Šardi nisi odgovorio niti na jedno od gore postavljenih pitanja! Nisi odgovorio na pitanje: 1. šta je dobra vest o Božjem Kraljevstvu? 2. Ko propoveda dobru vest o Božjem Kraljevstvu? 3. Šta je biblijska istina? 4. Šta je biblijska neistina za koju si optužio Jehovine svedoke da je propovedaju?
Ponavljam: obzirom da kažeš da poznaješ Bibliju neće ti biti ni malo teško da daš odgovore na gore navedena pitanja isključivo na temelju Biblije! Ako navodiš optužbe, potrebno je da imaš i dokaze, u protivnom sve što si izjavio jesu laži i klevete!
1. Pa ako nisu bili dovoljne 210 stranica o Jehovinim svedocima i 2086 postova – Zašto misliš da bi bio dovoljan JEDAN moj post, na četvrt strane
!?
2. Ako nije bilo dovoljan blog o jehovinim svedodicama koji radi Poelbuster, koji je detaljno izneo na stotine zabluda Jehovinih svedoka, a pri tom ima jedno GENIJALNO i BOŽANSKO PRAVILO: ''Ni jedan komentar na ovom blogu neće biti obrisan!''. I to Jehovini svedoci nisu uspeli iskoristiti i ARGUMENTOM osporiti bilo šta što je iznato na tom
BLOGU! Koji je uzgred da kažem u ovom trenutku
na PRVOJ STRANICI GOOGLE! Što znači da je veoma posećen! Zašto misliš da će JEDAN MOJ POST nešto izmeniti!?
3. Onda su laži i klevete svi ovi postovi na forumu sf, i sve osporavane doktrine Jehovinih svedoka na blogu Poelbustera (referenca data sa prve strane Gugla).
Ustvari sve su laži i klevete osim onog što kažu Jehovini svedoci!
4. Evo i jedne najsvežije:
Upravo sada polemišemo o EVHARISTIJI!
4.1. Jehovini svedoci je NE UZIMAJU. Osim minornog procenta POMAZANIKA koji ulaze u 144.000.
Pismo apsolutno to ne podržava. Nigde ne piše da samo oni koji ulaze u 144.000 smeju uzimati Evharistiju!
4.2. Nigde u Bibliji ne piše da Evharistiju smeju uzimati SAMO ONI KOJI SU SPAŠENI, jer ni jedan vernik NE ZNA da je spašen. Može čvrsto da VERUJE, to je lepo, ali da ZNA da će biti na Nebu to je teška jeres.
4.3. Evharistijan je spasonosna stvar! I trebaju je uzimati SVI vernici, a ne samo MINORAN PROCENAT (
Jован 6.53-56 А Исус им рече: Заиста, заиста вам кажем: ако не једете тело Сина човечијег и не пијете крв Његову, нећете имати живот у себи. Који једе моје тело и пије моју крв има живот вечни, и ја ћу га васкрснути у последњи дан: Јер је тело моје право јело и крв моја право пиће. Који једе моје тело и пије моју крв стоји у мени и ја у њему. )
4.3. Evharistiju JS se uzima bez OBREDNOG PRANJA NOGU!
Isto velika zabluda Jehovinih svedoka. Ona je sastvani deo Evharistije. Isto veče se deslia, uoči same Evharistije! (Ono je opisano u
Jovanu >
13. 3-17 Знајући Исус да Му све Отац даде у руке, и да од Бога изиђе, и к Богу иде,
[SUP]4[/SUP] Устаде од вечере, и скиде своје хаљине, и узе убрус те се запреже;
[SUP]5[/SUP] Потом усу воду у умиваоницу, и поче прати ноге ученицима и отирати убрусом којим беше запрегнут.
[SUP]6[/SUP] Онда дође к Симону Петру, и он Му рече: Господе! Зар Ти моје ноге да опереш?
[SUP]7[/SUP] Исус одговори и рече му: Шта ја чиним ти сад не знаш, али ћеш после дознати.
[SUP]8[/SUP] Рече Му Петар: Никад Ти нећеш опрати моје ноге. Исус му одговори: Ако те не оперем немаш део са мном.
[SUP]9[/SUP] Рече Му Симон Петар: Господе! Не само ноге моје, него и руке и главу.
[SUP]10[/SUP] Исус му рече: Опраном не треба до само ноге опрати, јер је сав чист; и ви сте чисти, али не сви.
[SUP]11[/SUP] Јер знаше издајника свог, зато рече: Нисте сви чисти.
[SUP]12[/SUP] А кад им опра ноге, узе хаљине своје, и седавши опет за трпезу рече им: Знате ли шта ја учиних вама?
[SUP]13[/SUP] Ви зовете мене учитељем и Господом; и право велите: јер јесам.
[SUP]14[/SUP] Кад дакле ја опрах вама ноге, Господ и учитељ, и ви сте дужни један другом прати ноге.
[SUP]15[/SUP] Јер ја вам дадох углед да и ви тако чините као што ја вама учиних.
[SUP]16[/SUP] Заиста, заиста вам кажем: Није слуга већи од господара свог, нити је посланик већи од оног који га је послао.
[SUP]17[/SUP] Кад ово знате, благо вама ако га извршујете.)
Tako da brate moj Malecki. Hvala tebi na postu i komentaru da su svi napadi na JS laži i klevete, osim ono što kažu JS. Ali ako u jednoj stvari (Evharistiji) imate 3-4 velike zablude, šta misliš koliko ih imate ukupno.
Ja sam siguran da uzmem godišnji odmor i da ih pišem ne bih završio. Čak sam ubeđen da daleko više jeresi imate nego Pravoslavci, koje često uzimate kao primer krive religije.
I još samo nešto. Vidim da često spominješ Božije Kraljevsvo. Šta je ono? Ko Ga propoveda?......kao to vam je neki ARGUMENT za ispravnost JS!
Pa i tu ste u teškoj zabludi. Božije Kraljevstvo ide posle Drugog Hristovog Dolaska i biće na Nebu. A vi tvrdite da se Drugi Hristov Dolazak već odigrao ko zna koliko puta i uvek ste omanuli. Razlika između Božijeg videoca i LAŽNOG VIDEOCA je što PRAVI uvek pogodi i iz PRVE, a LAŽNOG što nikada ne pogodi. Tako da meni nešto drugo nije jasnu u svemu ovome, ako hoćeš iskreno da odgovoriš:
1. da li je u pitanju 100 %-tno pranje mozga vernika JS religije ili
2. neki materijalni interes. Jer su ovo toliko očite stvari da meni je jedino logičko objašnjenje da se brani neki interes! Jer je gotovo nemoguće sve ovo ne videti!
Pozdrav, javi se.