Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
07.01.2010
Poruka
417
Ma kakvi jehovini svedoci,oni su toliko dosadni sa tim njihovim knjigama sto nose od vrata do vrata...meni su dolazili nekoliko puta dok me nisu iznervirali,onda sam ih lepo zakljucao pa sam im malo objasnio neke stvari,tako da vise im nije palo na pamet da dolaze,srecni su sto su zive glave sacuvali.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
A koji je bog dao svoju krv? pitanje za JS-ke????????????????

(Jehova)ili(ISUS HRIST)

Dodato posle 11 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Počeo sam da čitam knjigu Jehovinih svedoka koja je namenjena maloj deci.
"Moja knjiga biblijskih priča"
Već na prvim stranama se vidi da od početka i deca uče ono što ne stoji u Bibliji.

Evo jednog primera,a koliko vidim biće ih još puno.
Jehovini svedoci: Deca Jehovinih svedoka

Razmisli malo Rise o svemu.

O tome kako se obraćaš svojim sagovornicima.
O tome šta i koga ti ovde zastupaš.
O tome što sam postavio o podučavanju dece na blogu.

Razmisli pa probaj da odgovoriš bez vređanja i omalovažavanja.

Pozdravljam tvoj blog jer je prav od Boga je!!!

Dodato posle 3 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ma kakvi jehovini svedoci,oni su toliko dosadni sa tim njihovim knjigama sto nose od vrata do vrata...meni su dolazili nekoliko puta dok me nisu iznervirali,onda sam ih lepo zakljucao pa sam im malo objasnio neke stvari,tako da vise im nije palo na pamet da dolaze,srecni su sto su zive glave sacuvali.

Brate ,video si moj odgovor na njihove spamove, pa resavaj sam.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
za nikeprodaju
Pitas me kako je Bog rodio Isusa???,a pri tome aludiras na pitanje kako se prave deca...?
Da li se sva Bozja deca prave iskljucivo sexom????
Kako je Bog stvorio Adama i Evu???
Ako je stvorio Adama i Evu bez sexa,od zemlje,
isto tako je i svog prvorodjenog i JEDINORODJENOG sina Isusa,tada poznatog kao MIhailo,
stvorio ga je bez sexa,samo od drugog gradivnog materijala koji nije zemlja.
Postoje tela zemaljska,i tela nebeska...
Razlog zašto se engleski prevodioci radije služe terminima "the only begotten son" i sl., leži u činjenici da su se mnogi engleski prevodioci, često tradicionalistički, oslanjali na Vulgatu. Ali, ako čitaš prosečne komentare naćićeš brojne izjave tipa:

The term "only begotten" is a mistranslation of the Gr. word. The word does not come from the term meaning "beget" but instead has the idea of "the only beloved one." (John F. MacArthur, Jr., The MacArthur Study Bible, (Dallas: Word Publishing) 1997)

The translation “Only-begotten” for μονογενὴς is surprising in light of the present day move to abandon that terminology in favor of “one of a kind” or “unique.” (The Gospel of John, by F. F. Bruce. Grand Rapids: Eerdmans, 1983)

The "one and only Son" represents the Greek monogenes, which is derived from genos, which means "kind" or "species." It means "literally `one of a kind,' `only,' `unique' (unicus), not `only-begotten.' (The Expositors Bible Commentary)

Ovo je iz knjige Problems in Bible translation:

The translation “only begotten,” here and elsewhere, apparently originated with the early Fathers of the Catholic Church, and entered early English translations of the Bible under the influence of the Latin Vulgate, the official Bible of the Catholic Church. Accurately reflecting the Greek, various Old Latin manuscripts which antedate the Vulgate read “only” rather than “only begotten.” The idea that Christ “was born of the Father before all creation” appears first in the writings of Origen, about A.D. 230. Arius, nearly a century later, is the first to use gegennemenon, the correct Greek word for “begotten,” when speaking of Christ, and to affirm that He was “begotten of God before all ages”. This Greek word is never used in the Bible concerning the preincarnate Christ. The idea that Christ was “begotten” by the Father at some time in eternity past is altogether foreign to the Scriptures.

Kada sve ovo sagledamo, zajedno sa upotrebom ove reči u Bibliji (to jest, NZ-u), logično je da se zapitamo šta tačno znači reč "monogenes" (μονογενὴς)??

Ova reč dolazi od dve reči, μονος i γενος. μονος znači "jedini", dok γενος znači "vrsta, rod." Doslovno bi bilo "jedini te vrste", a masa stručnih literatura kaže, npr., “monogenes denotes uniqueness ("one of a kind”) rather than origin", “only one of a kind", ili "the translation should be one of the following: ‘unique,’ ‘precious,’ ‘only,’ ‘sole,’ ‘the only one of his kind,’ but not ‘only begotten’”, "monogenes means “only one of its category”", "monogenes literary “the only one of its kind,” "It means "literally `one of a kind,' `only,' `unique' (unicus), not `only-begotten.'"

Sama reč jedinorodni ili jedinorođeni je ništa drugo do naš pogrešan prevod. Grčka reč monogenes doslovno znači jedini te vrste (the only one of its kind) a ne jedinorodni i slično. Ideja o jedinorođenom vraća nas u vreme čuvenog prevodioca latinske Vulgate, Jeronima, koji je koristio latinski termin unigenitus u svom prevodu da bi se suprotio Arijanskim tvrdnjama da Isus nije rođen, već stvoren.

Sama reč ili pridev monogenes, to jest μονογενὴς dolazi, kao što je pomenuto, od dve reči, μονος (jedini) i γενος (vrsta), i iz tog razloga μονογενὴς označava jedinstvenost (jedini te vrste) radije nego bilo koje poreklo.

Pošto je sama reč pridev a ne imenica, čini mi se da je apostol Jovan hteo da naglasi kvalitet imenice uz koju stoji taj pridev - kakva vrsta Sina je u pitanju u 1:18? Sin je jedini takav, jedini je te vrste, niko nije kao On. Ono što je zanimljivo jeste da u poslednje vreme stručnjaci i prevodioci prepoznaju da reč μονογενὴς nije u vezi sa glagolom gennao (roditi) nego sa glagolsom ginomai, koji znači biti, postati.

Ne samo to. U Jevrejima 11:17 se upotrebljava ova reč, ali nam je jasno da Isak NIJE bio Avramov "jedinorođeni" sin.
nerazumem.gif
Avram je imao još sinova, čak i pre Isaka, ali ako shvatimo da je ova reč označavala posebnost, unikatnost - onda svakako je Isak to bio.

Kada smo kod Jevrejima 11:17 koje govori o prinošenju Isaka i ove reči. Sama reč μονογενὴς se u LXX (Septuaginti) javlja u Gen 22, upravo u poglavlju koje govori o žrtvovanju Isaka. Ta reč samo reflektuje jevrejsku reč yahid koja se koristi za jedino ili posebno voljeno dete (npr., u Sudijama 11:34 Jeftajeva ćerka je bila yahid). U LXX se ova jevrejska reč yahid prevodi grčkom rečju monogenes. Međutim, yahid nikada ne znači "prvi rođen" i bilo šta slično. Jevrejska reč yahid je takođe pridev, ali ovaj pridev NE dolazi iz istog korena kao i grčki ekvivalent monogenes, već dolazi iz korena yahad koji znači "biti jedinstven, biti radostan."

Meni sve ovo nedvosmisleno ukazuje da je Isus ipak bio božanske prirode.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Filozofija u Srbiji nije nikada bila prihvacena.
U Srbiji se uvek kaze "Ja sam napravio mog sina,a mozda ga je napravio neki komsija.
Bog nije napravio ljudima decu.
On im je dao polne organe,da ih sami prave.
Logicno je da Otac PRAVI Sina(ili cerku).
NIKADA SIN NIJE PRAVIO ILI RADJAO OCA,ili mozda jeste?
Samo na ovom slucaju se vidi da se Bog Stvoritelj Otac i SIN Bozji DRASTICNO razlikuju.
E sad kakav je to sin?jedinorodni,prvorodni ili kakav god da hoces staviti pridev uz njega Sin je sin,a Otac je Otac.
Nikako ne mogu da budu JEDNO!!!

Ali ,posto je tema o Jehovinim svedocima,a ne o trojstvu,prvo i osnovno ptanje jehovinih svedoka je
ZASTO STE IZBACILI BOZJE IME JEHOVA IZ BIBLIJE,I NA NJEGOVO MESTO UBACILI GOSPOD,GOSPODIN,ADONAJ,i slicno?
Evo tipican primer izbacivanja Bozjeg imena,a ima ih puno.
Primer ove slike je koriscenje Jehova,Jahve u Bibliji 1892(zuta),a ista Biblija koja se stampa 1995,(bela)izbacuje Jahve
JHVH holandija 1892-1995 willibrord7.jpg

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Dakle ništa se ne može protiv istine, samo za istinu, kaže Biblija! A istina je tako jasna i vidljiva onima koji žele da je vide (a oni koji neće, ne žele i odbijaju istinu-ne bio ja u njihovoj koži)!

Svako dobro dobri ljudi!

;)

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Tajo je Malecki,ne moze protiv istine nikako,to jedino vi mozete.Vi mozete da kaete pa sta ako nas je osnovao satanista-mason 33.reda koji je eto to bio do kraja zivota,njega je Bog upotrebio,ali nam ne objaniste kako niti dadodte ijedan primer tako necega u Bibliji.To je protivno Biblijskim principima,ali ni to nije bitno zar ne Malecki?

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Dakle ništa se ne može protiv istine, samo za istinu, kaže Biblija! A istina je tako jasna i vidljiva onima koji žele da je vide (a oni koji neće, ne žele i odbijaju istinu-ne bio ja u njihovoj koži)!

Svako dobro dobri ljudi!

;)

Lepo si to rekao,protiv istine se ne može.
Sad pogledaj da li je istina da su Jehovini svedoci izmenili Bibliju i razmisli da li si ti taj koji odbija istinu :)

Karadžić 27. Јер сам отац има љубав к вама као што ви имасте љубав к мени, и вјеровасте да ја од Бога изиђох.

I naravno sa sajta Jehovinih svedoka

Наиме, сам Отац вас воли јер сте ви волели мене и веровали сте да сам ја изашао као Очев заступник
NovisvetJovan1627.jpg

Detaljno na blogu:
Jehovini svedoci: "Prevod" Novi svet
Naravno proveri i drugde ako ti je stalo do istine :)

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Tajo je Malecki,ne moze protiv istine nikako,to jedino vi mozete.Vi mozete da kaete pa sta ako nas je osnovao satanista-mason 33.reda koji je eto to bio do kraja zivota,njega je Bog upotrebio,ali nam ne objaniste kako niti dadodte ijedan primer tako necega u Bibliji.To je protivno Biblijskim principima,ali ni to nije bitno zar ne Malecki?

potpuno se slazem.

Lepo si to rekao,protiv istine se ne može.
Sad pogledaj da li je istina da su Jehovini svedoci izmenili Bibliju i razmisli da li si ti taj koji odbija istinu :)

Karadžić 27. Јер сам отац има љубав к вама као што ви имасте љубав к мени, и вјеровасте да ја од Бога изиђох.

I naravno sa sajta Jehovinih svedoka

Наиме, сам Отац вас воли јер сте ви волели мене и веровали сте да сам ја изашао као Очев заступник
NovisvetJovan1627.jpg

Detaljno na blogu:
Jehovini svedoci: "Prevod" Novi svet
Naravno proveri i drugde ako ti je stalo do istine :)

Neznam sta da kazem!!!! ali posto sebe racunam da sam jedan normalan hriscanin, ja podrzavam niki i poelbustera jer oni pokazuju realne argumente ko je licno proveravam i nemam sta da dodam jer je sve istina dok kad proveravam JS,nista nije istinito!!!

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Evo jedne od mnogih životnih priča:

asset.php
asset.php

Šta mislite zašto je ovaj, nekada nepopravljivi kriminalac, postao baš Jehovin sluga?

Prilozi

• IMG.jpg
    IMG.jpg
    98,4 KB · Pregleda: 20
  • IMG_0002.jpg
    IMG_0002.jpg
    100,5 KB · Pregleda: 18
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Jednostavno pitanje pa će biti jednostavan i odgovor.

Kako je starac Kleopa lepo opisao Jehovine svedoke:"đavoli bez rogova"

Nije ni čudo da baš ti nepopravljivi kriminalci traže utočište u sataninoj organizaciji.

Već sam ti rekao,nađi nekog ko nije Jehovin svedoka da vas pohvali.

Zbog ovoga:

"Neka te hvali drugi, a ne tvoja usta, tuđin, a ne tvoje usne."

Natrag