Zdravo svima
Izvinite sto nisam redovan u odgovorima,ali ne mogu sve da postignem.
Vi ste se ovde bas napisali,a ja ne mogu da stignem sve da iscitam ....
Meni je Mika prvi skrenuo paznju svojim komentarom o statistickom izvestaju JS.
Svidja mi se da je prati i da veruje u nju.
Taj statisticki izvestaj tako nije skriven ni od koga,a kamoli od JS.
Cinjenica je da smo mi Srbi i tu medju poslednjima(malte ne kao i svugde...)
Kad sam zadnji pout gledao statisticki izvestaj o radu JS,mislim prosle godine...Valjda su gori od nas samo Turci i Bugari....
Ovde kod nas su ljudi veoma nepoverljivi zbog svega sto nam se zbivalo i sto nam se desava,i sto ce nam se desavati.
jos nesto nije bitan kvantitet nego kvalitet.Bolje je pojesti jednu zdravu jabiku nego celu tonu budjavih.
Postovanje RISE,
svidja mi se ovaj tvoj komentar.
Drago mi je sto si procitao moj post u vezi sa tim.
Cinjenica da ste prestali da objavljujete statistiku za javnost, je da ne zelite da oni koji nisu svedoci znaju sta se u zajednici radi.
Tacno je sto kazes da od vernike ne krijete, jer kompletnu statistiku obajvljujete u Yearbooku. Tako kad ja zelim da znam sta se desava, ja zamolim svedoke da mi posude godisnju knjigu.
Jos nesto, u vasoj statistici su izneti grafikoni u kojima nema civara,nego vecina od njih su komperativni kao naprimer, ove godine je vise od prosle, ovde je manje nego prosle i slicno. Ja sam ipak pronasao rupu u kojoj sam nasao kompletnu statistiku od 1950-2011.
U samoj statistici iznosi se isvestaj da je u vasoj zajednici vise promena nego i u jednoj drugoj na svetu.
Kada se pogledaju procenti porasta, onda se zaista vidi naglo opadanje priliva novih vernika, a u isto vreme gubitak je veoma velik. Kaze se da je za deset godina izgubljeno vise od milioni po vernika. Kad oduzmes 1.5 od 7,000,000 koliko sada imate znjaci da je gubitak od 22 posto.
U samoj statistici se zale na radio, Tv i internet, i oni su u pravu.
Pre svega mnogi mladi su na internetu, i mi mnogo ne drzimo do ovih nasih raspri, ali ovo se raznosi i siri po svetu.
Zato ja se mnogo cudim tvojim kolegama Smesku, Harmagedonu, i drugima, sto se vrlo arogantno ponasaju na forumu. Kad nema odgovora, oni jednostavno odmruse LAZES i idu dalje, a to ostavlja vrlo los utisak.
Ti si svedok kako se Smesko ponasa. Mozemo zamisliti da je on poseban covek, ali je iznenadjujuce da se nijedan od vas nije usudio da javno mu da savest da se tako ne ponasa, jer to negativno utice na ljude, ovoki izgleda da ste zadovoljni s tim, a to je zaista negativno. Ali Smesko nije jedini.
Drugo,ne mogu da se nacudim da vi JS ste proti koriscenja radija, TV i interneta.
One zajednice koje se sluze i tim pomagalima, imaju dalerko veci uspeh od vas, pa iz toga biste se trebali nauciti necemu.
Jeste Hristov primer propovedanja najbolji, ali u savremeno vreme nije uspesan svugde, u velikim gradovima sveta, stambene zgrade su zakljucane i mogu uci samo oni koji znaju kod ili ko ima kljuc, a tu su milioni ljudi do kojih nikad ne mozete doci starom i jedinom metodom od vrata do vrata.
Dok radio, TV i internet ulazi i kroz zakljucana vrata i pred ljude iznose istinu tamo gde se oni nalaze. I ja sam svedok koliki je odziv onih koji prate razne duhovne programe preko radija. TV i interneta.
Eto Ris, ja sam ti dao savet, i kao prijatelju sam ti otkrio tajnu, jer vidima, ako tako nastavite protiv bojice savremene komunikacije, unapred mozete racunati na neuspeh i velike gubitke.
Kad bismo imali priliku da sednemo za jedan sto i da direktno porazgovaramo, mogao bih ti jos mnogo toga reci.
Ovo nije nikakva kritika, nego opsta zapazanja i prijateljski saveti, a vi to mozete primiti kako vam je volja.
Ti se tesis kvalitetom koji nije velik ali vredi. Ne bih rekao da je to garantovano. Svakako si i ti svedok da ponekad u maloj grupu ljudi moze biti vise siledzija i zlikovaca, nego u velikoj. Ako je manjina, ne znaci da su to andjeli, nego opet gresnici samo u manjem broju.