Ja opet kazem i Andjeoskim jezikom da govorimo vi necete razumeti ,jer nije svakome dato
Matej 13:11.On im je odgovorio: “Vama je dano da razumijete svete tajne kraljevstva nebeskog, ali njima nije dano. 12 Jer onome tko ima još će se dati i imat će obilje, a onome tko nema uzet će se i ono što ima. 13 Zato im govorim u usporedbama, jer gledaju, a ne vide, i slušaju, a ne čuju i ne razumiju. 14 I na njima se ispunjava Izaijino proročanstvo, koje kaže: ‘Ušima ćete slušati, ali nećete razumjeti, i očima ćete gledati, ali nećete vidjeti. 15 Jer srce je ovome narodu neprijemljivo i ušima čuju, a ne odazivaju se, i zatvaraju oči svoje, da očima ne vide i ušima ne čuju i srcem ne razumiju i da se ne obrate i da ih ne izliječim.’
1kori.1:27Naprotiv, ono što svijet smatra ludim Bog je izabrao da posrami mudrace, i ono što svijet smatra slabim Bog je izabrao da posrami ono što je jako
Sve druge nazivate bracom samo Jehovine svedoke ne, jos jedan razlog da se biblijska rec ispunjava Izaija 66:5. Čujte riječ Jehovinu, vi koji drhtite od riječi njegove: “Braća vaša koja vas mrze, koja vas odbacuju zbog imena mojega, govore: ‘Neka se proslavi Jehova!’ On će se i pojaviti, i vi ćete se radovati, a oni će biti posramljeni.”
Jakov 2:7 Ne hule li baš oni na časno ime koje nosite? 8 Ako dakle izvršavate kraljevski zakon prema riječima iz Pisma: “Ljubi bližnjega svojeg kao samoga sebe”, dobro činite. 9 Ali ako ste pristrani, činite grijeh, i zakon vas osuđuje kao prijestupnike.
Napisao Hamargedon:
Ja opet kazem i Andjeoskim jezikom da govorimo vi necete razumeti ,jer nije svakome dato
Matej 13:11.On im je odgovorio: “Vama je dano da razumijete svete tajne kraljevstva nebeskog, ali njima nije dano. 12 Jer onome tko ima još će se dati i imat će obilje, a onome tko nema uzet će se i ono što ima. 13 Zato im govorim u usporedbama, jer gledaju, a ne vide, i slušaju, a ne čuju i ne razumiju. 14 I na njima se ispunjava Izaijino proročanstvo, koje kaže: ‘Ušima ćete slušati, ali nećete razumjeti, i očima ćete gledati, ali nećete vidjeti. 15 Jer srce je ovome narodu neprijemljivo i ušima čuju, a ne odazivaju se, i zatvaraju oči svoje, da očima ne vide i ušima ne čuju i srcem ne razumiju i da se ne obrate i da ih ne izliječim.’
1kori.1:27Naprotiv, ono što svijet smatra ludim Bog je izabrao da posrami mudrace, i ono što svijet smatra slabim Bog je izabrao da posrami ono što je jako
Odgovara gera: Sta to mi necemo razumeti?Sta to nama nije dato?
Kao prvo to sto pise u isaiji odnosi se na Isusa Hrista!! da ce ga ljudi videti ali nece ga videti ,usima slusati a nece ga cuti,tako se i dogodilo u te dane raspeca.
Sam Isajija potom govori kim ce biti Isus Hrist i kako ce ga zvati(isaija 9:6)6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.
Vi ste ti prijatelju kojima nije dano da vidite istinu.
A da dopunim jos malo isti taj isaija,Malahija potvrdjuju dolazak andjela, koji ce da ocisti put pred gospodom,pogodi ko je to??? pa normalno (JOVAN KRSTITELJ-ILIJA)da bi Jovana krstitelja, odmah potvrdio zatim (JOVAN-ISUSOV UCENIK)
Pod 1)(Malahija 3:1,2)1 Evo, ja ću poslati anđela svog, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju Gospod, kog vi tražite, i anđeo zavetni, kog vi želite, evo doći će, veli Gospod nad vojskama.
2 Ali ko će podneti dan dolaska Njegovog? I ko će se održati kad se pokaže? Jer je On kao oganj livčev i kao milo beljarsko.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pod 2)(isaija 40:2-5) 2 Govorite Jerusalimu ljubazno, i javljajte mu da se navršio rok njegov, da mu se bezakonje oprostilo, jer je primio iz ruke Gospodnje dvojinom za sve grehe svoje.
3 Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu našem.
4 Sve doline neka se povise, i sve gore i bregovi neka se slegnu, i što je krivo neka bude pravo, i neravna mesta neka budu ravna.
5 I javiće se slava Gospodnja, i svako će telo videti; jer usta Gospodnja govoriše.
Kao sto vidis (6,7 stih govori o jovanu krstitelju)(I svako telo ce videti Gospoda A vi ga nevidite)(Gospod je Govorio a vi ga necuste) i Svoji ga izdase bas kao i vi JS-ci.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pod 3)(Jovan 1:14)
1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
2 Ona beše u početku u Boga.
3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.
4 U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.
5 I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.
6 Posla Bog čoveka po imenu Jovana.
7 Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
8 On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo.
9 Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.
10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
11 K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.
12 A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,
13 Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.
14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.
15 Jovan svedoči za Njega i viče govoreći: Ovaj beše za koga rekoh: Koji za mnom ide preda mnom postade, jer pre mene beše.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pod 4)(Matvej 3:3)3 Jer je to onaj za koga je govorio prorok Isaija gde kaže: Glas onog što viče u pustinji: Pripravite put Gospodu, i poravnite staze Njegove.
Isa. 40:3, Lk. 1:76, Lk. 3:4
Pod 4)(luka 3:4-6)4 Kao što je napisano u knjizi reči proroka Isaije koji govori: Glas onog što viče u pustinji: Pripravite put Gospodnji; poravnite staze Njegove;
Isa. 40:3, Mt. 3:3
5 Sve doline neka se ispune, i sve gore i bregovi neka se slegnu; i šta je krivo neka bude pravo, i hrapavi putevi neka budu glatki;
6 I svako će telo videti spasenje Božije.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Objasni kad je to Jehova bio na zemlji u novom zavetu?A viste umesto gospod svugde napisali Jehova!!! Ne samo da nevidis sta tamo zapravo pise, nego neumes da citas uporedno,kontekste sa drugim stihovima zbog tvojih sarenih knjizica KS-re.
Eto ti sad pa razmisljaj kome to nije dano da vidi í da cuje, a dodacu jos i da cita.
Pise hamargedon:
Sve druge nazivate bracom samo Jehovine svedoke ne, jos jedan razlog da se biblijska rec ispunjava Izaija 66:5. Čujte riječ Jehovinu, vi koji drhtite od riječi njegove: “Braća vaša koja vas mrze, koja vas odbacuju zbog imena mojega, govore: ‘Neka se proslavi Jehova!’ On će se i pojaviti, i vi ćete se radovati, a oni će biti posramljeni.”
Jakov 2:7 Ne hule li baš oni na časno ime koje nosite? 8 Ako dakle izvršavate kraljevski zakon prema riječima iz Pisma: “Ljubi bližnjega svojeg kao samoga sebe”, dobro činite. 9 Ali ako ste pristrani, činite grijeh, i zakon vas osuđuje kao prijestupnike.
U prvom delu teksta si napisao kako ce se pojaviti Jehova!!! to sam ti vec objasnio ko se pojavio u tekstu gore s citatima, i ko ce se pojaviti u otkrivenju to sam ti negde pisao u proslim postovima II Hristov dolazak no ne Jehovin, u oba slucaja to je Gospod Isus Hrist.
Zatim pises kako jedni druge nazivamo bracom samo vas ne? ti se usudjujes da govoris tako!!! ti tj vi JS-ci koji nemilosrdno izbacujete bracu iz KD-ne,koje nazivate otpadom,vi koji nas non stop ignorisete,vredjate ovde po forumu iti se usudjujes da postavis takvo poredjenje sa hulom na ime Bozje, koje kao prvo ne izgovarate pravilno,
i jos stavis stih: “Ljubi bližnjega svojeg kao samoga sebe”, dobro činite.
vi koji bez imalo stida izbacujete (BRATA IZ ORGANIZACIJE S KOJIM STE JELI I PILI I U GOSTE HODILI S KONAKOM VISE GODINA)kako te nije sramota Hamargedon da napises takav tekst.
Stavis stih koji ni sam nerazumes evo pa Citaj:
10 Ako zapovesti moje uzdržite ostaćete u ljubavi mojoj, kao što ja održah zapovesti Oca svog i ostajem u ljubavi Njegovoj.
11 Ovo vam kazah, da radost moja u vama ostane i radost vaša se ispuni.
12 Ovo je zapovest moja da imate ljubav među sobom, kao što ja imadoh ljubav k vama.
13 Od ove ljubavi niko veće nema, da ko dušu svoju položi za prijatelje svoje.
14 Vi ste prijatelji moji ako tvorite šta vam ja zapovedam.
Obrati paznju na 13 stih,14:Znaci ako das i "DUSU SVOJU" za brata svoga,a vas su naucili da to necinite, jer je to greh pred Jehovom.Dusu prijatelju to je u stvari (KRV)!!!
Kao sto vidis od te ljubavi (DATI DUSU SVOJU ZA BRATA NEMA VECE)
A TEBI JE BAS TO ZABRANJENO!!!!
Ja svima pisem brate cak sam i tebi napisao mnogo puta dok ti licno ni jednom pa cak ni jedan JS-ok.
kada ces shvatiti da je KS-re teski vuk koja je izvrnula svu bibliju???
(dela 20:28-30)
28 Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;
29 Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;
30 I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom. Eto brate ja verujem u ovog Boga oca i sina i Sv Duha koji dade krv svoju za spasenje moje, i ja uvek cu dati krv-Dusu svoju ako se nadjem negde gde moj brat strada bilo koje vere,rase "Za ime Hristovo ucinicu to"
Jer to je najveca ljubav prema bratu svom.
To sto se mi tu raspravljamo na forumu uopste neznaci da ja tebe ili ostali mrzimo Zato so si JS-ok,vi ste takodje nasa braca upravo zato i zelimo da vam pokazemo u kakvoj ste zabludi s KS-om.
pozdrav BRATE gedon.