Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667

Prava pozadina izgleda u stvari mnogo drugačije.
Samo odabrani ljudi u redovima Jehovinih svedoka se pričešćuju.
Do nedavno je važilo ovo:
[FONT=&quot]
”Ne, nema više dodavanja!“ rekao je on. ”Taj je poziv završio još tamo u vrijeme između 1931-35! Više nema dodavanja. Tko su onda onih nekoliko novih koji uzimaju simbole na Spomen-svečanosti? Ako oni jesu pripadnici ostatka, onda su zamjene! Oni nisu dodani u redove pomazanika, već služe kao zamjene umjesto onih koji su možda otpali.“[/FONT]
Jehovini svedoci: Pričešćivanje pomazanih Jehovinih svedoka ili uzimanje simbola

Ali pošto su pomazanici potrebni da ne bi izumro "verni i mudri" sada važi drugo pravilo:

Jehovini svedoci: Da li ste uzeli simbole?

1995[FONT=&quot] Nije na nama da odlučimo koju ćemo nadu gajiti. To odlučuje Jehova.[/FONT]
[FONT=&quot]2007 [/FONT][FONT=&quot]osobu koja u srcu zaključi da je postala pomazanik

Jehovini svedoci: Pričešćivanje pomazanih Jehovinih svedoka ili uzimanje simbola
[/FONT]

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
A da li je bolje propovedati dobru vest o Božijem Kraljevstvu po celom Svetu i govoriti biblijske neistine? Ili je bolje ništa ne propovedati!?

Hajde Šardi iznesi nam ukratko šta je biblijska istina a šta biblijska neistina za koju si optužio Jehovine svedoke da je propovedaju, zatim šta je dobra vest o Božjem Kraljevstvu i ko propoveda tu dobru vest o Božjem Kraljevstvu!? 4 Pitanja na koja ti neće biti teško da odgovoriš koristeći Bibliju!

;)

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Hajde Šardi iznesi nam ukratko šta je biblijska istina a šta biblijska neistina za koju si optužio Jehovine svedoke da je propovedaju, zatim šta je dobra vest o Božjem Kraljevstvu i ko propoveda tu dobru vest o Božjem Kraljevstvu!? 4 Pitanja na koja ti neće biti teško da odgovoriš koristeći Bibliju!

;)
Pa nije samo dobra vest o Božijem Kraljevstvu da ono POSTOJI. Jer to sada već i ''vrapci na grani znaju''.
Već je i DOBRA VEST KAKO UVESTI VERNIKA u to Božije Kraljevstvo!
Šta čovek ima od toga ako ga vi informišete o dobroj vesti i Božijem Kraljevstvu, a on završi u paklu, ili večnoj smrti !?
A na pitanje koje su biblijske neistine JS, mi uopšte nije teško odgovoriti - to je veoma lako. Ali ih ima na stotine. Pa bih zauzeo najmanje 10 stranica ove teme. Zato evo imaš OVDE detaljno sve napisane pa ih polako istraži.

Hvala na javljanju i pitanjima. Pozdrav

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Pa nije samo dobra vest o Božijem Kraljevstvu da ono POSTOJI. Jer to sada već i ''vrapci na grani znaju''.
Već je i DOBRA VEST KAKO UVESTI VERNIKA u to Božije Kraljevstvo!
Šta čovek ima od toga ako ga vi informišete o dobroj vesti i Božijem Kraljevstvu, a on završi u paklu, ili večnoj smrti !?
A na pitanje koje su biblijske neistine JS, mi uopšte nije teško odgovoriti - to je veoma lako. Ali ih ima na stotine. Pa bih zauzeo najmanje 10 stranica ove teme. Zato evo imaš OVDE detaljno sve napisane pa ih polako istraži.

Hvala na javljanju i pitanjima. Pozdrav

Šardi nisi odgovorio niti na jedno od gore postavljenih pitanja! Nisi odgovorio na pitanje: 1. šta je dobra vest o Božjem Kraljevstvu? 2. Ko propoveda dobru vest o Božjem Kraljevstvu? 3. Šta je biblijska istina? 4. Šta je biblijska neistina za koju si optužio Jehovine svedoke da je propovedaju?

Ponavljam: obzirom da kažeš da poznaješ Bibliju neće ti biti ni malo teško da daš odgovore na gore navedena pitanja isključivo na temelju Biblije! Ako navodiš optužbe, potrebno je da imaš i dokaze, u protivnom sve što si izjavio jesu laži i klevete!

;)

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Šardi nisi odgovorio niti na jedno od gore postavljenih pitanja! Nisi odgovorio na pitanje: 1. šta je dobra vest o Božjem Kraljevstvu? 2. Ko propoveda dobru vest o Božjem Kraljevstvu? 3. Šta je biblijska istina? 4. Šta je biblijska neistina za koju si optužio Jehovine svedoke da je propovedaju?

Ponavljam: obzirom da kažeš da poznaješ Bibliju neće ti biti ni malo teško da daš odgovore na gore navedena pitanja isključivo na temelju Biblije! Ako navodiš optužbe, potrebno je da imaš i dokaze, u protivnom sve što si izjavio jesu laži i klevete!

;)

Pa ako vam do sad nije dokazano,da ste Adventni otpad da ste se od njih izpilili, a majka vam je protestanska sta ces prijatelju,ni jos 2000 stranica da vam ispisemo argumentovano vi ce te i dalje da sirite tu jeres od adventa.

Član
Učlanjen(a)
12.09.2012
Poruka
9
Prava pozadina izgleda u stvari mnogo drugačije.
Samo odabrani ljudi u redovima Jehovinih svedoka se pričešćuju.
Do nedavno je važilo ovo:
[FONT=&quot]

Ali pošto su pomazanici potrebni da ne bi izumro "verni i mudri" sada važi drugo pravilo:

Jehovini svedoci: Da li ste uzeli simbole?

1995[FONT=&amp] Nije na nama da odlučimo koju ćemo nadu gajiti. To odlučuje Jehova.[/FONT]
[FONT=&amp]2007 [/FONT][FONT=&amp]osobu koja u srcu zaključi da je postala pomazanik

[/FONT]

Dobar dan

obicno je vrlo nekulturno kada dvojica pricaju a treci im upada u razgovor, ali to je izgleda Vasa taktika....
Mislim ako vec toliko trosite vremena i snage u odrzavanje Vase Web strane protiv JS, onda bolje odgovorite na ta sva pitanja koja su Vama postavljena na njoj i koja vec mesecima cekaju odgovor.

Hvala

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562

;)

1. Pa ako nisu bili dovoljne 210 stranica o Jehovinim svedocima i 2086 postova – Zašto misliš da bi bio dovoljan JEDAN moj post, na četvrt strane !?
2. Ako nije bilo dovoljan blog o jehovinim svedodicama koji radi Poelbuster, koji je detaljno izneo na stotine zabluda Jehovinih svedoka, a pri tom ima jedno GENIJALNO i BOŽANSKO PRAVILO: ''Ni jedan komentar na ovom blogu neće biti obrisan!''. I to Jehovini svedoci nisu uspeli iskoristiti i ARGUMENTOM osporiti bilo šta što je iznato na tom BLOGU! Koji je uzgred da kažem u ovom trenutku na PRVOJ STRANICI GOOGLE! Što znači da je veoma posećen! Zašto misliš da će JEDAN MOJ POST nešto izmeniti!?
3. Onda su laži i klevete svi ovi postovi na forumu sf, i sve osporavane doktrine Jehovinih svedoka na blogu Poelbustera (referenca data sa prve strane Gugla).
Ustvari sve su laži i klevete osim onog što kažu Jehovini svedoci!
4. Evo i jedne najsvežije:
Upravo sada polemišemo o EVHARISTIJI!
4.1. Jehovini svedoci je NE UZIMAJU. Osim minornog procenta POMAZANIKA koji ulaze u 144.000.
Pismo apsolutno to ne podržava. Nigde ne piše da samo oni koji ulaze u 144.000 smeju uzimati Evharistiju!
4.2. Nigde u Bibliji ne piše da Evharistiju smeju uzimati SAMO ONI KOJI SU SPAŠENI, jer ni jedan vernik NE ZNA da je spašen. Može čvrsto da VERUJE, to je lepo, ali da ZNA da će biti na Nebu to je teška jeres.
4.3. Evharistijan je spasonosna stvar! I trebaju je uzimati SVI vernici, a ne samo MINORAN PROCENAT ( Jован 6.53-56 А Исус им рече: Заиста, заиста вам кажем: ако не једете тело Сина човечијег и не пијете крв Његову, нећете имати живот у себи. Који једе моје тело и пије моју крв има живот вечни, и ја ћу га васкрснути у последњи дан: Јер је тело моје право јело и крв моја право пиће. Који једе моје тело и пије моју крв стоји у мени и ја у њему. )
4.3. Evharistiju JS se uzima bez OBREDNOG PRANJA NOGU!
Isto velika zabluda Jehovinih svedoka. Ona je sastvani deo Evharistije. Isto veče se deslia, uoči same Evharistije! (Ono je opisano u Jovanu > 13. 3-17 Знајући Исус да Му све Отац даде у руке, и да од Бога изиђе, и к Богу иде, [SUP]4[/SUP] Устаде од вечере, и скиде своје хаљине, и узе убрус те се запреже; [SUP]5[/SUP] Потом усу воду у умиваоницу, и поче прати ноге ученицима и отирати убрусом којим беше запрегнут. [SUP]6[/SUP] Онда дође к Симону Петру, и он Му рече: Господе! Зар Ти моје ноге да опереш? [SUP]7[/SUP] Исус одговори и рече му: Шта ја чиним ти сад не знаш, али ћеш после дознати. [SUP]8[/SUP] Рече Му Петар: Никад Ти нећеш опрати моје ноге. Исус му одговори: Ако те не оперем немаш део са мном. [SUP]9[/SUP] Рече Му Симон Петар: Господе! Не само ноге моје, него и руке и главу. [SUP]10[/SUP] Исус му рече: Опраном не треба до само ноге опрати, јер је сав чист; и ви сте чисти, али не сви. [SUP]11[/SUP] Јер знаше издајника свог, зато рече: Нисте сви чисти. [SUP]12[/SUP] А кад им опра ноге, узе хаљине своје, и седавши опет за трпезу рече им: Знате ли шта ја учиних вама? [SUP]13[/SUP] Ви зовете мене учитељем и Господом; и право велите: јер јесам. [SUP]14[/SUP] Кад дакле ја опрах вама ноге, Господ и учитељ, и ви сте дужни један другом прати ноге. [SUP]15[/SUP] Јер ја вам дадох углед да и ви тако чините као што ја вама учиних. [SUP]16[/SUP] Заиста, заиста вам кажем: Није слуга већи од господара свог, нити је посланик већи од оног који га је послао. [SUP]17[/SUP] Кад ово знате, благо вама ако га извршујете.)

Tako da brate moj Malecki. Hvala tebi na postu i komentaru da su svi napadi na JS laži i klevete, osim ono što kažu JS. Ali ako u jednoj stvari (Evharistiji) imate 3-4 velike zablude, šta misliš koliko ih imate ukupno.
Ja sam siguran da uzmem godišnji odmor i da ih pišem ne bih završio. Čak sam ubeđen da daleko više jeresi imate nego Pravoslavci, koje često uzimate kao primer krive religije.

I još samo nešto. Vidim da često spominješ Božije Kraljevsvo. Šta je ono? Ko Ga propoveda?......kao to vam je neki ARGUMENT za ispravnost JS!
Pa i tu ste u teškoj zabludi. Božije Kraljevstvo ide posle Drugog Hristovog Dolaska i biće na Nebu. A vi tvrdite da se Drugi Hristov Dolazak već odigrao ko zna koliko puta i uvek ste omanuli. Razlika između Božijeg videoca i LAŽNOG VIDEOCA je što PRAVI uvek pogodi i iz PRVE, a LAŽNOG što nikada ne pogodi. Tako da meni nešto drugo nije jasnu u svemu ovome, ako hoćeš iskreno da odgovoriš:

1. da li je u pitanju 100 %-tno pranje mozga vernika JS religije ili
2. neki materijalni interes. Jer su ovo toliko očite stvari da meni je jedino logičko objašnjenje da se brani neki interes! Jer je gotovo nemoguće sve ovo ne videti!

Pozdrav, javi se.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Šardi prijatelju, nije nikakav problem neznanje, problem je ponos, gordost koje su negativne osobine u Jehovinim očima! Što se negativnog ponosa tiče, Biblija leči sve, na svu sreću i ponos, samo treba biti 1. duhovno gladan 2. ponizan i 3. iskren i zatražiti pomoć od takvih osoba jer sam čovek nije u stanju da razume Božju Reč, potrebno je da mu neko pomogne putem biblijskog studija. Lepo je i pohvalno što voliš Boga i čitaš Bibliju, ali ti je potrebno pravo i tačno spoznanje istine. U tome mogu da ti pomognu Jehovini svedoci koji redovno dolaze svakome na vrata i, naravno i na tvoja, nudeći besplatan biblijski studiji isključivo u vreme koje tebi odgovara . Jehovini svedoci jedini imaju istinu o kojoj govori Biblija, eksperti su u poznavanju Biblije i rado će podeliti biblijsku istinu i tačno spoznanje sa svakom osobom i, naravno i sa tobom samo je potrebno biti ponizan i zatražiti taj biblijski studij. Probaj, besplatno je i videćeš koliko toga ćeš naučiti za svega nekoliko nedelja!

;)

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Šardi prijatelju, nije nikakav problem neznanje, problem je ponos, gordost koje su negativne osobine u Jehovinim očima! Što se negativnog ponosa tiče, Biblija leči sve, na svu sreću i ponos, samo treba biti 1. duhovno gladan 2. ponizan i 3. iskren i zatražiti pomoć od takvih osoba jer sam čovek nije u stanju da razume Božju Reč, potrebno je da mu neko pomogne putem biblijskog studija. Lepo je i pohvalno što voliš Boga i čitaš Bibliju, ali ti je potrebno pravo i tačno spoznanje istine. U tome mogu da ti pomognu Jehovini svedoci koji redovno dolaze svakome na vrata i, naravno i na tvoja, nudeći besplatan biblijski studiji isključivo u vreme koje tebi odgovara . Jehovini svedoci jedini imaju istinu o kojoj govori Biblija, eksperti su u poznavanju Biblije i rado će podeliti biblijsku istinu i tačno spoznanje sa svakom osobom i, naravno i sa tobom samo je potrebno biti ponizan i zatražiti taj biblijski studij. Probaj, besplatno je i videćeš koliko toga ćeš naučiti za svega nekoliko nedelja!

;)

Boldovano crveno ovo što je napisano radi razmatranja jednog stiha. Otvori 2.Timoteju 3.6. Jer od njih dolaze oni koji se lukavo uvlače u kuće i zarobljuju slabe žene opterećene gresima,vođene raznim željama. 7. Koje uvek uče ali nikako da dobro upoznaju istinu.
Koji su ti koji se uvlače u kuće ?

Ovde bih dodao još jedan stih iz Jeremije.

Jeremija 15.19. Zato ovako govori Jahve: Ako se povratiš,odgovoriću ti i preda mnom ćeš ostati. Ako li odvojiš dragoceno od rđavog bićeš kao usta moja. Oni nek se tebi obrate a ne da se ti njima obratiš.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Šardi prijatelju, nije nikakav problem neznanje, problem je ponos, gordost koje su negativne osobine u Jehovinim očima! Što se negativnog ponosa tiče,
I ja to brate Malecki znam da je mnogo opasnije POGREŠNO ZNANJE od NEZNANJA. Zato se i maksimalno trudim da ostanem u neznanju (bez članstva u nekoj Crkvi) nego u pogrešnom znanju (nekoj Crkvi).
Ako si mislio na mene kada si rekao ponos i gordost, onda si omanuo, ako nisi, onda ti se izvinjavam. Mada nikako da ukapiram kakve veze ima ovaj tvoj post kao odgovor mom prethodnom. Ali nema veze idemo dalje.

Biblija leči sve, na svu sreću i ponos, samo treba biti 1. duhovno gladan 2. ponizan i 3. iskren i zatražiti pomoć od takvih osoba jer sam čovek nije u stanju da razume Božju Reč,
Ovde se apsolutno slažem sa tobom.

potrebno je da mu neko pomogne putem biblijskog studija. Lepo je i pohvalno što voliš Boga i čitaš Bibliju, ali ti je potrebno pravo i tačno spoznanje istine. U tome mogu da ti pomognu Jehovini svedoci koji redovno dolaze svakome na vrata i, naravno i na tvoja, nudeći besplatan biblijski studiji isključivo u vreme koje tebi odgovara . Jehovini svedoci jedini imaju istinu o kojoj govori Biblija,
Ne baš u svakom slučaju. Jovan krstitelj je bio najveći čovek koji je hodao Planetom, pa nije imao učitelja za Bibliju. A nasuprot njemu smo imali etiopskog uškopljenika koji je imao (Filipa). Što zanči BIBLIJSKI STUDIJ nije baš svakom potreban. A, iako slabo poznajem nauku JS, sa biblijskim studijem sam upoznat:
Jehovini svedoci: Besplatni biblijski kurs

Kao i sa ISTINOM KOJU JEDINO IMAJU JS. Jer je to osto tvrdio i osmivač Kule Stražare iz 1919 g.:
http://i923.photobucket.com/albums/ad75/poelbuster/WT1919_Seite_043.jpg
A takođe i sama KS, posle mnogo svojih pogrešaka:
Jehovini svedoci: Kanal za razumevanje Biblije
Ali ti se u svakom slučaju zahvaljujem za ove dve stvari.

eksperti su u poznavanju Biblije i rado će podeliti biblijsku istinu i tačno spoznanje sa svakom osobom i, naravno i sa tobom samo je potrebno biti ponizan i zatražiti taj biblijski studij. Probaj, besplatno je i videćeš koliko toga ćeš naučiti za svega nekoliko nedelja!

I da su EXPERTI za poznavanje Biblije sam se mnogo puta uverio u komentarima JS na forumima i blogovima:
:Jehovini svedoci: Doktrina Kule stražare
A i u doktrinama JS. Barem onima koje ja znam. Poput neuzimanja Evharistije; Tumačenju Mateja 24:45 o Vernom i Razboritom Robu!; Nauka o transfuziji krvi; Raspinjanje Hrista na stub.............

Natrag