Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Ma jok, nemrzi ih zbog toga sto nisu od sveta nego zato sto i oni sami sebe mrze.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Evo i slike sa JHVH iz crkve u Hrvatskoj-Krka-14vek Viskovac.,a potom i u Madjarskoh-Eger.
Ima li nesto od JHVH u Srbiji
JHVH -Hrvatska-Krka- 14 vek-visovac3.JPGJHVH-Madjarska-Eger-17 vek-egerb.JPG

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Joil 2:32 kaže: I svaki koji prizove ime Gospodnje spašće se;
Pavle u Rimljanima 10:13 naglašava citirajući Joila 2:32 Jer koji god prizove ime Gospodnje spašće se.

Oni kojima smeta Jehovino ime, ne izgovaraju ga, ne prepoznaju ga i čak ga brišu iz Jehovine reči Biblije!

Teško njima, ne bio ja u njihovoj koži!

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Joil 2:32 kaže: I svaki koji prizove ime Gospodnje spašće se;
Pavle u Rimljanima 10:13 naglašava citirajući Joila 2:32 Jer koji god prizove ime Gospodnje spašće se.

Oni kojima smeta Jehovino ime, ne izgovaraju ga, ne prepoznaju ga i čak ga brišu iz Jehovine reči Biblije!

Teško njima, ne bio ja u njihovoj koži!

Tesko ce biti vasoj kozi!!! (dela 20:28-30)

28 Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;
29 Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;

30 I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom.

A gospod rece za pavla!!!

(dela 9:15,16)

15 A Gospod mu reče: Idi, jer mi je on sud izbrani da iznese ime moje pred neznabošce i careve i sinove Izrailjeve.

16 A ja ću mu pokazati koliko mu valja postradati za ime moje.

(dela 4:11-13)

11 Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednom drugom spasenja;
12 Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti.

13 A kad videše slobodu Petrovu i Jovanovu, i znajući da su ljudi neknjiževni i prosti, divljahu se, i znahu ih da behu s Isusom.

A vasa organizacija je zaceta od Masona tj, od slobodnih zidara!!!

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Gerice
To o cemu ti pricas desilo se vec u I veku nase ere.
Zar si zaboravio Isusovu pricu o sejacu psenice,i onog drugog sto odmah poseja kukolj???
Secas li se Pavlovih boravaka medju LAZNOM bracom???
Sektase koji su nastali vec u I veku nase ere ujedinio je car konstantin 325.g.n.e
Ono hriscanstvo iz I veka nase ere ,nema nikakve blage veze sa ovim danas.
Ili pak odobravas sve ove ratove i progonstva u ime Isusa Hrista
Nato agresija Srbije,Iraka,Avganistana,Libije.....ko je sledeci?,opet mi?
Sta to rade danasnji hriscani?Jel se ponasaju hriscanski u Srbiji?
Sta reci za polni moral ili nemoral?,kradje,pijancenje,huliganstvo...itd,jel to hriscanstvo,ili pak SEKTASTVO!!!
Koga branis ,a koga napadas?

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
A evo ti i ovo neznaboscu jedan. (rim 1:5)

5 Preko kog primismo blagodat i apostolstvo, da pokorimo sve neznabošce veri imena Njegovog;

Dodato posle 6 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ja niti mogu, niti hocu, da odgovaram za sve hriscane ovoga sveta, ja sam svedok hrista i vernik gospoda nasega Isusa Hrista!!!

Jer su to bili i nasi apostoli!!!Oni su svedocili o Hristu, a ne o jehovi, stihove koje sam ja postavio su biblijski tj rec Gospodnja.

A ti kao i uvek spamujes, avganistan itd, nema nista s onim sto sam ja postavio gore.

Ako nemas odgovor na postavljeni post bolje tije da cutis.

Dodato posle 8 minuta:

(dela 13:2)
2 A kad oni služahu Gospodu i pošćahu, reče Duh Sveti: Odvojte mi Varnavu i Savla na delo na koje ih pozvah.
Kao sto vidis ja slusam sta govori Duh Sveti, a ti sta govori kula strazare, i ja i ti se nikada necemo razumeti, jer ti ne priznas SV Duha, za licnost
s dokazima koje sam postavio u proslim postovima.

Ti koji govore u ime Isusa Hrista i ubijaju nevine ljude, prave ratove odgovarace pred Gospodom isusom hristom,ja licno to ne radim i zivim u skladu sa biblijom to jest tako kako me uce "otac,sin,Sv Duh. Aj cao odoh na spavanje sutra radim.

Dodato posle 41 minuta:

(2 petr 2:1) evo ti jos malo risko!!!

1 A beše i lažnih proroka u narodu, kao što će i među vama biti lažnih učitelja, koji će uneti jeresi pogibli, i odricaće se Gospodara koji ih iskupi i dovodiće sebi naglu pogibao.
2 I mnogi će poći za njihovim nečistotama kojima će se huliti na put istine.
3 I u lakomstvu loviće vas izmišljenim rečima. Njihov sud odavno ne docni, i pogibao njihova ne drema.

A niko drugi kao vi, se odricete gospodara koji vas otkupi.

Dodato posle 6 minuta:

(juda 1:16-20)

ja cu se drzati ovog upozorenja!!!

16 Ovo su nezadovoljni vikači, koji po željama svojim žive, i usta njihova govore ponosite reči, i za dobitak gledaju ko je ko.
17 A vi, ljubazni, opominjite se reči koje napred kazaše apostoli Gospoda našeg Isusa Hrista,
18 Jer vam kazaše da će u poslednje vreme postati rugači, koji će hoditi po svojim željama i bezbožnostima.
19 Ovo su oni što se odvajaju (od jedinosti vere), i jesu telesni, koji duha nemaju.

Obrati paznju na stih 20 A vi, ljubazni, naziđujte se svojom svetom verom, i molite se Bogu Duhom Svetim.

21 I sami sebe držite u ljubavi Božijoj, čekajući milost Gospoda našeg Isusa Hrista za život večni.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za gericu
E moj sektasu,evo ti odgovor
Rimljanima 1:4......о Исусу Христу, нашем Господу, 5 преко кога смо примили незаслужену доброту и апостолство да би, на славу његовог имена, сви народи стекли веру и били му послушни, 6 а међу њима сте и ви позвани да припадате Исусу Христу
E sad kome ti pripadas?Hristu isusu ili ovom svetu?Ciji prijatelj zelis da budes?
Same reci bez dela nista ne dokazuju.
To sto ti ne cinis zlocine u Avganistanu itd,to je samo prica za malu decu.Ti podrzavas ISTU teolosku nauku koju podrzava i crkva tih ubica.
Takva teoloska nauka i pravi ubice.veoma malo je do bukvalnog linca.
Ipak ti nisi mnogo iskvaren,cim si bio u Jehovinim svedocima.,zadrzao si neke dobre stvari.Ne rece zasto si iskljucen?
Srecan rad na poslu,ali nemoj da ti bude zaludan...,valjda ce nesto i zaradis?
pozdrav

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
za gericu
E moj sektasu,evo ti odgovor
Rimljanima 1:4......о Исусу Христу, нашем Господу, 5 преко кога смо примили незаслужену доброту и апостолство да би, на славу његовог имена, сви народи стекли веру и били му послушни, 6 а међу њима сте и ви позвани да припадате Исусу Христу
E sad kome ti pripadas?Hristu isusu ili ovom svetu?Ciji prijatelj zelis da budes?
Same reci bez dela nista ne dokazuju.
To sto ti ne cinis zlocine u Avganistanu itd,to je samo prica za malu decu.Ti podrzavas ISTU teolosku nauku koju podrzava i crkva tih ubica.
Takva teoloska nauka i pravi ubice.veoma malo je do bukvalnog linca.
Ipak ti nisi mnogo iskvaren,cim si bio u Jehovinim svedocima.,zadrzao si neke dobre stvari.Ne rece zasto si iskljucen?
Srecan rad na poslu,ali nemoj da ti bude zaludan...,valjda ce nesto i zaradis?
pozdrav

Ja cu biti prijatelj mome gospodu Isusu Hristu,mozda cu izmeniti misljenje ako mi pokazes gde u bibliji "Apostoli i Isus Hrist govore, da treba slaviti bilo koje drugo ime osim Isusovog tj Gospodnjeg" Ako bi oni spomenuli bilo koje drugo ime, onda bi ceo NZ, bio laz.

Da ja nisam uopste iskvaren, to opravdava moju veru u Hrista,a reci, tj stihove ,ja citam iz biblije,Ja je sam bio s JS,ali nista, ama bas nista nisam zadrzao od njih ,jer ja i moja supruga nikad nismo videli vece licimerstvo nego kod JS, nemoj misliti da ja ovim branim crkve i u crkvama ima mnogo sto mi se ne svidja,ali se slazem s ucenjem koje je u ime Oca,i Sina i Sv duha.
Nemoj misliti, da se ja ne raspravljam s popovima, kao i stobom, jos kako se raspravljam, nego oni su isti kao i ti kad vide da odlicno poznajem bibliju, oni ili ignorisu moje teme ili ti prosto nisi ortodox,svima smeta zato sto sam, samcit izucavam bibliju.

I sto niko nemoze da me pravi budalom!!!!

Sto bih posavetovao i tebi!!!!

Pisao sam ti mnogo puta da nisam iskljucen vec smo ja i moja supruga zavrbovani,izucavali smo bibliju, po vasoj doktrini i po vasim zurnalima kule strazare,ali kad smo god studirali bibliju po KS,stalno se nesto ne slaze,i ja sam resio da istrazim sve biblioteke interneta,forume itd i konacno sam nasao pravdu u bibliji i samo bibliji, i shvatio sam da je sve ostalo prosto jeres,shvato sam da je u pitanju samo novac i nista vise,a svaka egoisticka drzava, tj vlast govori! veruj u koga hoces samo meni daj novac!!!!Tj porez. Tako i vi vi niste ni svesni da finasirate "novi svetski poredak"tj masonstvo,iluminatsvo,tamplijerstvo, upravo to su ti lazni hriscani koji ubijaju,varaju,kao i v,i jer vas koren je masonski ,a gde ce sljiva pasti ako ne ispod sljive.

Prijatelu ti malo bolje izuci tu organizaciju ako si pametan.

Moj posao nije i nikad nece biti zaludan, zaradjujem dobro, jer kako u bibliji pise ,ko radi jesce, ko neradi umrece od gladi,fala Gospodu, ja sam uvek zadovoljan s onim sto imam.

i tebi pozdrav

Dodato posle 47 minuta:

Evo i slike sa JHVH iz crkve u Hrvatskoj-Krka-14vek Viskovac.,a potom i u Madjarskoh-Eger.
Ima li nesto od JHVH u Srbiji
Pogledajte prilog 16857Pogledajte prilog 16858

A sto se tice slika, nemoj ja da ti postavim neke primere koje sam iz nekih postavio na postovivma, a ti si ih ignorisao i tvoji JS,A trazis odgovor na sopstvene fotografije koje pokazuju ime jehova, da je to u stvari bog "SUNCA" sto se vidi na njoj.

Sam sebe kopas pod zemlju, zajedno sa svojim fotosima.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Moj doprinos oko aktuelne debate kako i zašto je JEHOVINO ime izbačeno iz biblije

Angažovani Trinitanci(od Constantina imperatora Rima godine 325 AD na Nikejskom koncilu) su korektirali biblijske spise po nalogu a ove njihove izmene dovode do kontradikcije ostalog pisma isto dovode do zabune kod čitalaca biblije. Angažovani su korektirali biblijske spise po nalogu da bi podržali pagansku doktrinu Rima(Po zadatku stvorena nova religija koja je bila prihvatljiva za cara Constantina kao prvi Rimski pop)
Nikejski sabor je bio ključni događaj u istoriji hrišćanstva gde se prisilom usvaja KVAZI-FILOZOFSKI termin "Trojstvo" (simvol vere) i da je Isus jednak ili ravan Bogu. Pagani su to rado dočekali ali ne i ostali istiniti hrišćani jer je to bio kompromis svega onoga za šta je Isus Hrist naučavao. Bez izbora morali su prihvatiti ili umreti jer po imperatorovom dekretu ko je negirao Trojstvo bio je ubijen.
Zaključak:
Ako je Isus Bog i ravan JEHOVI, zašto su prekrajali biblijske spise da to dokažu?

Jehovah is Reduced into a Nameless LORD

Nimrod and Baal worship is alive and well today,not only in paganism, but also in Apostate Christianity.Jehovah's Name was removed from the Bible and replaced as a "Nameless" LORD.

Nameless "LORD" Worship Started with "BAAL" and Nimrod
The name Baal means Lord."
-- The Latter Rain Page under article, "BAAL" by Jay Atkinson

"Baal is a Canaanite-Phoenician word that means "LORD". "
-Harper's Bible Dictionary, (Miller)

"Baal signifies "the god - the lord", and was a term applied to the chief of the primitive groups of nameless deities .... the Baal of Heaven was the sun god..
There were as many Baals in Asia as there were Horuses in Egypt. Baal was a generic term for "Lord" and encompassed many gods fashioned
after Nimrod."
--Egyptian Myth and Legend; Changes in Social and Religious Life
Chapter XXIV; p307
"Baal - Literal meaning: 'lord'. In Canaan - the name of many local dieties."
--The Oxford University Press Dictionary of World Mythology by Arthur Cotterell

Baal means "lord" or "master". Under this name he was worshiped by the Canaanites, Phoenicians, Syrians and to some extent by the Egyptians.
BAAL worship is sometimes associated with "Baal-zebub", and is still known today as one of the name or "epithets" of Satan."
--Nimrod, Mars, and The Marduk Connecty by Bryce Self

"God's Decree. "It's because you forgot me and embraced the Big Lie, that so-called god Baal. "(Jeremiah 13:25)(MSG)-BibleGateway

"Abraham, who is the father of those that have faith, took pleasure to proclaim the name, Jehovah, according to Genesis 12:8, and initiated a respectable biblical custom.

Furthermore, according to the prophet Joel, it is even obligatory to proclaim this Name in order to be saved during the great and formidable day of God
(Joel 2:32).

According to Exodus 23:13, refusal to pronounce a god's name is a refusal to worship the god in question, so to refuse to pronounce the
True God's name means a refusal to worship him
(Jos 23:7)."

--Paradox of the anonymous name The Divine Name of God; Gertoux; Hebrew Scholar a Jewish scholar and famous talmudist --Maimonides;

"it is impossible to have a deep relationship with a nameless God."

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
A jao ko je nasao da prica o izbacivanjima iz Biblije,sta sve vi izbacili pa to je cudo jedno.bolje se pokrijte usima da se ne vidi tolicemrstvo koje pokusavate da plasirate.

Natrag