Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
....posto nas kako ti kazes prostim primerima demantuje evo ti nam kazi je li Bog radja?

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za geru
Lepo sam ti odgovorio na vise pitanja,naravno ne na sve,zato jer spamujes teme.
Zar ti nisam lepo kazao da argumentovano pricamo o kljucnim stihovima jedan po jedan,a ti stavis odjednom 35,ako ne i vise.
Pa nisam ja Svemoguci Jehova da ti dam odjednom sve odgovore na tvojih 35 pitanja.
Pogotovo zato sto posle tvojih 35 dolazi 350 pitanja.
Polako,a usput odgovori i ta na neka od mojih pitanja .
Za pocetak kojem Bogu je otisao Isus ,prema Jovanu20:17
17 Reče joj Isus: Ne dohvataj se do mene, jer se još ne vratih k Ocu svom; nego idi k braći mojoj, i kaži im: Vraćam se k Ocu svom i Ocu vašem, i Bogu svom i Bogu vašem. Kako se zove Isusov Bog???

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Pa kako ne znate odgovor? Odgovor je tako jednostavan, Isus je sam sebi otac, on je sam sebe stvorio-rodio, sam sebe poslao na zemlju, sam sebii se molio, sam sa sobom pričao, sam sebe uskrsnuo! Eto brate, lako da lakše ne može biti, ili nije tako, aaaaaa šta kažete mudraci? Ili je možda logičnije da je Isusov otac Jehova, Svemogući i Jedini i Istiniti živi Bog koji je stvorio (rodio) Isusa, poslao ga na zemlju, slušao njegove molitve i uskrsnuo ga!? Evo postoje dve mogućnosti, koja je logičnija?

Aj uzdravlje junaci!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Pa kako ne znate odgovor? Odgovor je tako jednostavan, Isus je sam sebi otac, on je sam sebe stvorio-rodio, sam sebe poslao na zemlju, sam sebii se molio, sam sa sobom pričao, sam sebe uskrnuo! Eto brate, lako da lakše ne može biti, ili nije tako, aaaaaa šta kažete mudraci? Ili je možda logičnije da je Isusov otac Jehova, Svemogući i Jedini i Istiniti živi Bog koji je stvorio (rodio) Isusa, poslao ga na zemlju, slušao njegove molitve i uskrsnuo ga!? Evo postoje dve mogućnosti, koja je logičnija?

Aj uzdravlje junaci!

Evo junace odgovor na tvoj spam:

(isaija 9:6)
6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

Dodato posle 13 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

I ne blamiraj se vise, svi znamo da Isus nije stvoren nego rodjen,i svi znamo da se deca radjaju, a ne stvaraju covekom.

Kao sto se dete raddj, tj izlazi od oca i majke genetski i postaje covek, tako i Isus izlazi duhovno od oca i postaje Duh.

I to ne bilo koji Duh,a Duh koji stvara, koji stvori svet,coveka i ziva bica. A ime mu je Sv Duh,Rec,Bog Silni,Vecni Otac,Divni savetnik,Knez mirni,Emanuil,Jhvh,Sin covecji itd.

A u sustini koju vi ne razumete je u stvari, Otac,Sin,Sv duh=BOG-(1x1x1=1)A ne (1+1+1=3)!!!

(mat 28:18-20)
18 I pristupivši Isus reče im govoreći: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.
19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,

20 Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin.

Dodato posle 4 minuta:

(kolosanima 1:15-17))

15 Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen pre svake tvari.
16 Jer kroz Njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza Nj i za Nj sazda.

17 I On je pre svega, i sve je u Njemu.

Dodato posle 14 Sati 25 minuta:

Prijatelu malecki, ja licno kao i ostali forumasi postujemo Oca,kao i Sina a takodje i Sv Duha za razliku od vas JS-ka!!!

Nadji mi u bibliji, gde sam Isus izgovara ime Jehova? Nema svugde pise Otac.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za nikeprodaju
Pitas me kako je Bog rodio Isusa???,a pri tome aludiras na pitanje kako se prave deca...?
Da li se sva Bozja deca prave iskljucivo sexom????
Kako je Bog stvorio Adama i Evu???
Ako je stvorio Adama i Evu bez sexa,od zemlje,
isto tako je i svog prvorodjenog i JEDINORODJENOG sina Isusa,tada poznatog kao MIhailo,
stvorio ga je bez sexa,samo od drugog gradivnog materijala koji nije zemlja.
Postoje tela zemaljska,i tela nebeska...
I ne odgovori mi na pitanje
Kojem Bogu je otisao Isus ,prema Jovanu20:17
17 Reče joj Isus: Ne dohvataj se do mene, jer se još ne vratih k Ocu svom; nego idi k braći mojoj, i kaži im: Vraćam se k Ocu svom i Ocu vašem, i Bogu svom i Bogu vašem. Kako se zove Isusov Bog???

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
za nikeprodaju
Pitas me kako je Bog rodio Isusa???,a pri tome aludiras na pitanje kako se prave deca...?
Da li se sva Bozja deca prave iskljucivo sexom????
Kako je Bog stvorio Adama i Evu???
Ako je stvorio Adama i Evu bez sexa,od zemlje,
isto tako je i svog prvorodjenog i JEDINORODJENOG sina Isusa,tada poznatog kao MIhailo,
stvorio ga je bez sexa,samo od drugog gradivnog materijala koji nije zemlja.
Postoje tela zemaljska,i tela nebeska...
I ne odgovori mi na pitanje
Kojem Bogu je otisao Isus ,prema Jovanu20:17

Ma daj risko ne glupiraj se, seksom se deca ne prave!!! a izlaze iz tela tj geneckim putem spermatozoida, i ni jedan covek ne stvara, a radja dete!!!

Putem seksa, ti ne upotrebljavas inzenjeriju, a prosto zadovoljstvo telesnog uzivanja,to je radjanje a ne stvaranje ,rec stvaranje se podrazumeva, kad nesto stvaras sam,ko je ikada stvorio coveka osim Boga.

U nasoj veri se jasno napominje (Rodjen a ne stvoren, kad budete to razumeli, a to je tesko jer vasa vera je osnovana na materijalizmu)

A evo i malo dokaza: vi JS, svedoci duboko ste ubedjeni da Boga proslavljate i veličate tako što Njegovo ime, poput kakve hindu-mantre, neprestano držite na jeziku, tako što ga neprestano izgovarate, najčešće bez odjeka, jer u svome srcu ne nosite Silu Duha Svetog, Duha Sile. Gde god se u Bibliji pominje termin 'ime' (hebr.: šem), vi to bukvalno tumačite, ne shvatajući da je 'ime' vrlo često i simbol za Božiji Zakon Ljubavi, Zakon Života, Zakon Pravednosti koji čestiti uzorno žive i revnosno ostvaruju. Kada npr. Isus u molitvi zajedništva iznosi "Neka se sveti Ime Tvoje", On time prevashodno misli na Očev Zakon: Ime Božije, Zakon Božije se sveti i proslavlja tako što se ostvaruje, tako što se sve preduzima sa svešću da ono što učinimo bližnjemu učinili smo i Hristu, Njegovom sveprisutnom Duhu. U Svojoj prvosvešteničkoj molitvi na poslednjoj večeri Gospod ukazuje: "Objavio sam Ime Tvoje onim ljudima koje si mi dao od sveta." (Jovan, 17:6) - Hrist je taj koji je Božiji Zakon objavio u mnogim fasetama i produbio Deset Zapovesti datih preko Mojsija.

Duh Života preko proroka Joela ukazuje: "Svi koji prizivaju Ime Jehovino biće spašeni." - Mi prizivamo u svoj život Jehovino Ime, Jehovin Zakon, tako što prihvatamo Zapovesti Života, tako što ih ostvarujemo, tako što druge podstičemo na zakonito, sveto življenje. Gospod Ljubavi jasno ukazuje da oni koji Ga samo na rečima prizivaju a ne ostvaruju Njegove Zapovesti, ne prizivaju Ga u svoj život, ne mogu imati udela u slavnom zajedništvu sa Njim: "Neće svi koji Mi govore 'Gospode, Gospode' ući u Carstvo Nebesko, nego oni koji izvršavaju volju Oca Mojega Koji je na Nebu." - U prahrišćanstvu sve je radjeno u Ime Isusa Hrista: od isceljivanja, do okupljanja i krštavanja. - Poznato je da su Raselovi svedoci i od svetog krštenja napravili cirkus, 'krštavajući' svoje zavedene aspirante u kupaćim gaćicama i to ne u Isusovo Ime, već u ime Oca, Sina i Duhom vodjene organizacije!

Odbijajući za sebe naziv 'raseliti', te na izvestan način pokušavajući da se distanciraju od problematičnog Rasela, 'ozbiljni istraživači Biblije' (nastali 1913. godine fuzijom Raselovih pristalica i društva 'Narodnih propovednika'), prozvali su se 26. jula 1931. godine na medjunarodnom sastanku održanom u Kolumbusu (Ohajo, USA) 'Jehovini svedoci'. U biblijskim tekstovima, Božiji služitelji, proroci i apostoli, nazivaju se često i 'svedocima'. U svojoj nadmenosti Raselovi sledbenici, drvo bez životnog soka, zamišljavaju da takva odredba i njima odgovara, da se mnogi afirmativni biblijski ukazi zapravo na 'njih' odnose.

Za apostole i Božije ljude se kaže da su svedoci jer je kroz njih živo delao Duh Istine i Duh proroštva, jer su sledeći Hrista i Božiji Zakon bili očevidci Hristove slave i Božijih čudesa, jer su uzeli udela u delima koja su proslavljivala Božiji Zakon i Boga Stvoritelja. Božiji svedok je onaj koji trpi kao pravednik za Božiju slavu, koji je našao Istinu u sebi, u kome je Hrist vaskrsao. Kako može biti Jehovin svedok ko ne priznaje da se Gospod može videti očima očišćene duše, očima unutarnjeg čoveka? Iako se u biblijskim spisima na mnoga mesta ukazuje kako su pravednici razgovarali sa Bogom i gledali Ga licem u lice, iako Isus u Besedi na Gori kaže da će čisti srcem gledati Boga (Matej, 22:4), Raselovi sledbenici ipak svedoče da je Bog 'nevidljiv' i zamišljavaju da neće ni videti njihove falsifikate i prevare koje čine. (Dakako da je Bog kao sveti, sušti impersonalni Duh nevidljiv, dakako da je i Bog Otac za čovekovo oko nevidljiv, ali za prosvetljeno duhovno oko Očev lik je dostižan. Reći da je Bog apsolutno nevidljiv, isto je kao reći da On uopšte 'ne postoji'.) Sve što ne razumu Raselovi svedoci proglašavaju 'nevidljivim' i 'simboličkim'. Pa tako pored 'nevidljivog Boga' imaju i 'nevidljiv' Hristov Dolazak... Koliki i koji je to apsurd: Hristovi svedoci svedoče o onome što su videli i čuli, a novi 'Božiji' svedoci svedoče o 'nevidljivom' Bogu, o Bogu koga nisu ni videli ni čuli ...

Samo duhovno nesavršenima i onima koji priznaju samo materiju kao 'stvarnost', koji duhovno podredjuju materijalnome, Božiji glas i Božiji lik su nedostupni. Onaj ko uči o 'nevidljivom' i 'nedostupnom' Bogu, pokazuje da njegov ugruvan razum stoji na liniji ateizma, sadukejskog pogleda na život.

Dodato posle 1 34 minuta:

A ako si toliko ispran, da ne razumes ove stihove, molicu se za tebe, jer ti si moj brat, ma kakav nebio, ja sam pravi hriscanin i zeleo bih da i sam budes hriscanin .
Zato ti i ukazujem ove stihove!!!

28 Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;
29 Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;

30 I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom.

Ako imalo bar razumes bibliju onda trebas shvatiti da je ( Bog tj Duh sveti, postavio vladikama, mnoge Hriscane, da pasu crkvu gospoda i boga koju stece krvlju svojom)(zar ti ovde nista ne govori o Gospodu on je platio Krvlju svojom crkvu svoju) (a ne nekakvu organizaciju)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
znas sta kokosko
Tebi treba ne da zavrsis teoloski fakultet vec da doktoriras,i opet ce ti biti dzaba.
Tebi i tvojima je Veoma je tesko razumeti da se sin pravi,STVARA...
Drugima je Veoma je tesko razumeti kako sin stvara Oca,a ne otac sina.
Pitaj malu decu,pa ce ti ona kazati ko koga stvara.
Sin Oca ,ili Otac stvara sina.

Počeo sam da čitam knjigu Jehovinih svedoka koja je namenjena maloj deci.
"Moja knjiga biblijskih priča"
Već na prvim stranama se vidi da od početka i deca uče ono što ne stoji u Bibliji.

Evo jednog primera,a koliko vidim biće ih još puno.
Jehovini svedoci: Deca Jehovinih svedoka

Razmisli malo Rise o svemu.

O tome kako se obraćaš svojim sagovornicima.
O tome šta i koga ti ovde zastupaš.
O tome što sam postavio o podučavanju dece na blogu.

Razmisli pa probaj da odgovoriš bez vređanja i omalovažavanja.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Počeo sam da čitam knjigu Jehovinih svedoka koja je namenjena maloj deci.
"Moja knjiga biblijskih priča"
Već na prvim stranama se vidi da od početka i deca uče ono što ne stoji u Bibliji.

Evo jednog primera,a koliko vidim biće ih još puno.
Jehovini svedoci: Deca Jehovinih svedoka

Razmisli malo Rise o svemu.

O tome kako se obraćaš svojim sagovornicima.
O tome šta i koga ti ovde zastupaš.
O tome što sam postavio o podučavanju dece na blogu.

Razmisli pa probaj da odgovoriš bez vređanja i omalovažavanja.

AAA to ce ici malo teze, da te podsetim, oni su vukovi u jagnjecoj kozi!!!!

Moj zadnji post, upravo govori o tome!!!

Dodato posle 3 minuta:

A oni Duha Svetoga ne priznaju, moj brate, evo pa ako mozes objasni im ti, oni mene ne slusaju.

28 Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;
29 Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;

Sta mislis brate ko je u stvari Sveti Duh:

Dodato posle 4 minuta:

Ko da mi objasni, o cemu se ovde radi, ako i sam ne razumem, onda sam 1000% sizofrenicar!!!

Poslednja izmena:
Natrag