Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Za Geru
bacih malo oko na tvoj link.Ima nekih 10 minuta,pocinje sa carls Raselom,pa rec mason...sve mi je ostalo poznato.
Poenta je da najveci masoni ,pripisuju svoje masonstvo uvek drugome.
Cinjenica je da je Carls Rasel organizovao grupu istrazivaca Biblije,kao i da su pili,pusili,slavili bozic,uskrs,krst,piramidu itd.
Te piramide se nalaze i po mnogim hriscanskim crkvama,pa cak i na americkoj novcanici od jednog $.
Hocemo li ga napadati za masonstvo i sto je slavio bozic i uskrs,sto ima krst na piramidi itd???
Taj covek,nas Carls Rasel ma kakav god da je bio ,rekao je jedno NE,tadasnjim hriscanskim uciteljima,isto kao i mnogi drugi pre njega,Martin Luter idrugi.Hocemo li sve njih da pribijemo na stub srama???
Nadalje ni jedan biblijski prorok ili pak car nije mogao u svemu da bude super.Svi su oni gresili bar u necemu.Znas li nekoga da nije pogresio ni u cemu?
Hocemo li ocrniti naprimer cara Davida ,jer je imao polni odnos sa tudjom zenom,ili neke druge manje bitne gluposti ,kad je Bog zbog toga kaznio citav izraelski narod kugom itd....?
Hocemo li ocrniti Jakova i Jovana sto su se stalno svadjali ko ce sesti Isusu s desne strane ,a ko sa leve,iako ih je vise puta ukoravao zbog toga.Secas li se sta je Isus rekao njihovoj majci povodom toga.Ko je taj ko to odredjuje?
Jehovini svedoci pre svega propovedaju Boga Jehovu ,pa tek posle njega ,Isusa Hrista sina Bozjeg.
Seti se da je Isus svedocio za svoga oca,a ne za sebe,i tako svima nama ostavi primer da sledimo.
A i sto se hijerarhije tic pogledaj 1.Kor 11:3
[SUP]3[/SUP] Ali hoću da znate da je svakome mužu glava Hristos; a muž je glava ženi; a Bog je glava Hristu.
kako se zove Bog koji je poglavar Isusu Hristu?

za poulbustera
Mozda si ti mislio drugacije,ali ja sam tvoje stihove razumeo drugacije,da imas sve knjige i casopise JS iskenirane i spremne za download.
Sta ti znaci sto si im iskenrao korice,kad nemas sve stranice?
Pozivas ljude na blog da vide iskenirane korice???
Da neces mozda da ih prodajes?,hahaha
mrzi me da trazim doticne stihove,zato ti se radije izvinjavam i priznajem da sam pogresio.
Puno pozdrava iz Beograda
Ris

Risko brate ja sve sto stavim to je stampala KS-re,a ne JA!!! to treba da ti bude jasno.
Buster sto stavi takodje nije sam stampao,ti nas na oci pravis budale! ako si sam takav nemoj nas da mesas u to ¨,mi jasno vidimo sta citamo.JS-ci nisu i nikad nece biti Hriscani,jer kao i muslimani ne priznaju Isusa za Boga!!! A sva Biblija o tome govori.
Vasa cilj je ista kao kod muslimana omalovaziti Isusovo bozanstvo,kao i sami jevreji jer Bog jekroz svu istoriju imao probleme s njima,tako da i dan danas ga ne priznase da se javi Bog u telu (Jovan 1:1-14)

Bog je glava svemu! kad ces da shvatis da je to u stvari jedan jedini Bog, koji sebe predstavlja u nekoliko oblika,Mani se te KS-re.Sve dok ti drugi bude punio mozak kako on misli bices u zabludi,mi ti nudimo samo bibliju i nista vise,a oni? Sarene knjizice KS-re.Unapred sve reseno sta i kako treba da kazes u KD-ni.

Pozdrav brate Risko od Gere.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Gerice Isus Hrist je Bog isto kolko i Mojsije.
Jehova Svemoguci Bog tu titulu daje kome on hoce,i u trajanju koliko on hoce.
Prema tome i Isus jeste Bog Silni,ali ce se i on sam na kraju pokoriti svome ocu,i to na kraju 1000 godisnje vladavine nakon Armagedona.
Tako da ga i ja priznajem za Boga Silnoga,nema spoticanja oko toga.

sto se tice citiranja KS,lepo sam ti rekao,ali ti ne citas.
Niko nije savrsen,pa ni JS.
Postoje i tehnicke greske i pogresna ocekivanja.
Ima i citata koji su otrgnuti iz konteksta na stetu JS.
JS koji govore o ljubavi i pravdi po recima tebe i poulbustera svrstani su u masone ili sataniste ,sto je uvreda bez dokaza.
Pa ti si bre covece bio Jehovin svedok.Jel te neko silio na nesto?Da nekog ubijes,pokrades,silujes?Ili pak da cinis dobro svome bliznjem???
Kazi ako si covek,sta su ti to JS uradili lose da ih smatras satanistima?
A za masone kazi mi kakav je Isus imao znak na grobu?Da mozda po tebi i Isus nije bio mason?Da nije imao krstacu na grobu,ili davidovu zvezdu?Znas li ti ko su masoni i za sta se oni zalazu.Za ljubav i pravdu ili za novac???

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Gerice Isus Hrist je Bog isto kolko i Mojsije.<br>
Jehova Svemoguci Bog tu titulu daje kome on hoce,i u trajanju koliko on hoce.<br>
Prema tome i Isus jeste Bog Silni,ali ce se i on sam na kraju pokoriti svome ocu,i to na kraju 1000 godisnje vladavine nakon Armagedona.<br>
Tako da ga i ja priznajem za Boga Silnoga,nema spoticanja oko toga.<br>
<br>
sto se tice citiranja KS,lepo sam ti rekao,ali ti ne citas.<br>
Niko nije savrsen,pa ni JS.<br>
Postoje i tehnicke greske i pogresna ocekivanja.<br>
Ima i citata koji su otrgnuti iz konteksta na stetu JS.<br>
JS koji govore o ljubavi i pravdi po recima tebe i poulbustera svrstani su u masone ili sataniste ,sto je uvreda bez dokaza.<br>
Pa ti si bre covece bio Jehovin svedok.Jel te neko silio na nesto?Da nekog ubijes,pokrades,silujes?Ili pak da cinis dobro svome bliznjem???<br>
Kazi ako si covek,sta su ti to JS uradili lose da ih smatras satanistima?<br>
A za masone kazi mi kakav je Isus imao znak na grobu?Da mozda po tebi i Isus nije bio mason?Da nije imao krstacu na grobu,ili davidovu zvezdu?Znas li ti ko su masoni i za sta se oni zalazu.Za ljubav i pravdu ili za novac???

Risko pod 1) isus je (JHVH) to smo vec dokazali ovde na forumu (Biblijskim citatima koji nemogu da se pobiju nicim! to je fakt)

Pod 2)kako mogu da postoje tehnicke greske,ako je KS-re verni rob,i istiniti prorok?????

Bog nikad ne gresi!!! pogotovo kad su upitanju proroci!!!Samo lazni proroci imaju tehnicke greske.

Pod 3)KS-re je masonska organizacija i to smo ovde dokazali,a ti buiduci da sluzis u toj organizaciji i sam si mason,sluga sotone-protivnik istine!! sotona je u prevodu protivnik, a ne neko ime zbog kojeg bi vi JS-ci ili neka druga jeres trebala da se ljuti.

pod 4) Isus sigurno nije imao piramidu i oko u njoj!!!!kao KS-re.Davidova zvezda je jevrejki simbol,koja takodje se nije nalazila na grobu Gospoda.

pod 5) ja nikada nisam bio JS-ok,kao svedok koji svedoci po kucama ili ulici!!! Samo sam izucavao bibliju s njima,KD-ni,niti sam krsten kao takav.Jer ja ispovedam jedno krstenje (U IME OCA I SINA I SVETOG DUHA AMIN) Napustio sam ih zato sto propovedaju lazni dogmat,da Isus nije Bog vec obican andjeo Mihail !!! svasta.

Pod 6) pitas sta su mi to ucinili JS-ci??? Fizicki nista ali su me duhovno unazadili njihovim propovedanjima iz KS-re,samo covek ispranog mozga moze da bude JS-ok,mene na svu srecu nisu uspeli da isperu.
Citajuci NS-et ja sam shvatio skim imam posla, jer je sve dano na raspolaganju da moze svako da proveri isinu te biblije i dogmata KS-re.

Ja sam to uradio i sad sam gde sam.Ostao sam u pravoslavnoj veri u smislu kako ga ja vidim a ne popovi.

Izbacio sam iz vere sve sto biblija zabranjuje i njeni zakoni.Smucili su mi se ti razni dogmati,doktrine koje samo coveku zatvaraju put Gospodu!! jer on je put i istina,zivot vecni o cemu i uci prava biblija i nema drugog kroz kojeg se covek mozed spasiti to je moja Pr Vera Vera u JEDINOGA BOGA ISUSA HRISTA, KOJI SE OVAPLOTI RADI NAS I BESE RASPET NA KRSTU KOJI VASKRSE NA TRECI DAN PO PISMU.

POZDRAV BRATE RISKO.

P.S

Ne mrzim ja JS-ke oni sami sebe guraju u pogibiju!!!!

Ja samo zelim da im otvorim oci i nista vuse dok nije kasno.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Opet Risko iznosi neistinu. Nigdje u Bibliji ne stoji da je Otac dao titulu Boga Isusu.

"I Bog bijaše Riječ" Jovan 1,1

Ako neko dobija neku titulu onda nakon toga postaje to. Ali Isus nije postao Bog. On je uvijek bio Bog.

Ono što JS daju "I postavljam te da si božanstvo faraonu" i rekoh "bogovi ste" nije davanje titule. Niko nije dobio titulu Boga i ni za kakvo vrijeme.

I postavljam te da si Bog ili Božanstvo faraonu" ne znači titulu, nego ono što Mojsije kaže to će biti i ono što traži.

A evo odg. na primjedbu "rekoh bogovi ste"

"Rekoh: bogovi ste, i sinovi Višnjega svi, ali ćete kao ljudi pomreti, i kao svaki knez pašćete." (82.6) Ovde Bog kaže da oni tvrde da su bogovi iako čine zlo, iako su stvorenja - sinovi Višnjeg, i zato će umreti kao što i ljudi umiru. Umreće KAO ljudi, što znači da to nisu ljudi nego demoni. Isus je jednom prilikom citirao ovaj psalam i rekao: "Ja i Otac jedno smo. A Jevreji opet uzeše kamenje da ga ubiju. Isus im odgovori: -Mnoga vam dobra dela javih od Oca svojega; za koje od onih dela bacate kamenje na me? Odgovoriše mu Jevreji govoreći: -Za dobro delo ne bacamo kamenje na te, nego za hulu na Boga, što ti čovek budući gradiš se Bog. Isus im odgovori: -Ne stoji li napisano u zakonu vašemu: "Ja rekoh: bogovi ste?" Ako one nazva bogovima kojima reč Božja bi (upućena), i Pismo se ne može pokvariti, kako vi govorite onome kojega Otac posveti i posla na svet: "Hulu na Boga govoriš," što rekoh: -Ja sam sin Božji? Ako ne tvorim dela Oca svojega ne verujte mi. Ako li tvorim, ako meni i ne verujete, verujte delima mojim, da poznate i verujete da je Otac u meni i ja u njemu." Jovan 10.30-38
Ovde je naglašeno da su dobra dela koja je Hristos činio potvrda da je On Bog.
Tema ovog teksta su dela Isusa Hrista - da li su dobra ili zla ("za koje dobro delo bacate kamenje na mene?" -pita Hristos. A Jevreji odgovaraju: "Ne za dobra dela, nego za hulu na Boga"). Takođe, demoni (bogovi) su na saboru kritikovani zbog zlih dela i što sami sebe nazivaju bogovima iako su stvorenja - sinovi Božji (bili su savršeni do trenutka kada su odlučili da žive nezavisno od Boga). Zato Isus kaže da nije hula na Boga ni kada se neko ko čini dobra dela nazove sinom Božjim, kad je Bog nazvao svojim sinovima pobunjene anđele. Bog ih naziva Božjim sinovima jer ih je On stvorio, iako su se kasnije izopačili pa su im dela postala zla. Možemo da zaključimo da se po delima svake osobe vidi stepen poverenja u Boga ili u sebe.
Zapamtite: ako pođete putem poverenja u takozvane bogove, imaćete kratkotrajnu korist, ali će šteta biti večna. Ako imamo poverenje u Večnog Boga, Stvoritelja, bićemo zaštićeni od demona, i život će nam biti ispunjen dobrim delima, i živećemo celu večnost sa Bogom kao Božji sinovi i ćerke.

Isus dolazi

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Dela Apostola 7:54-56 "Кад су то чули, разљутили су се у срцу и почели да шкргућу зубима на њега. 55А он је, пун светог духа, упро поглед у небо и угледао Божју славу и Исуса како стоји с десне стране Богу, 56па рекао: „Ево, видим отворена небеса и Сина човечјег како стоји с десне стране Богу.“
Da li može biti jasnije ko je Svemogući Bog a ko je s desne strane Bogu?

Još jasnije i konkretnije je Pavle ukazao Filipljanima 1:6-11 "koji, iako je bio u Božjem obličju, nije pomišljao na otimanje — da bude jednak Bogu. [SUP]7[/SUP] Naprotiv, odrekao se samoga sebe i uzeo obličje roba te postao sličan ljudima. [SUP]8[/SUP] Povrh toga, kad je obličjem postao čovjek, ponizio se i postao poslušan sve do smrti, i to smrti na mučeničkom stupu. [SUP]9[/SUP] Zato ga je Bog i uzvisio i podario mu ime koje je iznad svakog drugog imena, [SUP]10[/SUP] da se u Isusovo ime prigne svako koljeno onih koji su na nebu i onih koji su na zemlji i onih koji su pod zemljom [SUP]11[/SUP] i da svaki jezik javno prizna Isusa Krista za Gospodina na slavu Boga, Oca.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Dela Apostola 7:54-56 "Кад су то чули, разљутили су се у срцу и почели да шкргућу зубима на њега. 55А он је, пун светог духа, упро поглед у небо и угледао Божју славу и Исуса како стоји с десне стране Богу, 56па рекао: „Ево, видим отворена небеса и Сина човечјег како стоји с десне стране Богу.“

Još jasnije i konkretnije je Pavle ukazao Filipljanima 1:6-11 "koji, iako je bio u Božjem obličju, nije pomišljao na otimanje — da bude jednak Bogu. [SUP]7[/SUP] Naprotiv, odrekao se samoga sebe i uzeo obličje roba te postao sličan ljudima. [SUP]8[/SUP] Povrh toga, kad je obličjem postao čovjek, ponizio se i postao poslušan sve do smrti, i to smrti na mučeničkom stupu. [SUP]9[/SUP] Zato ga je Bog i uzvisio i podario mu ime koje je iznad svakog drugog imena, [SUP]10[/SUP] da se u Isusovo ime prigne svako koljeno onih koji su na nebu i onih koji su na zemlji i onih koji su pod zemljom [SUP]11[/SUP] i da svaki jezik javno prizna Isusa Krista za Gospodina na slavu Boga, Oca.

Boldovano plavim pod 1)Na srec prijatelju (Jovan 1:1-4)Pobija tvoje besmisleno uporedjenje.

(Jovan 13:13) Vi zovete mene učiteljem i Gospodom; i pravo velite: jer jesam.
Lk. 6:46, Lk. 22:27, Jn. 13:7, 1 Kor. 8:6, Filip. 2:11

(Filip 2:11)11 I svaki jezik da prizna da je Gospod Isus Hristos na slavu Boga Oca.

(1 Korin 8:2)6 Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu, i jednog Gospoda Isusa Hrista, kroz kog je sve, i mi kroza Nj.

(Jovan 14:5-14) 5 Reče Mu Toma: Gospode! Ne znamo kuda ideš; i kako možemo put znati?
Jn. 16:5

6 Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.
Mt. 11:27, Jn. 1:4, Jn. 1:17, Jn. 10:9, Rim. 5:2, Jev. 9:8, Jev. 10:20, 2 Jn. 1:9, Otk. 5:8

7 Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.
Jn. 8:19, Filip. 3:8

8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.

9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?
Kol. 1:15, Jev. 1:3

10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.
Jn. 5:19, Jn. 10:38, 1 Jn. 5:7

11 Verujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni; ako li meni ne verujete, verujte mi po tim delima.

12 Zaista, zaista vam kažem: koji veruje mene, dela koja ja tvorim i on će tvoriti, i veća će od ovih tvoriti; jer ja idem k Ocu svom;
Dan. 11:33

13 I šta god zaištete u Oca u ime moje, ono ću vam učiniti, da se proslavi Otac u Sinu.
Mt. 7:7, Mk. 11:24, Lk. 11:9, Jn. 15:7, Jn. 15:16, Jak. 1:5

14 I ako šta zaištete u ime moje, ja ću učiniti.

Eh kad bi mogli vi JS-ci bi izbacili,pocepali jevandjelje po jovanu,a u bacili jevandjelje od varnave!!!

Samo sto je to nemoguce!!!

Kao sto vidimo Isus je ipak jednak Ocu!!!

Boldovano crvenim pod 2)Potpuno se slazem s ovim stihom da ga priznaju za Gospoda-Boga:[SUP]9[/SUP] Zato ga je Bog i uzvisio i podario mu ime koje je iznad svakog drugog imena, [SUP]10[/SUP] da se u Isusovo ime prigne svako koljeno onih koji su na nebu i onih koji su na zemlji i onih koji su pod zemljom [SUP]11[/SUP] i da svaki jezik javno prizna Isusa Krista za Gospodina na slavu Boga, Oca.

(Isaija 9:6)
[SUP]6[/SUP] Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

(jevreima 13:20)[SUP]20[/SUP] A Bog mira, koji izvede iz mrtvih velikog Pastira ovcama, krvlju zaveta večnog, Gospoda našeg Isusa Hrista,
(znaci Gospoda-sto znaci Boga)

(zaharija 12:10)[SUP]10[/SUP] I izliću na dom Davidov i na stanovnike jerusalimske duh milosti i molitava, i pogledaće na mene kog probodoše; i plakaće za njim kao za jedincem, i tužiće za njim kao za prvencem.

(Jovan 19: 34,35) [SUP]34[/SUP] Nego jedan od vojnika probode Mu rebra kopljem; i odmah iziđe krv i voda.

[SUP]35[/SUP] I onaj što vide posvedoči, i svedočanstvo je Njegovo istinito; i on zna da istinu govori da vi verujete.

Da ne nabrajam dalje tako mogu do sutra za onog koji nije slep dovoljno je,za slepe mogu postaviti 10 biblija i nista nece videti,razumeti.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
30.08.2012
Poruka
5
Pozdrav svima,
Ja sam bio Jehovin Svedok 15 godina, u Londonu. Tokom tog perioda sam napredovao do raznih, ako mogu da kažem, rukovodećih pozicija i prednosti. Između ostalih aktivnosti sam pomogao u formiranju Srpske skupštine u Londonu, da bi, konačno, 2009. godine napustio tu organizaciju za koju danas verujem da je kult. Svedoci smatraju da su osobe, kao što sam ja, otpadnici i zli ljudi koji su pali pod uticaj Sotone i zlog sveta, a da pri tome ne žele da saslušaju drugu stranu argumenata. Potrebno bi bilo mnogo vremena ako bih želeo sve da objasnim, mnogo knjiga i materijala koji bih mogao da citiram, ali za sada želim samo da napomenem da, uz dužno poštovanje svih ljudi koji su pronašli svoju sreću unutar ove organizacije, ne bi trebalo zaboraviti ni omalovažavati sve one koji su zbog ove organizacije i njenih pravila, puno propatili.

"Kada pošten čovek otkrije da je pogrešio, ili će prestati da greši ili će prestati da bude pošten" (607 BCE)

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Pozdrav svima,
Ja sam bio Jehovin Svedok 15 godina, u Londonu. Tokom tog perioda sam napredovao do raznih, ako mogu da kažem, rukovodećih pozicija i prednosti. Između ostalih aktivnosti sam pomogao u formiranju Srpske skupštine u Londonu, da bi, konačno, 2009. godine napustio tu organizaciju za koju danas verujem da je kult. Svedoci smatraju da su osobe, kao što sam ja, otpadnici i zli ljudi koji su pali pod uticaj Sotone i zlog sveta, a da pri tome ne žele da saslušaju drugu stranu argumenata. Potrebno bi bilo mnogo vremena ako bih želeo sve da objasnim, mnogo knjiga i materijala koji bih mogao da citiram, ali za sada želim samo da napomenem da, uz dužno poštovanje svih ljudi koji su pronašli svoju sreću unutar ove organizacije, ne bi trebalo zaboraviti ni omalovažavati sve one koji su zbog ove organizacije i njenih pravila, puno propatili.

"Kada pošten čovek otkrije da je pogrešio, ili će prestati da greši ili će prestati da bude pošten" (607 BCE)

Hvala Bogu, Out, da si se izvukao iz krive religije. 15 godina je zaista mnogo, ali sve je dobro što se dobro svrši.
Kažeš da su mnogo propatili JS u svojoj Crkvi. Znam to veoma dobro. Ali ko je kriv zbog toga?
I nije najcrnje što su oni mnogo propatili bitisanjem i radom u krivoj religiji. Najcrnje je ako dožive odgovor Hristov iz Mateja 7:21-23 - ''Idite od mene....nepoznajem vas''. Iako taj stih JS često koriste kao argument za nespasavanja Pravoslavaca.
Bog je ljubav i zato ne može trpeti nepravdu. I nije pošteno trpeti nepravdu. Ako su JS iskrivili Božiju Reč, primenili je u svom učenju i tako učili druge - da li je to za osudu i kaznu ili za pohvalu?
Evo ti još jedan stih:
Матеј 28:18 И приступивши Исус рече им говорећи: Даде ми се свака власт на небу и на земљи. 19 Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име Оца и Сина и Светог Духа, 2 0 Учећи их да све држе што сам вам заповедао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка века. Амин.

Bio si u JS. Šta misliš da li JS uče druge ljude svemu što je Hrist učio apostole i krštavaju ih u ime Oca, Sina i Svetog Duha, kako je Hrist zapovedio. Ili pola od Hristovog učenja ne uče sve narode i nekrštavaju u ime Oca, Sina i Svetoga Duha!
Ovo uopšte nisu male stvari. Sami su JS krivi za svoje stanje, svoju prošlost i svoju budućnost. Niko ih na to nije primoravao,

Dobro došao na forum. Hvala ti na tvom svedočenju i želim ti lepe trenutke, kako na ovom forumu, tako i u tvom hrišćanskom životu,
Bog s tobom.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251

Malecki, to sto kaze da je Isus s desene strane Ocu, nije nikakav dokaz da Hristos nije Bog.
Kad sedi zajedno sa Bogom na prestolu Boizjem ko bi drugo i mogao biti nego Bog.

Drugo, istina je da se Isus ponizio i utelovljenjem je postao Bogocovbek.
Dve prirode, ljudka i Bozanska su se spojile.

Pa ipak se Gospod Hristos, posle izvrsene mislije sa zamlje. vratio svome Ocu odakle je i dosao i ponoo zauizeo mesto na prestolu koje je od vecnosti imao, a to je dokaz da jeste Bog.

Natrag