poodavno samo ono sto je dostupno.Znao sam za taj link,ipak hvala.
Ti si napisao da imas bas sve knjige i casopise u pdf formatu i da to moze da se skine na tvome blogu.
Ali ti tamo imas samo slike korica knjiga i casopisa.Gde su ti linkovi za download na tvom blogu.
Ja kolko primecujem ,ti to nemas,a zoves ljude na svoj blog da downloaduju JS knjige i casopise.
Cudi me da nemas sliku korica istorije Jehovinih svedoka,izdatu od JS.
Sto se tice scan-a casopisa iz 1990 ne znam sta hoces time da kazes?
Da potvrdis onos to su i JS rekli da su ocekivanja JS ondasnjeg vremena bila pogresna?
Zar to nije lepo kad neko priznaje greske svoje organizacije?
Izgleda da ste samo vi pravolsavci i katolici bezgresni,ili se varam?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
poulbuster
sto se tice adrese na gornjem linku ,skinuo sam vec poodavno samo ono sto je dostupno.Znao sam za taj link,ipak hvala.
Ti si napisao da imas bas sve knjige i casopise u pdf formatu i da to moze da se skine na tvome blogu.
Ali ti tamo imas samo slike korica knjiga i casopisa.Gde su ti linkovi za download na tvom blogu.
Ja kolko primecujem ,ti to nemas,a zoves ljude na svoj blog da downloaduju JS knjige i casopise.
Da potvrdis onos to su i JS rekli da su ocekivanja JS ondasnjeg vremena bila pogresna?

Eh Risko,Risko jos uvek si tvrdoglav! A ko dati zameri ti si staresina imas velike privilegije u KS-re!!!Zato se tako i ponasas iako znas i vidis pravdu ti ces i dalje da protivrecis "ISTINI"kao prvo svi mi ovde zanamo sta pise Buster na svojem blogu, tako da ovo tvoje blacenje bustera nema nikakvu svrhu, osim za one koji su novi i ne poznaju vase prevare.

Ja redovno citam busterove komentare tamo i potpuno sam zadovoljan njima.

Evo jedan link koji nema veze s busterom bas bih voleo da znam kako ces ga prokomentarisati.

Link;
[h=3]доктор Вальтер Вайс - правда о свидетелях Иеговы - Вся правда о ...[/h]
Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
poulbuster

Vi sebe nazivate Hriscanima???? Kako Zar pravi Hriscanin ne treba da propoveda bas Hrista???? Vi propovedate nekog izmisljenog jehovu znaci da ste jehovisti,a ne Hriscani!!!

Hriscanin propoveda samo Hrista!!! Oce ja proslavih ime tvoje??? A Sad ti proslavi "IME MOJE" Isus je centralna licnost Biblije a vasa KS-re je sve uradila u svoj prevod NS-et da se to ne primeti (ZASTO??????i)

Isus kaze Ja sam put i istina!!! Jedini kanal koji povezuje s Bogom! Papa rimski takodje to govori,vi JS-ci isto,adventisti takodje????

Svi ste vi prevaranti jedini kanal je Gospod Isus Hrist i nema drugog,jer nema drugog imena kroz kojeg se covek moze spasiti osim Isusovog,zato vi to sto ste izmislili ime jehove koje nije tacno ni po SZ-tu ni po NZ-tu okacite macku o rep.

Vi ste sinovi pogibije!!I vi to sami znate zato zelite da povucete sto veci broj za sobom,samo glupan ne razume da ste vi u stvari jedna velika politicka organizacija koja urgira na prosirenje (NOVOG SVETSKOG PORETKA) JER VASI ZURNALI,KNJIZICE SU PUNE POLITIKE!!!"

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kažu JS dobar je samo Jahve.

Evo šta kaže Isus:

11 Ja sam pastir dobri; pastir dobri dušu svoju polaže za ovce Jovan 10,11

14 Ja sam pastir dobri i znam svoje, i moje mene znaju. Jovan 10,14

Tako da Isus nije negirao da je Bog kada je rekao mladiću "Što me zoveš dobri (blagi)...?

Jer u Isusovim riječima se nije našla laž ili prevara. Jer On je Bog Jahve.

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
poulbuster

Molio bih te da mi pokažeš gde sam napisao da nudim knjige i časopise u pdf formatu za dl.
Nigde nisam napisao da nudim pdf za dl nego listu knjiga koje posedujem.Niti sam negde pozvao da mogu da skidaju te knjige.
Sve što imam mogu da skeniram po potrebi i da objavim,što na kraju krajeva činim u pojedninačnim postovima.

Evo jednog tvog posta:
za poelbustera
kao prvo i osnovno 1914 godina nema nikakve veze sa pocetkom velike nevolje,ili pak harmagedonom.
Do nje se doslo nekih 20 godina pre .Znalo se da ce biti znacajna po necemu,a neki su mislili da ce tada nastati velika nevolja.,to se nije desilo.
Ali mi ovde govorimo o njenom ZNACAJU!!!,a ne o tome sta je neko ocekivao da ce se tada desiti.
http://serbianforum.org/religija/235078-1914-godina-i-jehovini-svedoci.html#post773722

To treba da bude jasno da su Jehovini svedoci očekivali i najavljivali sudnji dan 1914 godine što se iz navedenog priloga i vidi .
To sam postavio u ovom postu:
http://serbianforum.org/religija/67090-jehovini-svedoci-199.html#post997735

Ne znam da li je potrebno da napišem šta je Isus rekao za takve koji će objaviti sve to?Jel treba?Mislim da svi znamo te stihove?
Ideja da kažeš da je lepo priznati greške svoje organizacije bi mogla da prođe kada bi se radilo o organizaciji skupljača značaka.
Budući da se ovde radi o organizaciji koja za sebe tvrdi da je izabrana od Isusa 1919 i da je pod upravom Boga takva tvrdnja može da bude samo dokaz da tebi ono što piše u Bibliji ama baš ništa ne znači nego ćeš na svaki način pokušati da opravdaš Kulu stražaru.

Obrati pažnju na kojoj smo temi :)
Ovde se diskutuje o organizaciji Jehovinih svedoka a ne o bilo kojoj drugoj religiji.Ako želiš nešto da o tome pišeš izvoli na drugim temama.Što se mene tiče slobodno započni i blog o njima :)
Činjenica jeste da ta tvoja organizacija (ne zaboravi da sama za sebe tvrdi da je pod božijim vođstvom) koristi metode koje nikako ne mogu da se nazovu poštenim.
Sad te pitam najozbiljnije:
Zar bi Bog dozvolio da neko ko govori u njegovo ime pogreši?
Na osnovu svega što je Kula stražara do sada tvrdila vidimo da je ona lažni prorok .
Ona za sebe tvrdi da je pod upravom Boga te da je Isus izabrao,zar ne?
Kao i na početku što je osnivač tvrdio tako i kasnije Kula tvrdi da niko osim nje ne može da razume ni tumači Bibliji.
Videli smo šta je proizašlo iz toga.
Jehovini svedoci: KANAL ZA RAZUMIJEVANJE BIBLIJE

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Molio bih te da mi pokažeš gde sam napisao da nudim knjige i časopise u pdf formatu za dl.
Nigde nisam napisao da nudim pdf za dl nego listu knjiga koje posedujem.Niti sam negde pozvao da mogu da skidaju te knjige.
Sve što imam mogu da skeniram po potrebi i da objavim,što na kraju krajeva činim u pojedninačnim postovima.

Evo jednog tvog posta:

http://serbianforum.org/religija/235078-1914-godina-i-jehovini-svedoci.html#post773722

To treba da bude jasno da su Jehovini svedoci očekivali i najavljivali sudnji dan 1914 godine što se iz navedenog priloga i vidi .
To sam postavio u ovom postu:
http://serbianforum.org/religija/67090-jehovini-svedoci-199.html#post997735

Ne znam da li je potrebno da napišem šta je Isus rekao za takve koji će objaviti sve to?Jel treba?Mislim da svi znamo te stihove?
Ideja da kažeš da je lepo priznati greške svoje organizacije bi mogla da prođe kada bi se radilo o organizaciji skupljača značaka.
Budući da se ovde radi o organizaciji koja za sebe tvrdi da je izabrana od Isusa 1919 i da je pod upravom Boga takva tvrdnja može da bude samo dokaz da tebi ono što piše u Bibliji ama baš ništa ne znači nego ćeš na svaki način pokušati da opravdaš Kulu stražaru.

Obrati pažnju na kojoj smo temi :)
Ovde se diskutuje o organizaciji Jehovinih svedoka a ne o bilo kojoj drugoj religiji.Ako želiš nešto da o tome pišeš izvoli na drugim temama.Što se mene tiče slobodno započni i blog o njima :)
Činjenica jeste da ta tvoja organizacija (ne zaboravi da sama za sebe tvrdi da je pod božijim vođstvom) koristi metode koje nikako ne mogu da se nazovu poštenim.
Sad te pitam najozbiljnije:
Zar bi Bog dozvolio da neko ko govori u njegovo ime pogreši?
Na osnovu svega što je Kula stražara do sada tvrdila vidimo da je ona lažni prorok .
Ona za sebe tvrdi da je pod upravom Boga te da je Isus izabrao,zar ne?
Kao i na početku što je osnivač tvrdio tako i kasnije Kula tvrdi da niko osim nje ne može da razume ni tumači Bibliji.
Videli smo šta je proizašlo iz toga.
Jehovini svedoci: KANAL ZA RAZUMIJEVANJE BIBLIJE

Bas tko brate buster nemam sta da dodam.

Pozdrav od Gere.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Za Geru
bacih malo oko na tvoj link.Ima nekih 10 minuta,pocinje sa carls Raselom,pa rec mason...sve mi je ostalo poznato.
Poenta je da najveci masoni ,pripisuju svoje masonstvo uvek drugome.
Cinjenica je da je Carls Rasel organizovao grupu istrazivaca Biblije,kao i da su pili,pusili,slavili bozic,uskrs,krst,piramidu itd.
Te piramide se nalaze i po mnogim hriscanskim crkvama,pa cak i na americkoj novcanici od jednog $.
Hocemo li ga napadati za masonstvo i sto je slavio bozic i uskrs,sto ima krst na piramidi itd???
Taj covek,nas Carls Rasel ma kakav god da je bio ,rekao je jedno NE,tadasnjim hriscanskim uciteljima,isto kao i mnogi drugi pre njega,Martin Luter idrugi.Hocemo li sve njih da pribijemo na stub srama???
Nadalje ni jedan biblijski prorok ili pak car nije mogao u svemu da bude super.Svi su oni gresili bar u necemu.Znas li nekoga da nije pogresio ni u cemu?
Hocemo li ocrniti naprimer cara Davida ,jer je imao polni odnos sa tudjom zenom,ili neke druge manje bitne gluposti ,kad je Bog zbog toga kaznio citav izraelski narod kugom itd....?
Hocemo li ocrniti Jakova i Jovana sto su se stalno svadjali ko ce sesti Isusu s desne strane ,a ko sa leve,iako ih je vise puta ukoravao zbog toga.Secas li se sta je Isus rekao njihovoj majci povodom toga.Ko je taj ko to odredjuje?
Jehovini svedoci pre svega propovedaju Boga Jehovu ,pa tek posle njega ,Isusa Hrista sina Bozjeg.
Seti se da je Isus svedocio za svoga oca,a ne za sebe,i tako svima nama ostavi primer da sledimo.
A i sto se hijerarhije tic pogledaj 1.Kor 11:3
[SUP]3[/SUP] Ali hoću da znate da je svakome mužu glava Hristos; a muž je glava ženi; a Bog je glava Hristu.
kako se zove Bog koji je poglavar Isusu Hristu?

za poulbustera
Mozda si ti mislio drugacije,ali ja sam tvoje stihove razumeo drugacije,da imas sve knjige i casopise JS iskenirane i spremne za download.
Sta ti znaci sto si im iskenrao korice,kad nemas sve stranice?
Pozivas ljude na blog da vide iskenirane korice???
Da neces mozda da ih prodajes?,hahaha
mrzi me da trazim doticne stihove,zato ti se radije izvinjavam i priznajem da sam pogresio.
Puno pozdrava iz Beograda
Ris

Natrag